Прескочи до съдържание

Две седмици в САЩ

livfc

Препоръчани мнения

Публикувано:

Съпругата ми днес получи виза и е време да започнем по-сериозно с организацията. Ще разчитам на помощ при подреждането. Обсъдихме възможността да заменим Вегас и Гранд Каньон с Маями, но сякаш Каньона ни влече доста повече от колкото (Winwood, Everglades и Miami beach). Ако кажем, че към момента плана е нещо подобно:

(все още обсъждаме вариант за мултисити полет, че има условности)

1 ден пристигане в Ню Йорк
3 дни Ню Йорк 
1 ден придвижване до Вашингтон с Megabus
2 дни Вашингтон
1 ден придвижване до Лас Вегас (полет 7 часа с прекачване през Денвър на Frontier 218$)
1 ден Лас Вегас
2 дни Гранд Каньон с кола под наем
1 ден полет към Ниагара (полет 7 часа и половина до Бъфало на цена 237$ през Бостън с JetBlue)
2 дни Ниагара
1 ден полет до Бостън (70$ с JetBlue)
3 дни Бостън
1 ден полет обратно

общо 18 дни, а по план ще имаме 20, т.е. може да отделим 1 ден още за Ню Йорк и 1 за Бостън за почивка преди конференцията. Всеки ден с придвижване е отделен и се предполага, че ще можем да си починем и да не е чак такова натоварване.

Ето и няколко възникнали въпроса:

1) Подредбата добре ли е? Всякакви размествания са добре дошли.
2) Прочетох няколко блог поста за обиколка на Каньона с кола. До колкото прочетох може да се направи Grand Canyon West и след това South Rim като вероятно ще потърсим опция за нощувка в околността, може да препоръчате опции.
3) След Каньона ако сме с кола да се връщаме ли обратно към Вегас за полет към Ниагара или има по-добра опция (с не много дълго шофиране)?

Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, livfc каза:

1) Подредбата добре ли е? Всякакви размествания са добре дошли.

Струва ми се ок. Ако има размествания вече ще са по-скоро лични виждания отколкото фундаментални грешки в плана ви. Само за двата дни за Ниагара не съм сигурен, ама нека има и малко време да поемете въздух, че иначе всеки ден куфари и полети. 

преди 1 час, livfc каза:

2) Прочетох няколко блог поста за обиколка на Каньона с кола. До колкото прочетох може да се направи Grand Canyon West и след това South Rim като вероятно ще потърсим опция за нощувка в околността, може да препоръчате опции.

Или едното, или другото. Няма смисъл да ги правиш и двете, освен ако нямаш академичен интерес да сравниш локациите. West, ако по-лесния достъп е важен за вас (може да се направи и без кола под наем и без нощувка, с еднодневен тур от Вегас) и не отдавате толкова значение на супер комерсиализацията, фактът че не можеш една глътка да пийнеш без някой да ти поиска пари, доста по-малкото гледни точки и по-ниска височина над каньона. South, ако държите на по-автентично изживяване, повече възможности да се изолирате на "вашето" място, по-евтино и относително по-малко туристическо, но пък с по-труден достъп и невъзможност да се направи в дневен трип. В темата за каньона, която писах има повече информация, както и доста гледни точки, прегледай я. Но който и вариант да изберете, не мисля че има смисъл да ги правите и двете. 

Ако няма места в хижите в South, то има хотелчета точно на изхода на националния парк, малко по-далечко в градчето Williams също може да се спи. 

преди 1 час, livfc каза:

3) След Каньона ако сме с кола да се връщаме ли обратно към Вегас за полет към Ниагара или има по-добра опция (с не много дълго шофиране)?

Мисля, че Flagstaff е най-близкия град с относително адекватно летище, akair може би може да сподели повече. Но вероятно еднопосочната кола под наем ще ви излезе скъпо и трябва да се върнете във Вегас. Самолетните билети от подобни "керемидки" също често не са евтини. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 2
Публикувано:

3) Flagstaff е доста малко летище - има точно 3 дестинации и 1/2 (една е сезонна). Цените на билетите от това летище хич няма да са приятни. По-добре се върнете до Вегас, където има много опции за полети.

2) Наистина е малко излишно и 2-та рим-а. Харесайте си единия.

1) 2-та остнали дни можете да ги ползвате за "наместване" на престоите спрямо по-ниските цени на самолетните билети

Една идея - Spirit летят от Кливлънд до Вегас - може да има евтини билети, но трябва да видите дали има автобус от Кливлънд до Ниагара. Southwest летят от Вегас до Бъфало - пак вижте дали има евтини билети. Понякога тези а/к имат red eye за такива дълги полети (които са почти бряг-до-бряг) - това ще ви спести 1 нощувка някъде.

Още една идея - хващате мемориъл дей - огледайте нощувките и билетите, защото може да са скъпи за мястото, което гледате

И още една идея  - във Вегас са въвели такса за нощувките, която е около 80 долара на вечер. По този повод нощувките са поскъпнали значително спрямо това, което бяха преди. Огледайте хотелите, но се пригответе психически, че ще са 100+ долара на вечер.

Аз погледнах чисто информативно полети от района на ДЦ до Вегас за 25 май:

image.png.48e4bf85b82340f13f82ef0b943b9de6.png

image.thumb.png.f01f2ac74c6b09a6cc290e2b87feb79c.png

Не знам защо сте се спрели на Форнтиър - вероятно си има причина, но има и доста по-евтини билети

• Харесвам 1
Публикувано:

Започнахме с организацията. Като цяло успявам да подредя програма за различните дни, но изпитвам затруднения с намирането на място където да отседнем в Ню Йорк. Пристигаме на 18/05 по обяд и ще тръгнем с автобус към Вашингтон на 22/05, т.е. общо 4 нощувки. Не намирам сносен хотел за под 300$ нощувка в Манхатън в споменатите от вас райони. Това което откривам са SoHo 54 и един апартамент в Booking, който няма ревюта. Изискванията ни са за стая със собствена баня. Разгледах и AirBNB, но повечето места и там нямат достатъчно ревюта или добър рейтинг. Ако някой има идея за някоя оферта ще съм благодарен.

Предвид факта, че остава по-малко от месец до пътуването и търсите място в Манхатън, цените не са неочаквани. @Marusinka  беше споменала, че около  Таймс скуеър хотелите са по-евтини, но поне за мен там е страшна лудница и мърлявщина. Огледайте, може би, Бруклин или Астория. Разликата е, че няма метро 24/7 извън Манхатън. Също предвидете време за стигане до спирката на Мегабъс (ако пътувате с Мегабъс до ДЦ)  - автобусите тръгват между 11-то и 12-то авеню, на 34-та улица - метро няма съвсем близо. Трябва или да ходите пеша от (района на) Мейсис, или да хванете Убер/Лифт, който може да е бавен в трафика.

Oт Expedia:

image.thumb.png.86341aa3ca3987fb1e13f5ee1b9ab681.png

image.thumb.png.b43ca42a3ad919423dc5a77892c920dc.png

Но огледайте ревютата де...

Редактирано от akair
  • Харесвам 1
Публикувано:

Една алтернативно предложение - вместо до Вегас, летете до Солт Лейк Сити, оттам - с кола на юг до Grand Canon, като минавате и през Bryce Canon и Zion.  На връщане можете да минете даже и през Antelope Canon и Horseshoe Bend.  Малко дългичко е, но вие имате време, а тези места са фантастични! 

• Харесвам 1
Публикувано:

За хотел мога да препоръчам DoubleTree by Hilton Chelsea, който е на страхотно място и предлагаше много добра закуска. За мен цените на хотелите в Бостън бяха много по-шокиращо високи от тези в Манхатън. Опитвам се да изровя стари резервации, за да препоръчам хотели но уви не успявам.

Пробвайте да търсите през друг ай пи адрес, от офис или личен компютър, вързан към Интернет, който не сте ползвали преди да гледате хотели. На мен ми излезе цена за  Hotel Mela на Таймс Скуеър $219 на вечер през Гугъл сърч, също за $179 в Pod 51 hotel. В южната част има два Blue moon hotel (3 star/$100) и Eurostars Wall Street (4star/$182). Ревютата и на четирите хотела не са фантастични, но не са и ужасни. 

О, неее! И Pod 51, и Blue moon имат някои стаи с обща баня. Сори за инфото.

Редактирано от Marusinka
Публикувано:
Just now, akair said:

То и в  Еxpedia я има тази цена за Pod51, но е за стая с обща баня.

