Прескочи до съдържание

Бебешки храни на летище София и Барселона


Препоръчани мнения

Здравейте!

Пътувам без дете, с ръчен багаж, затова не мога да мина секюрити проверка с бебешки пюрета (над 100 мл опаковки са). Но се налага да пътувам с такива от летище София и от Барселона. Продават ли се такива на летищата? За Барселона ще ми е от по-голяма полза да потвърдите, че има. Hipp позната марка ли е в Испания?

Връзка към коментар

Буквално твоето питане в адвайзъра вчера: https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187497-i44-k12453324-Buying_baby_food_at_El_Prat_Airport-Barcelona_Catalonia.html За съжаление изглежда, че не продават на летището. 

Връзка към коментар

В Испания, ако не се лъжа имаха HIPP, и като цяло доста избор на бебешки пюрета, не сме имали проблем с храната там, само имай предвид, че почти нямат пюрета без месо, и не винаги е съвсем ясно по картинката. Не сме първите (от близките ни приятели), няма и да сме последните, които са захранили детето с месо по грешка в Испания, защото не са разбрали какво има в пюрето 😂😂 
В Италия е по-интересна и драматична ситуацията с пюретата, като цяло, ама за щастие питането не е за там.

  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Георги, съвпадение? Не мисля ;)

 

преди 28 минути , stormbringer каза:

В Испания, ако не се лъжа имаха HIPP, и като цяло доста избор на бебешки пюрета

На летището ли?

Връзка към коментар

В Испания Хип има. На летището няма пюрета. Само с дете и паучове съм пътувала. Без дете не знам как гледат на пренасянето на храна. Стъкло не може да мине в ръчен багаж. Минавам с паучове. Бебешките трябва да са до 10*100мл (т.е. литър). Има паучове над 120мл, само веднъж минах с такъв, гледаха го на скенера отделно. Много зависи от персонала на смяна. Някои са стриктни точно колко течности пренасяш от разрешените за един пътник, други са по-либерални. 

Паучовете: карат ме да ги извадя отделно от другите ни течности-пасти за зъби, шампоани, кремчета и подобни и ги сканират.

Just now, Sju said:

А според вас тези дали ще минат проверката:

 

Свързано изображение
 
Опаковките са с обозначение 100g (което е повече от 100 ml).

Тези минават. Ако пътуваш сама, без други течности, може да пренесеш до 10бр такива. Внимавай само с обема. Има едни в същата опаковка, но 120мл. Като си без дете, ще ти ги вземат на скенера, защото надвишават.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Има пюрета в бурканчета под 100 ml. Има и от тези в пластмасовите пликчета с капачки.

 

Ето Gerber от 80 g: http://palcho.bg/bg/category/10.html#[{"pages" %3A"1"}%2C {"elements" %3A"48"}%2C {"listType" %3A"grid"}%2C {"orderBy" %3A"price"}%2C {"orderDirection" %3A"asc"}%2C{"producer"%3A"13"}%2C{"price"%3A"0%2C3.7"}]

 

 

Ето от пликчета по 90 g: https://www.baby.store.bg/c/p-l/c-2276/hrani-i-napitki.html

Редактирано от Goal & Boss
Връзка към коментар
3 minutes ago, Sju said:

А според вас тези дали ще минат проверката:

 

Свързано изображение
 
Опаковките са с обозначение 100g (което е повече от 100 ml).

100 грама вода са точно 100 милилитра, бебешката храна вероятно е по гъста от водата, което означава, че 100 грама са по малко от 100 милилитра. До сега не съм виждал обаче  някой да се заяжда с грамове и милилитри. Пише ли 100 е ок.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Само че правилата не гласят 10 броя.

Трябва да са опаковки до 100мл, които влизат в прозрачен плик от 1л. Т.е. общо взето е доста по-малко от 1л течности.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Моят ъпдейт по темата. Тръгнах от България само с малко 100-грамови плодови пакетчета, но след като видях, че никой не се впечатли от тях или провери допълнително, реших да рискувам и да си купя в Барселона бурканчета от 125 мл (това е явно стандартът при детските храни, 100 мл така и не открих). Яд ме беше, че не пробвах да мина още от България с тях, защото на 1 май трудно открих работещо място с детски храни там, където нощувах. Спаси ме аптека. Пюретата минаваха безпроблемно на летищата, не са ги проверявали допълнително, нито имаха претенция за милилитрите. Възможно е да не са забелязали, че съм без дете. На никое летище, през което минах не се продаваха подходящи детски храни 😞

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега виждам темата , мисля че съвсем няма ограничение в мл/г , ако пътуваш с бебе. Пътуваме винаги със стъкло и то над 100мл , общо винаги към 1,5л-2л , няма ограничение . Разбира се ,в отделна чанта и се е случвало да се провери на скенер всяко бурканче по отделно , но няма ограничение в големината им .

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.