liliya Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Тъй като не сме били в Кефалония, за почивката ни в края на август - началото на септември ( макс до 14.09.) сме планирали този остров . Надявам се някой да даде предложения и препоръки за апартамент/хотел където да се отседне. Мястото трябва да е удобно за обиколка на острова и посещение на най- красивите плажове, както и да има възможност за пешеходни вечерни разходки(т.е. да не е прекалено усамотено и отдалечено). Тъй като сме с дете(8г) , предпочитам да има в близост и някакви атракции и забавления. Всякакви идеи и предложения са добре дошли. Благодаря на всички предварително. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 За съжаление мога да ти предложа точно обратното настаняване, на това което търсиш. Вила, усамотена, с басейн, на 2 км. от плаж, в Ratzakli За да не съм съвсем безполезен: Captain Jerry's Kato Katelios 280 86, Greece 38.064257, 20.749290 или тук: Maria's Restaurant Unnamed Rd,, Kato Katelios 280 86, Greece 38.063829, 20.748768 Едно от най-вкусните агнешко, които сме хапвали с жена ми. (Гърците имали израз - "агнешко от Кефалония") Разбира се, рибните блюда - силно препоръчителни. За плажове в тази част на острова мога да ти пратя координати, но те са малки и безлюдни, достъпни с кола и малко ходене т.е. май не са подходящи за семейство с малки деца. А преди да тръгнете за Кефалония задължително изгледайте филма: "Мандолина на капитан Корели" Макар, че Пенелопе Круз (@Фичо ) не ми е от любимите актриси (падам си по руси - Ким Бейсинджър, например), а за Никълъс Кейдж да не говорим. Но филма е велик. 2 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 преди 22 часа, ven62 каза: За съжаление мога да ти предложа точно обратното настаняване, на това което търсиш. Вила, усамотена, с басейн, на 2 км. от плаж, в Ratzakli За да не съм съвсем безполезен: Captain Jerry's Kato Katelios 280 86, Greece 38.064257, 20.749290 или тук: Maria's Restaurant Unnamed Rd,, Kato Katelios 280 86, Greece 38.063829, 20.748768 Едно от най-вкусните агнешко, които сме хапвали с жена ми. (Гърците имали израз - "агнешко от Кефалония") Разбира се, рибните блюда - силно препоръчителни. За плажове в тази част на острова мога да ти пратя координати, но те са малки и безлюдни, достъпни с кола и малко ходене т.е. май не са подходящи за семейство с малки деца. А преди да тръгнете за Кефалония задължително изгледайте филма: "Мандолина на капитан Корели" Макар, че Пенелопе Круз (@Фичо ) не ми е от любимите актриси (падам си по руси - Ким Бейсинджър, например), а за Никълъс Кейдж да не говорим. Но филма е велик. Благодаря много, ще видя твоите предложения ! Аз бих ти се доверила напълно , тъй като все пак си бил там и имаш поглед. Вила , също е OK, но имам опасения , че наема ще е над бюджета ми. Ще разгледам твоето предложение. А според теб къде е най - добре като населено място да се позиционираме, както и дали източната или западната част. Аз си мислех някъде около Аргостоли или Сами. Познати ми казаха , че имало много силно вълнение началото на есента по западните плажове. Надявам се и други да се включат ! Благодаря ти отново 🙂 П.С. А филма задължително ще го изгледам. 10х. П.С. Малиии какви вкуснотии . Със сигурност ще се запишем на тия географски координати. Благодаря @ven62 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 Някъде из темите четох за ей това място и много му се чудя: http://www.booking.com/Share-hNTuzM Изглежда много добре и има чудна гледка. Нямам идея обаче, дали мястот е комуникативно. Връзка към коментар
