Прескочи до съдържание

Катания - София


Препоръчани мнения

От 2 седмици сглобяваме Сицилиански септември и миналата седмица започнахме с билетите. Вече купихме София-Милано, нощувка там и Милано-Палермо на следващия ден. Докато уточним от кое летище ще се връщаме (Палермо или Катания) и на коя дата и цената, която бях видял на Уиз от Катания за 8 септември скочи от 170лв на около 280лв буквално за 1 ден. Сега съм с чуденка дали да чакаме евентуално Уиз да намалят цената (ако въобще има такъв шанс). Видях, че май имат РД и миналата година са пускали 20-30% намаление на някои полети. Какво бихте ме посъветвали?

Предвид, че сме с дете предпочитаме директен полет или 2 с по-кратък престой. Какви алтернативи може да се измислят?

 

Благодаря предварително!

Редактирано от jblaze
Връзка към коментар

По идея цените тогава не трябва да са високи, но полетите до Катания мисля че се изкупуват в голямата си част от агенциите. Та съветвам те да метнеш едно око дали предлагат някакви сицилиански организирани екскурзии с твоите дати, ако да - то едва ли ще падат цените, ако не - има някакъв шанс. Има време, може да се почудиш до юни. Ако не паднат, през Милано сигурно ще има вариант да се върнеш на прилична цена. 

Връзка към коментар

Аз бих внимавал с връщанията през Милано през септември, има опасност цените да не са много приемливи.
От края на юли до края на октомври летище Линате, градското, което поема повечето полети за Катания, е в ремонт на пистата. Полетите ще бъдат преместени на Малпенса, но очаквам да са малко разредени. Освен това, полетите на Райънеър Катания-Бергамо, където би била смяната за София, са по-удобни на хората от градчетата на изток от Милано, отколкото преместените полети на Малпенса.
С две думи, има риск за по-малко полети като цяло и по-мощно търсене на райънеърските полети Катания-Бергамо, които биха ти трябвали, особено 8 септември, неделя.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за инфото.

Не се бях замислял, че агенциите изкупуват билетите на Уиз. По-скоро очаквах, че са с чартърни полети. Проверих почивки за Катания за периода и наистина има няколко с обявени полети на Уиз и май не трябва да очаквам падане на цените. Все пак ще видя за техния РД дали няма да пуснат намаление (и дано не увеличат изкуствено цените седмица преди това🙂). 

@Венелин явно цените на Райън са по-високи и подходящите варианти са основно Ал Италия през Рим. Иначе си прав, че 8.09 е неделя, а и като бонус 6ти е почивен ден и затова явно цените са по-високи.

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.