Прескочи до съдържание

Две седмици в САЩ

livfc

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет,

След като получих виза е време да дооформим плана и след като съпругата ми вземе да преминем и към запазване, защото времето наближава много бързо. Причината да ходим в САЩ в конференция от фирмата на жена ми в Бостън на 3 и 4 юни, а на 5 юни също трябва да сме там, за да се срещне с клиенти с които работи. Съответно към момента плана е да летим към Бостън на 18 май и да се върнем на 6 юни. Разбира се искаме  да видим всичко и зради това текущия план е:

18/05 кацане в Бостън
19/05 Пътуване към Ню Йорк (с автобус или самолет)
20-22/05 Ню Йорк и накрая придвижване до Вашингтон

23-24/05 Вашингтон

25/05 придвижване до Бъфало

26/05-27/05 Ниагара и придвижване до Денвър

28-29/05 Гранд Каньон и придвижване до Вегас

30-31/05 Вегас

01/06 Придвижване до Бостън

02/06-06/06 Бостън и полет обратно към България

Основните въпросителни са придвижването между различните градове, като към момента по-скоро предпочитаме предвижването да не е с кола, т.е. самолет/влак/автобус. Един ден от Бостън може да отиде някъде другаде по програмата.

Всякакви съвети и препоръки са повече от добре дошли. Тепърва ще изчета максимално много информация.

Публикувано:

Както писах и в съседната тема, няма особен смисъл от самолет между Бостън и Ню Йорк. Вижте Megabus - тръгва от ЖП гарата в центъра. Същото и за Ню Йорк до ДЦ - за детайли виж направо темата на @cybersimo.

Не знам защо сте решили от ДЦ да ходите до Ниагара, но това е минаване през Мериленд и Пенсилвания по диагонал.

От Ниагара до Денвър - само със самолет. Летищата и на Ниагара, и в Бъфало са доволно малки (но Бъфало има полети на Фронтиър до Денвър). Най-близките по-големи летища са Кливлънд (в Охайо), Албъни (в Ню Йорк) и Питсбърг (в Пенсилвания). Денвър е голям хъб на Юнайтед, Саутуест (НТА)  и Фронтиър (УЛЦЦ).  Не знам какво сте си харесали в Денвър, но бих ви посъветвал още 1 път да огледате дали точно там искате да отидете. От Денвър до Вегас трябва да има НТА и УЛЦЦ. От Вегас си е почти транскон обратно до Бостън. Огледайте НТА и УЛЦЦ - има информация в по-рано споненатата тема.

От Бостън би следвало да можете да отскочите до Ню Хемпшир, който е доста красив щат. Ако се чудите за този ден, по-добре го отделете на Ню Йорк или ДЦ.

Това нареждане на дълги пътувания през 2 дни може сериозно да ви умори. Бъфало до Денвър ще е към 3 часа полет, Вегас до Бостън - може би 4-4.5. Представете си да летите 15-16-20 часа, после да направите полет като Лондон-София в комфорта на Визз и след 1.5 дни - София до Дубай, отново с Визз... Пътването е сходно като продължителност и комфорт.

Ако не държите на Вегас и Каньона, аз бих обърнал пътуването по друг начин - от ДЦ бих се пуснал със самолет до Маями (около 2 часа полет). В Маями има интересни неща за гледане, можете и до Кей Уест да стигнете, ако ви е интересно. После от Маями обратно до Бостън (около 2.5 часа полет).

Друга опция е да пропуснете ДЦ и Ниагара за сметка на Вегас + ЛА или СФ - това също си има своите предимства. Но транскон полетите са около 5-6 часа. Летищата в ЛА и СФ са далеч от градовете и трафикът е ужасен.

• Харесвам 2
Публикувано:

Защо ще кацате в Бостън и ще пътувате към НЙ , вместо да вземете билет Сф - НЙ - Бостън - Сф? Това ще ви спести време, а и разликата в цената едва ли е много голяма.

Разсотянията, които сте избрали са големи и наистина доста време ще отиде в път. Ако не държите на Каньона, според мен по-оптимален маршрут е само Източното крайбрежие, ще имате време за Бостън, НЙ, Ниагара, DC, Маями и тн.  

Ние наемхме кола от НЙ до Ниагара, решихме за 1 ден да го направим, без преспиване по пътя. Тръгнахме в 4-5 часа сутринта и се върнахме в НЙ 20 часа по-късно, беше уморително, но си засулжаваше.

• Харесвам 1
Публикувано:

Както казах това е предварителен план и сме склонни на промени тъй като няма нищо запазено все още. Възможно е и да пропуснем Гранд Каньон и Лас Вегас. Иска ни се да покрием "всичко" с едно пътуване и заради това е такъв първоначалният план, но вероятно ще претърпи промени.

Бъфало и Денвър не са ни харесали, а са добавени, за да сме близо до Ниагара или Гранд Каньон (ако остане в плана), така че на следващият ден директно да се тръгне натам.

Публикувано:

Както е писал и @neuromancer, от Вегас до Eagle point е 2 часа с автобус (мястото, където е платформата над каньона). Просто преценете дали няма да се уморите от дългото пътуване.

Публикувано:

За Гранд Кениън, летете до Вегас задължително. 

Няколко пъти съм купувал билет София - Ню Йюрк, Бостън - София и обратното , цената е същата или по-ниска, ще ви спести част от логистиката.

Маями в края на май не зная колко е подходящо, аз през септември се сварих (буквално) заради влажността. 

Логистично е по-добре да направите Ниагара преди Бостън.

Имайте предвид че хващате дълъг уикенд (Мемориал 23-27 и това повишава много цените в този период).

Публикувано:

Мемориъл дей уикенд е страхотен за престой в Ню Йорк - местните се изнасят и лудницата е по-малка. Обикновено за Мемориъл дей отварят летните атракции - водни колела в езера, риболов, барбекюта на открито, хайкинг по парковете, ... Затова и доста американци гледат да го прекарат сред природата.

Ако жегата е проблем, проверете и времето във Вегас - все пак е в пустнията и може да не е много приятно.

Публикувано:

Искате да видите всичко, но няма да го видите и май ако тръгнете с тази мисъл ще е по-лесно 🙂 Вегас и Каньона са си за отделно пътуване в тая част на щатите и аз също бих се фокусирал около източния бряг за тия 2 седмици, дайте възможност на визата да се изплати няколко пъти с няколко пътувания 🙂.

Все пак може да споменеш малко повече и за интересите. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Според мен Денвър е абсолютно излишен в това пътуване, има ли някаква причина, поради която държите да го включите? След Ниагарския водопад най-добре да летите директно за Лас Вегас.

Аз бих ви предложила следните промени:

• Да летите до Ню Йорк

• От Бъфало да летите директно за Лас Вегас – там два дена + 1 за Гранд Каньон

Така обаче губите 2,5 дена в придвижване, защото разстоянията са огромни. Имаше предложение за Маями - мисля че е добро решение и бих махнала Лас Вегас и Каньона, и от Бъфало директно полет до Маями - за града и района  5 дена, и после наобратно към Бостън.

Чикаго също е идея - поне е по-близо. Не пренебрегвайте разстоянията в САЩ, полетите са дълги, има различни часови пояси, уморително ще е да прекосявате континента за 20 дена. А и след това жена ви ще има работна конференция и срещи с клиенти. Аз лично може би бих направила екскурзията след работната конференция (не знам дали е възможно при вас).

Редактирано от Травеолани
Публикувано:

Споделям мнението на останалите магеланци да се придържате към източния бряг и да оставите Вегас и Големия Каньон за друг път - много по-лесно се включват в двуседмична екскурзия до западния бряг, но от друга страна вие имате достатъчно време - две пълни седмици. Ако прекарате 3-4 дни в НЙ, 1 ден в Ниагара, 2 в ДС и да речем 3 дни в Маями и Кий Уест (Маями ми е като на Слънчака, не ми хареса особено, Кий Уест няма плажове, но пък е красиво, има малък коралов риф и къщата на Хемингуей), пак ви остават 4 дни. На източния бряг е и супер влага - имайте го предвид, особено във Флорида. 🤮 

За Вегас и Големия каньон ви трябват 3 дни. Може да наемете кола, за да сте си с вашата програма и да обиколите каквото и когато искате.

Ако решите да оставите Вегас и Големия каньон за друг път, може да включите и Чикаго от Ниагара и от Чикаго да летите до Маями и после Маями-ДЦ-Бостън.

Публикувано:

Ако решите да оставите Вегас в програмата, там има немалко red-eye полети, които излитат късно вечерта и стигат на сутринта на източното крайбрежие - това може да ви спести парите за една нощувка, но идва на цената на неудобството да спите седнали в самолета...

Както е писал и @Георги, ако споделите интереси, може би ще можем да ви бъдем по-полезни.

Аз предполагам, че @Marusinka визира най-вече South Beach  в Маями. Но паркът с рафитите е интересен и различен. Самият град с всичкия му шум и показност е преживяване. 🙂

Публикувано:

Питащият  няма аспирации към Маями (няколко пъти съм бил в Саут Бийч и няма нищичко общо със Слънчака) , не го бутайте натам и то в края на май. 

Един опитимален вариант, който пести време е :

Бостън > Ниагара > Вегас > Вашингтон. >Ню Йорк >Бостън

Публикувано:
1 hour ago, stanislavpp said:

Питащият  няма аспирации към Маями (няколко пъти съм бил в Саут Бийч и няма нищичко общо със Слънчака) , не го бутайте натам и то в края на май. 

Един опитимален вариант, който пести време е :

Бостън > Ниагара > Вегас > Вашингтон. >Ню Йорк >Бостън

На мен Маями ми е Слънчака и не ме кефи, но пък в Кий Уест ми хареса.

Както и да е, твоят вариант е много добър, особено ако не искат да пропуснат Вегас.

Публикувано:

Благодаря ви за отговорите. Интересите ни са разнообразни, харесват ни както градове - паркове, архитектура, история, храна, събития, така и природа. Аз съм фен на водопадите и Ниагара няма как да го пропуснем 🙂 Нещата които по-скоро бихме пропуснали са зоологически градини, галерии и музеи за изкуство. Това което правим при повечето ни пътувания е да се опитаме да усетим местния начин на живот, но предполагам, че в това пътуване този аспект може би ще остане на заден план.

Заради дългите пътувания мислех дните с преход да си останат само за пътуване и след това почивка. В крайна сметка предвид съветите ви може би ще прибегнем до по-лежерен вариант само с източния бряг.

Идеята да летим до Бостън е, че ще пътуваме с багаж, който можем да оставим там, при колеги на съпругата ми, и след това да продължим с раници. Все пак ще обмисля варианта с полет до Ню Йорк.

@Георги наясно съм, че няма как да видим всичко и това беше по-скоро шеговито. САЩ е толкова голяма страна и предлага доста широко разнообразие от неща, че за да можем да кажем, че сме видели всичко, то ще ни трябва поне година престой, а не около 2 седмици.

Публикувано:

Щом водопадите са ви от по-интересните атракции, го планирайте - Maid of the mist отваря на 1-ви май - за вашето време вече ще работи. Задължително направете разходката с лодка.

От Бостън до Ниагара е 450+ мили. От Ню Йорк Сити до Ниагара е около 400 мили. Може би от Ню Йорк ще е една идея по-бързо да стигнете, сравнено с Бостън (около час разлика). Megabus автобуси има от ДЦ, Балтимор, Фила и Ню Йорк до Бъфало. От Бъфало има автобуси на всеки час до Ниагара Фолс. До самия парк с водопадите вероятно ще трябва да хванете Убер/Лифт. От Бостън има Greyhound автобуси до Бъфало - през Syracuse, NY, но аз поне не ви ги препоръчвам - пътуванията с тях може да са си преживяване...

Щом ви е интересна архитектурата и градска среда + паркове - отделете време за Central Park в NYC, небостъргачите в Манхатън, парковете в центъра на Бостън, кампусите на Харвард и МИТ в Бостън, the National Mall и мемориалите в ДЦ, квартали като Georgetown в ДЦ,....

За храна - в Бостън е оригиниалният бар "Наздраве", в който сценаристите са се вдъхновили да създадат култовия сериал. В Ню Йорк има всякаква храна, която можете да си помислете и обикновено е с високо качество. в New England опитайте clam chowder. Aко минете през Фила - Philly cheese steak sandwich.

Може би като си изясните плана в повече детайли и определите дестинациите, ще можем да ви помогнем повече с идеи за храна.

• Харесвам 4
Публикувано:

@akair, не забравяй за пицата в НЙ и North end в Бостън. 

Аз също бих препоръчала поне веднъж, в зависимост от хранителните ви предпочитания, да отидете в ресторант за стек в НЙ. Най-старият е в Астория, казва се Питър Лугър и е едно от най-незабравимите ми дегустационни преживявания в НЙ. Трябва да си направите резервация поне седмица предварително за вечеря, за обяд - може и предния ден. 

С 47-ма улица в НЙ започва Диамантения квартал с всичките му евреи с кипа и къдрици - доста е зрелищно. 

Little Italy също в НЙ не е за изпускане - там са снимани сцените с Робърт Де Ниро от Кръстника и предлагат превъзходни каноли.

High line в Манхатън е встрани от туристическия поток и е бивш железопътен възел, превърнат в зелена площ/тераса. Много е решаксиращо, има кафенета, някои от местните я ползват за спорт и т.н.

• Харесвам 2
Публикувано:

Щом се спомена Macy’s да препоръчам един хотел, който обичам много близко . Ако не сме решили да се глезим много или ако не са ми платили служебно хотела- хотел Metro е чест наш избор. Намира се на крачки от магазина и на крачки от Пето авеню, Добри стаи , много чисто, навсякъде фотоси на звезди и безплатна закуска в американски стил. И направо на входа - метро станция.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако почнем с шопинга, става сложно - точно срещу споменатото Macy's има  Victoria's Secret магазин на няколко етажа - предполагам съпругата ще го хареса. На 2-ия етаж има удобни дивани за съпрузите. Но нямa Wi-Fi.

До Ground Zero има Century 21 - на няколко етажа.

Публикувано:
На 9.04.2019 г. в 15:52, Георги каза:

Искате да видите всичко, но няма да го видите и май ако тръгнете с тази мисъл ще е по-лесно 🙂 Вегас и Каньона са си за отделно пътуване в тая част на щатите и аз също бих се фокусирал около източния бряг за тия 2 седмици, дайте възможност на визата да се изплати няколко пъти с няколко пътувания 🙂.

Все пак може да споменеш малко повече и за интересите. 

Много хубав, практичен съвет.  

П.П. Денвър е новото Ел Ей 😀😋

• Смея се 2
Публикувано:

Шопингът може да се окаже спасителен план, ако вали дъжд. Обикновено покрай мемориъл дей започват жегите в Ню Йорк - пригответе се често да презареждате с вода, особено ако сте далеч от парка - всичко се напича от слънцето и малкото дървета не могат да охладят града ефективно.

Също се пригответе психически, че в метрото е адски студ - влакчетата имат климатици и са настроени да е комфортно на местните.

• Харесвам 1
Публикувано:

Macy’s на Хералд Скуеър е силен афродизиак , дамите получават сърцебиене , а мъжете са в амок. Цените са нормални ,няма нищо плашещо .

Пускам един тийзър на Сентрал Парк:

A1A4DB7A-8E37-4BA0-B394-8E3F02435C3B.jpeg

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.