Прескочи до съдържание

Съвет за Бразилия

polyglota80

Препоръчани мнения

Здравейте,

преди седмица се върнах от 16 дневно пътуване до Малайзия и Сингапур, където си изкарах мн добре, доволен съм. Но сега гледам към нещо ново и си мисля за Бразилия. Много отдавна се каня да отида там и си мислех края на септември до средата на октомври дали е добра идея и кои места да посетя, защото очевидно няма да може да се види всичко 🙂 приемам всякакви съвети.

Благодаря предварително!

Връзка към коментар

Ау, Бразилия е много голяма и има почти всичко без вулкани и много високи планини (въпреки че ако до 3000 м те устройва и те ще се намерят), така че кажи какво по-точно те интересува?

Природа, животни, култура, градове, море...

Може да прегледаш пътеписите или подфорума Бразилия за идеи.

Октомври е грубо началото на дъждовния сезон, но никога не е прекалено дъждовно, освен ако не извадиш лош късмет

Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

Ау, Бразилия е много голяма и има почти всичко без вулкани и много високи планини (въпреки че ако до 3000 м те устройва и те ще се намерят), така че кажи какво по-точно те интересува?

Природа, животни, култура, градове, море...

Може да прегледаш пътеписите или подфорума Бразилия за идеи.

Октомври е грубо началото на дъждовния сезон, но никога не е прекалено дъждовно, освен ако не извадиш лош късмет

Да, знам, че е огромна. Ами всичко ме интересува, без високи планини 🙂 водопадите, Рио, плажове евентуално.

Връзка към коментар

Ами най-общо, водопадите Игуасу са уникални и не са за пропускане, Рио също има уникални природни дадености, но пък ако сте по-чувствителни към мизерията може да не ви хареса. Приятни са старите градчета от 18 век, примерно в Минас Жераис или Парати близо до Рио.

За море и плаж североизтока е мястото, примерно около Салвадор, който също е интересен с история и афро-американска култура.

Може да пробвате хотел в амазонската джунгла или наблюдение на животни в Пантанал.

То така стана много пътуване нагоре-надолу, и без някакви насоки ми е трудно да дам препоръка. 

Ето един пътепис, който включва и стандартните, и по-нестандартните неща

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Направихме си маршрута, но се надявам за съвет дали е приличен, изпълним и т.н.

Отначало мислех да почнем с Буенос Айрес и да свършим в Рио, но самолетните билети са по-скъпи така. Оказа се, че ако почнем с Рио и свършим с Буенос Айрес е по-евтино с близо 200лв, което са си пари все пак.

И така ето го планът: кацаме в Рио - там сме 3 дни и половина, след това се лети до Фос до Игуасу за 2 пълни дни там, по един от всяка страна вкл. Птичи Парк. Само си мисля, че първата нощувка трябва да е в Бразилия, а следващите 2 от другата страна. След това полет до Буенос Айрес - там примерно 3 пълни дни само за града. Мисля да се отскочи до Монтевидео и Колония за 2 дни общо и останалото за Тигре делтата примерно или за едно градче с чудесна архитектура мисля, че беше близо до Буенос Айрес.

Това ми идеята в общи линии?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Септември и началото на октомври си е хубаво времето, по-скоро към ноемрви започва да вали повече. То напоследък е трудно да се каже, една година почти нямаше дъждовен период и се заговори за режим на тока и водата...

По принцип вали и половн час след като спре ще е изсъжнало всичко, защото е силно слънцето, така че да не ви притеснява това.

Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:

Септември и началото на октомври си е хубаво времето, по-скоро към ноемрви започва да вали повече. То напоследък е трудно да се каже, една година почти нямаше дъждовен период и се заговори за режим на тока и водата...

По принцип вали и половн час след като спре ще е изсъжнало всичко, защото е силно слънцето, така че да не ви притеснява това.

Ясно, ми дано да е така. А иначе като програма добре ли е замислена или може да се преправи нещо?

Връзка към коментар

става да

принципно вероятно може направо да си спите в Аржентина всички дни, ако не ви се мести

на входа на парка може да си иставите багажа, разглеждате и после направо към Аржентина

Връзка към коментар

къде може да се остави багажа там, има си специално място, така ли? Защото като кацнем в бразилското летище към 17-18ч според мен е по-добре да се спи там. Вече след това не знам как точно да стане?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.