Прескочи до съдържание

Исландия - 5 дни


Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци, плануваме пътуване до Исландия в средата на август. Това ще е и първото ни пътуване без агенция :Д, предполагам разбирате колко истински зелени сме в това. Четох всякакви неща, горе-долу програмата ни стига  от Рейкявик до забележителностите около Vik и  ако ни остане време за забележителностите около Kirkjufell предпоследния ден ще е супер. Всякаква информация ще е много полезна, от сайтове за наемане на кола, предложения за нощувки и всичко всичко :Д.  Тъй като сме за кратко ще е супер да споделите дали разстоянието от паркингите до забележителностите е много в ходене пеша, трябва да сме максимално стегнати, та затова питам. Другото, което четох е , че все повече забележителности имат платен паркинг- ще се радвам да чуя от тези, които са ходили скоро дали е така 🙂  Истина ли е , че там се процедира само с кредитни карти, без никакъв кеш? Предполагам, че ще направим пълна застраховка на колата, за да ни е мирна главата, но някъде чета и за депозит -докато върнем колата- не се стеснявайте и разкажете всяка подробност, която си спомняте от пътешествието.

Връзка към коментар

Моят съвет е да почнете да четете темите във форум Исландия.

Май няма друга страна за която има толкова много информация тук.

Не знам дали не сте позакъснели с намирането на изгодни нощувки, защото август си е топ сезон, а предложенията не са безкрайни.

За колите в Исландия има отделна тема. Прочетете я и ако има още неясни въпроси - питайте. Няма една фирма, която да използвате - трябва да търсите и сравнявате цени.

Преди 1 час, Kiio каза:

Другото, което четох е , че все повече забележителности имат платен паркинг- ще се радвам да чуя от тези, които са ходили скоро дали е така

Не сме забелязали това, а бяхме февруари.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Kiio каза:

Благодаря много, започвам с четенето на темите 🙂 относно нощувките- да , малко са останали изгодните ;д

Ние извън сезона(февруари), бяхме запазили една година по-рано, ама то това не е за хвалене, че си е направо диагноза. :laugh:

Скромното ми мнение е, че Исландия е много подходяща за първо пътуване без агенция. Всичко е добре уредено и като имате предварителна подготовка ще е супер лесно.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, neuromancer каза:

ами една - две забележителности с паркинг в сравнение с 0 са повече 😀

Ако гледаме от тази позиция, то явно са доста платените паркинги. Май бяха поне два! :laugh::laugh::laugh:  Ние на единия не ходихме, че самата забележителност не представляваше интерес за нас през зимата, а на другото място бяхме в края на деня е дори не разбрахме, че трябва да плащаме навреме, а като вече си тръгвахме, но и там мисля има безплатен паркинг с повече ходене.

Връзка към коментар

С логистиката няма никакви проблеми, поне до основните забележителности, буквално се паркира до тях. И планът ви за 5 дни не би трябвало да се отклонява сериозно от другите петдневни планове тук. Общо взето само да си отговорите - по-бързо темпо ли предпочитате обикновено или по-лежерно? Вярвате ли, че имате сили и желание да сте почти по цял ден в колата? Има ли нещо точно определено, което задължително искате да видите? Какви са часовете на кацане и излитане?

 

Общо взето тези неща като станат ясни, планът ви е почти готов 🙂

Връзка към коментар

Всичко вече е готово. Мога само да попитам доколко програмата ни като дни е изпълнима?

Ден 1: кацаме предишната вечер и наспали се тръгваме към :

1. Тингетлир

2. Kerio

3. гейзерите

4. Гюдълфос

Спане във Флудир

Ден 2 :

1.Seljalandfoss

2. Skogafoss

3. Solheimasandur- тук ще използваме услугите на бусчето

4. Seljavallalaug - пешеходна разходка

Спане около Skogafoss

Ден 3 :

1. Durholaey

2 Reynisfjara

2. Каньона Fjadrargljufur

Спане: на същото място около Скогафос

Ден 4 :

1. Kirjufell

2. Budakirkja

3. Gatklettur

Спане около Olafsvik

Ден 5 :

1. Разглеждане на Рейкявик и вечерен полет

 Обичаме малко по-лежерното разглеждане, не бих казала бавно , но не и твърде бързото разглеждане, защото се изнервяме. Ще има двама шофьори и те казаха че км не са проблем за тях.  Остана ни само колата, колебаем се между 2 агенции - Geisyr и Нorthbound- ще се радвам, ако имате наблюдение да дадете съвет 🙂

Връзка към коментар

Не само е изпълнима, но и е много лежерна. Например ден 3 с малко повече късмет ще сте го приключили към обяд. Ден 4 и 5 не че ги бих казал натоварени, но са направо двойно по-забързани от предишните дни. За Рейкявик много време няма да остане в зависимост от това колко вечер ви е полета. Аз лично при тези дни и при лежерно темпо бих отишъл до лагуната (Jokulsarlon) и да отрежа Snaefellsness.

 

От двете фирми Geysir е известна и има добри рейтинги, другата не съм я чувал. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.