Прескочи до съдържание

Рекапитулация на годината! И какво планираме за следващата?

Препоръчани мнения

Относително спокойна година, която започна с един дълъг уикенд в Берлин през април, премина през традиционната и ежегодна обиколка на Италия, този път представена от Сицилия + Малта като бонус към пътуването, продължи с двуседмично холандско пребиваване, а не ваканцуване и завърши вчера с нов дълъг уикенд, но този път в Лондон. Като цяло съм доволен, но винаги може повече...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много съм доволна от тази година! Дано и през следващата пътувам поне толкова. ;)

Даже не си спомням всички пътувания вече...

Посетих нови и стари, но любими места. Докоснах се и до слънце, и до дъжд, и до сняг. До няколко морета, доста реки и планини, езеро и лодки... Нямах неизпълено желание.

Имаше от всичко, но най-вече добро настроение.

Пътувах с любимия или само с някое от децата, с ...  или  с приятелки...

Мисля, че е време да пробвам пътуване сама за разнообразие.  :P

Четейки този форум съм с непрекъснати планове за ... всякъде. :lol:   

За другата година знам, че отново ще пътувам много. 

Измежду всички планове имам само две мечтани пътешествия и силно се надявам да се осъществят.

Обаче знам, че ако не се осъществят, то това не са били моите пътешествия...

Важното е да сме здрави и мечтите ни никога да не свършват!

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Беше спокойна година , защото се наложи за доста дълъг период да изчаквам нещо в БГ ;)

Февруари / март : Япония , Филипини и Хонконг.

Декември за седмица в ОАЕ.

Три нови държави за годината и прекрасно лято в България :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

И за мен годината 2014 беше успешна от гледна точка на пътувания и приключения.Започна устремно още на 10.01.2014 със ски приключения в Ливинъо, Бормио и Сейнт Мориц. Майските празници ги прекарахме в Охрид с кратко посещение в Албания.

После дойде ежегодната почивка на море в Ситония, Халкидики, Гърция.В средата на август благодарение на magelanci.com и помощта на Duke, maialearrosto, направихме едно седмично пътешествие из Сицилия.Но както е казал Мечо Пух, - "Колкото повече, толкова повече!".

За догодина - 2015 за момента са ясни ски в Ишгъл, Австрия през Януари  и едноседмично пътешествие из Мадрид и околностите през Април.

Желая весели празници на всики магеланци!

Редактирано от mitkot
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

В началото на годината открих магеланци. И че не е много трудно да се пътува самоорганизирано. Не че бях тръгнала да обикалям с агенции, но се опитвах да си намеря компания с кола на доста близки дистанции преди това. 

Та първото, което направих след 5 дни гледане хипнотизирано какво правят хората, беше да си купя билети до Рим, да издевателствам над SPQR на ЛС докато се почувствам готова за първите си 6 дни в Италия. Много ми хареса  :blush:

За майските празници направихме обиколка на Черна гора и Хърватия. Валяха ни всякакви неща при повече от странни температури, прецака се възможността за рафтинг и обиколка на Корнати с лодка, но беше страхотно пътуване. Много по-добро от предишното посещение на тези страни. 

Лятото видях за първи път Кавала, Аспровалта и няколко плажа на Ситония, както и най-любимото си място за годината - Лефкада. Била съм над 50 пъти в Гърция, но тези 4 посещения бяха за сефте в много отношения. Даже спането на палатка и първото пресичане на границата с малката ми сестра за шофьор. 

Между четирите разходки до Гърция намерих малко време и желание за Барселона. За първи път беше и Испания. Някъде по това време осъзнах, че май не обичаме големи градове. Или пък бяхме с тъпа компания. Или с грешни очаквания. Както и да е, хубав град, но най-тъпото ми пътуване за годината. 

През октомври се разходихме до Охрид и Скопие в семейно женска компания. Беше ми липсвала тази тотална неспособност да сме организирани и адекватни на път. Май трябва да правя подобно нещо всяка година. 

За декември си избрахме Истанбул и Кападокия. Температурите бяха приемливи, видяното повече от задоволително и така затворихме една година, която ми е сред  любимите в живота. 

Ако го нямаше този форум, определено щеше да ми отнеме много повече усилия и по-дълго време да се почувствам готова да си купя билетите за Шри Ланка и да пътувам далеч от Европа. Така че.. благодаря на всички  ;)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

както и най-любимото си място за годината - Лефкада. 

Welcome to the club!

А бе пиле, може ли да си била над 50 пъти в Гърция и да не си била в Кавала, къде си била  :P

Там старите гърци говорят български, дядо ми се е бил за тази земя през Балканките войни....

Връзка към коментар

Welcome to the club!

А бе пиле, може ли да си била над 50 пъти в Гърция и да не си била в Кавала, къде си била  :P

Там старите гърци говорят български, дядо ми се е бил за тази земя през Балканките войни....

Ами аз .. ходехме особено редовно в Солун, Халкидики и в близост до Килкис по семейни причини и за да дишаме гръцки въздух. Кавала никога не е бил интересен, защото е много "български". В интерес на истината беше, но все още е красиво градче. Обаче Аспровалта е най-лошото място в Гърция, на което съм стъпвала. 

П.П. Оги, "рекапитулация за годината" и "посетени нови държави" са две различни неща. Аз примерно какво да напиша - бях в Испания и Италия? Била съм по седмица в един град, не звучи сериозно. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.