Ladolcevita Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Здравейте и от мен. За първи път се опитваме да си организираме с моя съпруг сами екскурзията, до сега сме пътували с агенция и леко се притеснявам дали ще се справим. Плануваме септември да посетим Испания. Първо мислихме да бъде само Барселона, но аз не съм ходила в Испания и много ми се иска да разгледам и Валенсия. Според вас дали ще успеем да се организираме като летим София-Валенсия(Ryanair), Валенсия-Барселона с влак и до София пак с Ryanair. Някой знае ли актуални цени за транспорт от летището (Кастейон) до Валенсия и с какъв транспорт ще е най-удобно да се придвижим? Удачно ли е да вземем влак Валенсия-Барселона? Нощувки намерих изходно в Airbnb. Според вас 3 нощувки в Барселона крайно недостатъчни ли са и с тази програма ще се натоварим ли излишно? Благодаря на всички отзовали се 🤗 Връзка към коментар
семейство пътешественици Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Избрали сте страхотни градове, както и месец за посещението. Любими са ми както Барселона , така и Валенсия ! Няма да имате проблем според мен с организацията. В този и други форуми има доста информация, която ще ви е полезна много. Ние преди години бяхме по следния маршрут София-Мадрид:самолет/- Мадрид- Валенсия/ скоростен влак/ и Валенсия- София/ самолет/. От много години не ползвам услугите на Тур агенции за организиране на екскурзии и почивки. Според мен минимум по три нощувки в град иначе няма да можете нищо да разгледате. Хубаво е да си направите програма по дни кои забележителности искате да посетите в дадения град и да ги разпределите за периода на престоя според местоположението им спрямо хотела Ви и времето необходимо за разглеждането им. Успех ! Връзка към коментар
patilana Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Здравей и добре дошла, Разбира се, че ще се справите с организацията на едно пътуване в Испания. В този линк https://carrentals.deals/blog/how-get-valencia-from-castellon-airport/ има недобри новини за трансферите от избраното от теб летище. В комплект с часа на кацане се получават неприятности - как да се измъкнем от там. По тази причина, предлагам да кацнете в Барселона, да си разгледате каквото ви се гледа, да хванете влака и да отидете до Валенсия. Постойте там колкото ти се стои и после се върнете в Барса. Не знам дали са крайно недостатъчни 3 нощувки в Барселона. Пробвайте и имате цял един живот пред себе си, за да допълвате впечатления от този вселена - столицата на Каталуня. Пък и през септември става за плаж. 1 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Не пишеш колко дни общо планирате. Ако са до 7-8 дни аз бих препоръчал да ги отделите само за единия град. А за организацията, бели кахъри, както се казва 🙂 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Защо не пробваш автобус. https://www.alsa.com/en/web/bus/home При ранно закупуване на билети, същите са по 5е. В автобуса има нет, филм /на испански/ и няма междинни спирки. Ние сме комбинирали Барселона с Валенсия и добре се получи. Бяхме ги разпределили 5 нощувки в Барселона и 2 във Валенсия, но 2те не ни стигнаха много много. То във Валенсия 1 ден е само града на науката, а пък вие през септември сигурно ще искате да отидете и на онзи орооомен градски плаж. Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Разбира се, че ще се справите 🙂 Аз замъкнах детето успешно до Япония, даже и се завърнахме 🙂 Ей къде я Испания. Барселона е прекрасна, много ще ви хареса. Според мен повече време трябва да ѝ отделите, отколкото на Валенсия. А пък какви плажове има на 1 час с влака от Барса, страхотия 🙂 Връзка към коментар
Romana Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 Ако ви интересуват подобни атракции - препоръчвам Биопарка във Валенсия - зоопарк от ново поколение, без решетки. Ние изкарахме там цял ден, но зоопарковете са ни слабост. 🤩 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 16 април, 2019 Сподели Публикувано: 16 април, 2019 За Летището Кастейон опциите са : 1. С автобус - (20 евро на посока), около час и половина - разписанието е съобразено със всеки полет, билети от тук: https://mediterraneoholidays.com/aeropuerto/aeropuerto-ruta-sur Може да вземете и билет от летището до града Кастейон, но смисъл особен няма - нито като време, нито като пари (12 евро е до града, влак от Кастейон до Валенсия е 5-6 Евро) 2. рент-а-кар - на летището офиси имат Goldacar и Malco, цените са от 25 евро/ден - като сложиш гориво, магистрални такси, застраховка и паркинг и сте двама и за два-три дни няма да е по-евтино, а главоболията са повече ( 3. има опция и такси (около 120 евро на посока беше цената, фиксирана). При всички положения, ако полетите на Уиз не са драстично по-скъпи (т.