liliya Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 Друго ,което ми привлече вниманието е това: http://www.booking.com/Share-Bogce4H и това, но е над бюджета ми(жалко): http://www.booking.com/Share-dzfzHP Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 12 юни, 2019 Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 преди 10 минути , liliya каза: Благодаря много, ще видя твоите предложения ! Аз бих ти се доверила напълно , тъй като все пак си бил там и имаш поглед. Вила , също е OK, но имам опасения , че наема ще е над бюджета ми. Ще разгледам твоето предложение. А според теб къде е най - добре като населено място да се позиционираме, както и дали източната или западната част. Аз си мислех някъде около Аргостоли или Сами. Познати ми казаха , че имало много силно вълнение началото на есента по западните плажове. Надявам се и други да се включат ! Благодаря ти отново 🙂 П.С. А филма задължително ще го изгледам. 10х. П.С. Малиии какви вкуснотии . Със сигурност ще се запишем на тия географски координати. Благодаря @ven62 Не мога да съм ти полезен. Бил съм само там т.е в западната част за 7-8 дена и в околността. С кола през Лефкада, та до Ratzakli. Естествено must see е езерото/пещера с пропадналия таван/покрив при едно от земетресенията - Melissani , "столицата им" - Argostoli и задължително емблематичния плаж - Myrtos а от Скала има корабчета до Закинтош и плажа Навагио - няма спор, красив е но е много туристически. 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 В момента, ven62 каза: Не мога да съм ти полезен. Бил съм само там т.е в западната част за 7-8 дена и в околността. С кола през Лефкада, та до Ratzakli. Естествено must see е езерото/пещера с пропадналия таван/покрив при едно от земетресенията - Melissani , "столицата им" - Argostoli и задължително емблематичния плаж - Myrtos а от Скала има корабчета до Закинтош и плажа Навагио - няма спор, красив е но е много туристически. Надявам се да се включат и други с опит. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 12 юни, 2019 Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 преди 8 минути , liliya каза: Надявам се да се включат и други с опит. Ако искаш пиши на @Bellaero. Тя рядко влиза тук. Вероятно повече се изявява в "мамите". Там беше нещо "shh-h" - или подобно. Та тя преди ме питаше за Кефалония и после ми се похвали, че е намерила страхотен хотел, много евтин, тих, безлюден, дали и стаите дали не бяха тип "студия". Преди миналото лято беше и съм забравил. ------- Ама ти ходи на "100" места. Сега Кефалония. Повече няма да ти помагам. 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 преди 14 минути , ven62 каза: Ама ти ходи на "100" места. Сега Кефалония. Повече няма да ти помагам. Айде сега и ти ли ми завидя. Не с лошо 😉 За реванш ще черпя по бира на някоя от сбирките. В юнската не можахме да се включим , но се надявам следващия месец. Ама много дълга бира имаш 🍻 , да знаИш . 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 25 юни, 2019 Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 liliya, първото настаняване (Алое студиос) като място ми допада най-много. Според мен най-доброто място логистично за разглеждане на острова е Влахата-Лурдата-Мусата. Ласи е много туристическо, пълно с англичани и въобще усещането там не е като за гръцки остров. Третото, надбюджетното, също е в силно туристическа част на острова, а и не е добра отправна точка. Не знам дали около конкретното място има пешеходна алея, но мястото е добро и поради близостта си с Аргостоли, което определено препоръчвам за вечерна разходка. Ние бяхме тук - https://www.booking.com/hotel/gr/delpfinia.bg.html?aid=898224;label=Share-hNTuzM%401560357124;sid=29b968bcfeadfc4dd4b3ca438cc5666b;age=8;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-08-28;checkout=2019-09-06;dest_id=-830503;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=1;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA%2C8;sb_price_type=total;soh=1;sr_order=popularity;srepoch=1561465729;srpvid=af3057bf72c90010;type=total;ucfs=1&#no_availability_msg . Писала съм пътепис, погледни, ако искаш. 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 25 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 преди 52 минути , jul каза: liliya, първото настаняване (Алое студиос) като място ми допада най-много. Според мен най-доброто място логистично за разглеждане на острова е Влахата-Лурдата-Мусата. Ласи е много туристическо, пълно с англичани и въобще усещането там не е като за гръцки остров. Третото, надбюджетното, също е в силно туристическа част на острова, а и не е добра отправна точка. Не знам дали около конкретното място има пешеходна алея, но мястото е добро и поради близостта си с Аргостоли, което определено препоръчвам за вечерна разходка. Ние бяхме тук - https://www.booking.com/hotel/gr/delpfinia.bg.html?aid=898224;label=Share-hNTuzM%401560357124;sid=29b968bcfeadfc4dd4b3ca438cc5666b;age=8;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-08-28;checkout=2019-09-06;dest_id=-830503;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=1;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA%2C8;sb_price_type=total;soh=1;sr_order=popularity;srepoch=1561465729;srpvid=af3057bf72c90010;type=total;ucfs=1&#no_availability_msg . Писала съм пътепис, погледни, ако искаш. Много благодаря за включването. Аз също се спре на Алое студиос и направих резервация. За 10 дни тройно студио -615€, което ме устройва. Харесах го , защото е близо до Аргостоли и отдалечено от навалицата. Така , че ще дам конкретни отзиви началото на септември . 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 25 юни, 2019 Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 Ние бяхме началото на септември като избрахме Сами поради местоположението му. От гледна точка на обиколка на острова е много добре позиционирано, а и на 5 км. е плажа Антисамос, който винаги може да се посети. От източната страна плажчетата са малки заливчета с камъчета и прозрачна спокойна вода. Пътувахме с директен ферибот от Лефкада до Сами, но беше преди 3-4 години. Селцето е малко и няма много атракции за деца. Бяхме в Sami View, но беше току-що открито хотелчето и цените бяха много ниски. 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 25 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 преди 33 минути , lesy каза: Ние бяхме началото на септември като избрахме Сами поради местоположението му. От гледна точка на обиколка на острова е много добре позиционирано, а и на 5 км. е плажа Антисамос, който винаги може да се посети. От източната страна плажчетата са малки заливчета с камъчета и прозрачна спокойна вода. Пътувахме с директен ферибот от Лефкада до Сами, но беше преди 3-4 години. Селцето е малко и няма много атракции за деца. Бяхме в Sami View, но беше току-що открито хотелчето и цените бяха много ниски. От Василики ли хванахте ферибота и правихте ли предварителна резервация . Може ли на място да се вземат билети или е рисковано да няма? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 25 юни, 2019 Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 От Василики. На място купихме билетите. 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 25 юни, 2019 Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 Аз не бих рискувала без резервация. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 25 юни, 2019 Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 преди 4 часа, jul каза: Аз не бих рискувала без резервация. +1, Спомням си, че 2-3 коли увиснаха. Нямаше място и ферито не го взе. Но то си зависи от конкретния ден - предполагам. 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 25 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2019 А през кой сайт сте правили резервация? Аз до момента , когато сме пътували през Игуменица винаги съм купувала предварително билети и при тях се иска задължително номер на автомобил. И при резервацията ли е така, респ. колко време преди тръгването трябва да си на място за да си вземеш билетите и да ги платиш (или ги плащаш още при резервацията )? Връзка към коментар
jul Публикувано: 26 юни, 2019 Сподели Публикувано: 26 юни, 2019 http://www.westferry.gr. Сега си погледнах резервацията, има номер на кола. Платих на място на пристанището, трябваше да сме там 45 минути по-рано. Имаше доста коли без резервация, които не се качиха и останаха да чакат. Няколко дни по-рано е достатъчно, според мен. И ние бяхме края на август, че захванахме и септември. 1 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 август, 2019 Вече сме на Лефкада, Нидри. До тук пътувахме много спокойно, като трафикът беше преди всичко до Солун. След това до Гревена имаше много малко движение ,а след Йоанна направо изчезна. Преди ферибота за Фискардо , направихме една нощувка в Нидри, което ме изненада много приятно. Градчето е с много заведения и вечер от 6 ч крайбрежните две улици ги затварят и стават пешеходни зони. Имаше няколко кораба , които предлагаха 3-4 часов круиз дискотека, който беше безплатен за клиентите, има много хубави и уютни заведения. От към плажове нямахме време да пообиколим, но мисля , че от другата страна на Лефкада има по- хубави. Навръщане ще минем през Василики и Кацики. За ферибота определено си трябва резервация , в 9ч сутринта беше пълен. Ето няколко снимки 🙂 12 1 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 31 август, 2019 Сподели Публикувано: 31 август, 2019 Кога и как направихте резервацията за ферибота? Става ли от предния ден на място или онлайн трябва? Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 август, 2019 преди 2 часа, ivelina666 каза: Кога и как направихте резервацията за ферибота? Става ли от предния ден на място или онлайн трябва? https://westferry.gr/ Предварително резервирах . Връщат имейл с номер на билет и най- малко 20 Мин. преди тръгване трябва да си на гишето за да платиш. 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 август, 2019 Да споделя.... Пристигнахме във Фискардо след 1.45ч с ферибот от Лефкада. Фискардо има много симпатично пристанище . Едни 50км от там ги изминахме геройски за 4 часа. Тук гледка, там плаж и времето излетя. И тук както и на Крит, се пътува бавно и славно. Завои, движение , тесни пътища, просто си отнема време.... Отивайки към Алое студиос минахме през Митрос бийч и наснимахме попътните гледки. Много е красиво и девствено. Митрос бийч е с камъчета и без обувки не става, макар че малкия каза че било доста масажиращо :). Алое студиос е много добро попадение , препоръчвам с две ръце. Под комплекса има прекрасен пясъчен плаж с много рибки и кристална синя вода. До плажа има и две таверни... гладни няма да останем 🙂 Доволнооо 🙂 15 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 август, 2019 Много благодаря на @SLX за препоръката за Алое студиос. Има почерпка :). Времето и хората са рзкошни . 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 1 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2019 Черпя ви! Наздраве 🙂🍷 1 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 4 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 Днес отметнахме Petani & Xi beaches. Пътуването до там е сравнително бавно , има доста завои, пътя е тесен и на много места има ограничение 30 км/ч. Двата плажа са различни и не мога да кажа кой от е по- привлекателен. Всеки има своя собствена красота. На Петани бийч май имаше по- малко хора и мисля , че беше по- спокойно. Xi е много подходящ за малки деца , тъй като е плитък и полегат. Масово се хората се мажеха с глина от скалите. Водата на Петани започва с дълбочина рязко от около 70-80см, но пък водата е кристална- можеш да броиш камъчетата на дъното. На връщане взехме ферибота от Lixouri до Аргостоли, като цената за 2 възрастни, дете и кола в едната посока беше 6,80€. От Lixouri ферибота тръгва на всеки час и 45мин. , а от Аргостоли е на всеки час и 15 Мин. и пътува около 15 Мин. Фериботът беше нов и имаше много приятен интериор. До Закинтос се отказахме са ходим за 1 ден, тъй като решихме че разходите не оправдават такова разкарване. Ферито да Занте тръгва от съседнито село Песада и е два пъти дневно - сутрин в 7.45ч и вечер в 18.00ч . Връщането е пак два пъти дневно. Еднопосочно цените са : 31€ е за колата, 9€ е за възрастен и 4,50€ е за дете. Аргостоли се оказа много приятно градче с крайбрежна улица с ресторантчета и хубав център. За разходки е идеален, но според мен добре направихме , че не букнахме нощувки тук. От плажовете наблизо, видяхме Макрис бийч , но изобщо не ми допадна- много хора , лудница. Иначе, широка плажна ивица, пясък и сравнително полегат плаж , подходящ за деца. 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега