Прескочи до съдържание

Седмица на юг от Хюстън около Нова Година

DaBo

Препоръчани мнения

Публикувано:

@FlyTraveler, ходили сме в Куба и с удоволствие пак бихме отишли, но сме я планирали с приятели в скоро време. 😉 И на Аруба сме били, и на Кюрасао, Барбадос, Сан Хуан. С круиз сме ходили и на по-малките острови като St.Maarten, St.Thomas, St.Kitts and Nevis, St.Lucia. Живяхме 3 години и половина в Колумбия и имаме представа от Карибите. 😉 Мисля, че успях да си изградя някакво мнение за Ривиера Мая и то се покрива с твоето, но не сме ходили в Мексико, така че е най-вероятно там да си изкараме всичките дни. Основно ще събираме слънце, че сега живеем в Киев и зимата си е дълга, студена и неприятна. А декември е най-тежкият месец, когато още в 15 става вечер навън, брррр.

В общи линии темата за шир.потребния туризъм си е доста дълга, но вече имам усещането, че навсякъде е така. След Колумбия бяхме близо 3 години в Малайзия и цялата югоизточна Азия е същата. Но това си е част от "играта" последните години и просто трябва да намерим начин да се "впишем" в картинката без да си разваляме почивката. Затова и се отказахме от Al точно там. Като разгледа човек traveler's photos в trip-а и много неща лъсват. Даже не е необходимо да се четат ревютата, любителските снимки казват всичко. 😉

А иначе апартаментът дава достъп точно до Beach club на The Reef Playacar и се намира до него. Като поостанем няколко дни на плаж и няколко дни да обиколим най-интересното наоколо и ще е станало време да се мятаме на самолета наобратно.

За Чичен Ица от колумбийски приятели знам, че е много важно да се разгледа с гид. Много интересно място било, ако има кой да ти разкаже и покаже за цивилизацията на маите.

За Коба, ако може да се кача догоре, ще е истинско предизвикателство за мен да изляза от зоната си на конфорт.

Така спряганият Валядолид по всяка вероятност ще отпадне, достатъчно сме се нагледали на колониялна архитектура и атмосфера.

Много ми хареса трипа на @stanislavpp до лагуната Bacalar. И т.н, и т.н. 

Доколкото е възможно се опитваме последно време да стоим настрана от тур.пътеки, но не винаги ни се отдава!

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, FlyTraveler said:

П. П. А, сега видях, че си ходила в Куба. Може би моят план няма да е атрактивен за вас тогава... Може да видите какво е положението по западното крайбрежие на Мексико. Кабо Сан Лукас също е много застроено поради близоста си с Калифорния, но района наоколо е много интересен. На времето ми харесваха и Puerto Vallarta и Huatulco (не Акапулко), както и едно село Zihuatanejo (близо до курорта Ixtapa). не знам сега как са, може да поровиш...  Западното крайбрежие е по-живописно като релеф - едно хълмисто такова и някак си ми се е струвало винаги по-автентично. Не е нападнато чак толкова много от круизната индустрия и като, че ли по-може да се "скрие" там някъде човек. Нямам представа как са полетите от Хюстън, но не може да няма такива или пък някакви пакети.

От Хюстън всичко е с прикачане до западно Мексико, от Канкун също на първо четене. А и билетът до Канкун е купен вече... Наистина много го мислех това пътуване, проверих много варианти, както за други части на Мексико, така и за други карибски острови изобщо. На финала Канкун се оказа едва ли не единствената възможност с оглед на минимални престои по летищата и единични стопове. Моят мъж доста трудно успява да се измъкне от работа за по-дълъг период (новогодишният е идеален за това) и хич не искаме да си прекарваме времето във висене по летища.

Все си мисля, че с правилно обмисляне на нещата, човек може да направи всяка почивка по свой модел и предпочитания. ✌️

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 4 часа, DaBo каза:

Все си мисля, че с правилно обмисляне на нещата, човек може да направи всяка почивка по свой модел и предпочитания. ✌️

Ще бъде хубаво, аз съм малко краен в оценките си понякога, а и сравнявам с каквото съм виждал преди 20-23 години (Ривиера Мая). Тогава Плая дел Кармен беше просто едно прекрасно селце почти без никакви туристи, за МакДоналдс и Старбакс изобщо не можеше да става дума, до много голяма степен любимото ми място в Карибието (то в такива случаи и разочарованието после е по-голямо и по-лично някак си). Плажът на The Reef Playacar никак не е лош и нямаше и навалица от хора. Руините на маите в Тулум ми харесваха повече от ЧиченИца, освен, че не са достроявани, са и на брега на морето (единствените руини на маите на бряг на море) и се създава по-екзотично усещане на тюркоазен фон. 🙂 

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Дори в туристически райони има места, които не са толкова туристически и си заслужават да бъдат разгледани.

Да, Чичен Ица е туристическо, но Ек Балам не е толкова посещавано място, а човек може да се изкачи на пирамида. Аз си мисля, че то е доста по-добро място от Кобе. @DaBo, виж снимки и от него, може да ти хареса. Отделно Ушмал, но то предполагам, че ще ви е далече.

Според мен, ще си изкарате чудесно, просто не разчитайте само на Плая дел Кармен, а обиколете крайбрежието, идете на Козумел, Акумал, Пуерто Морелос, Бакалар.

Не знам, дали вече сте букнали колата, но ние останахме изключително доволни от MEX RENT A CAR

https://mexrentacar.com/es/index

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Публикувано:

Коста Рика сме я оставили за по-дълго, самостоятелно пътуване. Само да видим кога ще успеем. 😉

Така или иначе има доста време до това пътуване, внимателно ще разгледам местните забележителности и т.н. И пак ще питам и разпитвам! 😊Важното беше да купим самолетните билети и все пак да запазим добро място за нощувки, че с напредване на времето цените само ще скачат. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.