е. повече от 50-60 лв на човек) е по-добре да ползвате тях, вместо Ryan. Океанографик-а във Валенсия е страхотен - аз лично не съм голям фен на аквариумите, но този определено впечатлява - всъщност те са няколко отделни аквариума в едно - има като нормалните рибки, така и аквариум с акули, огромен делфинариум (3 пъти на ден има шоу), има отделен "студен" аквариум с моржове, белуги и пингвини, отделно фламинги и разни други птици, влечуги... Зоопарка (биопарк) също е много интересен и нетипичен. Ако обичате да карате колела - Валенсия е мястото - дават ги под наем на всеки ъгъл и има много велоалеи. До Валенсия е езерото Албуфера (и огромен природен парк) и градчето Ел Палмар, където е столицата на паелята - всяка втора къща е ресторант и предлага свой вариант на ястието, за което се твърди че е измислено именно във Валенсия. До езерото и Ел Палмар се стига и с градски автобус. На път за Албуфера е Ел Салер, където има страхотен плаж с дюни. За Валенсия ви трябват минимум два дни - по половин ден за биопарка и центъра и цял ден за Града на изкуствата и науките (Океанографик, музея на науките и зоната наоколо). За Барселона има много изписано - за три дни няма как да видите всичко, то не е и нужно. Транспортът с влак между двата града е ок - 20-25 евро е билета, испанските влакове са доста удобни. Имайте предвид, че двата града са различни. Всъщност то с цяла Испания е така - като отидеш в Мадрид, Барселона и Валенсия имаш усещането, че си бил в три различни държави. 6 Връзка към коментар
Ladolcevita Публикувано: 17 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 април, 2019 Снощи след дълго умуване сглобихме следния план. Летим София-Барселона. Там имаме 4 нощувки. След това взимаме влак до Валенсия, там отново имаме 4 нощувки (обмисляме и така - 5 в Барселона и съответно 3 във Валенсия? Какво мислите?) На сайта на този shuttle bus до Кастейон видях, че автобусчето е съобразено с полета на Райян и съответно с него ще се предвижим до летището и ще летим обратно до България. Връзка към коментар
LECHUGITKA Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 Барселона е прекрасна, има много какво да се види не само в града, но и наоколо. Аз лично не бих се разкъсвала с Валенсия, но вие си знаете най-добре. До Барселона има едно прекрасно градче, Ситджес, на мен лично ми е любимо. Ако ви остане време разходете се до там, има страхотен плаж, атмосфера и кухня. До там се пътува с влаковете ренфе. Метрото на Барселона е много удобно и има всякакви връзки. Валенсия е красив град, има страхотна плажна ивица и правят най-уникалната паея и фиде с морски дарове.. Да не ги пропуснете, щом ще ходите там. Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 Аз бих останала 5 нощувки в Барселона. 1 Връзка към коментар
Ladolcevita Публикувано: 17 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 април, 2019 Според вас тези местоположения ок ли са ? Връзка към коментар
adreno Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 (редактирано) За Валенсия е ок - ако има опция да сте в Gran Via или Cami Fondo ще е още по-добре - хем сте близо до спирката на автобуса до Кастелон (която е малко по на север от Игрална площадка Gulliver park на картата), хем до града на изкуствата и науките. За останалото автобуси - картата за 3 дни е 9,70 евро. За Барселона - може и по-добре - в тази част на града забележителностите са най-малко, но пък от друга страна сте близо до жп гарата (Sants) от която са влаковете за Валенсия Редактирано 17 април, 2019 от adreno Връзка към коментар
Ladolcevita Публикувано: 3 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 май, 2019 Вече имаме билети, както и нощувки. Остава да си направим план, а аз вече нямам търпение да идва септември 🥰 Бихте ли ми дали съвети как да разпределим ключовите места, които задължително трябва да се видят в Барселона и Валенсия. Иска ми се в един от дните във Валенсия да посетим някой красив плаж в близост. Приемам всякакви съвети, както казах в началото, за първи път ще ни бъде, а вече май сме на път да купим билети и за Италия... 😂 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 май, 2019 Сподели Публикувано: 4 май, 2019 Около и във Валенсия няма никакви Уау плажове, поне от към вода, обиколил съм всичко нагоре и надолу по 100км в посока. Иначе има големи и широки плажове, включително градския им плаж, но само пясъка е хубав, няма кристална или синя вода. Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 4 май, 2019 Сподели Публикувано: 4 май, 2019 (редактирано) @Ladolcevita, според мен Вие трябва да си решите къде какво искате да видите и да си направите примерна програма по дни. Тогава вече по-лесно можем да коментираме. Това си е строго индивидуално - Вие можете да искате да видите стадиона на Барселона, мен хич да не ме интересува, като пример 🙂 Все пак за Барселона, според мен, един ден си отделете за Sagrada Familia и разходка по La Rambla /тук не пропускайте Mercado de la Boqueria/ до статуята на Колумб. Градският плаж на Валенсия на нас много ни хареса, толкова широка плажна ивица май не съм виждала на друго място. На други места не съм ходила на плаж в района. Редактирано 4 май, 2019 от Eva eva Връзка към коментар
Ladolcevita Публикувано: 13 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 Разбира се, за първи път решаваме да си организираме сами екскурзия и стана така, че ни отмениха полета за България от Кастейон с Раянейър. Наложи се да търсим други билети, но в крайна сметка, макар и по-скъпи и с прекачване, успяхме да вземем от Манисес до София през Станстед, Лондон. Чакам с вече с нетърпение септември ❤️ и междувременно се уредихме с пакет за Рим - самолетни билети + 4 нощувки със закуски за 325 лв. На човек и началото на август ще прескочим до Рим 🙈 2 1 Връзка към коментар
Ladolcevita Публикувано: 16 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 16 август, 2019 Здравейте, отново 🤗 Пътуването ни наближава и ми се иска да купим билети за забележителностите онлайн. Искам да попитам според вас струва ли си да си вземем Valencia tourist card? В момента в сайта visitvalencia има 14% отстъпка, като картата дава безплатен вход в Биопарка и градът на изкуството и науката... Тях със сигурност искаме да ги посетим. Какво друго не трябва да пропускаме? Колко време да отделим за Албуфера? Относно Барселона, видях, че повечето входове и там са доста скъпи, в сравнение с други места, дори и Рим,Ватикана. Та се чудя Casa Mila и Batllo струват ли си отвътре? А Sagrada Familia? Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 16 август, 2019 Сподели Публикувано: 16 август, 2019 Билети онлайн вземете за Саградата, аз три пъти вече не успявам да вляза на место като отида, защото няма билети не просто за часа а до края на деня. Връзка към коментар
aneliqterzieva Публикувано: 29 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2019 Драги пътешественици, според вас 2 дни и половина (3 нощувки) и 1 ден (1 нощувка) съответно за Барселона и Валенсия, като идея за разходка и разглеждане на основни забележителности без лудо препускане на всяка цена удачен вариант ли е , пътуване март месец.Кой е по-добрият вариант за пътуване между двата града - влак или самолет? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2019 Всеки знае какво иска да види и какво му темпото, за едни стига, за други не. Лично за мен стигат тези дни за тези два града за основните неща. 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 29 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2019 За Валенсия 1 ден е за никъде - или трябва да е лудо препускане, или ще изпуснете нещо. Относно пътуването - влак - около 3 часа е. Все пак зависи и от къде ще тръгнете и пристигнете съответно в градовете, но вероятността да го докарате център-летище-летище-център под 3 часа е минимална. Връзка към коментар
Ladolcevita Публикувано: 3 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2019 По мое мнение няма да стигне времето. Мога да кажа, че на мен Валенсия ми хареса доста повече от Барселона. Бяхме 4 нощувки там. Ако разполагате само с това време, според мен ги посетете по отделно. 1 Връзка към коментар
VMT Публикувано: 3 декември, 2019 Сподели Публикувано: 3 декември, 2019 Била съм два пъти в Барселона. И двата пъти бях за 3 нощувки. За 3 пълни дни разгледах всичко, като съм влизала само в парка Guel. Ако планирате да посещавате Саграда Фамилия или къщите...не мисля,че би стигнало времето. Градът е обширен и има много какво да се види. Толко е красиво,че не си заслужава да бързате и да си давате зор. Във Валенсия съм била за 3 нощувки и смятам,че отново стигнаха перфектно. Полет между двата града не мисля,че има, ако има ще е неоправдано скъп и ще загубите много време. С автобус се стига за около 4-5ч. Вариант е ако кацнете в Барселона - прекарате 2 нощувки, след това кола под наем или автобус до Валенсия - 2 нощувки там и връщане от Валенсия. Обратното, разбира се, също е опция. Ако мислите за Март месец препоръчвам само Валенсия. От 14 до 19 Март се провежда Las Fallas. Прочетете и погледнете клипове от празника и ако Ви допадне посветете дните само на Валенсия. Ние бяхме преди 2 години точно по време на този празник и беше уникално. Съветвам преди билетите да прегледате дали са останали евтини варианти за настаняване. През тези 5 дена се струпвам много туристи! Връзка към коментар
chandni Публикувано: 4 декември, 2019 Сподели Публикувано: 4 декември, 2019 преди 7 часа, Ladolcevita каза: По мое мнение няма да стигне времето. Мога да кажа, че на мен Валенсия ми хареса доста повече от Барселона Абсолютно съгласна! На нас също Валенсия ни хареса повече от Барселона. Не казвам, че Барселона не е красива, но Валенсия я превъзхожда и да - 4 дни са малко за двете. По 3 дни за всеки от градовете са нужни. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега