cck Публикувано: 14 април, 2019 Сподели Публикувано: 14 април, 2019 Ето това е Хотелът с гледка, за който ровех из файловете. Sheraton Mustika Yogyakarta в Джогджакарта, Индонезия: От терасата: басейните за плуване на хора и басейнче с рибки: 19 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 15 април, 2019 Сподели Публикувано: 15 април, 2019 преди 20 часа, Sara каза: Peschiera del Garda. Малко ,но много приятно хотелче,реставрирано от собственика-архитект.Мивката е оригинална от венициански мрамор от 1600 и някоя година,намерена при обновяването на сградата на хотела. Разбира се , изгледа от терасата беше....италиански. Леле,разкошотия! 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 април, 2019 Сподели Публикувано: 15 април, 2019 (редактирано) Показването на гледките от хотела на остров Гезира в самия център на Кайро също няма да ми се размине с един пост. Причината е отново, че са много и са невероятни. Това беше и основната причина да избера този хотел. Свечеряване малко след пристигането ми (по въздуха от Асуан). Гледките са от покривната тераса-ресторант. Отвъд Нил се виждат Египетския музей, The Nile Ritz-Carlton, Ramses Hilton, Интерконтинентал (и той с някаква местна добавка към името) и разни други. Районът е най-желаният за отсядане вътре в града. След като поснимах от тази страна, се преместих откъм страната на операта, тогава дойде един сервитьор и учтиво ми каза, че е забранено да се снима от тук. Бидейки в Египет, веднага си представих, че си проси някакъв бакшиш и без изобщо да си правя труда да си отделя окото от окъляра на апарата и да го погледна, му казах, че ми губи времето при изчезващата бързо хубава светлина за снимане, да отиде и да извика менажера на ресторанта. Менажера обаче явно е очаквал такава реакция, та беше съвсем наблизо. Дойде на секундата и ми обясни, че наистина не можело да се снима. Тогава вече свалих апарата, обясних, че това е причината да резервирам този хотел и попитах защо не може да се снима. Оказа се, че по причини за сигурност - точно тази вечер мадам Мубарак (явно няма значение, че е жена на вече бивш президент) отивала на опера и от службите предупредили да няма снимане от покривната тераса. Увериха ме, че това важало само за съответната вечер. При 4 оставащи нощувки в същия хотел, това ме устройваше и се изстрелях на нощна обиколка на старото ислямско Кайро. Да е жива и здрава @desislavna, че тогава любезно ми разреши да копирам почти напълно логистиката на нейното пътешествие в Египет. Ето част от кадрите, които успях да направя преди да ме уведомят за забраната за снимане: Редактирано 15 април, 2019 от FlyTraveler 24 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2019 (редактирано) Две южноафрикански туристически хижи сред природата Mount Komati River Lodge в Мпумаланга, март 2019 А ето и репортаж от разходката тук: https://photos.app.goo.gl/KEbiq6zZfLqVQgrn9 Eye View Camp в Северозападна провинция, февруари 2019 За тази може да пусна коментар в Дневничето Редактирано 15 април, 2019 от домосед 24 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 април, 2019 Сподели Публикувано: 15 април, 2019 преди 6 минути , домосед каза: Две южноафрикански туристически хижи сред природата Mount Komati River Lodge в Мпумаланга, март 2019 Eye View Camp в Северозападна провинция, февруари 2019 Много ме кефи камената плоча на последната снимка с древните рисунки на хора и вятърна помпа за вода. 🙂 🙂 1 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2019 А ето я и третата хижа за разходки сред природата от миналото лято. И на трите места можеш да срещнеш забри и антилопи. Разликата е, че тук делиш пътеката и моравата също с хипопотами и африкански биволи. Phelwana Game Lodge в провинция Лимпопо, февруари 2019 23 Връзка към коментар
tonica Публикувано: 15 април, 2019 Сподели Публикувано: 15 април, 2019 Днес. Галтюр, Алпи, ски. 22 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 (редактирано) А, много подходящо, след тези снежни гледки, малко горещичко В Роторуа, хотелът ни беше на един дувар с Маорското селище и си деляхме гледката." Чашата на дявола" бълбукаше току-под прозорците ни. От стаята към селището: И от другата страна - от Маорското селище, към хотела: Редактирано 17 април, 2019 от AlexandraKo 27 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 Сидни, Австралия: 21 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 преди 2 часа, AlexandraKo каза: А, много подходящо, след тези снежни гледки, малко горещичко В Роторуа, хотелът ни беше на един дувар с Маорското селище и си деляхме гледката." Чашата на дявола" бълбукаше току-под прозорците ни. От стаята към селището: И от другата страна - от Маорското селище, към хотела: Под маорското селище имаш предвид геотермалния парк Wai - o - tapu ли? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 преди 20 минути , Цвете каза: Под маорското селище имаш предвид геотермалния парк Wai - o - tapu ли? Не, имам си предвид точно мястото, където живеят маори: Селището е върху земи с геотермална активност и те си готвят, правят си градини, къпят се, в естествените басейнчета. Някъде из темите за НЗ съм го показвала. 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2019 Сподели Публикувано: 18 април, 2019 Апартаментчето ни в Кристчърч, НЗ и около него. 17 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 април, 2019 Сподели Публикувано: 19 април, 2019 (редактирано) Най-якото място за отсядане в Йерусалим - вътре в стария град, точно срещу кулата на Давид. Най-старият действащ хотел в града, на времето в него е отсядал Марк Твен. За не-гости на хотела събират вход за поглеждане от покривната тераса, от която се откриват различни гледки в различните посоки, но най-интересната е тази: От другата страна се гледа в двора на древно арменско училище (действащо): Кулата на Давид се вижда и от малката тераска на стаята: Като видях сега тази снимка, ме обхвана носталгия по добрият ми стар Самсонайт, който ми служи вярно в продължение на 15 години, мятан по ни-нам колко си модела самолети, кораби, лодки, каруци, автомобили, автобуси, влакове, таксита, тук-туци, рикши и каквото друго се сетите на 5 континента, преди финално да предаде Богу дух преди 4 години след полет на Bulgaria Air (не е като да не си взех и 150 лв. от тях за щетата). 🙂 🙂 Още гледки от тераската на стаята. Сяда си човек там, пие си питието и си снима - кеф му войници с оръжия, кеф му ортодоксални равини, кеф му свещеници. Няма да ги показвам, за да не ми бъде изтрит поста. Хотела и тераската отвън: А по време на средновековния фестивал по тъмно, когато долу е претъпкано с народ, балкончето се превръща в театрална лоджа: Редактирано 19 април, 2019 от FlyTraveler 23 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 19 април, 2019 Сподели Публикувано: 19 април, 2019 (редактирано) Гледката от апартамента ни в Берлин, не му помня името. Hotel Tahití Playa - Santa Susana, Barcelona Хотелче на о. Крък, не му помня името. Porto Fico Hotel - Lefkada Euphoria Aegean Resort & Spa, Seferihisar Sliema Marina Hotel - Malta Редактирано 19 април, 2019 от Eva eva 17 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 22 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2019 Старият град на Бари. 50 метра от базиликата Св. Никола #вМоментаСъм 16 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 април, 2019 Сподели Публикувано: 24 април, 2019 (редактирано) Изключителна лоджа на брега на лагуната в Walvis Bay, Намибия. Вечерен изглед от балкончето, втората снимка е гарнирана с младата госпойца FlyTraveler (по това време седем годишна): Гледката по време на закуска: Фоайето, където и се сервира закуската: Двора с басйна и едно от кучетата на собствениците, наторяващо полянката: Стаята, където спахме: И пак малко нощни снимки от тераската: Подписвам се с две ръце и с два крака под твърдението, че въпреки репутацията на Уолфиш Бей като по-скоро индустриално-транспортен център, сравнен с курортния Свакопмунд наблизо, в Свакоп (и там преспахме две вечери в края на пътешествието) няма толкова красиво място като тази лагуна, където бих се завърнал отново с голямо удоволствие. Да не говорим, че си има и международно летище с полети от / до Йоханесбург и Кейп Таун, като спокойно може да се прескача Виндхук като точка на влизане и напускане на страната. Редактирано 24 април, 2019 от FlyTraveler 25 2 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 24 април, 2019 Сподели Публикувано: 24 април, 2019 Риадът (къщата за гости), в който спахме във Фес, беше от 16-и век и, според мен, напълно достоен за музей на местното изкуство. Пък дори и да е реставриран. Снимките са предимно от вътрешния двор и от покрива. Този, както и другите риади, които видяхме в Мароко, бяха с квадратна форма, а по средата се образува вътрешен двор със стъклен таван. Всички прозорци на стаи гледат към този двор, който се използва за пиене на чай, социализиране и сладки приказки. Спалнята Гледката от спалнята е... отсрещната спалня и двора. Много е клюкарско - всичко се чува. Дори и да не искаш. Банята И гледката от покрива, който играе роля на тераса 30 Връзка към коментар
cck Публикувано: 24 април, 2019 Сподели Публикувано: 24 април, 2019 Какво да не му хареса на човек на Nungwi, Занзибар - гледка към океана, лежерно спокойствие и хубаво време 🙂 И барът на Гери е тук 🙂 23 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 април, 2019 Сподели Публикувано: 27 април, 2019 (редактирано) Едно много красиво място. Хотел Croatia в Цавтат, на 18 км от Дубровник. Невероятно място за почивка. Басейните са с морска вода, СПА центърът е забележителен, а вечерите с чаша вино на залез - страхотни:))) Гледките от стаята и терасите на бара. Редактирано 27 април, 2019 от AlexandraKo 28 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 27 април, 2019 Сподели Публикувано: 27 април, 2019 Нотел Royal blue в Дубровник. 17 2 Връзка към коментар
cck Публикувано: 27 април, 2019 Сподели Публикувано: 27 април, 2019 Гледката към Atheneul Roman в Букурещ: От нивото на земята кадърът е по-хубав: и скътаната градина: 15 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 април, 2019 Сподели Публикувано: 28 април, 2019 (редактирано) Гледката от Maliba Mountain Lodge в национален парк Тсехланияне в планините Малути, кралство Лесото. Малко екстериор и интериор: Редактирано 28 април, 2019 от FlyTraveler 21 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 2 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 май, 2019 Квартира във Валенсия #вчераБяхТам 13 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 май, 2019 Сподели Публикувано: 2 май, 2019 Хага. Babylon Hotel Den Haag 10 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега