Прескочи до съдържание

Мюнхен

veseliache

Препоръчани мнения

здравейте. след няколко дни имаме 7 часов престой в Мюнхен. Моля за съвет за най-евтин транспорт до центъра от летището, задължителни места за посещение, какво да хапнем и пийнем и къде. Какво можем да посетим около града? Благодаря.

Връзка към коментар

Предполагам, че питаш за мюнхенското летище - Франц Йозеф Щраус, а не за Меминген.

Пътувала съм само с S-bahn до централната гара или до центъра. Цени на билети и карти - тук

За самия Мюнхен, какво да ви препоръчам - разходка по главната, Мариенплац - кметството, в отсрещната църква можете да се качите горе за гледка от високо, наблизо има един пазар (ако си падате по пазари), музеят на БМВ, олимпийския парк...

Според мен, задължителни са посещенията в бирарии  - The Hofbräuhaus, Augustiner - има на няколко места из Мюнхен 😀

И то отлетели няколко часа...

Около Мюнхен за 7 часа  - труден въпрос... От летището на около час път с автобус съм ходила в едно градче - Ландсхут (старата столица на Долна Бавария), Типично баварско градче, интересно е с едно събитие, което се провежда на 4 години - сватбата в Ландсхут (някъде по форума съм писала за нея)

Не посочваш, дали това са чисти 7 часа или трябва да се включат и трансферите в тях. Мюнхенското летище  е голямо, понякога ми е отнемало повече от час за да мина проверките.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.