Ивайла Публикувано: 16 ноември, 2019 Автор Публикувано: 16 ноември, 2019 Как стои въпроса с предплатените сим карти за интернет? За работа ми трябва, не за фейсбук...
T.E.Lawrence Публикувано: 16 ноември, 2019 Публикувано: 16 ноември, 2019 Ужасен е интернетът. Предвиди си план Б, както и някой ако може да те замества в работата при форсмажорни обстоятелства. 1
Zelen Burgas Публикувано: 17 ноември, 2019 Публикувано: 17 ноември, 2019 Купуваш си карта от всеки един уличен магазин, зареждаш пари вътре и всеки оператор има дневни, седмични и месечни пакети. Двата основни оператора се казват "Смарт" и "Глоуб". Стават и двата, без да са нещо особено. На "Смарт" плащах 100 песос за една седмица интернет. 2GB за седмица(мисля, че са за седем дни, а не всеки ден 2GB) и 1 GB всеки ден за ютюб, айфликс и други. Картите са безименни, не се регистрират поименно както в България. На "Смарт" набираш *123# и си избираш дневен, седмичен или месечен план. Интернета не е добър като в България, но във всяко заведение има WiFi, стига да те устройва като резервен вариант да си вършиш работата. 3
Travelicious Публикувано: 18 ноември, 2019 Публикувано: 18 ноември, 2019 На 17.11.2019 г. в 9:33, Zelen Burgas каза: ...но във всяко заведение има WiFi, стига да те устройва като резервен вариант да си вършиш работата. Разшири Преди 2 седмици се върнахме от Филипините и мога да кажа, че масово в заведенията нямаше WIFI. В близките години не съм срещала друго такова място по света. Определено прави впечатление. 4
T.E.Lawrence Публикувано: 18 ноември, 2019 Публикувано: 18 ноември, 2019 И аз се чудя какъв е този оптимизъм за интернета. Положението е брутално. До такава степен ,че съм си купувал и глоб, и смарт и ги сменям според в коя част на града се намирам. В хотелите също, освен че масово интернета е зле, в някои стаи нямаше добър мобилен обхват. Бях подлудил сис админа да ми слага и маха ай пи адреса, според където се намирах , защото с vpn съвсем не ставаше. Е, имаше и някои абсурдни бинго неща, като това, че най-добрият интернет, който видях, беше на втория етаж на хотела в Ел Нидо, а по големите градове кошмар. Двата мобилни оператора са си картел и нямат интерес да инвестират във връзки. Дутерте уж се е заканил за трети мобилен оператор да вкара, ама засега няма нищо. 1
Ивайла Публикувано: 18 ноември, 2019 Автор Публикувано: 18 ноември, 2019 Лошото е, че нямам опция някой друг да ми свърши работата...
T.E.Lawrence Публикувано: 18 ноември, 2019 Публикувано: 18 ноември, 2019 Ако се занимаваш с тежки неща като изображения/видео отдели дни да търсиш и четеш ревю по ревю кои са тези шепа хотели с добър интернет, обикновено са по-скъпички. То не че и без това цена/качество хотелите във Филипините не са абсурдни.
Ивайла Публикувано: 18 ноември, 2019 Автор Публикувано: 18 ноември, 2019 Не,просто ми трябва достъп до мейл постоянно. Ще се видя в приключение, то е ясно....
Ивайла Публикувано: 19 февруари, 2020 Автор Публикувано: 19 февруари, 2020 Да се отчета след пътуването... Филипините много ми харесаха, един ден се надявам да се върна пак. Много видяхме и много остана. Нямаше изненади, вътрешните полети даже тръгваха 30 - 40 минути по - рано и съответно пристигнаха по - рано. Само един хотел ни писа , че ще правят ремонт да ги канселираме доброволно, но и това не беше проблем. Панглао, Ел Нидо и Корон за по 4 нощувки и природа , каквато досега не бях виждала. За мен е най - красивата държава в Югоизточна Азия ,сравнена с Тайланд, Малайзия, Сингапур, Виетнам и Камбоджа. Хората са си мързеливи, но това на тях не им пречи, а и ние свикнахме. Каквото си бяхме запланували го изпълнихме. Не знам какво да напиша , за да съм полезна, ако някой има въпроси , ще отговарям... 3
T.E.Lawrence Публикувано: 19 февруари, 2020 Публикувано: 19 февруари, 2020 Извадили сте късмет без тълпите китайци. Особено на малки места като Ел Нидо си е критично. Ако ще вадят някой вирус догодина, да казват отсега да резервираме, че пак ми се ходи натам. 😄 1
Ивайла Публикувано: 19 февруари, 2020 Автор Публикувано: 19 февруари, 2020 Аз много се надявам да обиколя и другите, не толкова туристически острови , за които четох...Вирусът според мен си е направен специално за китайците, поне във Филипините няма истерия на тази тема . А си е късмет да няма китайци на всяка крачка. Ходихме до последния остров преди границата с Китай, но това не бих го споделила при паспортната проверка на нашето летище. Ние бяхме и два дни и в Сибалтан, където времето тече по друг начин. Изобщо - всяко зло за добро се оказа положението... 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега