Прескочи до съдържание

Моето голямо семейство в Барселона и как да не приличаме на катун?


Томева

Препоръчани мнения

Здравейте, тази година имам юбилей и вместо да правя кръчмарски тържества, не че не ги обичаме и тях, решихме да заведем всичките си 4 деца, които са между 20г-30 г. заедно с техните гаджета в Барселона. Така се заформихме група от 10 човека. Заминаваме на 6.7 и се връщаме на 9.7. Купихме самолетни билети, наехме къща до Парк Креурета дел Кол. Добрата новина е, че макар да летим от България 6 човека, от Германия двама и Лондон двама кацаме с разлика от 1 час, около 18-19 ч.  Трябва максимално бързо да предвижим до къщата, за да има време и да напазаруваме и разглеждайки възможностите стигнахме до извода, че ако наемем 2 големи таксита горе долу излиза същото като да се движим с градски транспорт, но почти за половината време. Не знам може и да грешим. Това ние е едната чуденка. 

Другата ни дилема е за двата пълни дни, които имам за разходка, дали да не купим за всеки билет за 2 дена за туристическите автобуси и с тях да се предвижваме, защото едната линия спира на 10 минути от къщата, която сме наели, т.е да не ползваме друг транспорт. Това, което разбрах, че за 1 ден е 30 евро на човек, за 2 дена 40 евро. При всички положения поне за един ден ще направим такава обиколка и ще разгледаме забележителностите по маршрута. Е, не всички, но предполагам 3 на ден може да видим, без да си даваме зор, за да може да се разхождаме, да пием кафенца, да обядваме ...

Гледах температурата за юли дават около 28-30 гр. средно, но не знам дали всъщност не се усеща като 40 гр. , защото ако е много горещо трябва да се съобразим с това и да подготвим план и маршрут за двата дена без да изпукаме от жега. 

Всякакви съвети ще са ми много полезни. Най-вече за организиране на програмата за двата дена. 

Това е локацията на къщата: 

Благодаря!

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Че какво му е лошо на катуна ? Хората в него се обичат и си прекарват чудесно сами. Пък и имат качеството да привличат към веселбата и други. 

Средно 30 градуса значи между 20 и 40. През юли , макар и в началото , не разчитайте на милостта на слънцето. Усещането пък е за повече. 

Ще пристигнете точно в началото на купона. Защо ви е да пазарувате ? Направо започвайте юбилея в кварталните кръчмички. Или идете на плажа. До 23 часа има много време. Метрото не ви е много далече за прибиране. 

Не бих тичала по забележителности изобщо, ако имам юбилей и ще съм с децата си. Само на плажа. :wink:

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

В Барселона общественият транспорт е евтин, като се използва карта Т10 за 10 пътувания - 10 евро. Има писано във форума. Важи за 10 пътувания, като 1 пътуване е 75 минути до качване в последното превозно средство. Напълно достатъчно да се предвижиш от единия до другия край. От летището до където и да е в Барселона с влак и метро или автобус също е 1 евро. Картата може да се ползва от няколко човека.

Ползвала съм и такси, не е много скъпо, около 25-30 евро, но ако сте в задръстване, няма много време да спестите.

И аз като @patilana мисля, да оставяте багажа и с банските към плажа. Заведенията работят до среднощ, магазините - също.

Да знаете, че в неделя големите магазини, вкл. и молове не работят.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

lesy, patilanaмного благодаря. За Т 10 не разбрах, колко човека могат да пътуват с една карта. И ние както сме 10 човека 10 карти ли да взема. И това 10 пътувания не го разбирам... прекачване на 10 превозни средства ли имате предвид.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, stormbringer каза:

Пътуването е от точка до точка - може и 5 превозини средства да смените, ако е в рамките на 75 мин. е едно пътуване. 

Ясно, благодаря, а защо казват, че могат да пътуват няколко човека с един билет.  Да не би да се има предвид например, че купуваме 1 билет 10 човека и имаме 75 минути сменяйки превозни спедства да стигнем до дадената дестинация.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

като сте 10 с една карта може да маркираш всички и после другото пътуване с друга карта

за 10 души най-вероятно ще трябват 3 таксита, освен ако не извадите късмет да има ванове...

Връзка към коментар

@Томева, това прилича на софийската Карта с талони за десет еднократни пътувания на един пътник, всеки от тях важи съответно в комплект с талон №10 . Това да всъщност 10 билета в едно кочанче, с поредни номера. Софийските власти не дават двама или повече души, които пътуват заедно, да ползват билети от едно и също кочанче. Барселонските власти обаче дават. Така че една такава пачка с билети на вас ще ви стигне за едно пътуване.

Тънкостта тук е, че този вид билети струват по-евтино. Например софийската „карта“ струва в момента 12 лева, тоест едно пътуване излиза лев и дваесе. А цената на единичен билет и лев и шеесе.

Аз мисля, че в Барселона на никого няма да му направи впечатление не само ако приличате на, ами и ако направо сте си катун :grin:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.