Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Днес 4 от най-големите а/к в Китай са изпратили по един самолет от своята флотилия за тестване на 4-те писти на новото летище на Пекин. Летището ще е до Daxing и вече има зачислен код -  PKX.

През август ще продължат с  low visibility tests

image.png.f2befb998cd2e6e32f2a57e3e50fef21.png

 

image.png.60a167fc648c6b98abad7df21d740098.png`

 

 Летището ще с капацитет от над 100 млн пътници годишно, ще има 7 писти и ще е разположено на 18 квадратни мили. Това ще е най-голямото летище с 1 терминал в света - по-голямо от Истанбул и Дубай.

Компаниите от Sky Team ще  се преместят на новото летище. Компаниите от Star Alliance ще останат да оперират полети до "старото" летище PEK. One world  още не са обявили своите планове.

https://thepointsguy.com/news/beijings-new-airport-takes-a-big-step-towards-opening/

  • Харесвам 12
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...

Съвсем не на шега новото летище е завършено и очаква първите си пасажери в края на септември:

https://thepointsguy.com/news/beijings-sprawling-new-daixing-airport-finished-to-open-this-fall/

 

Явно в Китай не са чували, че големите хъбови летища са безперспективни... 🙂  #sarcasm

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

За да не те оставям в неловката ситуация да продължаваш да си говориш сам в тази тема, ще кажа само, че аз по принцип си падам по това, което други заклеймяват като "политически мотивирани мегаломански проекти". Всъщност даже, през различни периоди от историята ни, за добро или лошо, именно такъв тип "проекти" са определяни като "чудеса на света" и продължават да предизвикват интерес и до днес. Иначе всеки може да си прави каквито сметки му харесва от всякакъв характер, но аз лично се чувствам много комфортно, както в големи самолети (споменавал ли съм го преди?), така и в големи летища и това е много вероятно да ми допадне и то доста. :sun_bespectacled:

 

Интересно е все пак, кой ще е първият магеланец, които ще напише отзив за това летище и в тая връзка @Георги може да стимулира процеса, като предложи от тези "почетните" ключодържатели, които раздава напоследък, но може да започне и да ги гравира според съответната заслуга.  :grin: 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Президентът на Китай е открил новото летище Daxing (PKX). Съоръжението има капацитет от 72 млн пасажери

https://thepointsguy.com/news/chinas-president-opens-beijings-massive-new-daxing-airport/

  • Браво 1
Връзка към коментар

Кои европейски авиокомпании ще кацат на новото летище? Например през пролетта, ако има информация сега. Питането ми е по следния въпрос - ако се ползва безвизовото влизане в Пекин със самолетен  билет от една страна и отпътуване за друга с престой до 3-4 дни в Пекин. На сайта на Външно министерство, точно са изписани летищата, през които ще може да се влиза безвизово. Няма актуализация за сега. Дали ще ги променят и съобразят, в случай, че има европейски авиокомпании, които ще кацат на летище Daxing (PKX)?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.