П.Кръстев Публикувано: 1 юли, 2019 Сподели Публикувано: 1 юли, 2019 Имам един бърз въпрос за Белоградчишките скали, т.к. предстоящия уикенд ще отскочим до там. Въпреки, че съм от Северозападна България, на Белоградчишките скали съм ходил само веднъж, и то доста отдавна. Та, виждам, че работното време на Крепостта е едва до 18:00, което е доста преди залеза. Иска ми се да разбера, дали има някое леснодостъпно местенце (разбирайте кратък преход от около 20-30 минути), където може да се гледа и заснеме залеза над скалите? 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 юли, 2019 Сподели Публикувано: 1 юли, 2019 Те скалите са на доста голяма площ и има, аз съм снимал. Ако искаш да снимаш точно крепостта обаче не съм сигурен, беше отдавна. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 юли, 2019 Сподели Публикувано: 1 юли, 2019 Е то не са една и две групи скали. А вход има само за тези, които са в крепостта. Всички останали са си безплатни. Ако искаш нещо с една идея по-екстремно, стой вътре в крепостта и след затваряне... Не проверяват особено щателно дали е останал някой турист вътре, а и се случва да заключат портите няколко минути по-рано... На нас поне така ни се случи преди няколко години 😄 Заключиха ни вътре! Хем тръгнахме да излизаме пет минути преди края на работното време. Не е невъзможно на няколко места да се слезе от крепостните стени и да се излезе навън. Те местните така си се качват и влизат по всяко време. На нас ни пoказаха мястото, от което да излезем. Но пак не е добре да се излиза така по тъмно, защото на много места при градежа между камъните и зидарията са влагани и парчета стъкло и може да си нарежете ръцете. Не знам дали е било защитна тактика от навремето, понеже са знаели, че там е слабо място на крепостта, или е някаква по-късна приумица. Мястото е, когато сте отвън, трябва да тръгнете преди главния вход надясно покрай стените. Прави впечатление. За излизане съответно е вляво преди изхода. Ако ви ще да си вдигнете мъничко адреналина, иначе не го препоръчвам 😄 2 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 1 юли, 2019 преди 33 минути , neuromancer каза: Те скалите са на доста голяма площ и има, аз съм снимал. Ако искаш да снимаш точно крепостта обаче не съм сигурен, беше отдавна. Не се вълнувам точно от крепостта. Идеята ми е да има хубава панорама, така че всяко място, за което се сещаш може да ми свърши работа. Просто не съм обикалял околните села и не знам къде има такива места. Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 25 август, 2019 Сподели Публикувано: 25 август, 2019 Е, намери ли такова място? И аз гледам прекрасни такива снимки и се чудя от къде ли ги правят... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 август, 2019 Сподели Публикувано: 25 август, 2019 Има такива места. Една интересна част от снимането е да отидеш, да се поразходиш насам-натам и да си определиш място, откъдето да снимаш, когато настане време... Много по-интересно,отколкото да отидеш на мястото,където има табелка viewpoint и да направиш същите снимки като останалите сто души там 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега