Прескочи до съдържание

Клаузи при взимане на кола под наем


Препоръчани мнения

Нямаме много опит в резервиране на кола под наем в чужбина, затова моля за малко разяснение по тази оферта, която конфигурирах през Еconomycarrentals.

 

Ето и питанията:

 

1. Какви други такси ще трябва да плащамe  при взимането на колата? Виждам само пътна такса по 4 евро на ден?

2. Ще ни блокират ли сумата от 3300 евро по картата?

3. Колко ще ии струва да направя пълно Каско за 3-те дни?

4. Реално къде се намира мястото, откъдето трябва да се вземе колата?

 

 

Ако има някакви скрити условия по офертата, ще се радвам да ги споделите.

 

Благодаря предварително :)

 

Офертата

 

 

Редактирано от Hollywood
Връзка към мнение

1. Пътната такса всъщност е включена, пише 2.08 евро на ден. Не са включени тол такси, ако ще минавате по такива пътища и гориво, като цяло предложението е изчистено откъм допълнителни такси, които могат да те натоварят. 

 

2. Да. Но във вашия случай сумата е 1522 евро както пише в предложението. 3300 го пише по-долу, което е максимума, ако примерно вземете някой луксозен SUV и т.н. Но тези 1522 евро ще ги задържат. Изискват освен това картата да е на името на главния шофьор, ако това не може да го осигурите ще е необходимо да вземете колата на името на човека с картата (дано той/тя имат шофьорска книжка), а после да добавите допълнителен шофьор...

 

3. Не мога да видя в скрийншотовете, може би като цъкнеш на Add options ще излезне. Генерално е от рода на 5-10 евро на ден, ако ще правиш каското в тяхната фирма. Доста по-евтино, ако ползваш външна, но в тоя случай ще трябва да си платиш всичко и после да се разправяш с разписки със застрахователя. 

 

4. В скрийншота не виждам къде е локацията :) Но пише Free Pickup Airport Shuttle Service. Което е честа практика в по-лоу кост фирмите за коли под наем по летищата. Автопарка им не се намира директно на летището и ще те закарат с микробусче до там, съответно с микробусче ще те върнат като оставиш колата. Създава известно неудобство заради допълнително изхарчено време по чакане на микробусчето и т.н., не е като удобството да се метнеш на колата директно от терминала. 

Връзка към мнение

В общи линии незнам колко полезна информация ще ти дам, защото моя опит също не е особено голям не повече от 10ина пъти съм вземала кола под наем), но единственото ми вземане на кола под наем от Еconomycarrentals беше трагично (от Барселона). Дадаха ни стария модел на колата, която бяхме поискали (няква баничарка искахме, но не помня точно каква, но имахме много багаж). Тя беше в състояние на полуразпад към пълен разпад, което не е добра идея прекосявайки Пиренеите, минавайки през Андора и обикаляйки половин южна франция. Нямаше централно заключване и заключвахме 4 врати на всяко излизане от колата, нямаше щора на багажника и като всяка стара кола харчеше толкова, колкото и сипеш. Депозита от около 250 евро ни го задържаха 45 дни когато се освободи автоматично независимо, че звънях и писах 10 пъти най-малко. Столчетата за кола, които бяхме резервирали предварително ги чакахме 3 часа (което е супер гадно като гониш план), а на всичкото отгоре бяхме минали предния ден да напомним за тях и казаха, че няма проблеми (едното дете беше много малко тогава, а ни предлагаха на място стол тип само седалка и трябваше да чакаме за детски стол).  Нямахме оглед на колата след връщането и и не знаехме дали няма да имат претенция към нас и съответно депозита ни. И така... Всичките ми останали опити са в sixt и europcar и подобни драми не сме имали, включително и когато исканата кола я няма са ни давали по-добра (често ни се е случвало - последния път в Германия се возихме на Ауди А3 с вградена навигация и куп глезотии без да сме платили допълнително за тях).  Всички коли са били нови (съответно разхода на гориво малък), чисти и т.н. Та нашето семейно решение в общи линии е никога повече да не се надяваме на този четвъртит за 10 евро разлика, които заминават още в първата бензиностанция. Иначе ползвала съм коли под наем в Германия, Испания (и в Барселона съм ползвала сикст, Майорка), на много места в Италия и т.н. и в общи линии недоволства не съм имала.

Иначе това със депозита от 1500 евра ми се струва грешка. Повече от 250 евра не са ни искали никога, но се приготви тези пари да ги чакаш да се освободят поне 2-3 седмици (това е моят опит), защото чакат да проверят дали няма да ти дойде глоба за паркиране, превишена скорост и т.н. . тоест парите за депозита трябва да ги имаш, а и да не ти трябват в близко време на каквато и кола да се спреш. Сори за словестната диария, но още се ядосвам като се сетя за моите приятели от Еconomycarrentals

За пълно каско не мога да помогна. Последния път мисля ни искаха по 20 евро на ден за да нямаме самоучастие, иначе каското е включено в цената... Предполагам обаче, че сумата е различна за всяка кола и за всеки рент а кар.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Иначе това със депозита от 1500 евра ми се струва грешка. Повече от 250 евра не са ни искали никога, но се приготви тези пари да ги чакаш да се освободят поне 2-3 седмици (това е моят опит), защото чакат да проверят дали няма да ти дойде глоба за паркиране, превишена скорост и т.н. . тоест парите за депозита трябва да ги имаш, а и да не ти трябват в близко време на каквато и кола да се спреш. 

 

За пълно каско не мога да помогна. Последния път мисля ни искаха по 20 евро на ден за да нямаме самоучастие, иначе каското е включено в цената... Предполагам обаче, че сумата е различна за всяка кола и за всеки рент а кар.

 

Не са нечувани такива депозити от 1500, според мен е нормално. То както и каското си зависи от условията на фирмата. А иначе това е риска с тези сайтове брокери, които често изписват фирмата, от която наемаш чак след като платиш, не е проблем на сайта, проблем е на партньора им. Факт и че по този начин се размива отговорността малко, очакваш някакви удобства, но никъде в условията не ти пише "колата няма централно заключване". От големите фирми до сега не ми се е случвало и на мен да има кола на повече от 10 000км, или да е стара, мръсна и т.н.

 

Hollywood, виждам че резервацията е с безплатна отмяна, така че може би е добра идея да резервираш и като получиш ваучера с името на фирмата да проучиш за мнения и ревюта. Ако са лоши, връщай колата и така. 

Връзка към мнение

Аз съм малко бос по отношението на коли под наем, но съм имал случай да ми искат 1000 долара депозит. Хубавото беше, че ми ги освободиха веднага след като върнахме колата.

Връзка към мнение

Аз съм работила преди години в такава фирма, но в САЩ и депозита тогава беше от рода на цената на колата за периода+200-250 USD, който се връщаше в момента, в който си върнеш колата, платиш и се закрие договора за наме в системата.

 

Но не мисля, че нещата в Европа седят така. Аз съм вземала коли само от големи фирми и съм била доволна, не съм имала депозити по 1500 евро, имаше нещо нормално от рода на 200-250 евро. Тук в България си спомням че Budget ми блокираха 750 евро от картата, но после не съм ги чакала да ги отблокират много време честно казано. Изглежда в Италия правят нещо подобно, защото съм чувала такива неща от познати.

Най-бързо и лесно е в Южна Испания и на Канарските, ето ти колата, дай някой лев, остави я в хотела и ние ще си я приберем:)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да допиша... Повечето от тези офиси за наем на големите фирми обаче са franchise и донякъде май си определят правилата сами. Имам едни приятели които си бяха взели от Thirifty в Германия и имаха после големи проблеми, трябваше с тях да се разправят директно а не със централния офис на Thrifty, взеха им сума ти пари точно заради ей тази застрховка на колата и това самоучастие.

Редактирано от Excited
Връзка към мнение

Жоро, аз имах предвид, че на мене не ми се е случвало с моя скромен опит с 10ината коли под наем... Май над 250 евра не са ми искали депозит. Обикновено по 150 евро, като съм попадала и на коли за по 50к евро на по 1000 км... Дето ако я шибна някъде ще мия останалите им коли до пенсия, че да избия парите :lol: . И пак моя скромен опит показва, че при мен поне никога, ама никога не са ми връщали парите веднага щом върна колата. Чакат срока за глобите и тогава... Ей сега на 06.12 ми върнаха парите от началото на ноември от сикст. Задържали са 25 евро от тях и баш сега писах писмо да видя за какво. В смисъл, че всичко по колата е платено и освен някоя глоба не виждам какво друго може да е.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 но единственото ми вземане на кола под наем от Еconomycarrentals беше трагично (от Барселона). Дадаха ни стария модел на колата, която бяхме поискали (няква баничарка искахме, но не помня точно каква, но имахме много багаж). Тя беше в състояние на полуразпад към пълен разпад, което не е добра идея прекосявайки Пиренеите, минавайки през Андора и обикаляйки половин южна франция. Нямаше централно заключване и заключвахме 4 врати на всяко излизане от колата, нямаше щора на багажника и като всяка стара кола харчеше толкова, колкото и сипеш. Депозита от около 250 евро ни го задържаха 45 дни когато се освободи автоматично независимо, че звънях и писах 10 пъти най-малко. Столчетата за кола, които бяхме резервирали предварително ги чакахме 3 часа (което е супер гадно като гониш план), а на всичкото отгоре бяхме минали предния ден да напомним за тях и казаха, че няма проблеми (едното дете беше много малко тогава, а ни предлагаха на място стол тип само седалка и трябваше да чакаме за детски стол). 

Както и Жоро спомена -  Еconomycarrentals са само брокер, посредник, така че проблемите ти са били по-скоро от конкретната компания, която рентва (не си споменала коя е) и най-вече от конкретния местен офис.

 

Аз в началото на есента ползвах букнат през Еconomycarrentals автомобил за Италия. Фирмата, от която получихме колата беше AVIS и нямаше проблеми.

(Да не казвам, че АVIS   по някаква причина ми взеха около 20-тина евро по-малко, отколкото пишеше във ваучера, не знам що, ама не съм се оплаквал де :biggrin:  )

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря ви за разясненията и споделената информация. След половин часово чатене с другата страна, стана ясно, че ще блокират сумата от 1522 евро за депозит :mad: . Не можаха да ми кажат колко струва пълното каско. Ще го кажат след като направя резервация. Депозитът ми се вижда много  за такава "двуколка", реално предплащам половината пазарна цена на колата.  Не мисля да я изнасям за България. :lol:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много по-евтино ли излиза с Еconomycarrentals вместо директно? Обикновено може да си намалиш цената, като ползваш отстъпка с някоя Frequent flyer програма, това за Херц и Авис.

А за глобите си мисля, че въобще не се удържат от депозита, а после отделно, не мисля, че глоба от камера примерно идва толкова бързо. 

Връзка към мнение

Хеахахаха, сега рових по папките да търся резервация от 2012 година, че да видя какво ми е останало в главата... Мен ме е насочило към www.economybookings.com/ и въобще не съм се усетила, че са брокер...

Както и да е. Аз ако имам отговор от сикст ще си кажа дали са за глоба парите, но не виждам за какво друго могат да ми вземат пари - 1 месец и 1 ден по-късно от датата, на която съм върнала колата и съм платила 100% ввсичко.

Връзка към мнение

Въпрос : Може ли да се вземе кола под наем с дебитна карта, в която например има 5000 евро ?

Или кредитната е задължителна ?

Връзка към мнение

Май зависи от фирмата, виждал съм да пише, че може с дебитна, само че някакви уговорки имаше относно депозита...

Връзка към мнение

Определено зависи от фирмата, мисля, че повечето по-големи фирми не позволяват, но както писах преди на Канарските примерно всичко е възможно:) Обадиха се от хотела на някаква фирмичка, докараха ми я в хотела, дадох им 30 евро за 1 ден и после я оставих в хотела.

Връзка към мнение

      Обикновено искат кредитна карта.Но за Сицилия,нещата стоят по- различно.Така че имайте предвид.Когато сме резервирали кола в Германия,Австрия, крайната цена беше тази която сме договаряли,но в Сицилия нещата не стояха така.Въпреки предварителната застраховка, която платихме,на място ни поискаха още толкова.Сумата се отблокира веднага щом върнахме колата.

Връзка към мнение

Предпочитат кредитна, защото с дебитната има прекалено много проблеми при блокиране/освобождаване на сума, то на практика там е плащане и връщане на парите, не само за тях, и за теб е по-удобно да е с кредитна :)

 

Иначе и аз съм срещал фирми, които приемат, но трябва изрично да се попита. 

 

Абе има нещо странно в наемането на коли на остров съм забелязал, и на карибите наема беше на крак на летището, вие сега казвате за Сицилия, за Тенерифе май също не важаха основните правила :)

Връзка към мнение

Аз влизам в Miles and More на Луфтханза, цъкам на промоционалните линкове за печелене на мили, в общия случай всички дават едно и също и избирам Авис. Те си имат портал специално за Miles and More хора, дори с базов статут. Реално и другите фирми имат такъв. Та там си избирам, буквам си и никога не са ми искали нито депозит, нито нищо. Също така дават безлимитен майлидж :) та идеята ми е, ако е некакво не особено екзотично място, където Авис и останалите са много скъпи, според мен е най-добре да се действа така.

 

Никой друг ли не ползва ФФ карта за преференции при рентакар?

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Еми аз ползвам. Напоследък пробвах да ползвам тия брокерски сайтове, само че не доведе до по-добра цена и зарязах.

Връзка към мнение

Със frequent flyer кода не винаги съм имал успех, общо взето цената е същата, ама има там някакви въшливи 500 мили, все са бонус :) Като цена не съм намирал големи разлики, по-скоро съм попадал на разлики в условията - безплатен втори шофьор, да е redundable предложението, а не фиксирано и т.н. 

Връзка към мнение

Не говоря за кода просто, а за самия портал към дадена програма. Аз даже бях забравил, че искат депозити, толко съм свикнал с Авис, а да не се плаща допълнително за разстояния, плюс липсата на депозит си е добра привилегия. Да не говорим, че колите са им доста читави и нови на Авис конкретно. И няма риск да ти гепят кредитната карта - да, случвало ми се е с други локални куче рентакар...

 

Ето го, намерих го най-после:

http://www.miles-and-more.avis.de/

 

А да, и ако плащаш веднага си е указано и по-евтино. Иначе безплатно се анулира или променя резервацията. Няма грижи

Връзка към мнение

Да, моя грешка, че не уточних. Повечето случаи тия портали са свързани с някакъв промокод, т.е. дали ще влезеш през портала или ще напишеш промокода на miles and more във формата на avis е едно и също :)

Връзка към мнение

Привет на всички  :bye:

Имам въпрос относно сайт www.priceline.com. Попадам на доста добри оферти за наем на автомобил (поне аз така си мисля).

Ето една бърза оферта за взимане от Париж и оставяне на колата на летище Буве, от която мисля да се възползвам.

https://www.priceline.com/rentalcars/retailContractPayment.do?pagetype=list&jsk=464a200a554a200a20131222182448a43021622010&plf=PCLN&vehicle=EDMR&partner=EP&pickuploc=PARC12&returnloc=BVAT03

Някой ползвал ли е този сайт за наем на кола и какво ви е мнението? 

Благодаря предварително 

:rolleyes:

Връзка към мнение

Привет на всички  :bye:

Имам въпрос относно сайт www.priceline.com. Попадам на доста добри оферти за наем на автомобил (поне аз така си мисля).

Ето една бърза оферта за взимане от Париж и оставяне на колата на летище Буве, от която мисля да се възползвам.

https://www.priceline.com/rentalcars/retailContractPayment.do?pagetype=list&jsk=464a200a554a200a20131222182448a43021622010&plf=PCLN&vehicle=EDMR&partner=EP&pickuploc=PARC12&returnloc=BVAT03

Някой ползвал ли е този сайт за наем на кола и какво ви е мнението? 

Благодаря предварително 

:rolleyes:

 

Здравей, дай повече детайли за датите и дължината на престоя, че от линка ти не се вижда :) Но подозирам проблема е същия, който дискутирахме в съседната тема с orbitz: http://magelanci.com/topic/1487-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-orbitz/

 

Общо взето американските сайтове май не обичат да включват задължителните застраховки, които ги има в Европа. Сайтовете продават тяхна си застраховка, но на място може да се окаже, че фирмата не я разпознава и няма да я приеме. Т.е. в крайнa сметка да има доста прилична допълнителна сума, която да се плати при взимане на колата. 

 

Дай детайлите на резервацията и ще видим :)

Връзка към мнение

Economy Car

Pick Up:
88 Rue De La Roquette,  Paris 0075011 , France
 
Drop Off:
BEAUVAIS (BVA)

Aeroport De Beauvais-tille,  Beauvais 0060000 , France

 
Pick Up Date & Time:
Friday, August 01 2014 - 9:00 AM - Hours of operation
 
Drop Off Date & Time:
Thursday, August 07 2014 - 5:00 PM - 
EP.gif

 

 

 

 

Add Collision Damage Insurance

Get Collision Damage Insurance Now! Purchasing at time of booking is almost always less expensive than waiting to purchase coverage at the counter. See additional information

  • $35,000 in Primary Coverage so you won't need to file a claim with your regular insurance
  • Includes cost of repairs for collision or damage to a rental car
  • Allows for cancellation with 100% refund up until requested pickup time
cdi_recommended.png
 Yes, I'd like to purchase collision damage coverage for $11.00 per day.**For customers with a New York State billing address the fee will be $9 per day
 No thanks. I prefer to decline coverage.
 
Weekly Rate:
EUR  98.77 (1 x EUR 98.77)
 
Taxes and Fees: (details)
EUR  42.01
 
Total Amount Due at Pick-Up:
EUR  140.78  ($193.72 USD) 
 
Collision Damage Insurance:

Amount due now

$77.00 USD (7 x $11.00)
 

 

Като цяло това е офертата :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.