Прескочи до съдържание

Къде да отидем за няколко дни в западните щати?

annie_to

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

имам да изхарча още 200 долара и 15 000 точки за летене с jetBlue. От една година живеем близо до ЛА и тези точки ще ни стигнат за билети до следните градове:

Austin (Texas)

Seattle (Washington)

Bozeman (Montana)

Portland (Oregon)

Salt Lake City (Utah)

Reno/Tahoe (Nevada)

Sacramento (California)

също може до Лас Вегас (но там вече бяхме) и до Сан Франциско, но от всичко което чета тук, ми се струва, че ще е по-добре да идем до там с кола по крайбрежната магистрала, а не със самолет.

Ще идем юни или юли, така че Тексас, може би не е много подходящ заради жегата. С малки деца сме, затова не планираме много големи преходи (пеша или с кола), просто ще разгледаме за 3-4 дни местните забележителности. Къде според вас има най-много забележителности? И са най-забележителни? 🙂

Публикувано:

Сиатъл е много приятно място, стига да не го хванете в дъжводния сезон - имам пътепис от там - можете да го погледнете за справка

Портланд - чудесен град, растящ град, пълнещ се с млади хора от разрастващата се икономика

Рино - близо до езерото Тахо - можете да отидете до езерото. В самия град има хотели и казина - нещо като Лас Вегас за бедни и пенсионери

Сакраменто - далеч е от брега и няма нищо за гледане. А и "картинката" (пейзажите) няма да са много по-различни от "домашните" ви.

Тексас - ако е като в Далас, спокойно можете да го пропуснете.

От тези всичките, аз лично бих се огледал за билети до Сиатъл и Портланд.

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-добре Портланд и района, Сиатъл или Рино и да отидете до езерата Тахо и Моно. 

Портланд ми се стори много скучен град, но може да е отправна точка, за да обиколите района около града - крайбрежното градче Cannon Beach и водопадите по река Колумбия. Има и хубава зоологическа градина, която ще се хареса на децата. 

Сиатъл - Space Needle, Pike place market (там винаги е лудница, заредете се с търпение), waterfront area - та, спиране в Kerry Park, ако искате да видите хубава гледка към небостъргачите. Честно да си призная и Сиатъл ми е малко скучен (или просто съм се наситила на северноамериканските градове), ама като за първо посещение ще ви е интересно. 

Вие към кое място клоните? Градовете ли искате да посещавате и природни забележителности около тях?

• Харесвам 1
Публикувано:
6 minutes ago, Травеолани said:

Вие към кое място клоните? Градовете ли искате да посещавате и природни забележителности около тях?

ми не съм сигурна... може би което е по-различно. Например езерото Тахо, като го гледам на снимките малко ми прилича на Витоша и Искъра 🙂 затова повече клоня към природата на Юта, но ако трябва да пътуваме повече от 2 часа с кола, за да стигнем до забележителностите, децата ще се изнервят и ще се скапе екскурзията 😉

Тези водопади при Портланд ми изглеждат интересни. Не сме ходили на водопади с децата досега. Може да е интересно.

Публикувано: (редактирано)
преди 53 минути , annie_to каза:

ми не съм сигурна... може би което е по-различно. Например езерото Тахо, като го гледам на снимките малко ми прилича на Витоша и Искъра 🙂 затова повече клоня към природата на Юта, но ако трябва да пътуваме повече от 2 часа с кола, за да стигнем до забележителностите, децата ще се изнервят и ще се скапе екскурзията 😉

Тези водопади при Портланд ми изглеждат интересни. Не сме ходили на водопади с децата досега. Може да е интересно.

Най-известният е Multnomah, имаше и няколко други наблизо, няма хайкове, бяхме там когато голямата ни дъщеря беше на две. Има и места за спиране с хубави гледки, мисля че Women’s Forum се казваше мястото. 

Имам два поста в блога ми: http://www.traveolani.com/?p=301&lang=bg

http://www.traveolani.com/?p=1515&lang=bg

Миналия месец бяхме за три дена в Cannon beach - прекрасно градче с невероятна природа! В самото градче имаше по улиците зайчета, катерички, децата не бяха с нас, но много щяха да се радват. Но в Кенън Бийч юни и юли ще са много скъпи хотелите. 

На инстаграм профила ми имам снимки от Cannon beach: http://www.instagram.com/traveolani

Колко са големи децата ви? И нашите са малко дивички и мрънкащи като са в колата, но от малки пътуват на дълги разстояния. Вземете им разни игри или филмчета да гледат за краен случай. 

преди 28 минути , akair каза:

В Сиатъл музеите на Боинг са интересни. А Pike Place е почти като Женския пазар 🙂

На Женския пазар не съм ходила, ама Пайк Плейс си заслужава да се види. Аз си купувам от там шоколадов мармалад :). Близо до пазара е и първото отворено в САЩ кафене Старбъкс.

Редактирано от Травеолани
Публикувано:

Децата са на 6 и на 3, не са от най-мрънкащите, ама не обичат дълги пътувания. А филмчета не мога да им пускам, защото им става лошо като гледат екрана в движеща се кола 😞

Женския пазар преди или след ремонта? 😉 Последния път като ходих вече не приличаше на себе си, по-скоро е като продължение на Пиротска.

Загледах се в картата, която е пуснала @Rumiana в темата за Юта. Може би бихме могли да вземем самолета до Солт Лейк Сити, да наемем кола и на няколко прехода от по 2 часа да слезем до Лас Вегас, където да върнем колата и да си хванем самолета за обратно... но пък дали няма да е много топло през юни-юли за такова пътуване през пустинята...

Публикувано: (редактирано)
преди 19 минути , annie_to каза:

Децата са на 6 и на 3, не са от най-мрънкащите, ама не обичат дълги пътувания. А филмчета не мога да им пускам, защото им става лошо като гледат екрана в движеща се кола 😞

Женския пазар преди или след ремонта? 😉 Последния път като ходих вече не приличаше на себе си, по-скоро е като продължение на Пиротска.

Загледах се в картата, която е пуснала @Rumiana в темата за Юта. Може би бихме могли да вземем самолета до Солт Лейк Сити, да наемем кола и на няколко прехода от по 2 часа да слезем до Лас Вегас, където да върнем колата и да си хванем самолета за обратно... но пък дали няма да е много топло през юни-юли за такова пътуване през пустинята...

В Юта има много национални паркове и е красиво, но на децата не знам доколко ще им е интересно и с тях няма да може да правите хайкове, а и юни и юли там ще е голяма жега.

Редактирано от Травеолани
Публикувано:

Е, да няма да им е много интересно на децата, ама на тях и в градовете не им е интересно. Така че при това пътуване целта ми е да не мрънкат прекалено, за да не развалят и нашето удоволствие 😉 Нямам големи надежди, че ще останат възхитени. На тях им хареса в Disney World 😉

Но жегата е проблем...

Публикувано:
преди 6 минути , annie_to каза:

Е, да няма да им е много интересно на децата, ама на тях и в градовете не им е интересно. Така че при това пътуване целта ми е да не мрънкат прекалено, за да не развалят и нашето удоволствие 😉 Нямам големи надежди, че ще останат възхитени. На тях им хареса в Disney World 😉

Но жегата е проблем...

Да, но в градовете има паркове с детски площадки, зоо-та - все интересни места за деца :). На плажа също ще се радват - ще тичат, ще играят в пясъка. А в парковете в пустинята сигурно ще им е най-безинтересно и най-много ще мрънкат.

Ама нашето голямото мрънкаше и в Дисниленд, така че май е до дете 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Травеолани said:

На Женския пазар не съм ходила, ама Пайк Плейс си заслужава да се види. Аз си купувам от там шоколадов мармалад :). Близо до пазара е и първото отворено в САЩ кафене Старбъкс.

Заслужава си да се види. Като колорит са сходни. Аз от кафето не бях много впечатлен, че имаше огромна опашка, но наблизо има тотем, който е интересен, разходката долу покрай водата е приятна. Предполагам и шоколадовият мармалад е хубав. Също подхвърлянето на рибите на щанда за риба си е атракция. Стената с налепените дъвки е атракция, но човек трябва да отиде с ясната настройка какво ще види...

2 hours ago, annie_to said:

Женския пазар преди или след ремонта? 😉 Последния път като ходих вече не приличаше на себе си, по-скоро е като продължение на Пиротска

След ремонта не съм ходил, значи преди 🙂  На децата трябва да им хареса на Иглата - панорамни асансьори, гледки от високо, ... Поне на това на 6 ще му е забавно. На 3 - където и да го заведете, най-вероятно няма да помни после много...

В единия музей на Боинг е разрешено влизането в самолетите и сядането на седалките (в част от самолетите) - може и да им е интересно.

И аз мисля, че в Юта и Невада ще е жега юни-юли.

А ако им харесва в Дисни, защо не ги заведете в този парк в Сан Диего? (Може би сте ги водили вече?)

Сега се замислих, че в Сакраменто има музей на влаковете, ако помня правилно...

Иначе от СФ до Рино е около 4 часа с кола. Сакраменто е почти на средата на пътя - ако ще ходите до Рино, може да комбинирате с останалите споменати в района.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.