Прескочи до съдържание

Съвети за спешна организация за пътуване до САЩ

И. М.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, след месец ще пътувам до САЩ и трябва за 1-2 дни да си направя програмата и да си купя самолетните билети. Знам че има писано много по темата във форума, но нямам време да прочета всичко, така че ако отново ми помогнете ще бъда много благодарна. Днес цял ден обмислям и за сега съм решила /трябва да бъда в района на Детройт за 5-6 дни/:

1. Полет до Торонто /от там може би с рейс до Детройт/, Детройт-5-6 дни

2. Полет до Бостан с престой 3 дни.

3. от Бостан до Монреал и там също престой 3 дни

4. Връщане от Монреал

и сега въпросите:

- колко време да предвидя за придвижването в Рим от летище Чампино до Фиумичино?

- от Торонто до Детройт, кой е оптималния вариант - с автобус, с рент-а-кар /възможно ли от Канада да се наеме и да се върне в Детройт/?

- от Бостан до Монреал-самолет, рейс или рент-а-кар?

Приемам съвети и предложения ако някой ми препоръча някое красиво местенце около Мичигънското езеро или в близост до Детройт, а също и хотели и airbnb-та, по този маршрут /т.като още не съм стигнала до търсене/.

• Шок 1
Публикувано:

Торонто и Детройт са далече едно от друго. Може би автобус? Ако не - самолет...

Ако има автобус от Бостън, може и да е възможно да стигнеш Монреал, но по-скоро самолет...

В Детройт не е нито кой знае колко хубаво, нито кой знае колко безопасно...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , akair каза:

Торонто и Детройт са далече едно от друго. Може би автобус? Ако не - самолет...

Ако има автобус от Бостън, може и да е възможно да стигнеш Монреал, но по-скоро самолет...

В Детройт не е нито кой знае колко хубаво, нито кой знае колко безопасно...

Благодаря, и аз смятам от Торонто до Детройт с автобус, защото е далече и ще сме след полет. По принцип,  много ми се иска  някоя отсечка от маршрута да е минем с кола-миналата година останахме много доволни от обиколката по западното крайбрежие. Единствено се притеснявам дали е проблем да се вземе кола от Щатите и да се върне в Канада.

Публикувано:
преди 18 минути , И. М. каза:

Единствено се притеснявам дали е проблем да се вземе кола от Щатите и да се върне в Канада.

Не е изключено и да е възможно, но е ще е много по-скъпо.  То изобщо ако връщаш колата на друго място е доста по-скъпо, но ако е и в друга държава - съвсем.

Виждам, че не предвиждате престой/разглеждане на Торонто.  Защо тогава не летите директно до Детройт - от Европа има директни полети, летяла съм - не помня откъде и с коя компания, но със сигурност има.  А дори и да смените самолета в Торонто - ще е по-удобно.

Не разбирам защо говорите за "някое красиво местенце около Мичигънското езеро" - Детройт е близо до езерото Ери, а Торонто - до Онтарио?!  Красиво местенце близо до Детройт е Point Pelee National Park - на северния бряг на Ери.  Ан Арбър е интересно университетско градче близо до Детройт.  По южния бряг на Ери - на изток от Толидо - има блата с доста водни птици - ако си падате по такива неща 😉

• Харесвам 2
Публикувано:

Детройт трябва да е хъб на Делта - значи полети от Париж / Амстердам / Рим, евентуално

Публикувано:
преди 5 минути , akair каза:

Детройт трябва да е хъб на Делта - значи полети от Париж / Амстердам / Рим, евентуално

Ще проверя отново, но от Барселона и от Рим ми излизат до Торонто 2 пъти по евтини отколкото до Детройт.

Публикувано:
40 minutes ago, И. М. said:

Ще проверя отново, но от Барселона и от Рим ми излизат до Торонто 2 пъти по евтини отколкото до Детройт.

Това беше моето предположение от кое летище има директни полети до Детройт, а не да търсиш от тези летища. По-скоро има някаква (абсурдна) логика от хъбове на други алианси полетите до Детройт, с директен полет от Европа, да са по-евтини 🙂  - нещо като "от Франкфурт през Амстердам до Детройт".

И за да не пиша глупости, АФ летят от Париж, Делта - до Амстердам, Луфти - от Франкфурт и Роял Джордениан - от Аман. Това е все от/до Детройт.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.