FlyTraveler Публикувано: 4 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2023 Изгледът е от палатка, не от стая, но пак си е настаняване. Това изминало лято за пръв път ходих в национален парк Кафуе в Замбия, един от най-големите по площ в Африка - 22 400 км2. Изумително красив и много, много див. Почти не видяхме други посетители за 5-те дни в парка. Животните не са свикнали с джипове, със слоновете трябва да се внимава повече от други места - до скоро е имало сериозно бракониерство и са доста нервни. Половината от групата ни видяха два пъти по два леопарда по време на три-часово сафари с лодка. Не съм чувал да се е случвало някъде другаде в Африка (от лодка). Двата ни лагера бяха с гледка към река Кафуе, третият към езерото Итежи-Тежи. Започвам с единият от тези на брега на реката: Струва си да покажа и душовете - добро дизайнерско решение за лагер в средата на пустошта - водата може да се топли в бойлер с дърва, но тече като водопад от това издаденото горе вляво на снимката: Много се изкушавам да повторя догодина... 31 7 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 16 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2023 Вчера ни се наложи да пренощуваме в София - град с богато римско минало. С този господин. 🤣 Август, Октавиан Август. 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2023 Уолфиш Бей, Намибия. Къщата за гости (хотелче си е направо): Гледката към лагуната с фламинго. На първата снимка е един известен ресторант - "The Raft": "Алеята на милионерите": 23 6 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 16 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2023 Към фиорди в Норвегия 31 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2023 Когато къмпингуваш вътре в гора от алое дървета. Намибия, септември, 2023. Всички снимки са правени с телефон. По-нататък ще пусна залезните и изгревните кадри. 29 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 21 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2023 Ротердам- септември 2022: Лайден: Амстердам: Снимките са през стъкло- прозорците се отваряха частично или въобще не се отваряха. Но гледките, за мен, са незабравими. 29 1 1 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 21 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2023 Изелтвалд- май 2022: 36 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2023 Ексклузивният ни лагер на брега на река Куай в едноименната концесия в Ботсвана. Като пристигаме на мястото няма абсолютно нищо, като си тръгваме го оставяме пак така. Август, 2023 г. По време на вечеря 2 огромни мъжки хипопотама се биха в реката за около 10 минути, на около 40-50 метра от нас. Оглушително грухтене и много плискане на вода Беше съвсем тъмно и ги гледахме на светлината на прожектори. Победеният се оттегли безславно. От 21:30 докъм 23:30 се чуват красивите звуци на жабите-камбанки, нищо общо с крякане. Вече съм резервирал място пак там за догодина. "Столовата" с изгледа преди изгрев: Изгрев над реката: Към всяка палатка има тоалетна и горски душ, заградени с брезент: Мисля, че съм снимал и слонове от лагера, по-нататък ще публикувам снимки. 18 2 3 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 31 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 31 октомври, 2023 Изглед от стаята ни към летище Ramechhap (Manthali) Гледката от стаята ни в Phakding Гледката от стаята ни в Намче Базаар Стаята ни в Pangboche И гледката от стаята ни в хотела в Катманду 24 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Варанаси, гледка от терасата на стаята с изгрев над Ганг😃 25 2 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Малко по-непопулярната част на о. Бали - Karangasem 26 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Дори в първото срещнато B&B в Италия всичко е изпипано цветово. Неапол. Текстилът, връзчиците на хавлиите, хладилникът, кафемашината, дори бонбоните в купата на масата – всичко е червено. На тавана... От терасата можеш да наблюдаваш как тече животът на местните. Всичко това се намира зад тежка порта във вътрешно дворче. Отнякъде леля вдига скандал на някого на неаполитански диалект, мирише на кафе и се сушат безбройни пранета. Красота... Влиза се в нещо като пещера. С жаба-портиер. И после те хвърлят неподготвен в червеното. Два-три дни в тази агресивна цветова среда и започвам да вдигам скандали на неаполитански! 16 2 17 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 12 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2023 Ексклузивният ни лагер в делтата на Окаванго, Ботсвана. По принцип трябваше да пренесем палатките и цялото оборудване с лодки, но поради сушавата година, успяхме да стигнем до острова с джиповете, като само преджапахме през един канал. Сафаритата с моторна лодка си ги правихме въпреки ниското ниво на водата, с цената на едно засядане и няколко удара с дъното на лодката по хипопотамски гърбове (нямаше друг изход, каналът беше стеснен поради малкото вода и не можехме да ги заобиколим). Вляво се вижда товарния джип на спомагателния ни екип (готвач и 4-ма работници), който ни следваше по различните паркове и резервати по маршрута: И изгледа от лагера, разбира се: Като стигна до останалите снимки от това място, ще ги публикувам и тях. 19 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 18 ноември, 2023 Автор Сподели Публикувано: 18 ноември, 2023 Истинска магеланска саможертва! Нямате си идея колко пъти ме хвана ток, докато снимам гледката от бунгалото през електрическата ограда срещу диви зверове на лагера Берх-ен-Дал (Баир-и-Дол, бълг.) в парка Крюгер, Южна Африка 30 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 19 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2023 Хотел КООП Рожен - приятната изненада 16 1 Връзка към коментар
MikiK Публикувано: 25 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2023 Лисабон 19 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 27 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2023 Гледка от стаята ми в Хо Ши Мин (2023 г.) 22 Връзка към коментар
MikiK Публикувано: 28 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2023 Гледката е от апартамента, в който отседнахме в Порто. 18 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 декември, 2023 Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 Непал - гледки от стаите към върховете на Анапурна , Манаслу ,Нилгири, Мачапучре и Даулагири. Според непалските разбирания всичко под 5000м. не е планина , а просто хълм.Над 5000м. за да се счита за планина трябва да има целогодишно снежна или ледена шапка. Chame Ghyaru Tilicho Base Camp Churi Letdar Thorung High Camp Jhomsom Ghorepani Tadapani Machapuchre Base Camp Pokhara 21 11 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 3 декември, 2023 Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 Вроцлав, остров Тумски, гледка от стаята към Катедралния площад 29 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 3 декември, 2023 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 За първи път ми се случва гледката към центъра на Кейптаун да ми е от изток над Замъка на Добрата надежда (колониалният форт от XVII век) 20 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 Гледка на разсъмване от стаята на хотела ми в Ханой. 22 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 12 декември, 2023 Сподели Публикувано: 12 декември, 2023 Пуерто де ла Круз, Тенерифе. Гледка от терасата към playa del Muelle. Заливът става за кратко къпане. На горния етаж има басейн. 17 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 13 декември, 2023 Сподели Публикувано: 13 декември, 2023 Пишете имената на хотелите, моля и кратко инфо. Нали идеята е, ако на някой му хареса, да знае кой е хотелът и да може да го букне. 10 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 13 декември, 2023 Сподели Публикувано: 13 декември, 2023 1 hour ago, Asya Assenova said: Пишете имената на хотелите, моля и кратко инфо. Нали идеята е, ако на някой му хареса, да знае кой е хотелът и да може да го букне. Поне аз не схващам така идеята на темата , но пък не пречи да се посочват и имена. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега