Прескочи до съдържание

2 седмици през септември на Източния бряг и още нещо

Valery

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте магеланци,

Тази година планираме да заведем сина ни (на 15)  за пръв път в Щатите. Той вече има виза, имаме и билети за 3-17 септември и ми остава да поработя по финализиране на маршрута.

Преди да ви го споделя трябва да уточня 2 неща:

- всички в нашето семейство много обичаме да пътуваме с кола и дългите часове път включително и в САЩ не ни плашат

- ние със съпруга ми вече сме правили обиколка с кола на голяма част от западно крайбрежие от Ню Йорк до Key West, както и на източното от San Diego до San Francisco + Hoover Dam, Las Vegas, Grand & Antelope canyons и Секвоя парк.

Предвид горното, сега целим да направим маршрут, който при всички положения да включва Ню Йорк и Вашингтон, които сме ОК да посетим отново заради детето, но и да видим нови и различни неща. Кола ще си вземем от Ню Йорк и планираме да я върнем накрая в пак Ню Йорк.

Предвид горното, ето плана ни за момента в точната продължителност и последователност

2 дни в Ню Йорк в началото и почти един ден последния ден преди полета, тъй като е вечерен

2 дни Бостън

2 дни из Ню Джърси (заради посещение на един определен Six flags и еднодневен плаж/разходка с приятели някъде в този район)

2 дни Вашингтон

До тук маршрута и планираните активности и места/неща, които искаме да видим  са ни почти изцяло ясни, но от тук нататък всичко ми е доста мъгляво и непознато и все още не мога да го доизмисля.

Желанието ми е да видя Ниагарския водопад от канадска страна, което чудесно се комбинира с ходене до Детройт, защото мъжката част са големи фенове на американски автомобили.

На база горното първоначално направих план за:

1 ден път Вашингтон-Чикаго

1 ден за Чикаго

2 дни за Детройт

и тъй като след това ми трябва 1 ден за път обратно до Ню Йорк за Ниагара/Канада ми остана само 1 ден т.е. освен водопада няма да можем да видим почти нищо друго.

Сега съм в процес на доизмисляне и оптимизиране на тази втора част от нашата програма. Чудя се дали има слисъл от ходенето до Чикаго или е по-добре да го пропуснем и така да си осигурим 1 допълнителен ден в Канада за нещо...Торонто примерно, или пък за нещо друго интересно по маршрута Вашингтон -Детройт или Ниагара-Ню Йорк...

Ще ви бъда благодарна за всички предложения, препоръки и идеи и разчитам на вас за да финализирам цялостния маршрут.

Благодаря предварително!

Публикувано:

Maid of the mist работи обикновено до labor day weekend - може и да го пропуснете тази година с този грфик...

Една опция е да спрете в Кливлън на път от/за Ниагара - там има музей на рока - една пирамида, която е пълна с меморабилия

Друга опция е да спрете от Ню Йорк във Филаделфия и там да разгледате забележителностите. Но поне според мен не са от най-интересните - сградата, в която са писали конституцията, камбаната, фили чийз стейк сандуич,....

Друга опция е да спрете и да разгледате Albany NY на път от/за Ниагара

Алтернатива може да е да се разходите до Erie, PA и да направите разходка с каяци там

Или да отидте до 1000-та острова, но може и да са свършили разходките с лодки - и те са до labor day wknd

(крайбрежията са източно -Ню Йорк , ДЦ,... Кей Уест и западно - ЛА, СФ, Сиатъл,...)

Публикувано:

Благодаря,

малко съм в "зоната на здрача" тези дни, но се сетих навреме и со оправих заглавието.

Защо да пропуснем Maid of the mist?Според сайта им работят до 3 ноември. Просто са с различни графици, а за нашият период са

September 3 – October 3
9:00 a.m. to 5:00 p.m.
(weekdays)
9:00 a.m. to 6:00 p.m.
(weekends)

Има ли нещо, което не разбирам?

Филаделфия не ме "грабва" и ще я пропуснем, но Erie е интересно предложение. Благодаря!

Публикувано:

Ако решите Торонто, има един сафари парк близо до Ниагара, голям кеф е сутрин https://lionsafari.com/

Вместо Филаделфия може да отидете до Hershey Park и да отскочите да видите амишите в Ланкастър, по това време е жътва и е интересно да ги гледаш с конете (една съвсем друга Америка). 

Публикувано:
преди 4 часа, Valery каза:

Здравейте магеланци,

Тази година планираме да заведем сина ни (на 15)  за пръв път в Щатите. Той вече има виза, имаме и билети за 3-17 септември и ми остава да поработя по финализиране на маршрута.

Преди да ви го споделя трябва да уточня 2 неща:

- всички в нашето семейство много обичаме да пътуваме с кола и дългите часове път включително и в САЩ не ни плашат

- ние със съпруга ми вече сме правили обиколка с кола на голяма част от западно крайбрежие от Ню Йорк до Key West, както и на източното от San Diego до San Francisco + Hoover Dam, Las Vegas, Grand & Antelope canyons и Секвоя парк.

Предвид горното, сега целим да направим маршрут, който при всички положения да включва Ню Йорк и Вашингтон, които сме ОК да посетим отново заради детето, но и да видим нови и различни неща. Кола ще си вземем от Ню Йорк и планираме да я върнем накрая в пак Ню Йорк.

Предвид горното, ето плана ни за момента в точната продължителност и последователност

2 дни в Ню Йорк в началото и почти един ден последния ден преди полета, тъй като е вечерен

2 дни Бостън

2 дни из Ню Джърси (заради посещение на един определен Six flags и еднодневен плаж/разходка с приятели някъде в този район)

2 дни Вашингтон

До тук маршрута и планираните активности и места/неща, които искаме да видим  са ни почти изцяло ясни, но от тук нататък всичко ми е доста мъгляво и непознато и все още не мога да го доизмисля.

Желанието ми е да видя Ниагарския водопад от канадска страна, което чудесно се комбинира с ходене до Детройт, защото мъжката част са големи фенове на американски автомобили.

На база горното първоначално направих план за:

1 ден път Вашингтон-Чикаго

1 ден за Чикаго

2 дни за Детройт

и тъй като след това ми трябва 1 ден за път обратно до Ню Йорк за Ниагара/Канада ми остана само 1 ден т.е. освен водопада няма да можем да видим почти нищо друго.

Сега съм в процес на доизмисляне и оптимизиране на тази втора част от нашата програма. Чудя се дали има слисъл от ходенето до Чикаго или е по-добре да го пропуснем и така да си осигурим 1 допълнителен ден в Канада за нещо...Торонто примерно, или пък за нещо друго интересно по маршрута Вашингтон -Детройт или Ниагара-Ню Йорк...

Ще ви бъда благодарна за всички предложения, препоръки и идеи и разчитам на вас за да финализирам цялостния маршрут.

Благодаря предварително!

Чикаго за един ден не го виждам . Голям и разкошен град . Три пъти съм била за по две седмици и пак има неща , които останаха . Не разбирам двата дена за Детройт , освен разруха там малко е останало, но вие си знаете най - добре .

Публикувано:

Предполагам сте набелязали какво точно искате да видите в Детройт. Ако не сте, вижте този сайт за автомобилни изложения:

https://carshownationals.com/september-car-shows

Може би можете да намерите нещо, което да е по-близо (в щата Ню Йорк):

image.png.a76a30736778290e1f91eff23878553e.png

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.