Прескочи до съдържание

13 дни в Хавай - февруари/март 2020

cybersimo

Препоръчани мнения

Публикувано:

Възползвахме се от промото на Луфтханза от Белград и вече имаме билети за 13 пълни дни в Хавай. 

Приемам предложения на кой остров колко дни да прекараме, къде и за колко време да вземем рент-а-кар и т.н

Интереси - най-вече природа и по-лежерна програма, разбира се и с някой и друг ден по плажове. Мисля, че за 2 острова ще се включим спокойно в тези дни. Ясно е, че единия ще е Оаху (защото там и кацаме и от там излитаме), но кой да е втория?

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)

Аууу, завижд, звижд, завииижд!Сигурна съм, че ще бъде чудесно пътуване!

Отколешна мечта ми е Хавай, заради Хавай 5-0, ще следя темата внимателно.:rtfm:, че и аз имам една идейка за там, през 2020.

За сега си надничам в този сайт.

https://www.to-hawaii.com/bg/

Редактирано от AlexandraKo
Публикувано:
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

Аууу, завижд, звижд, завииижд!Кога ще е пътуването, сигурна съм, че ще чудесно.

Отколешна мечта ми е Хавай, ще следя темата внимателно.:rtfm:, че и аз имам една идейка за там, през 2020.

За сега си надничам в този сайт.

https://www.to-hawaii.com/bg/

Пише в заглавието - февруари/март 2020 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, cybersimo каза:

Пише в заглавието - февруари/март 2020 🙂

Да,да видях и се поправих.😀

• Харесвам 1
Публикувано:

Който и остров да изберете, по-скоро няма да сбъркате. На Оаху са много приятни плажовете по северния край на острова. Щом харесвате природни забележителности, сте попаднали на правилното място. Проверте Поли луукаут, долината, в която е сниман Джурасик парк, плажът Sandy beach, Turtle Bay Beach,...

На Waikiki направете урок по сърф - там водата е плитка доста навътре (около 100-120см дълбочина). Ако решите все пак да видите някой музей,  PCC (Polynesian Cultural Center).

За да не разказвам всичко, че е доста, в раздела с пътеписите съм описал моя престой на Waikiki и разходката по острова - можеш да видиш детайлите там.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@cybersimo нямате време за остров Хавай (ака Биг Айлънд) , така че остават Мауи или Кауай . Мауи е най- балансиран от всичките острови, в нета много инфо и сравнения между отделните острови. Ако се спреш на Мауи , ще се включа с повече детайли. Ако гледаш вътрешни полети, имай предвид, че Мауи има три летища. В темата на Яничка и Деси, съм написал сайта за рентакар https://www.discounthawaiicarrental.com/ , по-добра цена другаде не успях да намеря. Може и autoslash.com да ползваш.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 часа, stanislavpp каза:

@cybersimo нямате време за остров Хавай (ака Биг Айлънд) , така че остават Мауи или Кауай . Мауи е най- балансиран от всичките острови, в нета много инфо и сравнения между отделните острови. Ако се спреш на Мауи , ще се включа с повече детайли. Ако гледаш вътрешни полети, имай предвид, че Мауи има три летища. В темата на Яничка и Деси, съм написал сайта за рентакар https://www.discounthawaiicarrental.com/ , по-добра цена другаде не успях да намеря. Може и autoslash.com да ползваш.

Защо да нямаме време за Големия остров? Мисля, че само там може да видим течаща лава, което бихме искали да направим.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , cybersimo каза:

Защо да нямаме време за Големия остров? Мисля, че само там може да видим течаща лава, което бихме искали да направим.

От месеци, след голямото изригване няма лава, но след година може и да има. Но не е сигурно. Само на Мауи съм била и Биг айлънд. И двата ми харесаха. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, cybersimo каза:

Големият остров е голям и се пътува бавно. То няма проблем да видите и него, но ще си е малко препускане, примерно 6 дни Оаху и 7 Биг Айлънд. Имай предвид, че навсякъде из  Хаваите се пътува бавно  : няма магистрали, почти няма трета лента за изпреварване , сурови ограничения, трафик постоянен по всяко време на деня , общо взето навсякъде се движиш с максимална скорост 50 или 60. Заобикаля се страшно много заради вулканите, планините и парковете, и всяко едно пътуване отнема часове. Автобусен транспорт , на който да се разчита няма, тоест рентакара е задължителен. Личните ми впечатления са от Мауи, но от отзиви - и на Оаху , и на Хавай е подобно.

За избора на втори остров: виж топ-забележителността на всеки остров и избери този ,който те привлича повече. Предполагам знаеш, че Хаваите са сърф дестинация, а не плажна . Аз избрах Мауи заради Халеакала.

• Харесвам 1
Публикувано:

Това за пътищата и скоростта е така. Реално проблем за местните е дори липсата на лекари и времето за стигане до болница, когато се наложи...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.