Прескочи до съдържание

Карта Bunq


Препоръчани мнения

Йосиф Милчов

След като си поръчах въпросната карта, реших да отворя тема по въпроса. Мисля, че може още някой тук да се заинтересува, а и е още едно платежно средство за сайтовете. Регистрацията става бързо и лесно чрез мобилното приложение. Верификацията става само с ЛК, подържа се в България. След верификация ти издават Холандски IBAN.  Условията не са от най-добрите, но и мился, че са нормални и не чак набутващи от типа на Виабай. Издаването на карта струва 10 евро като в тази цена влиза и доставката до адрес в България, таксата е еднократна за пакет Травел, няма месечна такса за обслужване, пазаруването на ПОС терминал в цял свят е без такса, ако теглите пари от банкомат без значение от типа валута таксата е 0.99 евро. Картата която се издава е Мастъркард кредит. Относно картата, подържа апликация за мобилен телефон и може да се върже към Apple pay, за който има I phone. Има опция и за ъпгрейт към пакет Премиум срещу 7.99 Евро на месец. При този пакет имаш право на 3 карти, като едната е Маестро, което все по трудно се намира и издава в България, и до 10 тегления от банкомат месечно без такса. Самата карта може да се зарежда с друга карта, с банкова сметка и т.н. Аз лично е заредих с Револют. Ето и линк за повече информация - https://www.bunq.com/

DaW4DDaWkAACGmI.jpg

  • Харесвам 7
  • Благодаря 5
Връзка към коментар

И аз я поръчах, всичко мина без проблем.

Зареждането от EU дебитна/кредитна карта е с такса 0.5 %, ако е със Сепа превод - няма такси.

Заредих през Curve към позната ни друга карта, даваща 2% кешбек 🙂 , ако мине като нормална транзакция ще се получава общо 1.5% кешбек.

Предстои до няколко дена да видя какво ще се случи ...

Връзка към коментар
Йосиф Милчов

Още малко да допълня. След поръчка на картата, всички данни по нея ги има в апликацията и на практика можеш да е използваш веднага като виртуална карта. Физическата такава пристига за седмица до 10 дни. Има опция също за замразяване, ако не дай си боже я изгубиш. Това което на мен ми направи впечатление като допълнително ниво на сигурност е, че CCV кода не се отпечатва на физическата карта, а го има само в апликацията.

  • Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 11 минути , sailorbg каза:

Какъв е смисълът да имаме и Револут и тази карта?

примерно в някой сайт за намаления си използвал Революта и вместо да чакаш 3 месеца имаш и друга карта

иначе аз не ползвам много такива сайтове и една карта ми стига

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
19 minutes ago, sailorbg said:

Какъв е смисълът да имаме и Револут и тази карта?

В Револют уикендите курса е дървен, през останалото време ...странен 🙂

При тази карта използването на други валути (теглене/разплащане) е по  Mastercard exchange rate.

 

Връзка към коментар

Аз понеже за карти съм на принципа "колкото повече, толкова повече", така че и тази ще я имам явно. Мерси за информацията, ще видим за колко време ще дойде...

  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Йосиф Милчов
В момента, Adventurer каза:

Аз понеже за карти съм на принципа "колкото повече, толкова повече", така че и тази ще я имам явно. Мерси за информацията, ще видим за колко време ще дойде...

Моята дойде за 5 дни. В сряда е поръчах в понеделник беше при мен в пощенската ми кутия.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Щях да за забравя да кажа, че и моята карта дойде за 5 дни в незапечатан плик. На живо изглежда по-добре с по-убитите цветове, не е неприятната шарения, която очаквах. Играх си с нея вече, всичко е точно за сега...  :smile:    

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

We're improving your Travel Card

 

We launched bunq Travel Card to give you a card that is accepted everywhere, worldwide. There were a few online stores that didn’t accept the first batch of bunq Travel Cards because of an issue with the card numbers assigned by Mastercard.

To make sure you get the best acceptance everywhere, we are going to replace the first batch of Travel Cards. Your replacement will be shipped sometime in the coming days, and we’ll let you know when it is on it's way to you.

 

https://together.bunq.com/d/15793-we-re-improving-your-travel-card/2


С други наши думи, явно предишната ми карта е била "предобрена" и сега си чакам новата "подобрена" карта... 

  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Новата карта вече е заредена в приложението и изпратена. Чакам да пристигне. Интересно е, че е единствената карта в момента, която ми се разпознава като Viabuy MC в сайтовете.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 1 час, daitobello каза:

Здравейте.

Коя опция ползвате за да заредите картата без такси, ползвайки бг лева ?

Поздрави.

Screenshot_2019-08-30-19-05-44-953_com.bunq.android.png

Без такса с банков трансфер. Да кажем от Revolut към Bunq. Иначе аз я зареждам с Revolut картата ми и таксата не е голяма, на 100 евро ми взима 50 цента, което ми е приемливо на мен. Хубаво е да зареждаш от еврова сметка директно евро. Ако зареждаш лева към Bunq, то няма как да избегнеш такса превалутиране.

Редактирано от BlackArt77
Връзка към коментар
преди 59 минути , vinidj каза:

Поръчах си и аз картата, одобриха ме.

Къде се вижда точно Холандския Айбан или ще се покаже когато пристигне по пощата?

Отиваш в менюто на картата и натискаш бутона add money. След това ти се появява долният екран от снимката. Като цъкнеш на второто bank transfer, влизаш в прозорец който ти показва сметката. 

Screenshot_20190902-140702_bunq.jpg

20190902_141300.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

На мен нищо не са ми искали за сега, но на други, които зарибих им искаха "доказателство за доходи", и тогава четох коментари из форумите от недоволни хора, както и отговори от Bunq и останах с впечатление, че е на случаен принцип.

Връзка към коментар

На мен ми поискаха. Пратих банково извлечение на английски (скрийншот). Благодариха и толкова.

Сле това около месец имах проблеми да зареждам (3D оторизацията явно не е сработвала). Сега работи чудесно. Хареса ми, че предлагат СЕПА дебитен трансфер, че това от БГ е направо невъзможна задачка.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.