Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 52 минути , antea каза:

някой има ли идея как е времето на Кефалония последните десетина дни на септември? става ли си добре като за плаж?

Ние бяхме началото на септември (1-10 доколкото си спомням) и беше много горещо, а водата беше чай. Нямаше нито един облачен или дъждовен ден. За след това не знам. Дай месечна прогноза. Какво излиза?

Връзка към коментар

на различните места излиза различно, на едни сайтове дава средно 21 градуса дневна (малко хладно е като за мен), на други - 25-26, което ме устройва, из трипадвайзър казват, че за десетина дни е добре човек да си предвиди 2-3 дни с малко дъжд, но уж топъл

Връзка към коментар

Зависи от годината. За мен температурите бяха много приятни, като се изнасяхме на 3 септември и бяха около 27 градуса макс. После настана няколкодневен потоп, та не знам колко топло е било след него. Обаче с климатичните промени - трудно може да се прогнозира от сега. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако можеш да изчакаш до последно преди да резервираш, би било най-добре, за да знаеш в общи линии какво време да очакваш. А и тогава няма да има голям наплив за настаняване. Ние се върнахме сега в края на юли и запазихме почти в последния момент и то без предплащане, имайки предвид, че тогава е топ сезон. Тази година казват, че е много слабо, защото англичаните ги няма. А за нас беше разкош, спокойствие и красоти на всяка крачка. Мога да ти препоръчам вилите, където бяхме, защото много сме доволни https://www.garbisvillas.com/ Изключително тихо, спокойно и със страхотна гледка, а басейнът беше почти само за нас.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние бяхме миналата година в периода 05-14 Септември и времето беше идеално, даже доста топло през деня, но аз не се оплаквам от горещини. Водата беше на чай, не сме имали нито един облачен ден и не ми се е налагало да слагам връхна дреха дори и вечер. И все пак всичко е въпрос на късмет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

супер, мерси много за мненията 🙂 така мисля да направя - чакаме до последно и ако прогнозата е добра, мятаме се на колата и натам, и без това не искам да се ангажирам с предварителни резервации при сегашната несигурност

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 52 минути , iMari каза:

Някой да е попадал на ферита от Закинтос до Кефалония? Предполагам, че има, но явно не знам къде да търся.

Аз проучвах и единственото директно, което намерих е http://ionionpelagos.com/en/content/112  9 eвро в посока на човек и пътува 2 пъти дневно. Тръгва обаче от Агиос Николаос , което си е на 1 ч от Закинтос таун и летището. Обадих се да питам за трансфер и ми казаха само такси около 25-30 евро в посока.  Бях го планирал с полетите на Уизз до Закинтос, но в жената се наложи за Анталия, че не и се пътувало 100 часа с 3 превозни средства. Дано догодина останат полетите или по-добре даже да пуснат до Кефалония директно за да отидем, че страшно много ми се ходи, особено след като сега видях темата и препоръката за студио Алое с плажчето. Всъщност това, че не успях да намеря хотел или студио до хубав пясъчен плаж без нужда от ползване на кола всеки ден за стигане до него ни наклони към лежерен дебелариум в Анталия макар и без любимото ми синьоооооо там😪.....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Жоре, срам- не срам, ама и аз за няколко часа  вчера обмислях дебелариум из Белек и другите наоколо за късния септември 🙂 после ми хрумна Кефалония, а накрая къде ще идем, ще е изненада и за нас 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , antea каза:

Жоре, срам- не срам, ама и аз за няколко часа  вчера обмислях дебелариум из Белек и другите наоколо за късния септември 🙂 после ми хрумна Кефалония, а накрая къде ще идем, ще е изненада и за нас 

Тази година поне не може да се оплачем от липса на евтини ласт минет билети, никога не е било това...така че имаш лукса да изчакаш и да се почудиш.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 часа, iMari каза:

Някой да е попадал на ферита от Закинтос до Кефалония? Предполагам, че има, но явно не знам къде да търся.

Назад в темата съм писала. Върни ако искаш. Сутрин и вечер са само.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, ivelina666 каза:

Ако можеш да изчакаш до последно преди да резервираш, би било най-добре, за да знаеш в общи линии какво време да очакваш. А и тогава няма да има голям наплив за настаняване. Ние се върнахме сега в края на юли и запазихме почти в последния момент и то без предплащане, имайки предвид, че тогава е топ сезон. Тази година казват, че е много слабо, защото англичаните ги няма. А за нас беше разкош, спокойствие и красоти на всяка крачка. Мога да ти препоръчам вилите, където бяхме, защото много сме доволни https://www.garbisvillas.com/ Изключително тихо, спокойно и със страхотна гледка, а басейнът беше почти само за нас.

благодаря ти! тези вили ми допадат, а и гледам, че са относително близо до Makris Gialos, който най- ми се приближава до предпочитан плаж; ако сте ходили на него, би ли разказала как ти се е сторил? стандартните студиа във вилите всичките ли гледат към басейна?

Връзка към коментар

Да, локацията беше удобна за обикаляне из южните плажове. И четирите вили са 2-етажни и всички студиа в тях гледат към морето. Ние бяхме в двустаен на горния етаж и гледката беше невероятна. Има една пета къщичка отзад, която няма гледка, но не разбрах дали се отдава под наем. Така че за всеки случай питай за гледката. Понеже запазихме в последния момент по имейл и жената се съгласи без капаро. 

За Макрис Гиалос - много ми хареса, водата беше кристална, с онзи нюанс, уреден с шезлонги и чадъри по 8 Евро /както почти на всеки плаж, а първа линия 10 евро/, бийч бар. Колата се оставя горе и се слизат стъпала, но не са толкова много. 

За северните плажове избрахме настаняване в Агиа Ефимия, в Myrto Apartments, също много удобно. Разделихме нощувките 4 на юг, после 4 на север, защото бавно се пътува и да не губим много време в пътуване всеки ден. На отиване с фери от Астакос до Сами, от там до вилите в Лурдата не е далеко. А на връщане от Агиа Ефимия до Фискардо за фери до Лефкада. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ние бяхме миналата година на Кефалония. Тя не беше предвидена по принцип, но отидохме в последния момент през август, понеже полетите до Родос през юни ни бяха канцелирани и имах един ваучер за използване от Егейските авиолинии, но после нямах толкова време и не можах да наглася Родос отново. Първоначалният план включваше 2 седмици общо - Родос заради логистиката основно, комбиниран със седмица на Халки и 3 на Кастелоризо, а ми остана почти само седмица, понеже имахме друга почивка в началото на септември предвидена.  Нощувките бяха разделени 1 в Агростоли, 3 във Фискардо и 4 - Ласи. Във форума и въобще в България точно тези локации не са предпочитани по ред причини, но за мен бяха много добър избор.  Всички нощувки ги резервирах в последния момент, някои даже от летището, докато чаках да се качваме в самолета ;-)). В Ласи бяхме във студио точно на плажа на Макрис Гиалос (Makris Gialos) - това е снимка от терасата ни.

DSC02661.JPG.eba0a8a23bf364ec341a3f88b3ca9246.JPG

Плажа Makris Gialos по моите критерии е много хубав, както го е описала и @ivelina666. Ние отдиохме на него и от Агростоли (таксито до там е 5 евро) и взехме шезлонг и чадъри на първа линия - 10 евро, консумацията от бийч бара не е включена в тях и се плаща допълнително. След това нямаше нужда понеже студиото ни беше направо на плажа (слизаше се по няколко стълби) и на тераста имаше шезлонги, а и имахме допълнителен чадър, ако искаме да си го забодем на пясъка на плажа.  От Фискардо ходихме до плажовете Ембелиси (Emplisi или Embelissi го изписват), Фоки (Foki) и плажа на Фискадро - Завалата (Zavalata). Те не са пясъчни, но водата е кристална и са подходящи за шнорхелинг. На тях няма шезлонги и чадъри, на Ембелиси има една каравана, от която може да си купиш напитки и сандвичи, има сенки от дърветата на плажа, но стана доста пълен по едно време. На Фоки има през пътя една таверна, където обядвахме, има дървета и сянка - той ми е фаворита от трите:

118130242_10157840880318472_2320666888673725834_n.jpg.086f8f956e631a1a4a74442fd39732a5.jpg

DSC02545.JPG.1806ace277c6992caf2a1e39625202b3.JPG

118126986_10157840880163472_4911570428474928001_n.jpg.8f20fd6fed85e35d9c57c497b93d3383.jpg

Разбира се ходихме и до Миртос, до Асос, пещерите  Мелисани и Дрогарити и с това обиколките ни се ичерпаха, понеже не сме от най-обикалящите. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Здравейте. Планирам посещение на Кефалония от събота, като сме запазили 9 нощувки в района за Зола. Планирали сме посещение на следните плажове за по един ден:

-  Vouri beach, като най-близък

- Fteri beach - евентуално с лодка/такси

- Митрос

- Петани

- Xi 

- Антисамос

Южните плажове, май няма да можем да посетим, защото рискуваме да се убием от път и да навъртим прекалено много километри. Планирал съм да се поразходим из столицата Агростоли (вероятно съчетано с вечерни разходки и хапване - на google ми дава, че до Zola са 25 мин с кола, което е ОК),  евентуално да отскочим до Ассос ( заслужав али си да отделяме цял ден за плаж там , който да съчетаем с разходка)? 

Приемам всякакви препоръки за добри места за хапване в района, за програма или пък плажове, които пропускам или инетерсни места, който да посетим...

Връзка към коментар

Сутринта може да отидете на Миртос /вече има шезлонги/чадъри, защото първите дни на почивката ни нямаше и беше малко ръбесто/, а по-следобед до Асос за кратък плаж и евентуално вечеря в една от трите таверни там. По пътя между Миртос и Асос има viewpoint към Миртос и е много красиво.

В Аргостоли хапнахме в известната таверна Калафатис, която е точно до водата и вечер идва костенурка. За съжаление ние не я видяхме, но пък имаше червена луна и беше чудесна вечер.

На Петани имаше огромни вълни и мнооого водорасли и се отказахме да плажуваме, иначе е чудесен плаж. На Антисамос има 3 бийчбара, като Мохито е с безплатни шезлонги с/у консумация, на другите са м/у 8-10 евро. И има страшно много оси. Толкова, че децата ходиха в колата да се нахранят спокойно. По принцип на целия остров са доста осите, но на Антисамос беше ужас. Иначе плажът си е супер, с много рибки до брега. На Кси беше доста гъчкано, шезлонгите на гъсто сложени, но е интересно с червения пясък, както в Малта.

Много близо ви е Агиа Кириаки бийч. На нас много ни хареса. Цветът е почти като на Миртос, не е така драматичен, но си има бийч бар с хубава храна на ниски цени, шезлонгите бяха по 3 евро за комплект, нямаше навалица.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Супер, благодаря за детайлните разяснения, Ivelina666. А на всички плажове, които си описала и има чадъри, вероятно има и свободни зони - Митрос, Антосамос....? Ще пробваме и Агиа Кириаки, който в действителност е в непосредствена близост до хотелчето ни. 

А пътищата по оствора планински и натоварени ли са? Били сме на Корфу преди години  там се пътува адки бавно, поради големият трафик. На Палион например също се пътува супер бавно, но там причината е планинският терен. Та как е на Кефалония, реални ли са тези 20-30 мин до Агростоли, които ги изчислява google maps? 

Други интересни заведения в столицата или в района на Zola?

Връзка към коментар

Първо бих ти препоръчала да ползваш не google maps, а viamichelin - със сигурност дава много по-точно времето за придвижване. По планински терени, примерно Пелион, времената на  google maps се получават леко двойно. Другото си ги отчита почти точно. 

Кефалония е много разнообразна като терен и растителност. Конкретно в частта Ассос - Миртос- до малко преди Аргостоли е планински път със серпентини /тип Трансфагарашан/. Но не е натоварено, в някои части ще сте само вие и козите 😉

На всички плажове има свободна зона. 

Ние като бяхме, също заварихме нашествие на оси на Антисамос. Но не го харесахме и заради друго - 3-4 крачки навътре и става бездна, твърде плашещо. През войната са акостирали подводници. По повод осите - според местните, ако ги има от западната част - ги няма от източната и обратно. Може да провериш дали е вярно, защото наистина са страшна напаст 🙂 При нас се оказа вярно и нямахме никакви насекоми на противоположния бряг, не само оси.

Плажове има за всички вкусове, ще си намерите. На нас любим остана Петани, но то е въпрос на усещане. Миртос е твърде драматичен, така че на него общо-взето само се снимахме.

Носете си маски /за вода 🙃/ - на Кефалония има страшно много шарени риби до самия бряг.

И да не забравите да пробвате роболата 😝

• Харесвам 4
Връзка към коментар

това с осите е много дразнещо, една година на Тасос ми скъсаха нервите как устремно налитаха... ще чакам Сашо да каже, като се върнат, дали ги има на рояци в района

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , jul каза:

Първо бих ти препоръчала да ползваш не google maps, а viamichelin - със сигурност дава много по-точно времето за придвижване. По планински терени, примерно Пелион, времената на  google maps се получават леко двойно. Другото си ги отчита почти точно. 

Кефалония е много разнообразна като терен и растителност. Конкретно в частта Ассос - Миртос- до малко преди Аргостоли е планински път със серпентини /тип Трансфагарашан/. Но не е натоварено, в някои части ще сте само вие и козите 😉

На всички плажове има свободна зона. 

Ние като бяхме, също заварихме нашествие на оси на Антисамос. Но не го харесахме и заради друго - 3-4 крачки навътре и става бездна, твърде плашещо. През войната са акостирали подводници. По повод осите - според местните, ако ги има от западната част - ги няма от източната и обратно. Може да провериш дали е вярно, защото наистина са страшна напаст 🙂 При нас се оказа вярно и нямахме никакви насекоми, не само оси.

Плажове има за всички вкусове, ще си намерите. На нас любим остана Петани, но то е въпрос на усещане. Миртос е твърде драматичен, така че на него общо-взето само се снимахме.

Носете си маски /за вода 🙃/ - на Кефалония има страшно много шарени риби до самия бряг.

И да не забравите да пробвате роболата 😝

Супер, мерси много. Маски носим задължителнои - шнорхели и маски и цели маски, с пълно оборудване сме :-).  За Viamishelin, наистина дава различно време от Zola do Argostoli - 34 мин, докато Google maps го дава 25, но не е голяма разликата 🙂 Освен това си мисля, че може да се пътува до Drapano, там евентуално да с еостави колата и да се премине през мостчето пеша, нали?

Виж, това за роболата, добре че го сподели. Разцъках и видях, че е специфичен сорт грозде от което се прави явно хубаво местно бяло вино. Задължително ще се пробва 🙂 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.