Denisse Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Здравейте, магеланци 🙂 В главата ми се оформя идеята да направим една разходка из Андалусия през юли с трите ни деца (на 16, 5 и 2 год.) Изчетох темите за този регион, от където ми се изгради следния план, но имам и още въпроси, за които разчитам на безценната ви и веща помощ 🙂 Кацане в Малага. Оттам директно в Гранада - 2 нощувки После Кордоба - 2 нощувки Севиля - 3 нощувки Кадиз -1 нощувка (или Херес ??) После по пътя Ронда, Фуенхирола, някакви китни селца (кои?) - евентуално една нощувка някъде Накрая пристигане в Малага директно за обратен полет. Малага я пропускаме от обиколката, няма как всичко да ни огрее, то е ясно. Почвам и с въпросите: Смятате ли, че това разпределение на нощувките е добро, при положение, че никога не сме ходили в Андалусия и надали скоро след това ще отидем? Можете ли ориентировъчно да ми кажете средна цена на нощувка в хотел на хубаво място (за да спестим таралянкането по градски транспорт с детската чета) или пък airbnb? Кола под наем - гледах препоръчаните malagacars, но там ми дава космически цени от по 300 - 400 евро ... Други филми за рентакар да ми препоръчате? Знаете ли дали в Испания е задължително ползването на детски столчета? За 2 годишното е ясно, че ще вземем, но ако и за 5 годишното е задължително, това променя ситуацията с типа кола доста драстично .... Знаете ли дали някъде от летище примерно, би могло да се наеме детска количка за дребната ни девойка, която макар да е свръх енергична, като опънем крачка из градовете, все в някакъв момент ще й се свършат батериите ... Също не знам Уиз Еър дали имат опция да качим детска количка от тук, не намерих никъде инфо за това и дали се чарджва допълнително и ако да, колко ? Паркирането на тази кола, която евентуално вземем, лесно ли се случва? Примерно в Севиля ако останем 3 дни, тя няма да ни трябва , трябва някъде да я оставим за тези дни... Скъпи ли са паркингите? Или пък вместо кола, с какво можем да се придвижваме между градовете като най-оптимално? Ако не сме с кола, явно ще трябва и промяна в маршрута, защото малките селца няма да са възможни в този сценарий. Изобщо, много неясноти имам ... И май на финала крайното решение ще зависи от бюджета, който се оформи. Всяка препоръка по горните неща, а и извън тях, е повече от добре дошла! Благодаря ви 🙂 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 14 minutes ago, Denisse said: Здравейте, магеланци 🙂 В главата ми се оформя идеята да направим една разходка из Андалусия през юли с трите ни деца (на 16, 5 и 2 год.) Изчетох темите за този регион, от където ми се изгради следния план, но имам и още въпроси, за които разчитам на безценната ви и веща помощ 🙂 Кацане в Малага. Оттам директно в Гранада - 2 нощувки После Кордоба - 2 нощувки Севиля - 3 нощувки Кадиз -1 нощувка (или Херес ??) После по пътя Ронда, Фуенхирола, някакви китни селца (кои?) - евентуално една нощувка някъде Накрая пристигане в Малага директно за обратен полет. Малага я пропускаме от обиколката, няма как всичко да ни огрее, то е ясно. Почвам и с въпросите: Смятате ли, че това разпределение на нощувките е добро, при положение, че никога не сме ходили в Андалусия и надали скоро след това ще отидем? Можете ли ориентировъчно да ми кажете средна цена на нощувка в хотел на хубаво място (за да спестим таралянкането по градски транспорт с детската чета) или пък airbnb? Кола под наем - гледах препоръчаните malagacars, но там ми дава космически цени от по 300 - 400 евро ... Други филми за рентакар да ми препоръчате? Знаете ли дали в Испания е задължително ползването на детски столчета? За 2 годишното е ясно, че ще вземем, но ако и за 5 годишното е задължително, това променя ситуацията с типа кола доста драстично .... Знаете ли дали някъде от летище примерно, би могло да се наеме детска количка за дребната ни девойка, която макар да е свръх енергична, като опънем крачка из градовете, все в някакъв момент ще й се свършат батериите ... Също не знам Уиз Еър дали имат опция да качим детска количка от тук, не намерих никъде инфо за това и дали се чарджва допълнително и ако да, колко ? Паркирането на тази кола, която евентуално вземем, лесно ли се случва? Примерно в Севиля ако останем 3 дни, тя няма да ни трябва , трябва някъде да я оставим за тези дни... Скъпи ли са паркингите? Или пък вместо кола, с какво можем да се придвижваме между градовете като най-оптимално? Ако не сме с кола, явно ще трябва и промяна в маршрута, защото малките селца няма да са възможни в този сценарий. Изобщо, много неясноти имам ... И май на финала крайното решение ще зависи от бюджета, който се оформи. Всяка препоръка по горните неща, а и извън тях, е повече от добре дошла! Благодаря ви 🙂 А самолетните билети как са като цена през юли? Връзка към коментар
Denisse Публикувано: 12 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 5 минути , ДиянаВ каза: А самолетните билети как са като цена през юли? За периода юли - септември, през юли са най-поносими, на човек се падат около 250 лв. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) Предполагам, че температурите през деня ще са около 40 градуса. Сигурни ли сте, че искате да си го причините? @Alexander, ти какво мислиш за Андалусия през юли? Редактирано 12 април, 2019 от mililia Връзка към коментар
Denisse Публикувано: 12 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 4 минути , mililia каза: Предполагам, че температурите през деня ще са около 40 градуса. Сигурни ли сте, че искате да си го причините. Истината е, че единствената ни възможност за ходене там е в периода юли-септември, заради училището на големия ни младеж. Сега като казвате, започвам да се притеснявам наистина... Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) Препоръчвам изключително силно този апартамент в Гранада, който има безплатен паркинг в подземен гараж на сградата: https://www.airbnb.com/rooms/25779288?guests=1&adults=1 Впечатленията ми са от преди една седмица. Редактирано 12 април, 2019 от Zaro 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) преди 27 минути , Denisse каза: Истината е, че единствената ни възможност за ходене там е в периода юли-септември, заради училището на големия ни младеж. Сега като казвате, започвам да се притеснявам наистина... Бърз поглед на времето през юли и август показва над 40 градуса и на Кордоба и Севиля през периода им викат "горещата фурна". Аз съм ходила втората половина на септември след 10 и беше около 36 градуса. Ще е убийствено и за вас и за децата. Ако все пак държите да отидете предвидете или нощни излизания или само около морето, за да има и лек вятър в жегата. Редактирано 12 април, 2019 от mililia 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 34 минути , Denisse каза: Истината е, че единствената ни възможност за ходене там е в периода юли-септември, заради училището на големия ни младеж. Сега като казвате, започвам да се притеснявам наистина... Здравей. Много сериозно помисли за температурите... Виждам, че сте купили билети - значи ще трябва да се напасвате. Жегите са жестоки тогава... За дните - Кордоба - един ден максимум. Паркирането е най-големият ад за мен там. Единственият град в света, където си извиках такси да ме заведе до хотела. Гранада - два дни. Севиля - - не съм била, чувала съм фантазии за нея. И пожелавам да си направите чудна ваканция! Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) Аз не разбрах, че са купени билети, а че по-скоро е идея. Попитах за цените на билетите, защото преди няколко дни линдт беше постнала едни цени 700 лв. на посока. Не знам как биха били в периода 1-15 септември. Зависи от организираните от тур агенциите екскурзии и респ. заети места на уиз. Редактирано 12 април, 2019 от ДиянаВ 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 @Denisse чак се смаях, че заглавието не е ' с три деца и двама приятели' ! сериозно, и ние си го мислим този район, но за сезон с малко по-човешки градуси 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Не са купени билетите , но неслучайно юли са и по-ниски цените. То в Андалусия юли е все едно да отидеш в Дубай юни , изпълнимо е , но не и много приятно. 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Ако не са купени, сериозно предлагам да преосмислите датите... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Като изключим температурите - най-общо: детска количка ви се полага безплатно, щом сте с малко дете, Уиз или не за столчетата в колата мисля, че са еднакви правилата в целия ЕС. Страшно много бих се изненадал, ако не е задължително за 5г. Аз ползвам раница boostapak, вече са на 8 и без столче не тръгваме. 1 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 преди 2 часа, antea каза: @Denisse чак се смаях, че заглавието не е ' с три деца и двама приятели' ! сериозно, и ние си го мислим този район, но за сезон с малко по-човешки градуси По човешки градуси късна есен и зимата . 