Видях. Аз си помислих, че като е 3 звезди, няма да има такъв проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега се сетих и проверих в hotwire.com - 4 звезден в района на Таймс скуеър е $179, има и по $219 в по-хубави части на Манхатън. Не виждаш хотела преди да резервираш, но аз винаги съм имала късмет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ви за отговорите. Обсъдихме нещата и се заформя това като финален план:

18/05 Полет към Ню Йорк (пристигаме в 12:52). Ще се придвижим с AirTrain и метро до мястото което си изберем в Манхатън.
19/05-21/05 Разглеждане на Ню Йорк - ще минем през съвета на @akair за еднодневна обиколка(може да я разделим на две части), безплатното фери покрай Liberty island, разходка из High Lane, Little Italy и Chinatown. Ще посетим представление на Broadway. 
22/05 Ще хванем Megabus към Вашингтон, настаняваме се и се шляем. Ориентировъчно цените са около 550$ за 3 нощувки (заради 24/05) и се чудим между тези: Първи, Втори, Трети, Четвърти или Пети

23-24/05 Разглеждаме Вашингтон - Capitol, National Mall, Memorials, Smithsonian museums, разходка из Джорджтаун, Пентагона + евентуално монетния двор и разходка по Пенсилвания авеню.

25/05 Полет към Лас Вегас - в момента най-доброто което намирам е с Америкън за 179$ на човек, защото ще имаме по 1 раница, която се води като Carry On и доплащането на Спирит изравнява цените. Полета е IAD-LAS 08:06PM-12:11AM. Тъй като ще пристигнем много късно а в Лас Вегас на 25 и нощувките са много скъпи ми се иска да останем някъде извън стрипа близо до летището само, за да се наспим.

26/05 Взимаме кола под наем и тръгваме в посока South Rim, като минаваме през Lake Mead, Hoover Dam, Route 66, отиваме на South Rim, разглеждаме, стоим по залез и спим в Williams.

27/05 Тръгваме рано, обикаляме Marble Canyon, Antelope Canyon, Horseshoe Bend и се връщаме в Las Vegas. Връщаме колата и се настаняваме на стрипа. Нощувките вече са значително по-евтини.

28/05 Разглеждаме стрипа и вечерта посещаваме шоу на Cirque De Soleil.

29/05 Полет за Бъфало с Jet Blue с прекачване в Бостън за 192$ и настаняване в хотел, по-възможност с гледка към водопада (ако не е много скъп).

30/05-31/05 Разглеждане на Ниагара от двете страни (американска и канадска), Maid Of The Mist и Cave of the winds. На място ще решим за хеликоптер.

01/05 Полет към Бостън с JetBlue за 69$

02/05 разходка из Бостън (разглеждаме основните забележителности)

03/05-05/05 жена ми работи, а аз разглеждам каквото е останало

06/05 полет към България

Ето и възникналите въпроси към момента:

1) Как ви се струва плана с пристигането и преспиването извън Стрипа във Вегас? Бихте ли препоръчали нещо евтино и удобно (за полет и вземане на кола за следващия ден)?

2) До колкото четох 1 месец след влизане в САЩ можем да шофираме с нашите книжки.

3) Никога до сега не сме наемали кола при пътуванията ни. От къде бихте препоръчали да наемем и цените които излизат по сайтовете включват ли застраховка? До колкото четох е задължително да я направим, за да избегнем проблеми.

5) Иска ми се да намалим максимално шофирането покрай обиколката на каньоните, Williams ли е най-доброто място за отсядане?

4) @Sult може ли да споделиш информация какво е натоварването при шофирнаето по маршрута с каньоните? Къде точно да намерим индианската фирма за Антелоп каньона? За Марбъл каньона как става посещението? Долу горе по колко време отдели на двете места и колко от него е ходене?

5) Има ли изискване за Канадска виза, за да посетим Ниагара от тяхната страна. Ако да, то какво трябва да направим?

Публикувано:
преди 3 часа, livfc каза:

26/05 Взимаме кола под наем и тръгваме в посока South Rim, като минаваме през Lake Mead, Hoover Dam, Route 66, отиваме на South Rim, разглеждаме, стоим по залез и спим в Williams.

Ако минете през всички тези места, време за South Rim няма да имате. Ние тръгнахме от Вегас сутринта към 08:30, по път да сме спирали 2-3 пъти за по 10-15мин., в 14:00 бяхме на South Rim, не успяхме да минем през всички точки, но видяхме достатъчно, тръгнахме си към 21:00.

На другия ден може да тръгнете наобратно към Вегас, така ще можете да посетите  интересни места по Route 66 и Hoover Dam.

преди 3 часа, livfc каза:

5) Иска ми се да намалим максимално шофирането покрай обиколката на каньоните, Williams ли е най-доброто място за отсядане?

Дали е най-доброто не знам, но ние го избрахме за нощувка и не сбъркахме. Спахме тук, останахме много доволни от хотела.

• Харесвам 1
Публикувано:

1) Летището на Вегас е на стрипа - срещу МГМ Гранд. Ако наемете хотел извън стрипа, просто не се мотайте навън в късното - за ваше собствено добро

2) Различен е този период за всеки щат. 1 месец е минимумът измежду всички щати

3) Както в Европа - гледате цени и сравнявате - Avis, Budget, Alamo, National, Hertz, Enterprise, ... Ако видите 30 долаа на ден, това не включва застраховка. Застраховките - като в Европа  - принципите са същите.

5) За влизане по земя в Канада ви трябва виза, която е различна от еТА за влизане по въздух. Виза се вади като всяка друга виза - заявление онлайн, 100 канадски долара и пращане на паспорта по пощата (или носенето му в офиса в София, където го пращат по пощата) до посолството на Канада в Букурещ. (https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2017/11/important_informationforbulgarianandromaniancitizenstravellingto.html)

Ако решите да спестите една нощувка, има полети с Делта за 144, където раниците ви ще пътуват безплатно:

image.png.ff42eebccbb732ac6163237ebb6f98dd.png

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, livfc said:

Да разбирам, че ако нямаме канадска виза няма как да разгледаме водопадите от канадската страна?

Правилно разбираш. От много години няма лодки, които да спират от канадска страна, заради злоупотреби в миналото.

• Харесвам 1

Да добавя по т.3:

- ползвай за най-добри цени autoslash.com и orbitz.com

- не зная за какви “проблеми” говориш, но в САЩ няма  никакво “циганене и номера” при целият процес на наем. Ако наема много се оскъпява от допълнителната застраховка, бих я пропуснал спокойно или бих взел външна с цел да я ползвам и за други бъдещи наеми .

- добавям да се погледнат още: 

Carrentals .com , kayak и skyscanner.

Редактирано от stanislavpp
  • Харесвам 1
преди 21 минути , stanislavpp каза:

- ползвай за най-добри цени autoslash.com и orbitz.com

Аз си намерих под 100$ на ден, с включена най-голямата застраховка, от easyrentcars.

Autoslash и Orbitz и останалите, които пробвах всички са над 130$/ден

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 1
Публикувано:

1) Вземете си Убър до някой хотел в Хендерсън. От Enterprise имат услуга да ви вземат и закарат до офиса им, за да си вземете колата под наем. Те също предлагат много евтини коли за целия уикенд. Понеже 25-ти е събота, може направо да видите от петък цените, но да си я вземете в събота, защото имат сделка от петък до понеделник.

3) Ако сте с Виза сигничър кредитна карта, ще можете да откажете застраховката на колата, защото от Виза я покриват. Проверете преди да го направите.

2) В Аризона, където е Южният ръб сте ок първите 6 месеца.

4) Движението не е натоварено, но каньоните са, особено когато вие ще пътувате. Препоръчвам ви тази агенция https://lowerantelope.com/ за Antelope canyon, но повечето предлагат едни и същи услуги и цените са еднакви.

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно буукинг (ренталкарс) вече им е писнало от разни експидии, Орбиц и други играчи на пазара и са решили да ги разкатаят  ценово 😉

Публикувано:
преди 3 минути , stanislavpp каза:

Явно буукинг (ренталкарс) вече им е писнало от разни експидии, Орбиц и други играчи на пазара и са решили да ги разкатаят  ценово 😉

поправих се, Easyrentcars

• Харесвам 1
Публикувано:

@Marusinka има 100 карти, които покриват застраховки , но задължително са издадени в САЩ , а виза сигначър е една от най-“умрелите” / базови такива. Едва ли питащият ще разполага с американска карта на негово име.

преди 10 минути , cybersimo каза:

Аз си намерих под 100$ на ден, с включена най-голямата застраховка, от easyrentcars.

Autoslash и Orbitz и останалите, които пробвах всички са над 130$/ден

Симо , много висока цена цитираш , от кое летище е това ?

• Харесвам 1
преди 8 минути , stanislavpp каза:

Симо , много висока цена цитираш , от кое летище е това ?

от Central Park NY до Boston Airport, при това в топ сезон. със сигурност и връщането на различно място оскъпява нещата

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.