Прескочи до съдържание

Македония и малко Черна Гора

Препоръчани мнения

Публикувано:

На 13. 05. заминаваме със съпруга ми за няколко дни на балканска разходка с автомобил, вдъхновена в голяма степен от пътеписите на Forry (не знам дали подозира, че е станал класик, обожаваме да го четем 🙂).

Планът ни е следния:

1 ден - София - Македония.  Маршрутът ни е: тръгване в супер ранна утрин по пътя София-Делчево-Щип, Велес и спиране за хапване и кратка разходка по Широк сокак в Битоля. След това покрай Преспанското езеро и през планината Галичица до манастира "Свети Наум" където ще нощуваме. 

2 ден - Манастира "Свети Наум" - Охрид с нощувка в хотел "De Lago". Този ден ще посветим на разходки из града, тъй като не сме ходили досега.

3 ден - Охрид - Призрен през Гостивар и Тетово (на този етап съпругът ми е с предубеждения да шофираме през Албания). По пътя ще закусим прословутите мекици в "Од стража" и ще нощуваме в хотел "Prizreni".

4 ден - Призрен - Мокра гора с кратко навлизане в Черна гора. Планираната нощувка ни е в "Tri bagrema" и разбира се включва в същата вечер и на следващата сутрин разглеждане на Дрвенград.

5 ден - Кратко отскачане до Вишеград - за кафе и разглеждане на Каменград и след това лениво прибиране към България с кулинарни забежки по пътя из Сърбия. Няма да бързаме много, така че можем да си спретнем и някоя нощувка във Врнячка баня или Ниш. Идеята е просто да пътуваме из красиви места и да бъдем повече време заедно.

Не харесваме магистралите и обичаме уединени пътища с красиви гледки.

Ще нагледаме през този ден по пътя и дали работи и как е кухнята в препоръчаната от Forry  кафана Бебан :-).  За нас кулинарният туризъм е сред най-верните и най-предпочитани начини да се усеща атмосферата на посещаваните места.

Планираме зарежданията на гориво да бъдат в Македония и Босна.

Надявам се в бъдеще на няколко дни специално отделени за Босна и Херцеговина, така че този път само ще се докоснем до тази страна.

Ами общо взето това е. Скромно, но от сърце.

Приемаме с благодарност всякакви препоръки, идеи и предложения.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ето...човек винаги може да научи нещо ново! Аз за Мекиците од Стража за пръв път чувам например😀

Публикувано:

Хората споделят, че в заведението с мекиците човек можел да изпита изключителната комбинация да хапва бюрек и мекици слушайки рокендрол :-)) Няма как да се пропусне :-))

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.