Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

Публикувано:

Зани, 

според мен сте избрали много хубаво място. Ние сме в Николас -Nikolas house, съседи сме.
В момента духа страшно много. Ако духа много на плажа ви, както сега, може да отидете на един по-малък плаж малко в ляво. По-малкото плажче, е по-на завет.

Заслужава си разходката с лодка и плуване в малка пещера от плаж Панермос. Цената е 10 евро на човек за два часа. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 41 минути , harta каза:

Зани, 

според мен сте избрали много хубаво място. Ние сме в Николас -Nikolas house, съседи сме.
В момента духа страшно много. Ако духа много на плажа ви, както сега, може да отидете на един по-малък плаж малко в ляво. По-малкото плажче, е по-на завет.

Заслужава си разходката с лодка и плуване в малка пещера от плаж Панермос. Цената е 10 евро на човек за два часа. 

@harta имаш ли идея дали от тази част на острова се организират екскурзии до Куфонисия?

Публикувано:

За фериботите м/у островите, т.н вътрешни, въведоха ли изискване за антигенни тестове?

Интересувам се за Санторини-Наксос-Миконос. Живи и здрави, другата седмица би трябвало да сме в района

Публикувано:

Няма изискване между оатровите за тест за неваксинирани. Ако пътувате примерно от Цикладите към Атина или Крит, тогава изискват тест. Зависи и на кой остров си. Ако пътуваш от Куфонисия за Атина, няма къде да направиш тест и да искаш. 
Зани- има една лодка, която можете да вземете от един малък кей между вас и Панермос. Надявам се да имате по-хубаво, без вълнение време. Ако искаш мига да ти дам тел на лодката, а и от вашето хотелче ще знаят със сигурност. Не знам дали цената е фиксирана или зависи от хората които са на борда.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@harta много ще съм ти благодарна, ако го имаш да ми го дадеш 🙂.

Сигурна ли си за тестовете, че не се изискват между островите? Миналата седмица не излезе ли някаква нова наредба, че трябва и между островите? Аз си правех планове с ферибот да отскочим до Парос или някой друг близък остров и ако няма тестове наистина ще е супер. 

Публикувано:

Харта, ще бъда задължена, ако пратиш и на мен координатите на тая лодка. Преди няколко години я търсих и не пътуваше.

Публикувано:
преди 2 часа, harta каза:

Няма изискване между оатровите за тест за неваксинирани. Ако пътувате примерно от Цикладите към Атина или Крит, тогава изискват тест. Зависи и на кой остров си. Ако пътуваш от Куфонисия за Атина, няма къде да направиш тест и да искаш. 
Зани- има една лодка, която можете да вземете от един малък кей между вас и Панермос. Надявам се да имате по-хубаво, без вълнение време. Ако искаш мига да ти дам тел на лодката, а и от вашето хотелче ще знаят със сигурност. Не знам дали цената е фиксирана или зависи от хората които са на борда.

И аз така знаех, но нещо излезе миналата седмица и затова питах. Сигурно е бил поредният фейк на родните медии.

Ако не е против правилата на форума, качи го тук телефона. Може да ни е полезен и на нас.

Публикувано:

Това с тестването е много странно. Между Цикладите до колкото съм наясно няма изискване за тест. Така че спокойно можете да ходите от остров на остров. Освен ако не измислят нещо ново докато дойдете.

Лодката е на Прасинос-prassinos boat tour -http://www.koufonisia.gr/?page_id=4780&lang=en

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 9.05.2021 г. в 21:58, Elle каза:

А за тази година ще помагате ли с организирането на едно пътуване за седмица до двата острова - Миконос и Наксос. Полетите са късно вечер и на отиване, и на връщане - София-Миконос и Миконос-София.

Привет! Осъществихте ли вече пътешествието и как направихте организацията, предвид късните полети?

Ние също имаме билети за средата на септември и сме в процес на "чудене" и организация.

• 8 месеца по-късно ...
Публикувано:

Ох, и аз гледах разни супер евтини билетки до Миконос, ама като видях цените на нощувките и се отказах .... 🤪🤪🤪😵😵

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние имаме запазен апартамент в Sugar Blue Mykonos в средата на юни. Първо им написах мейл, а после ни дадоха цена от 135 евро на вечер директно през техния сайт за резервации. Включват безплатни трансфери от/до летището или пристанището. 

На нас чуденката ни е все още накъде да тръгнем след това - Наксос или Парос/Антипарос? Общо 8 нощувки ще имаме свободни за там. Първо се бяхме насочили към Наксос заради плажовете, но като се разходих с гугъл мапс не виждам къде може да си правим вечерни разходки там освен в Хората. Сякаш на Парос има повече за разглеждане или пък не? 

• Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, oli_mali каза:

На нас чуденката ни е все още накъде да тръгнем след това - Наксос или Парос/Антипарос? Общо 8 нощувки ще имаме свободни за там. Първо се бяхме насочили към Наксос заради плажовете, но като се разходих с гугъл мапс не виждам къде може да си правим вечерни разходки там освен в Хората. Сякаш на Парос има повече за разглеждане или пък не? 

За плажове - Наксос, за вечер - Парос! 
Изкарахме по една седмица на всеки от тях и ако сега трябва отново да избера, не съм сигурна на кой точно ще се спра. Уж еднакви, уж циклади, но усещането е много различно и на двата. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 30.08.2021 г. в 14:54, Miralex каза:

Привет! Осъществихте ли вече пътешествието и как направихте организацията, предвид късните полети?

Ние също имаме билети за средата на септември и сме в процес на "чудене" и организация.

Миналата година, 2021, го осъществихме и останахме само на остров Миконос цяла седмица.

За тази година се чудя Парос или Наксос, с кацане и излитане от Миконос.

Цените за спане в Миконос са ужасно високи и се радвам, че миналата година успях да почивам там наволя.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Elle каза:

Миналата година, 2021, го осъществихме и останахме само на остров Миконос цяла седмица.

За тази година се чудя Парос или Наксос, с кацане и излитане от Миконос.

Цените за спане в Миконос са ужасно високи и се радвам, че миналата година успях да почивам там наволя.

Зависи какво очакваш.

В Наксос само плаж и добра храна.

Публикувано:
На 27.05.2022 г. в 18:36, oli_mali каза:

Ние имаме запазен апартамент в Sugar Blue Mykonos в средата на юни. Първо им написах мейл, а после ни дадоха цена от 135 евро на вечер директно през техния сайт за резервации. Включват безплатни трансфери от/до летището или пристанището. 

Идете и до двата, 8 дни на единия са твърде много, освен ако не искате да почивате 8 дни и без излишни движения и разглеждане.. Парос е доста по-равнин от Наксос и по-лесен за разглеждане (дали с кола, дали с обществен транспорт). Наксос има повече за разглеждане и чудесни плажове. И на Парос има хубави плажове, но са по-малки и по-скоро за почивка, може би и хотелите са една идея по-хубави.

Няма голяма разлика между Хората на Наксос и Парикия на Парос и не са особено големи. В Науса е малко по-лачено - малко по-гурме ресторанти и магазини за парцаляци.

Парос се води повече за нощен живот, но просто има малко повече барове

• Харесвам 6
Публикувано:

Има ли разлика в цените дали онлайн или на място да се купуват билетите. Не ми се рискува да ги купя предварително, ако случайно полетът закъснее или пък го отменят (сменят часа му).

Каква е цената за 1 билет за ферибот Миконос-Наксос- Миконос?

Публикувано:
преди 16 минути , Elle каза:

Има ли разлика в цените дали онлайн или на място да се купуват билетите. Не ми се рискува да ги купя предварително, ако случайно полетът закъснее или пък го отменят (сменят часа му).

Разлика няма онлайн и на място. Може да няма билети на място за след средата на юли и август ако си с кола, че свършват местата. Seajets са най-бързи и най-скъпи, но то по този маршрут евтино няма.

Seajets даваха възможност за безплатна смяна на дата, но им виж на сайта дали още е валидно.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 часа, Elle каза:

Около 36 евро в една посока беше, дано не греша, купен на каса на място. 

Доста е неорганизирано на Миконос. Казват ти номера на порта и те оставят да се оправяш сам. Няма електронни табла, на които да следиш акостирането и закъсненията на фериботите. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Трябва да се мисли нещо друго като дестинация. Самолетът каза в 21:30 в Миконос, а последният ферибонт тръгва около 2 часа преди това.

А и дните няма да са 8, а наполовината. 

Не се получава добре....

Публикувано:

харесах си хотелче, но пише че настаняването е до 20,30

ще е проблем ли ако резервирам /самолета каца в 21,30/ и ги уведомя за часа?

има ли вероятност да ми кажат че не могат да ме настанят след 20,30?

ще ползвам кодче на букинг и ще ме е яд да не си го прецакам!

Публикувано:
преди 2 часа, Mistela каза:

харесах си хотелче, но пише че настаняването е до 20,30

ще е проблем ли ако резервирам /самолета каца в 21,30/ и ги уведомя за часа?

има ли вероятност да ми кажат че не могат да ме настанят след 20,30?

ще ползвам кодче на букинг и ще ме е яд да не си го прецакам!

Защо не питаш хотела преди да резервираш? Досега само един път ми се е случвало да откажат чекин след указания час. Или някой чака, или идва, или са оставяли ключа някъде наоколо. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.