домосед Публикувано: 2 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 май, 2019 Миндельо, о-в Сан Висенти, Кабо Верде #вМоментаСъм 13 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 2 май, 2019 Сподели Публикувано: 2 май, 2019 На третия ден от престоя в хотела дръпнах дебелите завеси и видях "гледката". За малко да не разбера колко съм прецакан. 😄 3 24 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 6 май, 2019 Не е стая а е функу с гледка. Остров Фого, Кабо Верде. Функуто е направено от лавови кубчета. Casa Marisa 2.0. Цяло лозарско село се възражда в кратера на вулкана на 1700 м височина върху застиналата лава затрила къщите им и пътя през 2014. Лозята си пълзят по баира. Вътрешният конус е над 2800 м висок 20 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 май, 2019 Сподели Публикувано: 8 май, 2019 (редактирано) Гледката от покривната тераса на кондоминиум-а в Провиденсия (квартал на Сантяго де Чили, води се май отделна селищна единица). Апартамента беше избран предимно заради гледките, локацията също беше добра: Гледката от едната тераса на апартамента - хълма Сан Кристобал със статуята на Дева Мария на върха на фона на залеза: Нощна гледка от другата тераса: Ако не ме лъже паметта, първият ми пост в този сайт го публикувах точно от този апартамент в края на Ноември, 2013 година. Редактирано 8 май, 2019 от FlyTraveler 21 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 8 май, 2019 Сподели Публикувано: 8 май, 2019 Това беше гледката от стаята в един от хотелите в Мавриций. 15 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 8 май, 2019 Сподели Публикувано: 8 май, 2019 И от мен една нова гледка от терасата в Агия Напа 16 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 май, 2019 Сподели Публикувано: 19 май, 2019 Изключителен сафари лагер в района на езерото Ндуту (консервационен район Нгоронгоро, на границата с южно Серенгети, топ място за Голямата миграция през януари / февруари / март и масовите раждания на антилопите гну). Един от най-добрите примери (далеч не единствен) за съчетание на удобства и тотална дивотия в Африка, както и за 5* обслужване (за който има нужда от такова). Изглед от лаундж / бар палатката: Селекция от напитки, имат даже и POS терминал: "Ресторант" палатката - тук сервират гурме храна (4 ястия за вечеря): Огромни палатки (стил Меру) с всички удобства. 24 часа електричество за зареждане на батерии на фотоапарати и електронни джаджи, постоянна радиовръзка с управата на лагера, тоалетна и душ: Bush shower - с двата висящи синджира се пуска и се спира водата, която наливат гореща с кофи (поръчката се прави по радио-връзката). По същия начин се поръчва и ескорт когато се ходи до лаундж и ресторант палатките по тъмно (лагера не е ограден и вътре влизат диви животни). Никак не е зле за лагер, който е сезонен, а? През лятото го местят в северно Серенгети в района на река Мара, където е Голямата миграция по това време... Единствения проблем беше, че му се радвахме прекалено кратко, тъй като излизахме на сафари в 06:00 и се прибирахме в 18:00 ч. Стандартните сафарита са с връщане в лагера за обяд и почивка, така, че който желае може и да го използва повече... 🙂 20 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 21 май, 2019 Сподели Публикувано: 21 май, 2019 Гледката от стаята ми в един от хотелите , в които бяхме вкрая на април в Мавриций- хотел Sensimar Lagoon Mauritius л Според мен беше зашеметяваща. Огромна тераса, като за политически скандал в БГ :-), и то с възможност да си набереш без да се протягаш много кокосови орехи и с разбира се с директен поглед към океана. Впрочем хотела го препоръчвам - достатъчно луксозен, разбира се със собствен залив и плаж, с три басейна, прекрасна градина и не много скъп. 23 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 май, 2019 Сподели Публикувано: 21 май, 2019 преди 9 минути , Роми каза: Гледката от стаята ми в един от хотелите , в които бяхме вкрая на април в Мавриций- хотел Sensimar Lagoon Mauritius л Според мен беше зашеметяваща. Огромна тераса, като за политически скандал в БГ :-), и то с възможност да си набереш без да се протягаш много кокосови орехи и с разбира се с директен поглед към океана. Впрочем хотела го препоръчвам - достатъчно луксозен, разбира се със собствен залив и плаж, с три басейна, прекрасна градина и не много скъп. Роми, невъзможна си 😄🍻 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 26 май, 2019 Франкфурт на Майн, май 2019 Лека нощ! Добро утро! 12 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 26 май, 2019 Сподели Публикувано: 26 май, 2019 Бетоловото, май 2019: 16 1 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 27 май, 2019 Сподели Публикувано: 27 май, 2019 Кавала на 23 май. На покрива на хотела има много приятен бар, а гледките от стаите също са страхотни. 14 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 май, 2019 Сподели Публикувано: 30 май, 2019 Гледката от хотела в Джамбиани, Занзибар. Един 4 дневен престой за гарнитура към сафари в национален парк Руаха през 2014 г. 23 4 Връзка към коментар
makler Публикувано: 1 юни, 2019 Сподели Публикувано: 1 юни, 2019 Не точно стая, но гледката си я бива 🙂 6 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 6 юни, 2019 Сподели Публикувано: 6 юни, 2019 Хотел Aretanassa, остров Халки. Морето е на 20 м от леглото ми и за любители на плуването е чудесно. Водата и кристална. 13 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 юни, 2019 Сподели Публикувано: 20 юни, 2019 Бях пуснал по-рано в темата изглед към кулите Петронас в Куала Лумпур от хотел Мандарин Ориентал. При едно друго отсядане в града пък бяхме в Traders Shangri-La Hotel. В някои отношения кулите се виждат по-добре от него, защото Мандарин Ориантал е прекалено близо и човек трябва да се приближи до прозореца, за да ги види целите. На последните етажи на хотела има интересен бар с огромен басейн (така и не разбрах за какво е там, най-вероятно работи през деня) и панорамни гледки. 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 юли, 2019 Сподели Публикувано: 3 юли, 2019 Сутрешна гледка към Нил от басейна на Иберотел в Луксор, Египет: 14 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 юли, 2019 Сподели Публикувано: 11 юли, 2019 По-назад в темата бях пуснал няколко снимки на нанорамни 360 градуса гледки към саваната и планините отвъд границите в Южен Судан и Кения от лагера в национален парк Kidepo Valley, Уганда. Още няколко кадъра от там. Мини торнадо/ прашна вихрушка/ Dust devil / Willy willy сниманo директно от столовете пред палатката: Две снимки на палатката: 13 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2019 о-в Мавриций Това е пансионът, където бях отседнал два дни, с гледката от студиото ми А това е ваканционното селище, в което и с топове не можаха да се предпазят от нелегални мигранти като мене и два дни с чужд ол инклузив пиршество си направих* *при приятели с деца на море 20 1 2 1 Връзка към коментар
Rositsa88 Публикувано: 11 юли, 2019 Сподели Публикувано: 11 юли, 2019 Ангус Калиенте , Перу 🙂 15 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 11 юли, 2019 Сподели Публикувано: 11 юли, 2019 Преди 1 час, домосед каза: о-в Мавриций Това е пансионът, където бях отседнал два дни, с гледката от студиото ми А това е ваканционното селище, в което и с топове не можаха да се предпазят от нелегални мигранти като мене и два дни с чужд ол инклузив пиршество си направих* *при приятели с деца на море Мавриций ми е в плановете. Би ли споделил кое е ваканционното селище и дали има в близост обществен транспорт? Летищен трансфер вероятно има, но някак трябва да се разгледа от острова. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2019 преди 1 час, Дани Магелани каза: Мавриций ми е в плановете. Би ли споделил кое е ваканционното селище и дали има в близост обществен транспорт? Летищен трансфер вероятно има, но някак трябва да се разгледа от острова. Конкретното ваканционо селище е това: https://www.beachcomber-hotels.com/en/hotel/canonnier-golf-resort-spa Намира се възможно най-далече от летището. Около 45 минути с кола в спокоен час на деня. В пиков час - може и два пъти повече Обществен транспорт под формата на рейсове или колективни таксита минава по пътя на около 500 м от портала. Градчетата Тру о Биш и Гран Бе и големият обществен плаж Монт Шоази са на пешеходно разстояние (+/- 3 км) . Има и таксита. Има и еднодневни екскурзии, които при положение, че отсядаш в 4-звезден хотел, са съвсем достъпни. Има и коли под наем. Мавриций ме удиви със скока, който е направил като развитие през последните 17 години. Най-много - като пътища и култура на движение. Беше като в Индия. Сега е като в Скандинавия. Или поне така ми се стори. 6 1 1 1 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 11 юли, 2019 Сподели Публикувано: 11 юли, 2019 преди 9 часа, домосед каза: Конкретното ваканционо селище е това: https://www.beachcomber-hotels.com/en/hotel/canonnier-golf-resort-spa Намира се възможно най-далече от летището. Около 45 минути с кола в спокоен час на деня. В пиков час - може и два пъти повече Обществен транспорт под формата на рейсове или колективни таксита минава по пътя на около 500 м от портала. Градчетата Тру о Биш и Гран Бе и големият обществен плаж Монт Шоази са на пешеходно разстояние (+/- 3 км) . Има и таксита. Има и еднодневни екскурзии, които при положение, че отсядаш в 4-звезден хотел, са съвсем достъпни. Има и коли под наем. Мавриций ме удиви със скока, който е направил като развитие през последните 17 години. Най-много - като пътища и култура на движение. Беше като в Индия. Сега е като в Скандинавия. Или поне така ми се стори. И аз се учудвам на израстването там. Всеки път ме изненадва приятно, особено с хората. Като че изглеждат по-ведри и доброжелателни. И все по-отдалечени от индийците. А за мен това е страхотен комплимент. 2 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 14 юли, 2019 Сподели Публикувано: 14 юли, 2019 Много симпатична къща за гости с гръмкото име-"Casa BOICO" в Гура Хуморулуй,от която се разкрива чудесна гледка към Карпатите. 17 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 17 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 Пак в Кейптаун. Викториански стил къща за гости в квартал Грийнпойнт. (кучето е нарисувано; не хапе) 16 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега