Прескочи до съдържание

Съвети за Корфу


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

За пръв път пускам тема тук 🙂 С приятелка ни предстои 10 дневна юлска ваканция на остров Корфу - Агиос Маркос. Тъй като и двете не караме кола и нямаме книжки, искам да прочета повече какво бихме могли да видим през тези 10 дни и как можем да се придвижваме с обществен транспорт. Ваканцията ни е организирана - полет, превоз до хотела и нощувки.........от там нататък ние ще си правим дневния график, плажуване и места за разходки. Тъй като никога не съм била в Гърция, а и трудно се оправям с английския, бих се радвала на съвети от опитните пътешественици.

 

Предварително благодаря на отзовалите се!

 

Връзка към коментар

Има и градски транспорт. Но както на повечето гръцки острови, те тръгват от главния град, в случая Корфу таун, т.е от Агиос Маркос първо трябва да се стигне до Корфу таун освен ако желаната дестинация не е някъде по пътя.  И вече да се нагласят разписанията. Има сини и зелени автобуси, сините са градските за Корфу таун и предградията до Беницес,  Дасиа и Ипсос и зелените между селата и градовете.   Официалната страница на автобусите:

 

https://www.astikoktelkerkyras.gr/indexeg.php

 

Ако има някакъв по-ясен план за желаните за посещаване места и плажове, може да видим как точно може да се стигне.   Освен Корфу таун, други обичайно посещавани места на острова са Ахилион - двореца на импеатрица Сиси (в близост до Беницес), Палеокастрица,  Сидари и канала на любовта, полуостров Канони с манастрира Влахерна и изглед към Понтикониси (Мишия остров) и множество плажове. На западния бряг са основно пясъчните плажове. Има и еднодневни круизи до Паксoс/ Атипаксос и Синята лагуна. По спомени тръгваха от  Корфу таун, Беницес и Лефкими, но може и да бъркам. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Не знам как става без автомобил лесно. Рент-а-кар също е възможен и то на място в градчето/селцето. Със сигурност ще е по-удобно за отдалечените плажове.

Пътеписанието ми за там:

 

Връзка към коментар
преди 49 минути , cck каза:

Не знам как става без автомобил лесно. Рент-а-кар също е възможен и то на място в градчето/селцето. Със сигурност ще е по-удобно за отдалечените плажове.

 

 

За лесно - не толкова лесно и удобно, но като нямат книжка момичетата, изборът се свежда до градски транспорт, такси (доста скъпо) и организрани турове 😀

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Бръмбар каза:

изборът се свежда до градски транспорт,

Факт. Напълно съм съгласен. Без книжка може малки АТВ-та, които са популярни. Може и лодка 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.