Прескочи до съдържание

Мадрид за 3 дни


bobole4e

Препоръчани мнения

На 6.05.2019 г. в 22:51, Crazy Horse каза:

Аз бих добавил розариумът към Темпло де Дебод, който е в същия парк, както и едно кръгче към Каса де Кампо с лифт Телеферико също от парк Оесте.

 Аз нарочно не препоръчах разходката с лифта, защото не си струва. Оплакала съм се тук някъде в испанските теми, как чакахме на опашка за лифта нагоре и обратно по 40 и повече минути . Беше пълно със семейства с деца, супер шумни и недоволстващи, ад беше. Возенето с лифта е точно 11 минути, засекох го. Просто не си струва чакането. Горе на Каса де Кампо не е нещо особено преживяването, има гледки, хората си правеха пикник с децата.  Имам смътен спомен, че денят беше неработен за испанците, може би затова имаше толкова хора там, вероятно не всеки ден е така натоварен лифта. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм го оставила за вторник, не очаквам да има толкова хора, знам ли. Така или иначе е опция, ще преценяваме на момента-вторника ми е за запълване на каквото остане.

Връзка към коментар

Ами ако не ти се чака, другият вариант е да ти оставя нашите близнаци с количката пред който ти е кеф музей за 5 минути и бързо ще прередиш цялата опашка.
С бебета никога не са ни карали да чакаме.:biggrin:

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 21 минути , neuromancer каза:

Направо им връчи количката за няколко часа... Win-win - едните минават бързо опашката, другите имат няколко часа почивка 🙂

Не ми давай такива гениални идеи, че като нищо ще пусна на лично предложението.:biggrin:

Връзка към коментар

За Прадо положението е същото,бяхме там около 17:30 и имаше около 70-80 човека на опашката.Влезнахме в 18:20. Времето до 20 ч.е много малко за да се разгледа всичко.На мен ми беше крайно недостатъчно за да се изкефя на макс.Музея е много впечатляващ и ако сега трябва да отида бих го направила с билет или в две последователни вечери.Билети не се вземат предварително ...редиш се направо ня опашката.Като влезете в музея във фоайето има брошура с план в коя зала кой шедьовър се намира...много е полезна и спестява време...Ако имаш други въпроси питай.. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Безплатните входове са нож с 2 остриета, защото реално работното време е много кратко, а заради опашките се влиза поне 20-30 мин, след отваряне, като си се и наредил още 30 предварително си отива 1 час в опашка, обаче от друга страна са си сериозно перо, особено ако се влезе на няколко места. 

 

За Free Walking Tour в Мадрид има избор, и в tripadvisor са с оценки и пр.. повечето тръгват от Сол, препоръчвам да се направи още в първия ден, за да ви ориентира из града, освен това дават хубави съвети за места за ядене и пр. Нормално е да им се остави между 5 и 10 Eur на човек, ама зависи дали сте доволни. Виждал съм хора да оставят и по 2-3, ама и разни с по 20, които "развалят дисциплината" .

 

Меркадо Сан Мигел е много красиво, но е за турсити и цените са безумни, любим пример - "мадридския специалитет" Сандвич с калмари (Bocadillo de calamares) беше около EUR 14, а на метри от там, в La Campana беше около EUR 3. 
За Чурос, ако си падате по нещо такова, мястото е Chocolateria San Gines, може и всички да я знаят, и да е във всички гайдове, ама другаде нито шоколадът, нито чуросите са сравними. 
 

За 3 дни програмата ви е амбициозна, и не виждам смисъл да ви предлагам да вмъквате и друго в нея, от гледна точка на забележителности, ако и това изпълните - браво.  

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Завърнах се 🙂 . Изкарах си много добре, но някак си не  е моят град и държава това (6 - то посещение в Испания  и все съм със смесени чувства накрая).

Най-евтиния вариант от летището е с влак, билет се купува до крайната дестинация , нищо че се сменят влакчета (ако  се наложи, де, аз отивах до пласа дел Сол). Метро така  и не ни се наложи да ползваме, разстоянията са изключително приемливи за пеша само. На връщане за летището ползвахме автобус, защото бяхме с багаж  и е по-удобно.

За безплатните входове: Рейна София -никакви хора, дори и да се събере опашка, влизането и за минути. 

Прадо -според мен, има хора, които отиват там един час по-рано, за да чакат. Ние бяхме 45мин. преди и сигурно имаше вече около 50-60 човека. Помотахме се да видим каква е ситуацията  и половин час преди пускането на свободния вход хората вече бяха над 100. Организацията на влизането  е добра-разделят хората да влизат от различни входове, за да става по-бързо, реално 17,10ч (в неделя, иначе е от 18ч) бяхме влезли или общо сме чакали 40мин. Вътре обаче си  е направо страшно с план , без план , номера на залите, етажи...всичко ми беше много трудно за ориентиране. Този музей си иска предварителна подготовка и време, но ако сте си набелязали да видите 5-6-20 неща-безплатния вход е ок. Интересно че влизаха хора в 18,30ч, а пишеше, че 18,50ч изпразват залите вече.

Кралския дворец -тук отидохме малко по-късно 20мин преди да започнат да пускат и си имаше доста хора. Документ за самоличност задължително, защото не за всички е безплатен входа. Разглежда се много бързо, от зала  в зала, не се луташ, не ти трябва план 🙂

Храма на Дебод -той по принцип си  е безплатен, там всъщност чакахме най-много, защото в самия храм пускат по 20-30 души максимум. Спокойно може да се пропусне, няма вода около него, вътре ти пускат филмче на испански, има разни макети, но като цяло  голямо разочарование.

Площад Испания в момента е в ремонт , заграден отвсякъде, но са оставили една пролука, откъдето може да се види статуята на дон Кихот. Заради финала на Шампионска лига другата седмица навсякъде строят сцени за видеоекрани и е уникална лудница.

Чуросите и халвата (турон) изненадващо много ми харесаха 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Радвам се, че поне кулинарно сте си изкарали добре. А, иначе, лошо няма, не може на всички да им харесва една страна и град и точно това прави светът и този форум толкова интересен.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.