Прескочи до съдържание

Индия за 15 дни около Нова година

ivailo_radev

Препоръчани мнения

Магеланци-патиланци,

имам питане за поредната програма, но този път е още една идея по-специална, понеже се пада около Нова година и в същото време и рождения ден на съпругата ми. Та ще помоля специалистите по Индия да помогнат за оптимизирането и, тъй като не съм наясно къде колко дни да сложа.

22.12.2019 10:15 кацане в Дели

23.12 Предиобед малко из Дели и нощувка в Агра

24.12 Тадж Махал и червения форт в Агра - Fatehpur Sikri - пристигане привечер в Джайпур

25.12 Джайпур  

26.12 Джайпур

27.12 Джайпур

28.12 Джайпур - Пушкар

29.12 Пушкар - Джодпур

30.12 Джодпур - Джайсалмер

31.12 Джайсалмер - Джодпур (дали е подходящ Джодпур за посрещане на новата година?)

01.01 Джодпур - Удайпур

02.01 Удайпур

03.01 Удайпур - тук по-добрата ми половинка има рожден ден и ще гледаме да е на някое хубаво място, може и в ресторанта на хотела.

04.01 Полет Удайпур - Дели

05.01 Дели

06.01.2019 12:05 Излитане от Дели за Европата

Самите дни не съм ги напълнил със забележителности и посещения, но и това ще стане. Идеята е да сме с шофьор, та ако имате и контакти на добър такъв и на прилични цени, ще се радвам. Засега сме намерили един с добри оценки, който иска 3500 рупии на ден (с включено гориво, неговите нощувки и храната му).

Връзка към коментар

Христос Возкресе!

Недалеч от Удайпур, между Удайпур и Джодпур, са джайнистките храмове Ранакпур. Според мен посещение на Раджастан без тях е непълно. Невероятно елегантни, ювелирна изработка. Бунди също е близо до Удайпур и за мен е една от най впечатляващите раджастански крепости. Читрашала  е цялата в невероятни миниатюри в типичния за стила Бунди тюркоаз, историята на Радха и Кришна. Залата в двореца е от 18 век, а през 15 век Бунди е бил известно средище на миниатюри. Самото градче е много чаровно, цялото синьо, почти няма туристи и много малки художрически магазинчета. Около него има и други интересни градчета, но няма да имате време. Като казвам това, имам предвид, че може да съкратите престоя в Джайпур. Времето за Джайсалмер ми се струва много малко. Ако можете, непременно посетете и някое от рисуваните села в Шекхавати. Близо до Агра са Вриндаван и Матура, предполагам, че тях може и да ги пропуснете, ако нямате специален интерес. Пушкар е интересен с единствения храм на Брама и езерото, но може и да го пропуснете, ако нямате някакъв конкретен интерес.       

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Воистина Воскресе! Благодаря много. Между другото точно затова попитах за разпределението на дните, понеже се чудех дали да не махна един ден от Джайпур и да го сложа при Джайсалмер.

Връзка към коментар

Според мен и третия ден е малко напрегнат. По-добре още една нощувка в Агра. Пътува се бавно, а Агра и Фатепур Сикри заслужават по-спокойно разглеждане. Дворецът в Удайпур е разкошен за романтичен РД, особено ако езерото е пълно. Ако имате възможност, най-добре е и да нощувате там.

Връзка към коментар

Преди да стигнете в Джайпур отбийте се до водохранилището Абанери (Abhanery). Това беше една от най-запомнящите се гледки по време на първото ни пътуване из Индия.

Може би ще е по-добре да изкарате още една нощувка в Агра и да тръгнете сутринта оттам, за да имате достатъчно време и за Фатехпур Сикри, и за Абанери и привечер да сте в Джайпур.

)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Еха, Абанери съм го пропуснал в плана, а винаги съм гледал снимки от там и съм искал да отида. Ама въпросът е - къде да съкращавам, понеже пътуването не мога да го разтегна, т.е. това са дните само. Т.е. някъде трябва да правя компромиси 🙂

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Аз да си повдигна малко темата, понеже още сме в търсене на шофьор. Някой може ли да препоръча такъв, който да не ни разкарва по комисионни магазинчета и да оцелеем след пътуването с него :)

Връзка към коментар
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Аз да си повдигна малко темата, понеже още сме в търсене на шофьор. Някой може ли да препоръча такъв, който да не ни разкарва по комисионни магазинчета и да оцелеем след пътуването с него 🙂

Ние преди две години ползвахме  http://kalkatravelindia.com/ 

Bobby Thakur,

Mobile/ Whats App/ Viber/ Line: 0091 98 18 02 03 97

bobbythakur@carrentaldelhi.com

www.car rental delhi.com

Предварително не сме плащали нищо. Колата с шофьора ни чакаше на летището. Закара ни до офиса на фирмата , там подписахме договора и платихме. Колата не беше нова, но шофьора беше добър. 

Връзка към коментар
преди 17 часа, Kalina0109 каза:

Ние преди две години ползвахме  http://kalkatravelindia.com/ 

Bobby Thakur,

Mobile/ Whats App/ Viber/ Line: 0091 98 18 02 03 97

bobbythakur@carrentaldelhi.com

www.car rental delhi.com

Предварително не сме плащали нищо. Колата с шофьора ни чакаше на летището. Закара ни до офиса на фирмата , там подписахме договора и платихме. Колата не беше нова, но шофьора беше добър. 

Благодаря много. Нас не ни е толкова важно да е супер нова колата. Важното е да е внимателен шофьорът, другото е лесно 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.