Прескочи до съдържание

Рекапитулация на годината! И какво планираме за следващата?


Препоръчани мнения

Такааа, май е време, края и се вижда.

За мен беше добра- почти всичко планирано осъществих, доволна съм. Една Полша ми се опъна, но по моя вина, за сметка на това Израел не беше планиран, както и Украйна.

За догодина плановете /вече полуосъществени, дано не ми мине котка път/ са януари Рим, март югоизточна Азия, май Малмьо и Копенхаген. За по-натам каквото сабя покаже.

Вие сте.

Пожелавам мноооого желани, а също и изненадващи пътувания! :)

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Февруари-март яко шматкане из Далечния изток за близо месец ... само това засега.

Уикенд пътуванията тип city break вече не ме привличат толкова защото са изморителни и предпочитам едно голямо и 2-3 по-малки излизания в годината , но поне за седмица.

Като гледам как тази 2013 бяхме заринати с евтини оферти за есента мисля да оставя всичко за по-нататък.

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Ами сега.....изпращам страхотна година,ето и хронологията:

1.Прибрах се жив и здрав след 190 дена в Афганистан.

2.Разтоварих с "разходка" до Китай.

3.След това почивка със семейството на "Св.Св.Константин и Елена"

4.Последва първата среща с магеланското общество в Рибарица

5.На ред бе Истанбул.

6.Гостуване на Основателя в Холандия и разглеждане на Белгия.

7.Жената забременя

8.Втора магеланска среща в Долна Баня.

9.И накрая разходка до Бергамо и Милано

За следващата година като се вземе предвид съдържанието на точка 7,очаквам на бял свят да се появи още един магеланец.Всички други планове за едномесечно пътуване до Сингапур,Малайзия,Мианмар,Камбоджа и Тайланд,както и посещение на Франция и обиколка на Италия с автомобил си остават само като планове.Надявам се поне да осъществя пътуването до Дортмунд за мач на местния отбор заедно с Bardon27.

А може би едно от най-хубавите неща които ми се случиха през тази година е да се окажа част от магеланското общество.

 

 

БЛАГОДАРЯ ТИ ГОШЕ,ЗА ТОВА КОЕТО ПРАВИШ.НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ И САМО НАПРЕД.

  • Харесвам 30
Връзка към коментар

И за мен годината беше добра - започна във Франция, за Великден - обиколка из североизточна България, после близо 2 седмици щуране из северна Испания и през есента близо 3 седмици из Грузия и Армения. Всичките пътувания бяха "организирани" седмица или две преди заминаването.

Нямам никакви планове отсега нататък. Да видим накъде ще задуха вятърът.

 

П.П. Забравих командировката в Германия. Работата беше безумно скучна, но пък уикендът след това беше един от най-хубавите в живота ми!

Редактирано от Childish
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

И за мен годината беше добра - започна във Франция, за Великден - обиколка из североизточна България, после близо 2 седмици щуране из северна Испания и през есента близо 3 седмици из Грузия и Армения. Всичките пътувания бяха "организирани" седмица или две преди заминаването.

Нямам никакви планове отсега нататък. Да видим откъде ще задуха вятърът.

Като гледам вятъра как духа само от запад,по пътя на логиката ще те отвее на изток. :)

 

Какво планирате за следващата година? Как какво - да превзема света!  :P

А след това е наред........Луната,Марс.Юпитер,Сатурн.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз откъм пътувания и по-силни години съм имал. Общо взето като изключим кратки забежки тук-там с едни щати се отчетох само. Иронично или не, пак с тях ще започна и следващата година, която планирам да е доста по-силна в това отношение.

 

Иначе това място го нямаше въобще преди Април месец, така че си мисля че няма от какво да съм недоволен :)

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Тук ще отчета нещата само в сферата на пътешествията, свързани с моите пътувания през годината, и плановете за следващата година, каквото е заглавието на темата.

За мен изминаващата година по отношение на летене и посетени места не се отличаваше с нещо изключително - само посещаване на общо взето познати места, но по поводи, които всеки път носят нови преживявания и различни емоции. Иначе май нямах много нови авиокомпании и самолети в "портфолиото" си, само едно ново летище и една нова авиокомпания. :)

След 4 дена най-после предстои сбъдване на една мечта - А380 , и то на Emirates. С тях ще изпратя старата, и посрещна новата година. Надявам се да е на късмет.

 

За 2014-та (досега ги броих), ще имам 26 полета засега, 4 нови авиокомпании, поне 6 нови, непосещавани досега градове, и най-важното за мен 3 нови фестивала и карнавала. Всичко това ясно, и приключено като покупки към настоящия момент. Оставил съм и някаква резерва от свободно време, ако изскочи някоя last minute оферта, или промоция за интересно място. Имам готов план и за следващата Нова година, но за билетите все пак ще трябва да изчакам няколко месеца още, докато излезе разписанието.  :rolleyes:

 

П.П. Нарочно няма да напиша предварително графика на пътуванията ми да не улеснявам Поли, която има изумителната способност винаги да организира форумните срещи точно когато реша да летя за някъде. ;) Тя така или иначе пак ще го разбере от някъде, де. Поне като ходите в Джепето, пийте една Stella заради мен, щото уж аз съм му "кръстника" на това място, а все без мен ходите там (с изключение на първия и единствен за мен път лятото).  :drinks:

 

Хайде хаирлия да е за всички следващата година - на кой за каквото му е най-важно в живота!

Редактирано от wilks
  • Харесвам 15
Връзка към коментар

    Поздрави на всички,които срещнах тук през тази година, и от мен.

    Една майска ваканция в Сицилия,завършила малко разочароващо ,поради края на едно приятелство,но доста отрезвяващо.

    Един тридневен трип в Будапеща,благодарение на форума и евтините билети от  Варна .Ще завършим в Германия по Коледа и  прескок до Страсбург.

     Да планираш пътешествия е като да планираш деца-тръпката от очакваното е неописуема  :) .Пожелавам ви да ви се случват нещата-къде планирани отдавна ,къде не планирани.

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Как хубаво е описано в "Срещи с Буров":

 

"Ето, ние си пием винцето, приказваме и мислим, че ще оправим света. А светът си се оправя без нас… Него не го интересува отделната личност, както природата не се интересува от отделната мравка.

Ние сме мравки на тази земя. Ако хапнем, ако сръбнем, ако еб... нещо чуждо — добре. Ако спечелим — добре. Ако загубим — пак добре. Всичко в живота е логично."

 

И да не забравяме за чудото "магеланци.ком", това явление в родния интернет. Макар и да е още рано, да засядаме край масите и да си пожелаем още много магеланци, патиланци, политиканци, марсианци, когато имат време и желание, да пишат къде са били и какво са направили и видели. Това вече е безценно. Личният, не миришещ на пътеводител опит.

 

Моето най-ценно пътуване тази година - Велинград и срещата с оркестър "Якоруда".

 

Наздраве, Жоре! Наздраве, дружина!

 

http://www.youtube.com/watch?v=CswPlwPtyhQ

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Не мога да се оплача от годината. В началото на март бяхме в Холандия за един великолепен уикенд в компанията на хора от цял свят, които се събират в Port Zelande на всеки две години, за да прекарат три дни с любимата си група marillion. Последва една рутинна Виена през април, за да се срещна на живо с любимия си китарист Steve Hackett. Майските празници прекарахме в Трансилвания и все още не спирам да мисля за магията на Сибиу, Сигишуара, Брашов, Бран, Рашнов и Синая. През юни направихме един кратък италиански трип, щото няма как да пропуснем тази страна в ежегодните си митарства по света. Видяхме отново Милано и за първи път Торино, и наистина очарователното Бергамо. Най-важното естествено беше концертът на MUSE в Торино. Дойде време и за годишното пътешествие с личния автомобил. Този път Roger Waters определи дестинацията. Направихме една обиколка на Централна Европа и посетихме Братислава, Прага, Храдец Кралове, Вроцлав, Аушвиц, Краков, Будапеща (съчетано с концерт на Roger Waters) и Белград за адаптация към връщането в София. През октомври отново отскочихме до Белград за концерт на Peter Gabriel...

 

За 2014 г. засега е планиран Берлин в началото на март за концерт на TransAtlantic, Малта и Сицилия в края на юни и Холандия втората половина на август...

 

Безспорен "хайлайтс" през отиващата си 2013 г. беше срещата ни с "обичайните заподозрени". Хора, вече се познаваме, ама как може да сте толкова готЕни? Обичам ви до един, честна пионерска...

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Всъщност се присетих от първия ми пост тук с представянето. Та там съм поочертала предстоящите неща до края на годината. Иначе ако трябва да съм обстойна- януари- Иснбрук, Тренто, Бергамо, Торино, март- Неапол, Амалфийското крайбрежие и Капри, април- великденски празници из гръцко, юни- двуседмичната отпуска в Ирландия, Белгия, Люксембург и Германия, август-инцидентната Болоня, Венеция и отново Бергамо, октомври- Киев в началото, малко по Румъния края. Ноември почна с уикенд в Сърбия и завърши в Израел и Палестина.

За жалост до края на годината нищо, но събирам сили!!!

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

И при мен не беше от най-силните години, и следващата няма да бъде, но не се и оплаквам.

Направихме една обиколка на южна Африка - 5 държави и много животни и завършихме с 5 дни на Мавриций.

И горе-долу това е, след тази голяма екскурзия, само един Тунис all-inclusive, за да си потвърдя за сетен път, че не обичам шведските маси.

За догодина през Март сме на круиз на южните Кариби, а за лятото замисляме една обиколка из Европа с кола, област в която съм много бос, а тук има доста запознати хора, на които ще искам съветите. Няма никаква отуска за city breaks или last minute оферти, което може би не е добра тактика и ще се опитам да го променя от по-следващата година дано.

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

...

П.П. Нарочно няма да напиша предварително графика на пътуванията ми да не улеснявам Поли, която има изумителната способност винаги да организира форумните срещи точно когато реша да летя за някъде. ;)

Не че подценявам способностите на Поли :biggrin:, но това не изглежда чак толкова трудно, като се има предвид че:

За 2014-та (досега ги броих), ще имам 26 полета засега

:biggrin: 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Моята година започна с Венеция. Последва Истанбул - Кипър през април-май за 12 дни. Юни - Охрид, Края на септември-октомври - Андалусия и южна Португалия. Остава ми една Балканска обиколка, която сме планирали след Коледата и която ще продължи до след Йордановден, а именно - Македония, Албания, Черна гора и Хърватска...

За понататък незнам как ще се развият нещата..

Като цяло годината си беше екстра.. не се оплаквам, дори съм доволна, защото се срещнах и запознах с много нови и интересни хора, които не мога да пренебрегна. Както съм споделяла и пред някой от тях / те си знаят кои :) / Ви чувствам всички толкова близки и толкова на сърце, че все едно се познаваме не от вчера, а от години и накратко обичам си ви и да продължавате да сте все такива слънчеви и с много нови идеи за пътешествия и сбирки на по бирки. :P

 

ПС. Фичо.. ако работиш за мен, поне да беше разбрал полетите двупосочни ли ги брои wilks или не :P , другото го остави на мен :)

Редактирано от Polina
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

    При мен пътуванията, поради разнообразни причини, от година на година стават все по-рехави...

    През 2013-та се отчетохме с един Лондон, една Болоня, Венеция и Сан Марино и една есенна Грузия. Това по въздуха...

    С мотора направихме една скромна обиколка на Румъния (замъци, манастири и прочие), на Югозападна Украйна и на част от Молдова, където успях да строша мотора и приключихме дотам.

    Отделно Истанбул (автобусно) и отделно с колата традиционните забежки по близките части на Сърбия (Погановски манастир, Пирот, Неготин, селцето Раяц, Сурдулица, Власинското езеро и разни други). Естествено не пропуснахме и фестивала в Гуча ;)

   За догодина... Знам ли, за планове не обичам много да говоря, защото обичайно ми излизат криви, но сигурното е едно Лаго ди Комо и околностите, както и Малмьо/Копенхаген в края на май. Много ми се ще да мога да си стегна мотора и да повъртя две седмици из Турция/Грузия/Нахчеван/Ирак, ама дали ще ми се получи Божа работа...

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Не че подценявам способностите на Поли :biggrin:, но това не изглежда чак толкова трудно, като се има предвид че:

:biggrin:

Ми те май всъщност са повечко, ако включа и тези сега, които почват следващите няколко дена, но преди следващата година. И полетите и авиокомпаниите, и градовете. Не знам кво съм броил снощи, ама и аз се бъркам вече и затова си ги вадя на отделен word-овски файл по месеци (същият, който Поли ми хаква от РС-то, и после планира срещите на форума  :ph34r: ), защото един път преди 3 години без да се усетя взех билети за две различни страни на дати, които се застъпваха.  :rolleyes:  Успях само нощувките да канселирам. 

Иначе не мисля, че тези са много, познавам хора, които правят по 20-ина полета само на едно пътуване. Ей го и наш Ошко същия, де - примерно тук . ;)

 

Така че има още какво да се желае. Здраве и живот да е само! :)

 

П.П. В предното ми мнение под "нови градове" имам предвид нови летища, на които не бях кацал. Иначе градовете определено са повече, и тях не ги отчитам или броя. Летищата са ми интересни покрай самолетите, но основно гледам дали са лесни за скоростно прекачване, или предлагат удобства за дълго изчакване при смяна на самолети и авиокомпании.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

За мен годината беше изключително интересна и странна откъм пътувания. Върнах се и преоткрих Италия, след като дълги години отказвах по неясни причини  да се връщам там и да посещавам страната.

Започнах през март с пътуване до Венеция и се влюбих в този град. 

В началото на юни направих двуседмична обиколка на севера и юга на Италия. Попих от многообразието на тази страна, както и осъзнах различието на тези две части. Посетих Бергамо, Милано, Генуа и Рапалло. Имаше разлика дори между тези два региона, а когато отидох на юг... шок. Въпреки очакванията ми за различие не бях готова за това, което ме видях. Пътувах сама и Палермо ме ужаси и очарова. Ужасиха ме боклуците, мръсотията, порутените сгради в центъра, трафика, крясъците, неуредиците и емигрантската вълна в този град. Очарова ме архитектурата, творенията на сблъсъка на трите култури (византийска, арабска и нарманска), кухнята и най-вече отношението на възрастните сицилианци. Младите в Палермо като поведение и култура ми напомняха за първите години на прехода в България и времето на апогея на поп фолка.  За пръв път усетих гордост, че тук сме значително по-напред, отколкото тази част на Италия. С нетърпение очаквам да се върна там с приятели и вече по подготвена да се насладя на времето, което ще прекарам. Посетих и Чефалу, Катания, Ачи катена (Ачи реале, Ачи треца и Ачи кастело), Таормина, Сиракуза и Ното. Ното остана за мен като град -  декор, изваден от филмите. Бях страшно впечатлена.

Средата на септември бе първата ми екскурзия с кола. Летях до Бергамо и от там с кола до Южна Испания. Разгледах Кан, разходих се из Барселона, усетих тишината в манастира на мълчанието, посетих дворецът Ел Ескориал и закусвах чорос в Ел Еспинар. След това започна истинското пътешествие и опознаване на Испания - Дворецът Рио фрио, Сеговия, Кралския дворец  Ла Гранха в Сан Инделфонсо, Толедо, Кордоба с фиестата, която не ни позволи да се настаним в хотела и невероятната Мескита, Замакът на Алмодовар (една невероятна приказка, поднесена по изключително ефектен начин), Кармона, Севиля (градът ме плени с двореца Алказар и площад Испания, и присъствах на истинско фламенго в музея на Фламенгото), в Херес де ла фронтера- Шоу на кралското училище за коне (невероятно майсторство и дълбока болка за андалуските коне) , Кадиз (ядох пържени яйца с риба треска - нещо изключително вкусно, макар и просто), Коста де ла Луз (съхранена природа и все още не особенно туристическо място), Тарифа и Гибралтар (поне за мен разочароващи), тур из Коста дел Сол (луксозната Марбея, доста опустялата извън сезона Фуенхирола и невероятно красивото и спокойно място - Михас, красивата и приятна Малага), Гранада с дворецът Алхамбра (невероятните манастири, църквата, украсена изцяло в злато, сребро и скъпоценни камъни и накрая Алхамба, която не ме впечатли просто защото имах големи очаквания), Убеда и Баеса (градове, защитени от Юнеско), символът на грозното строителство и презастрояване Бенидорм, невероятните плажове, празникът Христяни и Маври и папската крепост в Пенискола и накрая  гледката от високо от Парадора в Тореляс де Лобредат. Връщане през Сент Тропе с очакването да усетя атмосферата от филмите с Луй дьо Фюнес, но не ми се получи, Милано и полет до София. 

И отново съвсем непредвидения уйкенд в Милано (нетуристически маршрути) и Сирмионе на Лаго ди Гарда.

Провалено пътуване до Истанбул и нереализирана Португалия, но идва нова година и може би.....

Много нови приятели от цял свят покрай CS и безуспешния опит да науча испански. Що ли все на италиански ме избива? 

През новата година с оглед на недостигащата отпуска се опитвам да не правя планове, а да тръгна накъдето вятъра ме отвее.

Радвам се, че съм час от Вас. Макар и не толкова активна в писането, но пък  станахте част от ритуала ми по изпиване на сутрешното ми кафе. Мечтая си за някои от Вашите пътувания и ми давате храна за размисъл при следващите ми пътешествия. Дано следващата година да е още по успешна за всеки един от вас и ви донесе много здраве, за да и се радвате.

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

....защото един път преди 3 години без да се усетя взех билети за две различни страни на дати, които се застъпваха.  :rolleyes:  Успях само нощувките да канселирам. 

Ей на това му викам страстни пътешественици :) .

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Моята година не беше толкова богата на пътувания като вашите, но пък посетих места, които ми станаха любими :) !

През февруари бях за 8 дни на Тенерифе, пътьом се отбихме в Бергамо. Втората половина на септември отделихме 2 седмици на Севиля, Алгарве, Лисабон и Порто. До края на годината нямам планирани пътувания...

За другата година имам за сега само билети за няколко дни в Дубай през февруари, по-нататък както дойде... В края на септември по традиция със сигурност ще пътуваме някъде за 2 седмици, но още нямам представа на къде!

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Щом го караме ретроспективно ... годината ми включваше малко , но по-продължителни пътувания. Занапред мисля да залагам точно на тоя калъп :)

 

Та началото беше от втората половина на февруари / средата на март за 25 дни Тайланд , Малайзия , Сингапур , Хонконг и Макао.

После чак втората половина на юли за 12 дни в Ница и 2 дни Букурещ . Следваше октомври с 8 дни за Берлин и Лондон. Финиширах сам като куче със седмица в Израел :)

За друго просто нямаше време макар да се опитвам да изстискам максималното ... и така ми е малко гузно .

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Миналата година трябва да се отчете със създаването на Магеланското общество на първо място.

В личен план март месец бях за повече от месец в Патагония - Чили и Аржентина (уникално е), както и една седмица на Великденския остров. За Великден - круиз из Егейските острови, май месец поклоническо пътуване из монашеската република Атон. После юли месец - 20 дни Великобритания и Ирландия. август - Кюрдистан - от турска и иракска страна. Септември се оказа големия ми 'провал'. След сериозна подготовка, доста време и труд, не успях да си намеря другарче за Индия и не ми се ходеше сам, та това отпадна засега.

през септември - Лефкада, а през ноември - Тенерифе, откъдето съм очарован.

За 2014 година - края на юни-началото на юли планирам 2 седмици Исландия (с вашата любезна помощ)

края на август-началото на септември - Иран

майски празници - Хърватската ривиера, септемврийски празници - Малта

Иначе , ако изпадне нещо съм готов - например Болоня (+Сан Марино и Равена), Валенсия, Берлин...,

или пък някой удобен круиз (и евтин)

На всички желая смели мечти, здраве и успехи.

Не забравяйте, че мечтите винаги се сбъдват...

  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Направо не смея да се отчета... Моята година беше изключително бедна откъм пътувания, но пък и 2-3 седмици отпуска мри мен са си успех.

Та... Един Берлин пролетта, Копенхаген, Малмьо и Бранденбург есента, няколко посещения в Сърбия и това е.

За догодина стартирам със седмица в Дубай с дечурлигата януари и се надявам на 2 седмици в Калифорния и/или Вегас края на лятото или началото на есента, но още е с сферата на добрите пожелания второто, защото не мога да намеря евтини билети... Нещо дребно ако изпадне в европа няма да го върна, но за момента не правя планове.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.