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 (редактирано) преди 9 часа, mililia каза: Предполагам, че температурите през деня ще са около 40 градуса. Сигурни ли сте, че искате да си го причините? @Alexander, ти какво мислиш за Андалусия през юли? Юли не е много зле, особено ако е в началото до към средата или около 33-35 максимум следобед. Спокойно може да се правят разходки сутрин до към обед и вечерта. Зависи и къде в Андалусия, която е колкото България на площ. Севия и Кордоба са от най-горещите точки в страната, но Малага и най-вече в Херес и Кадис винаги е 6-8-9градуса по-малко спрямо Севия. В Испания най-топло става следобед към 15-17 часа, не е в 14 часа както в България. -Та зависи какво ще се прави. Ако целта е само градска разходка в Севия и Кордоба ще е по-тегаво, ако за плаж ще е идеално. За 5 годишното дете трябва повдигач-седалка като минимум. Редактирано 13 април, 2019 от Alexander 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Паркинг в Севия върви 15+ евро на ден. 1 Връзка към коментар
VVP Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Не знам как ще се оправиш юли месец с тия температури.Аз бях средата на юни в Севиля и беше около 40.Такава жега не се забравя.😁 1 Връзка към коментар
fam Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Юли наистина ще е горещо. Никак не препоръчвам, както са писали и по-горе. Миналата година ходихме из района. Температурата в Севиля средата на септември беше 34-36 градуса. Иначе Малага и Гранада са по-хладни. Даже в Гранада цял ден ни валя дъжд - беше ок. 20 градуса. Но си беше на късмет, де. Мисля, че две нощувки за Кордоба са много. Едната я прибавете към Севиля. На мене там лично най ми хареса. Приказка е този град. 1 1 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Била съм в Андалусия през юни и беше 40+.Сменете периода, ако можете. Лично на мен вашия план ми харесва, нямам забележки. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Началото до средата на септември е точно толкова топло, колкото началото-средата на юни. Все пак е лято, не виждам някакъв голям проблем, а сравнението с Дубай юни месец е абсурдно, защото и дневни и нощни температури са поне с 5 градуса нагоре. Еднакви са температурите вече месец май и то дневните само. 1 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 (редактирано) Преди седмица ползвахме този паркинг в Кордоба. Цената беше 2,20 евро/час. Близо е до центъра и е удобен. Редактирано 13 април, 2019 от rik4o 1 Връзка към коментар
Цъфната Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Всички се съсредоточихте върху температурите.Да проблем са, но ако човека има само този период като възможност няма да се откаже. 🙂 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 преди 14 минути , Цъфната каза: Всички се съсредоточихте върху температурите.Да проблем са, но ако човека има само този период като възможност няма да се откаже. 🙂 Има и пролетни ваканции - април е чудно време за Андалусия... А се фокусирахме, защото там става страшен задух. Просто е опасно. И не е преувеличено. Не случайно животът замира по време на сиестата. И защото иде реч и за три деца, макар че и възрастните не са за изхвърляне 🙂 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Апартамент в Севиля в центъра, с включен подземен паркинг в цената: https://www.airbnb.com/rooms/18781863?guests=1&adults=1 Малко ще ви е тип дядовата ръкавичка обаче, но може да се съберете според мен, стига и домакинката да се съгласи. Имаше голяма спалня и диван в хола. Апартамент в Кордоба, точно на ръба на центъра, имаше свободно паркиране пред сградата: https://www.airbnb.com/rooms/8496372?guests=1&adults=1 Тук няма проблем с пространството. И да...внимавай поне да има климатици навсякъде, не е само до градуси, и до влажност на въздуха. 2 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 13 април, 2019 Сподели Публикувано: 13 април, 2019 Препоръчвам нощувка в Кадиз пред Херес, но Кадис е правим и за по-малко от ден. Предвид жегите, за да се разхладите, включете планинското селце Стенил де Лас Бодегас (село, изградено в скала), не е далеко от Ронда и там някъде може и нощувка да планувате. Също препоръчвам и Гибралтар, ако имате време, разбира се. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега