mcfly Публикувано: 20 април, 2019 Публикувано: 20 април, 2019 Здравейте! В началото на лятото плануваме да си направим екскурзия до Хърватия. Маршрутът ще е следния: София-Дубровник-Сплит-Плитвичките езера-Загреб-София. Във всеки един от градовете ще направим по една или две нощувки. Кола нямаме, така че за транспорт ще ползваме автобус. Ако някой е пътувал по този маршрут, би ли ми казал, дали има директна линия София-Дубровник, защото аз не намирам нищо. Ако пък няма, може ли да ме посъветвате кой е най-оптималния вариант за избрания маршрут? Доколкото виждам има автобуси по линията София-Загреб, но това означава едно допълнително пътуване Дубровник-Загреб (в началото или в края на екскурзията), което ни се иска да избегнем, за да спестим време. Също така полезно би ми било, ако ме насочите към автобусни/железопътни компании, които сте ползвали за пътешестване из Хърватия. Благодаря предварително.
Биксбит Публикувано: 20 април, 2019 Публикувано: 20 април, 2019 И аз съм по маршрута София- Дубровник, но с полета на Райън до Атина и от там в същия ден с Волотея към Дубровник. От Дубровник към Сплит и Загреб има автобуси на Фликс, но от Сплит моята цел е в обратната посока към Мостар и после през Котор и Будва към Тирана. Ако не намерите друг вариант може би е по-добре да тръгнете на обратно - отиване с директния до Загреб и от там да търсите отсечки към София. 2
epetkov Публикувано: 20 април, 2019 Публикувано: 20 април, 2019 преди 12 часа, mcfly каза: дали има директна линия София-Дубровник, Няма директна автобусна линия. преди 12 часа, mcfly каза: но това означава едно допълнително пътуване Дубровник-Загреб (в началото или в края на екскурзията), Като оставим настрана, че пътуване от София до Дубровник през Загреб е твърде дълго, не без значение е също, че е и скъпо. По логично е да се избере маршрут София-Подгорица-Дубровник. До Подгорица също няма директен автобус от София, но може да се стигне със смяна в Ниш. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега