valpet Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 И от мен една прекрасна локация от венецианското пристанище в Кирения - Северен Кипър. 22 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 Botanik Platinum Hotel, Alanya,Turkey '23 17 Връзка към коментар
MikiK Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 Тераса с гледка от мен. Езерото Гарда, апартамента наехме от Airbnb 26 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 26 юни, 2023 Сподели Публикувано: 26 юни, 2023 Тази сутрин от хотелската ми стая в единствения летищен хотел в Кевлявик 10 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 26 юни, 2023 Сподели Публикувано: 26 юни, 2023 преди 8 часа, Anna Kalinovska каза: Тази сутрин от хотелската ми стая в единствения летищен хотел в Кевлявик Произнася се КèПлавийк 🙂 Ама да не ти пука... И аз съм ги омотал половината места по-горе как да ги изпиша на кирилица. 😄 3 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 26 юни, 2023 Сподели Публикувано: 26 юни, 2023 преди 3 часа, master_of_germs каза: Произнася се КèПлавийк 🙂 Ама да не ти пука... И аз🙂🙂 съм ги омотал половината места по-горе как да ги изпиша на кирилица. 😄 Не пука ми ич! Ще предам нататък на симпатичната и печена БГ водачка, да знае за други път 🙂 И днешното ми място за настаняване предлага стая с гледка, че и с балкон към атлантическия бряг. Сега съм заседнала на чай, за да си почина от основната част на обилната вечеря от исландската кухня, и гледката пред погледа ми е същата като от балкона на стаята, ако бих погледнала надясно. От балкона пак, поглед надясно. Вз 7 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 27 юни, 2023 Сподели Публикувано: 27 юни, 2023 На 26.06.2023 г. в 18:25, master_of_germs каза: Произнася се КèПлавийк 🙂 Ама да не ти пука... И аз съм ги омотал половината места по-горе как да ги изпиша на кирилица. 😄 Това се оказа тотално невярно 😎. С мен има чистокръвен викинг и когато понечих да предам нататък на адашката водач, решихме все пак да попитаме Него. И той каза как е правилното произношение на голямото международно летище.. Сиреч точно както съм го записала по-горе.. Изобщо явно нарочно си решил да ме излагаш пред чужденците, добре, че виждат колко съм печена и не ми връзват кусури 🙃 1 2 Връзка към коментар
ESK Публикувано: 27 юни, 2023 Сподели Публикувано: 27 юни, 2023 От тераските на къщите, миналата седмица в Agios Georgios Pagon, Corfu. Прекрасно е да виждаш и чуваш морето дори и когато не си на плажа. 😍 25 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 27 юни, 2023 Сподели Публикувано: 27 юни, 2023 Куфонисия #Вмоментасъм 22 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 27 юни, 2023 Сподели Публикувано: 27 юни, 2023 преди 2 часа, Anna Kalinovska каза: Това се оказа тотално невярно 😎. С мен има чистокръвен викинг и когато понечих да предам нататък на адашката водач, решихме все пак да попитаме Него. И той каза как е правилното произношение на голямото международно летище.. Сиреч точно както съм го записала по-горе.. Изобщо явно нарочно си решил да ме излагаш пред чужденците, добре, че виждат колко съм печена и не ми връзват кусури 🙃 https://bg.wikisource.org/wiki/Наредба_№_6_за_транскрипция_и_правопис_на_чужди_географски_имена#Глава_15._Правила_за_транскрипция_и_правопис_на_исландските_географски_имена Съгласната f се предава на български език според положението f в думата: 1. в началото, пред t или s и в краесловие -като ф; напр. (Fagurhólsmyri-Фагюрхоулсмири, Skaftafell-Скафтафетъл, Hofsóls-Хофсоус, Hof-Хоф); 2. между звучни съгласни и гласни-като в; напр. (Efrinúpur-Евринупюр, Grafarnes- Граварнес, Torfahnúkur-Торвахнукюр); 3. пред l и n, следвани от гласна, или когато са в краесловието-като п; напр. (Hafnir-Хапнир, Keflavík-Кеплавик); краесловното съчетание fn се транскрибира на български със съчетанието пън; напр. (Höfn-Хьопън). 8 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 28 юни, 2023 Сподели Публикувано: 28 юни, 2023 преди 9 часа, Anna Kalinovska каза: той каза как е правилното произношение на голямото международно летище Тук исландци го произнасят КѐПлавик 🙂 2 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 10 юли, 2023 Сподели Публикувано: 10 юли, 2023 Рамадата в Александруполи: 23 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 2 август, 2023 Сподели Публикувано: 2 август, 2023 От прозореца на стаята ми на 6-ия етаж в хотел "Бурятия", която ще обитавам три дни, по-скоро нощи, в Улан Уде, столицата. По вода ще ни върви, това и по прогнозата за следващите 2-3 дни личи. Тук е рано сутринта, градът се събужда, от време на време излита самолет. #вмоментасъм 19 2 Връзка към коментар
cck Публикувано: 5 август, 2023 Сподели Публикувано: 5 август, 2023 Грекотел, Лариса: 21 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Рупя, Трансилвания Pensiunea Vanessa 21 Връзка към коментар
Svetulche Публикувано: 8 август, 2023 Сподели Публикувано: 8 август, 2023 Хорта, Файал, Азорски острови https://bg.airbnb.com/rooms/17171390?adults=2&checkin=&checkout=&children=0&infants=0&pets=0&wishlist_item_id=11002059960333&source_impression_id=p3_1691504436_%2FeWojvAcXnO%2Bu583&previous_page_section_name=1000 23 1 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 9 август, 2023 Сподели Публикувано: 9 август, 2023 От терасата на хотела в Хужир, основното населено място на остров Олхон в Байкал. В этот момент, перед завтраком. 17 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 9 август, 2023 Сподели Публикувано: 9 август, 2023 Понякога имам късмета да нощувам на места, които ми предлагат много повече от интересен интериор или гледка. В Гърция това е идея по-лесно. В Петра, Лесбос, попадаме в дома на Мария и Никос, които са почти на възрастта на родителите ми. Извън туристическия сезон си живеят в къщата, в която спим – има техни стари снимки в хола, разни дребни нещица, има уют. Все едно сме им на гости. Обикновено лелите и бабите из Турция и Гърция ме харесват от пръв поглед, вероятно защото се храня добре или може би по други причини, и веднага награбват да ме прегръщат. Тук се случва същото. Къщата е в края на селото. Фасадата излиза на улицата, а от другия край има големи врати към двор с кичест лимон, цветя и масичка, ограден с високи стени. Вълните се чуват. Идеалното място за кафенце или домашния черешов ликьор на леля Мария, черешовото ѝ сладко, меденки и каквото още ни беше оставила. Ако ми позволява багажът, на такива домакини винаги нося някоя ракия (мастика за турците), луканка, сладко от рози или друго за хапване, за да си представим страната подобаващо. Хората винаги са изненадани и щастливи. А щастието им ни заразява и нас. На двайсетина метра от входа е плажът със специална маса за нас. Всички съседи си имат маси, където по цял ден режат салати, ядат, бърборят и ни поздравяват по няколко пъти на ден. От първата сутрин започват да ни закачат на вратата торби със зеленчуци, зехтин и каквото още имат... Други хора на плажа до тези къщи няма. Агиос Исидорос до Пломари, на южния бряг. Един от най-хубавите плажове на Лесбос, но да речем плажовете не са най-силната страна на този остров. Спокойствието обаче е. Хотелчето на леля Мария 2 е с няколко стаи, всички с гледка море. Наблизо има плажни барове, но пред къщата е празно. Ако искаш, можеш да си измъкнеш шезлонг от двора. Тук влизам в морето още преди да пия кафе, докато всички спят. Къпя се след залез. И съвсем в тъмницата. И през деня. (Хиос в далечината. Може би някоя от следващите цели. ) Леля Мария 2 е по-дръпната и хич не е прегръщателна. Снове насам-натам от сутринта и поддържа идеален ред във владенията си. От цялата къща само аз се измъквам в седем и тогава си бърборим. Оказваме се първите български гости за десетгодишното съществуване на хотелчето. Разправя ми за морето, вятъра, хапливите риби, за Митилини, за околията и за пияниците в Пломари. По няколко пъти на ден се оказваме заедно във водата и там пак си бърборим. Всъщност говори основно тя. Така си минават три дни. На сбогуване леля Мария все пак не издържа и ме прегръща. Вървим си прегърнати по пътечката към спирката, ревем незнайно защо и забравям всичко, което си казваме, освен последната ѝ реплика: „Ти обичаш живота. Пак ще дойдеш.“ 29 15 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 9 август, 2023 Сподели Публикувано: 9 август, 2023 (редактирано) Днес по шамански причини още преди изгрев слънце - от терасата в Hill Hotel, според екскурзоводката Оксана на първа линия. Хужир, остров Олхон в ез. Байкал. Вече е 7.30 ч. Доброе утро и хорошего дня! 🙂 🙂 И допивам пак и тук второто си кафе. Редактирано 9 август, 2023 от Anna Kalinovska 16 1 Връзка към коментар
EmoKrastev Публикувано: 10 август, 2023 Сподели Публикувано: 10 август, 2023 Любимото ми място за релакс след горещ ден - нос Света Агалина. Като слушам шума на вълните всичко друго остава някъде назад. Както се казва - лек за всичко е солената вода - потта, сълзите или морето. Е и доста рибки за компания . 21 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 август, 2023 Автор Сподели Публикувано: 10 август, 2023 Гледката ми от стаята във Флоренция е възпята в безсмъртна песен на Depeche Mode: 18 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 11 август, 2023 Сподели Публикувано: 11 август, 2023 Днешната гледка от балкончето на климатизираната стая на градския хотел "Тайга" в Иркутск не е нищо особено, но пък се очаква стаята да е тиха за последната нощ - важно за натрупаното недоспиване и предстоящите повече от 24 ч. полети към дома след денонощие и кусур. 9 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 13 август, 2023 Сподели Публикувано: 13 август, 2023 Много харесвам мансарди и море от покриви особено в някой стар квартал на голям европейски град. Тези дни по случайност ми се падна нещо такова. Прага, #Вмоментасъм. 14 Връзка към коментар
Bella A Публикувано: 15 август, 2023 Сподели Публикувано: 15 август, 2023 Родос,стая на 5 етаж в хотел в централната градска част. Препоръчвам. 6 Връзка към коментар
antea Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Хора Сфакион при вглеждане си има всичко нужно за лятна романтика - висящи кабели, разпадащи се къщи, прекрасно място 🙂 единствените липсващи в картинката са група козлета, пасящи в джунглата край хотела, които днес нещо закъсняват, дано не ги сервират за вечеря долу по таверните 13 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега