Прескочи до съдържание

Рекапитулация на годината! И какво планираме за следващата?

Препоръчани мнения

Ммм да... Трудно е да се дава отчет в сравнение с повечето тук:) Аз тази година доста слабо се представих.

Февруари - Венеция; Март - САЩ и Мексико, Април -  Сърбия; Юни - Мадрид; Октомври - Болоня; Ноември - Лондон

и Декември - един Казанлък за Нова година:) моя мечта от мнооооого време.

А за 2014 няма нищо резервирано засега:(

Много обичам да чета форума, въпреки че не се включвам активно.

Надявам се да се включа по-активно от писането скоро на някоя от прословутите срещи:)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ех, тая година за пръв път се пробвахме да пътуваме с деца... Общо взето всеки път се прибирам утрепан с мисълта "повече не", обаче след няколко дена почвам да мисля за следващото пътуване.

Първо един път 3-4 дена на море до Парати, за тренировка преди голямото пътуване до България през април. После един уикенд със самолет на село, 3-4 дена до Белем кулинарен туризъм и още две седмици до Рио и Бузиос ноември, което не го организирах добре, но погледнато сега не беше зле.

За догодина нямам организирано нищо, едно пътуване до България планирам, ама излиза много скъпо и му се чудя, и още нещо трябва да има, нещо море вероятно...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ами сега.....изпращам страхотна година,ето и хронологията:

.............................

6.Гостуване на Основателя в Холандия и разглеждане на Белгия.

7.Жената забременя

............................

БЛАГОДАРЯ ТИ ГОШЕ,ЗА ТОВА КОЕТО ПРАВИШ.НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ И САМО НАПРЕД.

....въй саакън....

:grin::girlhaha::offtopic:  :biggrin:  :P

Редактирано от theo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Мда, човек да го е срам да се изкаже след вас  :blush:

Тази година и аз скромно се записах, предимно с детски туризъм:

Май в Лондон, Август - Гърция, Тасос, Октомври - Италия, Бергамо, Милано, Комо.

Ама то с тия 20 дена отпуска, кое по-напред. Принципно се старая дребния да отиде поне 2 пъти на море в годината, пак покрай него заминават още 3-4 дни годишно заради по-леки болести, за които не си заслужава болничен и то не остана... Много завиждам на всеки, който може да си позволи по 2 двуседмични пътувания + няколко по-дребни...

За сметка на това, не спирам да правя планове за догодина! Иска ми се да посетя и аз най-накрая таз пуста Исландия, много зарибяващо пишат всички посетили я  :wub:  За срам не съм ходила в Испания още, а и Португалия също много ме влече...

Тия дни излезнаха и датите за европейското турнен на Pearl Jam, та и там ще отидат 2-3 дни отпуска, имам и още 2-3 групи, дето ги дебна кога ще за завъртят из Европата и така...

Ако успея да осъщества и половината, пак ще е екстра.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Хубава година :)

Почна с Дарданелите.

После Китай и като големи градове и като малки села по дълбока провинция - при това сама.

Лятото Тайлант, Камбоджа, Виетнам.

И преди дни пак Виетнам.

2014 - никакъв план още, ама при мен все е така решавам и тръгвам до няколко дни.

Щастлива съм, че попаднах тук.! Благодаря ви!

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Измина добра откъм качественни пътешествия година.

Юни - уикенд в Будапеща, първо пътуване с децата, първи полет на малката. За 4 годишна се държа прекрасно почти без мрънкане докато джиткахме насам-натам по цял ден. Много любопитна, което веднага я класира за бъдещи пътувания (при наличие на време и средства).

Юли-Август. Серия от сафарита в Кения (с 3 различни местни фирми, 2 от които на англичани, живеещи там). Езерата Богория, Накуру, Найваша (които са си национални паркове), националните паркове Амбосели и Масай Мара (бяхме в Мара по време на Голямата Миграция на близо 4 милиона антилопи гну и милион и половина зебри). Частните концесии Селенкей, Ол Кинией, Найбошо, Оларе Орок, Оларе Мотороги (през последните 2 само преминахме без да преспиваме, Оларе Мотороги е собственност на Ричард Брансън, изключителна личност за мен). Найроби се разглежда, но на фона на другите места си остана в сянка. До момента съм качил в галерията един албум със снимки от Масай Мара и един от езерото Богория от това пътуване.

Ноември-Декември. Кривнахме от "правият път" (африканско сафари) в посока Южна Америка - Буенос Айрес, Монтевидео, Сантяго де Чили, Пуерто Игуазу, Фоз до Игуасу, Рио де Жанейро. Чудесно пътуване, въпреки, че не ми се плачеше при напускане на Рио, както като напускахме Масай Мара. До момента има качен един албум от Рио в галерията.

2014 - здраве и живот, обратно в "правият път". Май-Юни отново Африка:

Кейп Таун. Ще се присъединим към легендата от Discovery Channel и National Geographic Chris Follows при едно негово "shark safari" и ако имаме късмет ще видим великата бяла акула. Крис е един от най-големите изледователи  и специалисти по този вид и е участник в много документални филми

В Кейп Таун съм се уговорил и с един про-фотограф да прекараме ден и половина заедно, като обикаляме из топ местата за фотографиране из Cape Peninsular и/или из града (в зависимост от атмосферните условия и светлината).

От там самолет (с прикачване в Йоханесбург) до Крюгер Парк или по-скоро до 2 частни резервата до него. По 3 вечери в Motswari Lodge в Timbavati Private Reserve и Elephant Plains в Sabi Sand. Беше ми много трудно да намеря 3 последователни вечери свободни от Септември 2013 за Май 2014. По принцип не си падам по сафари лоджи, предпочитам палаткови лагери, но тези двете са на изключителни локации и предлагали много добри game drives, което в частните резевати около Крюгер зависело от traversing rights.

Полет до Йоханесбург с преспиване (еветнуално тур до Претория за 3 часа). На другият ден полет до Ливингстън, Замбия за водопада Виктория (попълвам си колекцията след Ниагара и Игуасу). Смятам да отскочим и да разгледаме и от страната на Зимбабве. Пишат, че за българи не дават виза на място и трябвало предварително (няма консулство в БГ), но едни познати бяха ходили и казаха, че давали еднодневна (ако не, ще отксоча набързо само аз за някоя и друга снимка, докато жена ми зяпа от замбийска страна). 

От Ливинстън трансфер до Касане на реката Чобе в Ботсуана, където продължаваме със сафаритата - круизи по реката и game drives из парка (обещават ми при целодневно сафари да успеем да стигнем чак до Савути).

После полет на Air Botswana от Касане до Маун, преспиване в Маун (планирам фотосесия над Делтата на Окаванго от хеликоптер със свалени врати, да видим). От там полет на 5-местен самолет до сърцето на Делтата на Окаванго - Пело камп - малък остров достатъчно на север, за да е дошла водата в началото на Юни.

От Пело камп трансфер с едномоторен самолет до Санго камп (на границата на национален парк Мореми и концесията на река Куай, като се ходи на сафари и из двете места - в националните паркове е забранено да се кара по тъмно и извън пътя, докато в частните концесии се правят и двете неща, вечер животните се осветяват с лампи с червен филтър за да не се дразнят). Трансфер с малък самолет до Маун, от там полет до Йоханесбург и същият ден полет до Лондон.

След много, много мислене и колебания, отпаднаха 2 страхотни дестинации от това пътуване - Намибия и резервата South Luangwa в Замбия. Намибия е изключителна дестинация и много удобна за наемане на 4Х4 с палатка на покрива и спане по къмпинги (бях докарал супер цена от около 120 долара на човек на ден, включително със 7 дни в парка Етоша и таксите за него, което за сафари е почти безплатно), общо 11 дни, което като цяло е малко за страната, но мен щеше да ме устрои :) :)

Нямаше как да се направи освен ако не се отрежеше Ботсуана или Крюгер (много сме притиснати с времето). Как ли не ги въртях маршрутите, не става и не става. Проблема на парка South Luangwa в Замбия пък е, че е далече и от Ливингстън са още 2 полета или автобус с преспиване в Лусака + един полет. В крайна сметка оставих Ботсуана в маршрута. Мнооого труден избор... Хубавото е, че и Намибия и S. Luangwa в Замбия са ми вече разработени (с локални контакти) и остава само да сме здрави и да имаме време и пари за в бъдеще...

Планирането беше доста дълго, бих се радвал да ползвам съвети на съфорумци за някои важни детайли (Домосед на всяка цена), ще отворя тема като понаближи.. Дано да сме живи и здрави и всичко друго да е наред за да можем да го осъществим :) :)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 21
Връзка към коментар

Измина добра откъм качественни пътешествия година.

Юни - уикенд в Будапеща, първо пътуване с децата, първи полет на малката. За 4 годишна се държа прекрасно почти без мрънкане докато джиткахме насам-натам по цял ден. Много любопитна, което веднага я класира за бъдещи пътувания (при наличие на време и средства).

Юли-Август. Серия от сафарита в Кения (с 3 различни местни фирми, 2 от които на англичани, живеещи там). Езерата Богория, Накуру, Найваша (които са си национални паркове), националните паркове Амбосели и Масай Мара (бяхме в Мара по време на Голямата Миграция на близо 4 милиона антилопи гну и милион и половина зебри). Частните концесии Селенкей, Ол Кинией, Найбошо, Оларе Орок, Оларе Мотороги (през последните 2 само преминахме без да преспиваме, Оларе Мотороги е собственност на Ричард Брансън, изключителна личност за мен). Найроби се разглежда, но на фона на другите места си остана в сянка. До момента съм качил в галерията един албум със снимки от Масай Мара и един от езерото Богория от това пътуване.

Ноември-Декември. Кривнахме от "правият път" (африканско сафари) в посока Южна Америка - Буенос Айрес, Монтевидео, Сантяго де Чили, Пуерто Игуазу, Фоз до Игуасу, Рио де Жанейро. Чудесно пътуване, въпреки, че не ми се плачеше при напускане на Рио, както като напускахме Масай Мара. До момента има качен един албум от Рио в галерията.

2014 - здраве и живот, обратно в "правият път". Май-Юни отново Африка:

Кейп Таун. Ще се присъединим към легендата от Discovery Channel и National Geographic Chris Follows при едно негово "shark safari" и ако имаме късмет ще видим великата бяла акула. Крис е един от най-големите изледователи  и специалисти по този вид и е участник в много документални филми

В Кейп Таун съм се уговорил и с един про-фотограф да прекараме ден и половина заедно, като обикаляме из топ местата за фотографиране из Cape Peninsular и/или из града (в зависимост от атмосферните условия и светлината).

От там самолет (с прикачване в Йоханесбург) до Крюгер Парк или по-скоро до 2 частни резервата до него. По 3 вечери в Motswari Lodge в Timbavati Private Reserve и Elephant Plains в Sabi Sand. Беше ми много трудно да намеря 3 последователни вечери свободни от Септември 2013 за Май 2014. По принцип не си падам по сафари лоджи, предпочитам палаткови лагери, но тези двете са на изключителни локации и предлагали много добри game drives, което в частните резевати около Крюгер зависело от traversing rights.

Полет до Йоханесбург с преспиване (еветнуално тур до Претория за 3 часа). На другият ден полет до Ливингстън, Замбия за водопада Виктория (попълвам си колекцията след Ниагара и Игуасу). Смятам да отскочим и да разгледаме и от страната на Зимбабве. Пишат, че за българи не дават виза на място и трябвало предварително (няма консулство в БГ), но едни познати бяха ходили и казаха, че давали еднодневна (ако не, ще отксоча набързо само аз за някоя и друга снимка, докато жена ми зяпа от замбийска страна). 

От Ливинстън трансфер до Касане на реката Чобе в Ботсуана, където продължаваме със сафаритата - круизи по реката и game drives из парка (обещават ми при целодневно сафари да успеем да стигнем чак до Савути).

После полет на Air Botswana от Касане до Маун, преспиване в Маун (планирам фотосесия над Делтата на Окаванго от хеликоптер със свалени врати, да видим). От там полет на 5-местен самолет до сърцето на Делтата на Окаванго - Пело камп - малък остров достатъчно на север, за да е дошла водата в началото на Юни.

От Пело камп трансфер с едномоторен самолет до Санго камп (на границата на национален парк Мореми и концесията на река Куай, като се ходи на сафари и из двете места - в националните паркове е забранено да се кара по тъмно и извън пътя, докато в частните концесии се правят и двете неща, вечер животните се осветяват с лампи с червен филтър за да не се дразнят). Трансфер с малък самолет до Маун, от там полет до Йоханесбург и същият ден полет до Лондон.

След много, много мислене и колебания, отпаднаха 2 страхотни дестинации от това пътуване - Намибия и резервата South Luangwa в Замбия. Намибия е изключителна дестинация и много удобна за наемане на 4Х4 с палатка на покрива и спане по къмпинги (бях докарал супер цена от около 120 долара на човек на ден, включително със 7 дни в парка Етоша и таксите за него, което за сафари е почти безплатно), общо 11 дни, което като цяло е малко за страната, но мен щеше да ме устрои :) :)

Нямаше как да се направи освен ако не се отрежеше Ботсуана или Крюгер (много сме притиснати с времето). Как ли не ги въртях маршрутите, не става и не става. Проблема на парка South Luangwa в Замбия пък е, че е далече и от Ливингстън са още 2 полета или автобус с преспиване в Лусака + един полет. В крайна сметка оставих Ботсуана в маршрута. Мнооого труден избор... Хубавото е, че и Намибия и S. Luangwa в Замбия са ми вече разработени (с локални контакти) и остава само да сме здрави и да имаме време и пари за в бъдеще...

Планирането беше доста дълго, бих се радвал да ползвам съвети на съфорумци за някои важни детайли (Домосед на всяка цена), ще отворя тема като понаближи.. Дано да сме живи и здрави и всичко друго да е наред за да можем да го осъществим :) :)

Mинахме по подобен път тази година, но без най-скъпите места при теб - Саби Санд и Окаванго.

Аз като гледам вече си го измислил, но ако има за какво, питай.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Като се позагледам назад из календара на годината изглежда, че местенцата не са малко, но пък да си кажа - на мен ми се струват недостатъчни :) И понеже имаше планове, които някак не се осъществиха (Тунис, Санторини, Шотландия и Ирландия, Португалия и Южна Испания) имам останало чувството, че не съм пътувал много.

Януари започна със Сингапур, Камбожда и Тайланд.

През май успяхме да позапълним пропуските си в Косово, Албания и Черна гора.

Санторини се превърна в Кипър :)

Лятото (август) традиционно си е за Италия - Болоня, Равена, Сан Марино, а есента (септември) за Гърция - остров Корфу.

И като Oshko - българските маршрути не ги включвам, да не правим темата безкрайна, но от тях бих отбелязал едно пътуване из Родопите до с.Могилица с пещерата Ухловица.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

За мен тази година беше най-добрата до сега.

Имах няколко посещения на Холандия и виждане на нови места.

Минах надлъж през Белгия, от Антверп, през Брюксел, та чак до Динан и почти помирисах френски въздух, но уви. През лятото най-накрая видях Италия в лицето на Болоня и Венеция. Отчетох се и в Сан Марино. През есента последва една емоционална среща с роднини в Украйна, огромно удивление колко всъщност е широк Днепър и посещение на много църкви и един будистки храм.

Последното ми пътуване завърши цикъла в Холандия, където за мен започна едно чисто ново приключение.

През 2014 имам план да посетя Франция и Испания. Надявам се да стигна и до Португалия. Може би някъде в картинката ще се появи и Шотландия (дано  :)).

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Mинахме по подобен път тази година, но без най-скъпите места при теб - Саби Санд и Окаванго.

Аз като гледам вече си го измислил, но ако има за какво, питай.

Ще отворя тема по-нататък, надявам се да се включиш. Саби Санд не е задължително да е скъпо навсякъде, Elephant Plains излиза към 200 долара на човек на вечер, то затова и много бързо свършват там стаите. Мала-Мала е май към 700-800 долара на глава на вечер, бая филми на National Geographic са снимани там, реката минава през резервата, но това си е цената на Elephant Plains X 4.

Делтата на Окаванго обаче е истинският мор като цени, аз тъкмо си бях помислил, че съм успял да намеря евтин начин за там (2 или 3 дневна екскурзия с моторна лодка от Маун с лагеруване в сърцето на делтата, май беше на Chief's Island) и се оказа, че в края на Май, началото на Юни нивото на водата край Маун е прекалено ниско за тези екскурзии, тя идва в "дръжката на тигана" (началото на делтата) през Март-Април, но не знаех, че тече толкова бавно, то почти няма наклон, а и територията за запълване е огромна... Т.е. планът ми щеше да проработи, но ако беше месец и половина по-късно, но аз вече бях платил Саби Санд и Тимбавати край Крюгер и се наложи да взема скъп лагер в Северната част на Окаванго, където ще има вода по това време, при възможен транспорт с малък самолет само, което както се досещаш доста натовари цената... Та ако някой ходи до там и иска да спести едно 1200-1400 долара на човек за 2 дни, да го направи от средата на Юли до към края на Септември (тогава пък се вдигат малко цените по другите лагери, то не е една беля)... В Ботсуана официалната им политика е high cost, low impact policy, та няма много накъде да се шава.

Ти къде точно ходи? Намибия и Замбия (освен Ливингстън) направи ли?

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към коментар

Ти къде точно ходи? Намибия и Замбия (освен Ливингстън) направи ли?

Не, точно Намибия и Замбия(освен Ливингстън) ги пропуснахме като теб след дълго обмисляне.

Мислихме да вземем кола под наем в Ботсуана, но и от това се отказахме в полза на следното:

Бяхме първо в Кейптаун, после Great White Shark близо до Dyer Island, Зимбабве- водопада, Ботсуана Чобе - с лодка и по суша, до Савути не стигнахме, после Замбия- Mosi-Oa-Tunya National Park(което си е водопада пак), после от Йоханесбург с кола под наем до Крюгер- Гомо Гомо, което е в Класерие технически, но се влиза през Тимабвати гейт, така че предполагам районът е почти същият като твоя. На връщане минахме през Mlilwane Wildlife Sanctuary в Свазиленд и след това към Мавриций за почивка от почивката(сафаритата).

Но от делтата ударих на камък с поликиката им за децата, получих поне 10 отказа, а и цените им там...май открих само едно полуприлично място- Sango Safari Camp, но то не е точно в сърцето на Делтата, а по-скоро в края.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не мога да се сравнявам с много от пътешествениците, но аз съм доволна. Зимата почти не пътувам - карам ски през уикендите. Май - Берлин и Хамбург, юни - Рим, юли - Букурещ, Синая, Брашов, Сибиу, септември - Лефкада, октомври - Брюксел, Антверпен, Брюж и Гент, ноември - Флоренция. А и в България съм в движение непрекъснато. За следващата година - засега само билети за Дубай. Планирам май в Сицилия, но аз от 2 години все не стигам до там. На всички съфорумци - да посетят желаните места и / или концерти, да открият нови "любими" дестинации и да има много промоции, от които да се възползваме!

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Не, точно Намибия и Замбия(освен Ливингстън) ги пропуснахме като теб след дълго обмисляне.

Мислихме да вземем кола под наем в Ботсуана, но и от това се отказахме в полза на следното:

Бяхме първо в Кейптаун, после Great White Shark близо до Dyer Island, Зимбабве- водопада, Ботсуана Чобе - с лодка и по суша, до Савути не стигнахме, после Замбия- Mosi-Oa-Tunya National Park(което си е водопада пак), после от Йоханесбург с кола под наем до Крюгер- Гомо Гомо, което е в Класерие технически, но се влиза през Тимабвати гейт, така че предполагам районът е почти същият като твоя. На връщане минахме през Mlilwane Wildlife Sanctuary в Свазиленд и след това към Мавриций за почивка от почивката(сафаритата).

Но от делтата ударих на камък с поликиката им за децата, получих поне 10 отказа, а и цените им там...май открих само едно полуприлично място- Sango Safari Camp, но то не е точно в сърцето на Делтата, а по-скоро в края.

Sango Safari Camp го букнах за последните 3 вечери от пътуването, по принцип там се препоръчва да се вземат 2 лагера (един "мокър" и един "сух") за да има пъноценно впечатление от делтата, та Санго е "сухият" :) Сравнително ОК са цените, но затова и Септември всичко беше заето за Юни, та се наредих на опашка да чакам някой да се откаже, отказа се хеле и платих веднага капаро чрез агент в Маун.

Пуснах една тема в раздела за Африка, където питам за някои конкретни неща, ако можеш да погледнеш и да отговориш, бих бил благодарен. Бърза работя няма, време има много, но някои неща трябва да ги предвижвам все пак...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хайде и аз да се отчета, при мен тази година беше благотворна откъм пътувания (или поне така си мислех, докато не прочетох вашите пътешествия).

Март месец се отчетохме с няколко дни в Барселона, след което лятото почти цялото прекарахме по нашето черноморие, като го обиколихме от край до край, завряхме се и в най-малките селца :)

Септември направихме голямо едномесечно пътешествие по източното крайбрежие на Южна Америка - Торонто, Ниагара, Ню Йорк, Вашингтон, Маями, Кей Уест.

Началото на октомври отидохме до Холандия - Амстердам, Хага и Ротердам.

На Нова Година планираме кратък трип с кола до Атина.

Тъй, следващата година ще започнес с Дубай (отново) към края на януари - това е сигурното. Иначе в плановете ми са отново Америка - този път западно крайбрежие. Освен това си мислим и за едно пътешествие с кола из Европа - целта ни е Словения и северна Италия. Ааа и за 30-тия ми рожден ден искам Рим. Това са плановете, да видим колко от тях ще се осъществят. :rolleyes:

Редактирано от Bell@
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Отчитам една добра година, не и без огромната заслуга на Георги и "Магеланци", заради чиито анонси си спретнах не един и два страхотни маршрута на промоционални цени!  

:)

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Та-ра-ра-рам.

Да вдигнем темата.

Аз съм доволна- беше добра година и 8 нови държави за мен! Връщане отново в още 5, абе пишем я успешна.

Следващата, живот и здраве, планирам поне 5 нови! :D

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Тази година беше определено добра за мен.

Отпразнувах Новата година в Лион.

От Ница пътувах многократно из Лазурния бряг от Сан Ремо до Кан през Ментон, Монако, Антиб. През март се разписах във Венеция, в която се влюбих.

През юни повторих Барселона, а от там пътувах до Гамбия. След това Сенегал, общо 3 месеца и половина в Западна Африка. Върнах се в България за две седмици, за голяма радост на майка ми. От София след по ден в Брюксел и Париж бях в Реюнион отново за две седмици с изкачване на трихилядник, сватба и ноемврийски плажове в програмата. И уикенд в Женева преди две седмици.

Хич не мога да се оплача.

За догодина планирам Куба (+ Канкун или Мартиника ще видим). Иска ми се да доведа гаджето ми до България най-накрая, като се комбинира с Истанбул или Гърция. Плануваме и седмица в Корсика. Уикенд в още една европейска дестинация може да се измисли при подходящ бюджет (Лондон? Будапеща? Прага?) Въртят ми се в главата Етиопия и Кения, но може и да ги оставя за 2016 г... освен ако не спечеля от Евромилионите :) Мечтите са безплатни поне, за разлика от пътуванията.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Еххх.... :wub:  Добра година сте имали всички! Пожелавам на всички магеланци  по-успешна и изпълнена с много пътешествия следваща година!!!

Моята година бе страхотна! Изпълнена с приятни екскурзии и емоции! Много позитивни и интересни запознанства :) .

Обиколох, разгледах, събрах много слънчеви лъчи, както всяка година в Италия - похапнах си добре и опитах нови вкуснотии! Малко на брой пътешествия , но всяко едно от тях определено си сазлужаваше!!! Доволна съм!

Догодина повече.... :)

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Магията, наречена "магеланци.ком", продължи ударно, стремително, страстно и опасно и през 2014 г., и това всъщност е най-важното. Като в любовта: колкото по даваш, повече получаваш.

Дойдоха роти нови другари и другарки, че и цели нови поколения магеланци.

Гледам, че по-новите другари свенливо пристъпят и не се включват активно. Призовавам ги да споделят, пишат, спорят, па ако би щяло и да ругаят от сърце.

Бъдете живи и здрави, очаква ни още по-хубава година.

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.