Прескочи до съдържание

Плажен туризъм - Италия, Словения или Хърватска

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте

От 14 до 20 Юли съм планирал плажен туризъм . Въпросът е къде да е той. Ради е на Milan Junior Camp в Лидо ди Йезоло , така че сме трима  с 16 годишният Павел. Предната седмица ще сме обиколили Сърбия и Босна , така че планираме да се размазваме на плажа. Бюджетът е 800-850 Евро за спане и храна. Изискванията са 

1- Пясъчен плаж 

2- 2 Спални ( в краен случай едната спалня може да бъде заменена с разтегатетелен диван)

3,  Хубава храна ( това май го има и на 3-те места)

Доколкото съм запознат в Хърватска плажовете са каменисти - дали и на Истрия е така? 

За 400-450 Евро може да се намери стая с кухня в Лидо , Стая с хол(разтегателен диван) и бокс в Словения и 2 Спални в Хърватска ( Даже вече букнах една къщичка с басейнче в Хърватска) . 

60-70 евро за храна на ден( за 3-ма) ще стигат ли в Хърватска и Словения ( За Италия е ясно , че няма да стигат , ще трябва вечер да си готвим)?

Моля някой ако е ходил на Истрия на море да сподели

Поздрави

Публикувано:

Аз съм почивала в Ровин. Мястото е приятно, красиво, чиста вода, но никакви пясъчни плажове. Каменни са . Ако държите на пясъчните плажове -  не е за вас Истрия. Честно казано и в Словения плажовете са такива. Изключение е Порторож. За цените - няма да ви стигнат 60 - 70 евро за трима, ако ще се храните навън. Всеки си знае, но пък да си на море и да си готвиш не ми изглежда като истинска почивка. Е, може за някоя вечер за разнообразие, но по принцип и словения и хърватска не са евтини морски дестинации.

Публикувано:

Пясъчни плажове и Хърватска са две взаимноизключващи се понятия. Само на Макарска и по някои острови има и съм сигурна, че във вашия период ще са пренаселени. Няма да ви стигнат за 3 души 60-70 евро за храна в Хърватска, ако се храните навън. Почти няма порция най-обикновено нещо за под 15 евро по крайбрежието през летния сезон. Според мен като цяло цените там са по-високи от тези в Италия, а и по мой вкус италианската храна е много по-вкусна и в Италия почти навсякъде я приготвят добре.

В Словения пясъчен плаж има на Порторож, но нямам идея точно колко е скъпо там. Ако изберете него, отидете 1 ден да разгледате Пиран, наистина е много приятно градче.

Публикувано:

Ако искате евтино море, красива природа и относително добро качество, отидете в Албания. Що се отнася до пясъчните плажове, единствено в Италия има хубави пясъчни плажове. В Хърватска “пясъчните“ плажове са много далече от понятието пясъчен плаж в България. С 60-70 евро на ден за трима души единственият вариант е да си готвите сами или да ядете в бюфети. В Албания обаче може да стигнат и за ресторант.

Публикувано:

Мерси на всички , проблема е че на 14-ти Юли  трябва да оставя Ради в Лидо и да го взема на 20-ти  . Тръгваме от Баня Лука и са над 500 км . В Албания бяхме миналата година - Ксамил  ме очарова , но е доста далечко , затова се оглеждам за нещо на максимум 150-200 км от Лидо . Хърватска отпада , остава Порторож и Лидо . Вероятно ще се върна към първоначалният план с Лидо , но явно и бюджетът ще трябва да се вдигне...

Публикувано:

В Европа почти не съм виждал пясък, там където на картата бреговата линия е крива като кардиограма и винаги спазвам това правило
За да се натрупа пясък без самосвали, трябва дългичък и сравнително прав бряг, където плавни вълни да го донесат.
Велика Плажа в южния край на Черна гора или Албания, може би?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.