Прескочи до съдържание

Търся (нещо като) RTW ticket


Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Отпаднаха ми всички други планове и ангажименти (за сега), та замислям следната програма:
- Октомври 2019 - Великобритания
- Ноември, Декември 2019 и Януари 2020 - Австралия
- Февруари 2020 - Нова Зеландия
- Март 2020 - Тайван
- Април 2020 - Япония
- Май и Юни 2020 - САЩ
- Юли 2020 - Канада

 

В тази връзка търся помощ за билети по следните маршрути:
- Лондон-Австралия (където и да е, но все пак за предпочитане Пърт, в краен случай Сидни или Бризбейн) - за края на Октомври/началото на Ноември
- Сидни-Оукланд - за края на Януари
- Оукланд-Тайпе - за края на Февруари/началото на Март
- Тайпе-Токио - за края на Март/началото на Април
- Токио-САЩ (все ми е тая до къде в САЩ, може би по-евтино ще е до Лос Анджелис или Сан Франциско) - за края на Април/началото на Май
- Ню Йорк-Лондон - за края на Юли/началото на Август

 

Изключително гъвкав съм с дати и места/летища, т.е. мога да правя каквото си искам (стига да не ме хванат), само за Австралия трябва да не превишавам престоя си повече от 90 дена. За САЩ виза имам, за другите места се вмествам в рамките на допустимия престой.

 

Търся билети за 1 човек, имам и багаж (допустимите 20 кила).

 

Тъй като търся нещо подобно на RTW ticket попрочетох туй-онуй  за такъв билет из нета, намерих сайт на една агенция airtrecks.com, специализирана в такива неща (уж), според тяхната оценка на първо четене за всичките 6 билета ми дават цена между 2000 и 2500 евро.

https://tripplanner.airtreks.com/estimate/578984

 

Нямам намерение да ходя ни в Сингапур, ни в Хонг Конг, ни в Хонолулу, но ако ще ми смъкнат от цената на билета - бих ги посетил отново.

 

Не събирам точки (не знам и аз защо, а все още пътувам доста) и нямам Frequent flyer card, за плащане имам карта Mаstercard от една френска банка, която вече не е на Българския пазар 🙂

 

В момента съм в процес на проучване само, решение ( да се разбира за купуване на билети) ще взема в края на този или началото на следващия месец.

 

Благодаря предварително!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, KrumKrumov каза:

Не събирам точки (не знам и аз защо, а все още пътувам доста) и нямам Frequent flyer card, за плащане имам карта Mаstercard от една френска банка, която вече не е на Българския пазар 🙂

 

Може да пробваш RTW билети на различните алианси. Влизаш във всеки сайт и гледаш какви са условията и цените

www.oneworld.com  www.skyteam.com  www.staralliance.com

обикновено цената зависи от общото разстояние и трябва да вървиш горе-долу в една посока - само на изток или само на запад

Връзка към коментар

Моят опит е, че за зимата най-добре е да търсиш билети края на август, началото на септември, за па пролетта и следващото лято в началото на следващата година. Вероятно най-евтино ще бъде ако се опиташ да си купиш еднопосочни билети с нискотарифни авиокомпании. Може и да търсиш околосветски билет с някой от алиансите, но моето усещане е, че трудно ще навъжеш избраните от теб държави.

 

Първо виж Fly scot от Атина до Сингапур и от там някаква евтина връзка към Австралия. От Осака Air Asia лети до Хонолулу, а от там вероятно ще намериш евтин полет до континента.

 

 

Връзка към коментар

Предимството на RTW билетите е в гъвкавостта, да можеш да сменяш дати, дори и сектори без да плащаш допълнително. Изглежда ти не държиш на такова предимство, така че може би няма да са най-доброто решение за теб. Това, което може да е проблем обаче е това, че повечето ти отсечки са еднопосочни, което за почти всички трансокеански полети означава или да изхвърлиш връщането или да платиш скъп билет. 

 

Т.е. на твое място бих се фокусирал върху авиокомпаниите, които продават еднопосочни билети за дълги полети на сносни цени. За Европа - Австралия ще имаш успех със Scoot. Австралия - Нова Зеландия мисля, че Jetstar ще свършат работа. За НЗ - Япония/Тайван, не съм сигурен как ще стане, но би трябвало да имаш опция да направиш малко подскоци с Jetstar/Air Asia. Япония - САЩ е може би най-тегаво, мисля че беше възможна някаква врътка точно с полет до Хавай и от там с Allegiant, но не го помня наизуст. САЩ/Канада - Европа би трябвало да е лесно с Norwegian и Westjet. 

 

Мисля, че като си гъвкав и ще имаш дълъг престой няма смисъл да купуваш всички билети отначало. Просто си направи домашното кои компании имат адекватни еднопосочни цени в момента, от там нататък все ще намериш някоя подходяща дата дори месец предварително. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.