bad kid Публикувано: 4 май, 2019 Публикувано: 4 май, 2019 отстъпките за деца са до навършване на 10 години 1
ДиянаВ Публикувано: 4 май, 2019 Публикувано: 4 май, 2019 (редактирано) 4 hours ago, Дидко said: Имам едно бързо питане, че в края на месеца ще посетим и ние Париж! 1. Планирам да взема Navigo Weekly за всички зони, тъй като апартамента ни е в 19ти район (до Square Claude Bernard на бул.Макдоналд) и ще се налага често ползване на транспорта, а имам и планиран Дисниленд! Никъде в сайта им не видях опция за такава карта за деца. Има ли такава изобщо или и за тях е същата цена, като за нас? Децата са на 10 и 11г. И ние сме края на месеца - двама възрастни и едно дете, което там ще направи 10. Прецених, че най-изгодно ще е да вземем 2 седмични карти навиго всички зони и 1 Paris Visite зони 1-5 5 дни за дете 32.90 евро. Само тази карта е за деца до 11 години и има намаление 50%. Иначе намаленията за деца са при билетите и карне-то 10 билета, но важат до 10 годишния рожден ден. Редактирано 4 май, 2019 от ДиянаВ
Дидко Публикувано: 4 май, 2019 Публикувано: 4 май, 2019 ДиянаВ, говорим за различни карти. Аз визирам navigo weekly, която е 22,80 за всички зони, за възрастни!
ДиянаВ Публикувано: 4 май, 2019 Публикувано: 4 май, 2019 (редактирано) Да, но тази карта няма намаление за деца. Понеже важи от понеделник до неделя, в моя случай не ме устройва за детето, тъй като ми трябва билет до летището в понеделника на следващата седмица. За това ще ползвам туристическата за дете до 11 години, която е 5 календарни дни. Редактирано 4 май, 2019 от ДиянаВ 1
silviam Публикувано: 3 юни, 2019 Публикувано: 3 юни, 2019 Здравейте, ще пътувам до Париж за концерт. Според скицата на сайта на Stade de France трябва да се придвижа с RER D. Смятам да го хвана от Châtelet-Les Halles и да сляза на RER 😧 станция Stade de France - St Denis. Това е упоменато поне в сайта. Тъй като на транспортния сайт не се вижда RER D можете ли да ми кажете дали това е коректния маршрут?
ДиянаВ Публикувано: 3 юни, 2019 Публикувано: 3 юни, 2019 7 hours ago, silviam said: Здравейте, ще пътувам до Париж за концерт. Според скицата на сайта на Stade de France трябва да се придвижа с RER D. Смятам да го хвана от Châtelet-Les Halles и да сляза на RER 😧 станция Stade de France - St Denis. Това е упоменато поне в сайта. Тъй като на транспортния сайт не се вижда RER D можете ли да ми кажете дали това е коректния маршрут? Мисля, че е RER B. Поне преди една седмица с влака за летище Шарл де Гол спряхме на гара Стад дьо Франс. Преди една страница по-назад @Роца е писала да се внимава и гледа на светлинното табло, защото не всички влакове за летището спират на гарата за стадиона.
silviam Публикувано: 3 юни, 2019 Публикувано: 3 юни, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Мисля, че е RER B. Поне преди една седмица с влака за летище Шарл де Гол спряхме на гара Стад дьо Франс. Преди една страница по-назад @Роца е писала да се внимава и гледа на светлинното табло, защото не всички влакове за летището спират на гарата за стадиона. Да, това е единия вариант. Просро спрямо входа от който трябва да влезем ми дава RER D а не го откривам на официалния сайт.
neuromancer Публикувано: 3 юни, 2019 Публикувано: 3 юни, 2019 виж на картата синьото е RER B, зеленото е RER D 1
Роца Публикувано: 4 юни, 2019 Публикувано: 4 юни, 2019 @neuromancer е прав 🙂 - и двата РЕРа спират на Стад дьо Франс, вече зависи от коя страна е най-близкият ви вход. RER D може да го вземете от Chatelet-Les Halles в посока Creil и да слезете на спирката Stade de France - Saint-Denis. Самата линия, като маршрут не я намирате на най-известния сайт за транспорта, защото само РЕР А и РЕР В (заедно с метрото, трамваите и част от автобусите) принадлежат към Режията на парижкия транспорт (RATP). Другите линии РЕР, както и влаковете, обслужващи предградията, са част от френските железници (SNCF). Затова на сайта на RATP ще намерите само маршрутите на линиите, които обслужват. Но на картата виждате всички линии. Ако искате да проверите за маршрут, който да включва всички възможни линии, по-добре използвайте сайта Via Navigo, той е по-адаптиран за търсения, излизащи извън Париж: https://www.vianavigo.com/en/home 6
silviam Публикувано: 4 юни, 2019 Публикувано: 4 юни, 2019 Много благодаря за отделеното време и за съдействието. 🙂 1
silviam Публикувано: 6 юни, 2019 Публикувано: 6 юни, 2019 Тъй като утре летим имам още един много спешен въпрос, за който сега се усетих. Този вид карта, за зони 1 и 2 обслужва ли RER D след като той е към френските железници? https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/mobilis
ДиянаВ Публикувано: 6 юни, 2019 Публикувано: 6 юни, 2019 18 minutes ago, silviam said: Тъй като утре летим имам още един много спешен въпрос, за който сега се усетих. Този вид карта, за зони 1 и 2 обслужва ли RER D след като той е към френските железници? https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/mobilis Стад де Франс е 2 зона, значи картата върши работа. Важи до 23.59 часа, т.е. до този час трябва да е активирано/чекирано влизането в гарата. Излизането може и да е по-късно.
mariya* Публикувано: 6 юни, 2019 Публикувано: 6 юни, 2019 Здравейте,някъде из форумите четох за безплатен вход за рожденици по разни забележителности в Париж. Намирам единствено за корабчета по Сена. Някой има ли информация за други места с такава оферта? Благодаря предварително
Роца Публикувано: 6 юни, 2019 Публикувано: 6 юни, 2019 Признавам, че на мен нищо не ми говори. Сега погледнах, но май само корабчето по Сена е безплатно в деня на рождения ден, не можах да намеря информация за други забележителности. 1
Lyubina Публикувано: 21 юни, 2019 Публикувано: 21 юни, 2019 Една позната от Бордо ми каза, че част от скалите на Etretat са се срутили миналата година. Ако е вярно, жалко. Знаете ли дали има нещо такова?
Роца Публикувано: 22 юни, 2019 Публикувано: 22 юни, 2019 (редактирано) Не ми говореше нищо допреди малко, което значи, че срутването не е било достатъчно голямо, за да му отделят внимание по националните медии. Сега погледнах в пресата - през февруари миналата година наистина е имало срутване на част от скалната стена (за щастие, без жертви), в частта преди Голямата арка: Редактирано 22 юни, 2019 от Роца 1
neuromancer Публикувано: 22 юни, 2019 Публикувано: 22 юни, 2019 To реално погледнато такива скали, както и прозореца в Малта, са се образували чрез срутване и докато морето е там да подкопава основата си се срутват непрекъснато. Скали пак ще има, просто изгледа е друг 2
EliDion Публикувано: 27 юни, 2019 Публикувано: 27 юни, 2019 Някой с идея за евтин транспорт 1-2 зона за седмица. С карнет ли ще излезе, че навигото нямат такава опция
Сосче! Публикувано: 6 юли, 2019 Публикувано: 6 юли, 2019 От Ница до Монако с вертолет- моля за малко помощ,линк,мнения,благодаря! 1
AlexandraKo Публикувано: 6 юли, 2019 Публикувано: 6 юли, 2019 www.Helisecurite.fr Monaco-Nice avec helicopter.
Фил Публикувано: 6 юли, 2019 Публикувано: 6 юли, 2019 преди 4 часа, Сосче! каза: От Ница до Монако с вертолет- моля за малко помощ,линк,мнения,благодаря! HELI AIR MONACO Имахме някъде магелански репортаж на тази тема ... P.S. А, ето го - цък - въпреки че за 4 години сигурно са се променили разни неща, например цените ... 1
Марин Публикувано: 30 юли, 2019 Публикувано: 30 юли, 2019 Летището в Ница разполага със локър където мога да си оставя куфарът, нали?
bad kid Публикувано: 30 юли, 2019 Публикувано: 30 юли, 2019 Да https://en.nice.aeroport.fr/Passengers/PASSENGER-INFO/Preparing-for-your-trip/Luggage/Left-Luggage 1
EliDion Публикувано: 3 август, 2019 Публикувано: 3 август, 2019 Някой знае ли къде мога да оставя бгагаж за една седмица на гардероб и приблизителна цена.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега