Прескочи до съдържание

Билет до Бостън


Препоръчани мнения

Магеланци, моля, помагайте! Обучена от Георги, намерих нужния полет в ITA Software, след това го открих в Orbitz, но не иска и не иска да ми го резервира. Ако избера вляво червеното копче Select, полетът изчезва и се появяват по-скъпи. После ако започна отначало, било то в ITA или Orbitz, полетът си е пак там. Пробвах също и поотделно да избера отиването и връщането в Orbitz - независимо с кое от двете почвам, на първото се появява зелена чавка, при избирането на другото полетът изчезва.

Става въпрос за полети с турските авиолинии 21 май , 9.35 София - Истанбул, оттам за Бостън в 13.25 за 488.22 евро.

Връщане 1 юни 23.55 Бостън - Истанбул, оттам за София в 7.35 на 2юни (Orbitz дори ми дава на същата цена и с престой 1 денонощие в Истанбул и тръгване оттам на 3 юни пак в 7.35).

Датите ми не са фиксирани, но е наложително пристигането в Бостън да е най-късно на 23 май, а тръгването е желателно да е примерно до 6 юни.

Трябват ми 2 билета, но пробвах да резервирам първо единия. Но пак не става...

Връзка към коментар

Да, попаднала си на фантом, така да се каже. Има си ги ITA такива дефекти, съответно се разпространяват и по-надолу към клиентите и. Намерения полет е в booking class W:

 

2013-12-05_11-58-13.png

 

А в booking class W няма никооой....

 

2013-12-05_11-59-20.png

 

Та както и да е, дай да видим някаква алтернатива...

 

Ами нищо кой знае какво не намирам. 590 евро най-евтиното с кодшеърите на България Ер през Амстердам. Едва ли има смисъл да ти пиша, след като се справяш добре и сама, но ако имаш проблеми кажи :)

 

Всичко друго е куцо. От Истанбул има едно за 430 евро, ама се минава през Торонто, там трябва виза и става тегаво, а и като добавиш транспорта до там няма да е рентабилно.

 

Дали да изчакаш някоя промоция - не мога да ти кажа, текущите промоции в повечето случаи са до края на март, още не са почнали тези за пролетния сезон. Но пък след като имаш фиксирана дата, на която да си там, малко ти връзва ръцете. 

 

Връзка към коментар

Благодаря много! Каквото знаем, е капка, каквото не знаем - море. :) Това за W естествено нямаше откъде да го разбера, а пък къде да търся има ли нещо в него, а също и в другите букви, идея си нямам, естествено. Така че започвам да се справям криво-ляво, но не достатъчно добре и помощта ти е безценна.  Интересно, че и Orbitz ме излъгаха няколко пъти, че има такива билети. И те ли от ITA черпят данни ?

Засега смятам да се ослушвам още малко. Месец май не ми се вижда толкова близко, знае ли човек какво може да изпадне, особено след тези главозамайващи намаления, които вече изпуснах. Но вече всички технически въпроси и подробности със спътниците ми са изяснени и щом видя нещо евтино и горе-долу подходящо, грабвам го, без да питам никого, а после вече и втори и трети билет, ако имат късмет. Както виждаш, чете се твоят блог, не си писал напразно! :thankyou:

Връзка към коментар

То това беше леко техническо отклонение, просто да покажа къде се къса веригата. ITA си мисли, че има наличност във W, а то всъщност няма :) И да, orbitz, ползват технологията на ITA, за това и са най-предпочитаният сайт, ако искаш да дублираш нещо намерено в ITA там...съответно обаче и грешките на ITA също се прехвърлят, както виждаш. 

 

И аз бих изчакал, края на май не е в пиковия сезон и би трябвало да излезе нещо по-евтино от 600 евро до тогава. 

Връзка към коментар

Благодаря! Ще следя и ще ви държа в течение, а накрая може и аз да напиша пътепис за Ниагарския водопад, дай боже. Няма да придирям, че от канадската страна бил по-хубав. :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Ето, билетите бяха купени и употребени и се отчитам с две думи. Накрая пак летяхме с турските линии, София - Истанбул - Бостън - Истанбул - София за 495 евро на човек. Пътуваше ми се с тях, защото са много прехвалени напоследък. Цената и това, че ни превозиха живи-здрави, е ок, иначе не се представиха чак толкова добре. На третия член на компанията, който поостана, днес му купихме успешно билет от air.bg и дано се прибере в понеделник без премеждия.

Не видяхме Ниагара и май няма да правя конкуренция на Алеко Константинов. Разгледахме подробно Бостън, попътувахме из Мейн с кола под наем, а после ходихме за 3 дни с автобус до Ню Йорк. За Ню Йорк във форума има много специалисти, но ако някой пита за Бостън и Мейн, съм на линия. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.