Христиан Публикувано: 5 юли, 2019 Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 В темата за Бали се спомена за безплатен тур на турците, при престой между 6 и 24 часа в Истанбул. Правя темата, тъй като може да е полезно на някой. Ето и линк от техния сайт: https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/fly-different/touristanbul/ Някой възползвал ли се е от някой от туровете? Лично аз кацам в 17:15 ч. и предполагам, че е почти невъзможно да се класирам за този в 18:00 ч. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 5 юли, 2019 Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 9 minutes ago, Христиан said: Някой възползвал ли се е от някой от туровете? Лично аз кацам в 17:15 ч. и предполагам, че е почти невъзможно да се класирам за този в 18:00 ч. Чисто физически е напълно възможно да хванеш тура, но въпросът е как разпределят местата и възможно ли е да са свършили? 1 Връзка към коментар
pina Публикувано: 5 юли, 2019 Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 Записвам се тук да следя, евентуално може да ми се наложи. Всъщност аз познавам много добре Истанбул, но мога да го ползвам за губене на време. Връзка към коментар
Христиан Публикувано: 5 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 преди 2 часа, Topfly каза: Чисто физически е напълно възможно да хванеш тура, но въпросът е как разпределят местата и възможно ли е да са свършили? Еми пише, че трябва да се запишеш 30 мин. преди тур-а, така се разпределят местата. За 15 мин. надали ще успея да мина проверка и да отида на посоченото място, за да се запиша. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 5 юли, 2019 Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 6 minutes ago, Христиан said: Еми пише, че трябва да се запишеш 30 мин. преди тур-а, така се разпределят местата. За 15 мин. надали ще успея да мина проверка и да отида на посоченото място, за да се запиша. По принцип в разписанията на самолетите има определени резерви и ако самолета тръгне на време, може да пристигне по рано от колкото е по разписание. Сигурен ли си освен това, че мястото за записване е след паспортната проверка? Възможно е да е някъде в транзитната зона... Да не говорим, че ако има места е напълно възможно да не спазват стриктно тези 30 минути...Все пак хора работят и там и ако пристигнеш 20 минути преди тура пак е възможно да те запишат... 1 Връзка към коментар
zvezda9001 Публикувано: 5 юли, 2019 Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 На сайта има точно указано от къде става записването не е предварително, и аз я мисля тази гимнастика, но не знам дали първо ще сварим и второ, като се изсипем всичките дали ще има места...но каквото такова 🙂 Връзка към коментар
Христиан Публикувано: 5 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 преди 11 минути , zvezda9001 каза: На сайта има точно указано от къде става записването не е предварително, и аз я мисля тази гимнастика, но не знам дали първо ще сварим и второ, като се изсипем всичките дали ще има места...но каквото такова 🙂 Като гледам последните дни кацат около 17:00 ч., което дава известни надежди за успех. 😂 1 Връзка към коментар
iliana_t Публикувано: 7 юли, 2019 Сподели Публикувано: 7 юли, 2019 Миналата година направих това упражнение с дневният кратък тур (08:00-11:30ч). Обиколката представляваше 2 часа обикаляне с автобус и 2 кратки почивки от по 10-15 мин за снимка. Имаше много желаещи и дълга опашка от чакащи, които не можаха да се възползват от тура в този конкретен час. Семейства, туристически групи, пълен миш-маш. Само това, че бях отишла по-рано ме спаси. Не искам да ти нарушавам доброто настроение от плануването на почивката, но за мен шансът е малък да си там на време. Има адски много хора, които искат да си оплътнят времето навън, отколкото да висят на летището. А и няма удобството на резервацията, а е на принципа "first come, first serve". Ако имаш много време за губене и не ти представлява трудност, направи опит все пак. Може да имаш късмет и да се случат нещата. Просто давам идея да имаш едно на ум, за да няма разочарование. На мен лично ми се стори малко като претупване този тур, но все пак беше по-добре да се разтъпча навън, отколкото да се чудя какво да правя на терминала няколко часа. Има си своите положителни и отрицателни неща. А ти казваш от 18:00ч, но това няма да е разходка из града, а круиз след вечеря. В зависимост по кое време ще пътуваш, но трябва да се има предвид, че може да е тъмно и не се знае каква видимост ще има. Връзка към коментар
Христиан Публикувано: 28 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 28 юли, 2019 Да дам отчет: Самолетът кацна около 17:00 ч. и рулира поне 20 мин. до гейта. След което ни трябваха около 20-25 мин. (леко потичвайки) да отидем до гишето, на което се записваме за безплатния тур. Бяхме там в 17:45. Явно имаше места и ни записаха... около 10 магеланци успяхме. 😄 Извозват ни с голям автобус до това корабче: Самата обиколка започва в 20:00 ч. и продължава почти 2 часа. В 22:00 ч. ни товарят обратно в автобуса и към летището. Вечерята представляваше дюнер с айран и турски сладкиши. Като цяло си заслужава за оплътняване на едни 8 часа престой. Ето и още една снимка от корабчето. 🙂 9 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега