Eva eva Публикувано: 7 юни, 2019 Публикувано: 7 юни, 2019 Здравейте! Това е моята програма за Истанбул, ще съм благодарна за мнения и коментари Ако може и за препоръка за хапване около хотела ще е супер Ще водим и бабата, която ходи малко по-бавно, затова програмата не е супер натоварена /надявам се/: 1 ден - пътуване, настаняване Antik Hotel Istanbul, разходка до Рибните ресторанти; 2 ден - Синята джамия, Света София, Цистерните, обад в Ortaklar Kebap, Капалъ Чарши, с метрото посещение на Сапфир; 3 ден - Долма Бахче, обяд около моста Галата, разходка с корабче по Босфора, разходка по Истикля; 4 ден - прибиране. Из града придвижването ще е с Т1, а до Сапфир - с метрото. Благодаря предварително 🙂
Георги Публикувано: 11 юни, 2019 Публикувано: 11 юни, 2019 Моите спомени са доста овехтяли, но така както го разбирам имате 2 пълни дни и 2 дни път? И изглежда целите са основните забележителности. При това положение много място за импровизация няма и на мен ми изглежда ок 🙂 1
Ивайла Публикувано: 11 юни, 2019 Публикувано: 11 юни, 2019 Съвсем ви е добре програмата, съобразена и с възрастта на едната пътешественичка, и с основните забележителности. Само не знам защо Ортаклар е нареден към must see места - има много места за хапване - и по - вкусни, и по - приятни. Аз лично съм ходила веднъж там, след изчетени безброй положителни коментари и честно казано, останах много разочарована. Така че - ако ви хареса там - супер, ако не - огледайте се за друго заведение, с повече местни хора, няма страшно. Под моста Галата внимавайте с цените - там вече си е супер туристическо и съответно в пъти по -скъпо. Хотелът ви е в Лалели - идеално ако мислите да пазарувате. Ако денят със Синята джамия е петък, имайте предвид, че не работи до обедната молитва. За Света София мисля , че понеделник беше почивния ден. Цистерните са в ремонт - април нямаше вода вътре и беше доста странно, но пак има страхотна атмосфера . На път за рибните ресторанти може да минете да погледнете цистерните на Теодосий - нямат въздействето на другата, но са интересни , а и има вода вътре. Да ви е слънчево и вкусно пътешествието!:) 2
Mary Публикувано: 12 юни, 2019 Публикувано: 12 юни, 2019 За мен този план е супер лежерен. Рибните ресторанти предполагам са тези в Купкапъ? Имайте предвид, че те са в ниското към морето, а връщането е с изкачване. Хотелът ви е съвсем близо до Капалъ Чарши, та можете още първия ден да видите пазара. Ден -3 - аз бих направила Долмабахче, Истиклял - обяд някъде по него, а накрая разходката с корабче. Обяд около Галата, ако значи в ресторантите под моста Галата - внимавайте - те са основно за туристи и цените са туристически. При рибния пазар има ресторантчета на по-добри цени и с по-хубава риба. 4
desislavna Публикувано: 12 юни, 2019 Публикувано: 12 юни, 2019 преди 53 минути , Mary каза: При рибния пазар има ресторантчета на по-добри цени и с по-хубава риба. Напълно подкрепям. В едно от тези заведения, където ходят основно местни, вече се познаваме с персонала и здрависваме при среща. Рибата е изключително прясна, цените - отлични. Намира се точно на гърба на пазара. Под Галата съм яла само веднъж, при първото си посещение в Истанбул и не бих повторила. 3
tougherty Публикувано: 12 юни, 2019 Публикувано: 12 юни, 2019 Кажете кое е това заведение да им предадем много поздрави от вас?
desislavna Публикувано: 12 юни, 2019 Публикувано: 12 юни, 2019 преди 23 минути , tougherty каза: Кажете кое е това заведение да им предадем много поздрави от вас? Хаха. Благодаря, но лично ще ги поздравя в близко бъдеще. Проверих името - Karakoy fish house. 2 1
Eva eva Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Публикувано: 12 юни, 2019 Благодаря на всички за мненията! @Георги, да. На практика са 2 дни път и 2 пълни дни за обиколки. Може да включим нещо първия ден, зависи как пристигнем. @Ивайла, @Mary, благодаря за подробните мнения. За обяд около моста Галата имам предвид тези сандвичите с рибата. Мисля, че ги гледах в един пътепис на @AlexandraKo @desislavna, благодаря за препоръката.
Mary Публикувано: 12 юни, 2019 Публикувано: 12 юни, 2019 преди 10 минути , Eva eva каза: За обяд около моста Галата имам предвид тези сандвичите с рибата. Мисля, че най-добрите са на Balıkçı Emin Usta, известен още като Süper Mario. Понеже си смени местонахождението преди време, то да попитаме @lamerz1912 сега къде е точно, че май той ходи там скоро. 1
lamerz1912 Публикувано: 12 юни, 2019 Публикувано: 12 юни, 2019 Emin Usta Ето на тази локация беше Емин Уста ноември 2018. Определено си заслужава да се отбиете там. Намира се близо до моста Галата в една невзрачна уличка. На толкова затънтено място, а имаше опашка за балък екмек. Ако обичате люто си поръчайте пикантен вариант на сандвича. 3
Mary Публикувано: 12 юли, 2019 Публикувано: 12 юли, 2019 @Eva eva, как мина пътуването? Чакаме да разкажеш.
Eva eva Публикувано: 12 юли, 2019 Автор Публикувано: 12 юли, 2019 🙂 Ето ме, завърнахме се. Страхотно си изкарахме. Истанбул е все така шарен, весел, вкусен, интересен както и преди 25 години 🙂 С бабата беше доста тегаво, бавно ходехме, трудно, но в крайна сметка тя остана страхотно очарована. Сигурно с години ще говори за това приключение 🙂 Не остана време за Истикля, че доста време ни отне Долмабахче. Нищо, и за другия път да остане нещо 🙂 Още веднъж благодарности на всички, които ми помогнаха. Качвам малко снимки. На рибните пазари Синята джамия Хиподрума Света София Капалъ Чарши На Сапфир Кукуреч Долмабахче Балък екмек в Karakoy fish house /страхотни, благодаря за препоръката/ С корабче по Босфора На пазара на подправките 16
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега