Прескочи до съдържание

9 дни в североизточните щати

cybersimo

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не ми е известно да има търсачка, която да сваля цените за вътрешни полети.

Но не съм и търсил твърде много...

• Харесвам 1
Публикувано:

А някакви насоки къде другаде да търся настаняване освен в booking, airbnb, orbitz, expedia? Местата в районите, които си препоръчал в ДЦ и НЙ са първо силно ограничени и второ доста скъпи.

Публикувано:
преди 5 часа, cybersimo каза:

Коя търсачка би свалила цената на АА? Минах през всички, които се сещам и повече от 1-2-3$ надолу не намерих.

7500 или 10000 авиос вършат чудеса

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

7500 или 10000 авиос вършат чудеса

за съжаление нямам никакви, има ли още възможност за купуване и по-евтино ли излиза?

Публикувано:
преди 2 минути , cybersimo каза:

А някакви насоки къде другаде да търся настаняване освен в booking, airbnb, orbitz, expedia? Местата в районите, които си препоръчал в ДЦ и НЙ са първо силно ограничени и второ доста скъпи.

Моят личен опит е, че за САЩ трудно ще намериш разлики между посочените сайтове, сайта на хотела и т.н., навсякъде цените са унифицирани. Не знам дали Priceline Name your own price още работи, но и там ставаше само с тежки врътки за хора, които нямат щатска карта. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Просто двата града са скъпи. За да имаш реферънс пойнт - крайпътен мотел, който е далече от всичко и буквално е в средата на нищото започва от 70-80 долара на вечер за ДЦ метрополията. Ако намериш нещо около 100-110 долара в града е приемливо.

За Ню Йорк цените са и по-високи - там 140-150 долара на вечер е евтино.

Мисля, че авио-сите бяха скъпи за купуване. Намерих някакъв линк - иберия авиос по 99 доалара за 8000:

https://www.headforpoints.com/2019/03/18/what-is-the-cheapest-way-to-buy-avios/

Което е като да си купиш билета с пари.

В Ню Йорк AirBNB имат допълнителен данък, който ги оскъпява значително и са почти он-пар с хотелите.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 27 минути , cybersimo каза:

за съжаление нямам никакви, има ли още възможност за купуване и по-евтино ли излиза?

мисля, че в момента няма възможност за купуване по-евтино, а на стандартната цена не е изгодно

преди 30 минути , cybersimo каза:

от кратките ми търсения в Чикаго Homeaway излиза малко по-евтино от Airbnb. В големи скъпи градове ползвам точки от IHG Rewards. Аз имам, но понякога излиза доста изгодно и да се купят (тук съм описал как, но си направи сметката първо). Тия дни имаше 100% бонус за покупка на точки, ама май е свършило

• Харесвам 1
Публикувано:
6 hours ago, cybersimo said:

Коя търсачка би свалила цената на АА? Минах през всички, които се сещам и повече от 1-2-3$ надолу не намерих.

Не мисля, че има значение. Обикновено не могат да се намерят значително по-евтино от сайта на АА. Поне моят опит е такъв.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

За хотели ние използваме trivago - сайт, който търси по всички други сайтове, и показва най-добрите цени. Може да погледнете и Hotwire, но там за някои градове не можеш да видиш хотела, докато не го запазиш, казват ти само района. 

Въобще в САЩ нощувките са много скъпи, дори и Airbnb. 

Друга опция са хостелите - но не съм ги ползвала от както бях студентка, нямам информация дали има нещо на приемливи цени и условия. 

преди 2 часа, cybersimo каза:

Редактирано от Травеолани
  • Благодаря 1
Публикувано:

Еърбнб е лимитирано в НЙ на 30 дни в годината , оттук и по-високите цени. Освен това , стандарта на живот е доста висок , 200-300$ за нощувка е съвсем в реда на нещата. За полети, гледай сайтовете на АК : southwest, fly frontier + expedia. Напомням, че закона в САЩ ти дава право на 24ч безплатна анулация на полети закупени през АК и чрез всички големи сайтове на пазара: Икспидия, Орбиц и т.н.

За настаняване Букинг са абсолютен лидер, единствено индийците са ми давали малко по-добри цени.

• Благодаря 1

Ако още не си купил билетите, опитай в Expedia да букнеш хотел и самолет заедно - попадал съм на отстъпки по този начин.

Аз съм поглеждал триваго и съм малко със смесени чувства - търсачката не хваща детайлите - напр. дали стаята е с обща баня или не, дали има опция за анулиране на резервацията, ... Не съм я отварял скоро, но последно като гледах, беше така.

От уики - Jetblue, AA и Delta летят до DCA от Бостън.

Нещо от Expedia:

image.png.e8596c7aabab55642c96fb72b568d126.png

Нещо относително приемливо (може би):

image.png.bee7e491d8ba73fd6269bf50a3854510.png

Crowne Plaza не е невероятен хотел, но не е и много лош - нищо особено като цяло. На 1 миля от ДЦА и има шатъл до летището.

Нещо по-далечно: https://www.expedia.com/5-Min-Metro-to-Washington-20-Min-to-Downtownluxury-Bathroomno-Kitchen1d.h34156125.Hotel-Information?chkin=8%2F14%2F2019&chkout=8%2F16%2F2019&regionId=4277060&destination=Washington%2C+DC%2C+United+States+(DCA-Ronald+Reagan+Washington+National)&swpToggleOn=true&rm1=a2%3Ac10&x_pwa=1&sort=price&top_dp=70&top_cur=USD&rfrr=HSR&pwa_ts=1555186909937

Courtyard Arlington:

image.png.5e54ceb21cdced857be531c2a0f9150e.png

Погледнах набързо и хотелите в Балтимор - около пристанището започват от 100 долара. Т.е. дори да решите да спите в Балтимор и всеки ден да ходите  с влака до ДЦ, това ефективно няма да ви спести от разходите.

Редактирано от akair
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 часа, akair каза:

Ако още не си купил билетите, опитай в Expedia да букнеш хотел и самолет заедно - попадал съм на отстъпки по този начин.

Не намирам начин при тази опция за еднопосочен полет само, което не ме устройва

Публикувано:
10 hours ago, cybersimo said:

Не намирам начин при тази опция за еднопосочен полет само, което не ме устройва

Избираш само самолетен билет, пишеш датата, летищата и търсиш. Като ти изкара полети и си избереш полет, се появява бутон за добавяне на хотел. Пита те на коя дата искаш чекаут и търси хотели. Харесай си хотел и мини през процеса до предпоследната стъпка, за да видиш колко ще струва.

Програмата в предварителен вид:

1 нощувка в Торонто и почти цял ден време. Полет до Бостън. Полет до ДЦ

3 нощувки в ДЦ - между Dupont Circle и Logan Circle (така ако решим, че няма какво да се прави в ДЦ, втория ден може да отскочим до Балтимор за Музея на Няма Такава Агенция). Автобус до NY.

4 нощувки в NY - Upper East Side, на една пресечка от Central Park. Автобус до Бостън

3 нощувки в Бостън. Полет до Монреал.

1 нощувка в Монреал и почти цял ден време

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 2
Публикувано:
2 hours ago, cybersimo said:

Програмата в предварителен вид:

1 нощувка в Торонто и почти цял ден време. Полет до Бостън. Полет до ДЦ

3 нощувки в ДЦ - между Dupont Circle и Logan Circle (така ако решим, че няма какво да се прави в ДЦ, втория ден може да отскочим до Балтимор за Музея на Няма Такава Агенция). Автобус до NY.

4 нощувки в NY - Upper East Side, на една пресечка от Central Park. Автобус до Бостън

3 нощувки в Бостън. Полет до Монреал.

1 нощувка в Монреал и почти цял ден време

Много ви е спретната програмата. Браво!

Публикувано:

Програмата изглежда добре. Не съм сигурен дали ще имате с какво да запълните 3 дни в Бостън, но може би има опции.

Музеят не работи в неделя и на федерални празници.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Малко промени по програмата

22.08 кацане в Торонто в ранния следобяд. Кола под наем и отиване към Ниагара. Нощувка Ниагара Фолс

23.08 полет към Бостън около обяд. Полет към DC. Нощувка в DC

24.08 разглеждане на забележителности DC. Нощувка в DC

25.08 разглеждане на забележителности DC. Нощувка в DC

26.08 автобус към Ню Йорк в 10 сутринта. Половин ден за Ню Йорк. Нощувка в Ню Йорк

27.08 разглеждане на забележителности Ню Йорк. Нощувка в Ню Йорк

28.08 разглеждане на забележителности Ню Йорк. Нощувка в Ню Йорк

29.08 разглеждане на забележителности Ню Йорк. Нощувка в Ню Йорк

30.08 половин ден за Ню Йорк. Кола под наем и път към Бостън. Нощувка Бостън

31.08 разглеждане на забележителности Бостън и околностите. Нощувка Бостън

01.09 разглеждане на забележителности Бостън и околностите. Нощувка Бостън

02.09 половин ден за Бостън. полет към Монреал вечерта. Кола под наем и нощувка Монреал

03.09 разглеждане на Монреал и полет към Европа вечерта

Двата дни в DC мисля, че ще са ок да разгледаме основните неща. Горе-долу 4 дни за NY мисля, че също са ок. Може би ще направим обиколката на @akair като я разделим в два дни за по-лежерно.

Някакви препоръки в кой ден и по кое време точно какво да се види спрямо почивни или непочивни или празнични дни?

В Бостън имаме приятели, така че мисля че ще намерим с какво да запълним програмата. Освен това колата под наем ни дава и свобода да видим нещо наоколо. Препоръки?

За Монреал решихме кола под наем, тъй като доколкото видях транспорта от летището до центъра е 10 CAD на човек, а ние сме трима човека. Колата ще ни струва около 60-70 CAD, по-добре да вземем.

BG шофьорска книжка доколкото разбрах от другата тема важи за САЩ (няма нужда да вадим международна, нали?). А за Канада важи ли?

eTA за Канада кога трябва да си извадим? Тъй като напускаме Канада и после влизаме отново, нещо допълнително трябва ли?

• Харесвам 1
Публикувано:

Мога да препоръчам само две супер интересни неща по пътя Ню Йорк - Бостън:

- най-най-добрата пивоварна в целият регион https://www.treehousebrew.com/

или

- Newport mansions в Роуд Айлънд - мегаломански къщи строени от най-добрите архитекти по онова време за най-богатите хора през 19век

• Благодаря 1
Публикувано:

Почивни/работни дни ви засягат само за музеите. Разходките навън трябва да са ок по всяко време. Само за качването по небостъргачите - гледайте да е по залез, за да видите града от високо по светло и по тъмно - разликата е сериозна. За Лейди Либърти - сутрин е по-малко натоварено.

еТА за Канада можете да си извадите и веднага - важи за 5 години или до края на валидността на паспорта, за който се отнася - което се случи първо. Аз бих препоръчал да не се бавите със заявлението за еТА - в много случаи е готово веднага, но както и визата за Австралия - има случаи, в които приемащата страна има нужда от време, за да излезне с решение. Не би следвало еТА да е ограничено по брой влизания.

За книжката за Канада може би @Травеолани и @Crazy Horse  могат да помогнат.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, cybersimo каза:

BG шофьорска книжка доколкото разбрах от другата тема важи за САЩ (няма нужда да вадим международна, нали?). А за Канада важи ли?

eTA за Канада кога трябва да си извадим? Тъй като напускаме Канада и после влизаме отново, нещо допълнително трябва ли?

В Канада мисля, че може да караш с българската шофьорска книжка 3 месеца.

еТА става много бързо - за 5 минути и струва $7, няма какво да чакате, направете си я отсега.

• Благодаря 1
Публикувано:

В Бостън се разходете до кампусите на МИТ и Харвард. Снимайте се със статуята на Джон Харвард, но не я пипайте по лъскавата обувка, защото студентите хич не обичат туристи и често се облекчават именно върху обувката....

Отидете в сградата на Media Lab на MIT

image.png.6a52dfcef88ba5a21bf97c97ad299946.png

На партера, в лобито, има експозиция на творенията на хора от лаба - напр бионичен крак за една танцьорка на салса, която е пострадала на маратона. Нагоре по етажите има всякакви интересни неща, които са творение на екипите в лаба. Само пазете тишина на работещите там.

МИТ има и въздушен тунел + 2-3 двигателя на самолети в съответния департамент - намира се във вътрешния двор, но не е много лесно за обяснение...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ако искате да видите Бостън от високо, в Prudential Center има ресторант с бар на 52-ия етаж. През деня имат обедно меню и цените са ОК. Вечер можете да спрете за напитка или две. В сградата има търговски център на ниските етажи. Намира се на зелената линия на метрото, в центъра на града е - недалеч от площад Copley и градската библиотека. Ако имате наистина много време, минете и през библиотеката - старата сграда е доста добре окрасена с мраморни лъвове и картини. През вътрешния двор можете да влезнете в новата сграда, която е модерна.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.