Прескочи до съдържание

Катания - София

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

От 2 седмици сглобяваме Сицилиански септември и миналата седмица започнахме с билетите. Вече купихме София-Милано, нощувка там и Милано-Палермо на следващия ден. Докато уточним от кое летище ще се връщаме (Палермо или Катания) и на коя дата и цената, която бях видял на Уиз от Катания за 8 септември скочи от 170лв на около 280лв буквално за 1 ден. Сега съм с чуденка дали да чакаме евентуално Уиз да намалят цената (ако въобще има такъв шанс). Видях, че май имат РД и миналата година са пускали 20-30% намаление на някои полети. Какво бихте ме посъветвали?

Предвид, че сме с дете предпочитаме директен полет или 2 с по-кратък престой. Какви алтернативи може да се измислят?

Благодаря предварително!

Редактирано от jblaze
Публикувано:

По идея цените тогава не трябва да са високи, но полетите до Катания мисля че се изкупуват в голямата си част от агенциите. Та съветвам те да метнеш едно око дали предлагат някакви сицилиански организирани екскурзии с твоите дати, ако да - то едва ли ще падат цените, ако не - има някакъв шанс. Има време, може да се почудиш до юни. Ако не паднат, през Милано сигурно ще има вариант да се върнеш на прилична цена. 

Публикувано:

Аз бих внимавал с връщанията през Милано през септември, има опасност цените да не са много приемливи.
От края на юли до края на октомври летище Линате, градското, което поема повечето полети за Катания, е в ремонт на пистата. Полетите ще бъдат преместени на Малпенса, но очаквам да са малко разредени. Освен това, полетите на Райънеър Катания-Бергамо, където би била смяната за София, са по-удобни на хората от градчетата на изток от Милано, отколкото преместените полети на Малпенса.
С две думи, има риск за по-малко полети като цяло и по-мощно търсене на райънеърските полети Катания-Бергамо, които биха ти трябвали, особено 8 септември, неделя.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за инфото.

Не се бях замислял, че агенциите изкупуват билетите на Уиз. По-скоро очаквах, че са с чартърни полети. Проверих почивки за Катания за периода и наистина има няколко с обявени полети на Уиз и май не трябва да очаквам падане на цените. Все пак ще видя за техния РД дали няма да пуснат намаление (и дано не увеличат изкуствено цените седмица преди това🙂). 

@Венелин явно цените на Райън са по-високи и подходящите варианти са основно Ал Италия през Рим. Иначе си прав, че 8.09 е неделя, а и като бонус 6ти е почивен ден и затова явно цените са по-високи.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.