Прескочи до съдържание

Къде е хубаво за море в Португалия


Препоръчани мнения

Обръщам се за съвет може ли и къде да се отиде на море в Португалия. Целта не е sightseeing, ако има нещо интересно наоколо ще го видим, но като цяло искаме хубав хотел до плажа, хубав плаж и спокойствие. Гърция сякаш ни омръзна, а и цените на сносните хотели гравитират около 300 евро за началото на юли, което не е малко. По принцип става и Испания, но сякаш Португалия ми е по-симпатична държава, въпреки, че и двете не ги познавам детайлно.

Ще съм благодарен да споделите опит за конкретни места, където сте били!

Връзка към коментар

Аз проверявах, но не съм ходила, за Фаро и околността - най-южната част на Португалия. Все пак не е море, а Атлантически океан и края на август водата достига максимум 20-21 градуса. За мен е студеничка.

Иначе от един местен португалец от Синтра разбрахме, че португалците ходят на Азорските острови. Мадейра им била много туристическа, респективно скъпа.

Редактирано от ДиянаВ
Връзка към коментар

Ако искате да се къпите в океана, само Алгарве и дори там водата юли-август е 22-23 като максимум. Навсякъде другаде е по-студено, като към Порто доли август месец е 17-18 най-много.

Връзка към коментар

Това с океана не го съобразих, явно Португалия не е подходяща дестинация за стандартна морска почивка, особено с дете. Тогава да модифицирам въпроса като къде е хубаво да се отиде на море, и пътя да не е над 3 часа със самолет. 

  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ако Ви е омръзнала Гърция, може да пробвате югоизточна или южна Сицилия. Там плажовете са пясъчни, но мисля, че е по-скъпо от Гърция, особено юли-август. Макар, че цените зависят и от това какво се търси. 

За безгрижно излежаване на плажа предпочитам Гърция и това лято няма да й изневерявам😉

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Зависи и колко пари искаш да дадеш за билет, защото юли-август е скъпо, а колкото по-далеч, по-скъпо.

Вариант е както казаха Сицилия. Ходене до южна Испания  не е евтино по това време.

Връзка към коментар

Не търся евтина, а хубава дестинация. И морето да е топло. Самолетният билет не е проблем. Очаквах  някой да каже "ходил съм в това градче, в този хотел, виж плажа", иначе принципни постановки много.

  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аликанте ми е много любимо, плажовете са топ, града е приятен,но за хотел нямам идея, бил съм в хостел. И има директен полет с Wizz, вече зависи кога и колко ще струва, защото Wizz злоупотребяват в добрите месеци.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Цялата тема тръгна от Португалия, сега се търси хубаво място без значение къде на 3 часа, аз поне това разбирам.

Аз не знам кое е хубаво за теб, нито кое е евтино, в първия пост си писал, че 300 евро за хотел не знам за колко време не било малко пари, а после натъртваш, че няма значение колко е  билета и че не търсиш евтина дестинация.

Само, че за едни евтина е ХХ евро, за друго ХХХ и т.н.

 

Иначе ако няма да се излиза от Европа  и се отписва Гърция, няма кой знае колко места с топла вода и се казаха - Сицилия, южна Италия или южна Испания.

Къде точно вече не знам, защото това "хубаво" не знам какво е за теб. 

 

Ако кажеш нещо повече, някой може да даде и по-конкретни идеи, места, хотел, туристически комплекс или град се търси, основната цел плаж ли е, ще се взима ли кола  и т.н.

 

Магеланците от форума са ходили в почти всяко градче и плаж по тези дестинации и няма да  е трудно да дадат идеи  след това. Ето ти сам каза, че Португалия отпада, понеже ти е студено. На мен обаче не ми е студено и съм ходил многократно по южните части и то с деца.

 

Иначе няма как всеки да пише къде е бил в тази тема, че да избереш в последствие.

Ако искаш разгледай форума, има десетки теми, дневници и пр информация.

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Кое е хубаво и кое не е разбира се относително понятие. 300 евро са за мен лично таван за нощувка, и просто се замислих не мога ли да заменя Гърция с нещо ново за разнообразие на същата или по-ниска цена. Самолетният билет не ми е водещ дали е евтин или скъп, кола със сигурност ще се вземе. Изискването конкретно ми е да има хубав пясъчен плаж/ове около хотела или в радиус до 10-ина км, за да може да се пътува лесно, хотелът да е хубав и водата над 25-6 градуса ако може. По-конкретно ми е трудно да кажа, ако попиташ какво е за мен хубав хотел смятам е безсмислено, не хубав за дадени пари, а реално хубав - съвременна стая, приятна локация, добра закуска, чиста и нова баня, културно обслужване, нещо което в България например обикновено получаваш в ценовата категория 160-250 лв, не че е задължително като дадеш тези пари да е ок, но за тях може и да намериш добър хотел.

Ако смущавам с питането си тона на форума, моля администраторите да изтрият темата.

Връзка към коментар

В последните години Португалия ми стана по-любима от Гърция и Италия.

Та,... да те върна там, и по-точно южна Португалия - Алгарв.

Няма такива плажове..., атмосфера, лежерност, вкусна храна, относително евтино, ...

Не знам какво и е студено на водата

 

Около Тавира има идеални вили (на 10-15 км. от плажовете, с басейни, самостоятелни...) За какво ти е този хотел.

 

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В Португалия ми се струва студено за деца. Поне съдейки по моето, което държи да се кисне часове наред, докато посинее цялата. Погледнах в някакъв сайт - дават температурата да е под 24 градуса дори юли и август. 

Последно на море бяхме октомври, на Крит - водата беше около 25 градуса през повечето време, лятото е 27-28, което е идеално за дете. Плажове има всякакви, ние се придържахме към пясъчните, заради нея пак. Ако не е Гърция - казали са вече - Южна Италия. 

Връзка към коментар

Отлично предложение от темата за хотели и точно триста евро, но за седем нощувки на FB в юни и след 11 септември.

Тосса де Мар е забележително испанско градче!

 

Редактирано от Таньо
Връзка към коментар

Аз съм била във Валенсия с малко дете и много ни хареса, плажа е огромен и прекрасен, а края на септември водата все още беше топла. Португалия и на мен много ми допадна като дестинация, но тази температура ме отказа ...

Връзка към коментар

Аз бих предложила като място за почивка Пенискола в Испания - има пясъчни плажове, има и хубави хотели, отделно градчето е много приятно. н

Намира се между Барселона и Валенсия. Единствено от гледна точка цена на хотел не знам, дали отговаря на изискването, че юли месец е доста активен месец за почивки.

Връзка към коментар

Аз не бих се отказала от Алгарв толкова бързо само заради температурата на водата, ако е заради детето (не разбрах на колко е години), един летен wetsuit и готово. Все пак като ти е 35 градуса навън, някак си 24 водни са си прекрасна прохлада... 

  • Браво 1
Връзка към коментар

Помислете за Сардиния. По конкретно Южна Сардиния . Например около Виласимиус има божествени плитки топли спокойни плажове. Там има и доста предложения в къщички с общ басейн и барбекю и със собствено място на плажа с чадъри и шезлонги, включени в цената.  

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.