Прескочи до съдържание

Изгодно решение за интернет за таблета в чужбина!


Препоръчани мнения

За пътуванията в чужбина и според мен изгодно решение за интернет за таблета - дано да ви бъде полезно!

 

https://www.roamline.com/compare/

 

Някой ако ползвал нещо подобно, да сподели!

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Извинявай, ама 80 ст/мегабайт е далеч от изгодно. Е, не е и 16лв/мб, както предлагат нашите оператори за определени страни :blink:  Самият mifi рутер също не е кой знае колко атрактивен като цена, предвид това, че е заключен.

 

Ето моят вариант отключен mifi  (например такъв, онакъв, трети) + местна предплатена карта = интернет без пари. Издържа около 4 часа с 1-2 включени клиента. Ако сте повече - модел с голяма батерия или външна допълнителна батерия (има модели, с по два изхода). Като изключиш 3G на телефона/таблета пък батерията му издържа поне с 50% повече време.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Една от идеите ми е да направим база данни на различните държави, как се купува предплатена карта с мегабайти. Налични са на повечето места, но си има специфични особености във всяка държава...та ще отнеме време. А хотспот може и директно от телефона да пуснеш...

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Можеш, ама трябва да си с двусимка, предполагам ще искаш и бг картата да си я ползваш.
За базата и на мен ми хрумвало.

Едно предупреждение за ЕС  - на някои места, за да си извадиш карта искат паспорт, с лична карта не искат - Франция, Испания, Италия.

Е, в Италия успях и с лк, ама те по-лесно прескачат правилата по принцип  ;)

Редактирано от adreno
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък нямах никакви проблеми с предплатена карта за нет/разговори в Испания /Orange/ тази година - само с лична карта си бе достатъчно. Влязох - казах какво точно искам и дали може само с личната карта и те - ник'ъв проблем. : )

Връзка към коментар

Странно, мен ме отрязаха и Orange и Vodafone и Movistar в един ден и то лятото в Барселона. На следващия ден благоволих да си нося и паспорта и ми дадоха.

Даже сега се сетих, че точно в Ориндж ми казаха, че се очаквало след 3 месеца да може и с лични карти, но за момента (края на май) не можело.

Връзка към коментар

Възможно е, точно 3 месеца по-късно бях в Мадрид (края на август) и дори не се и замислиха при въпроса ми. А в другите оператори не съм влизал, т.к. конкретната оферта на Orange беше най-добра.

 

За мен щеше да е странно, ако откажат де, та щях да ги моля/споря, все пак е предлатена. Но пък и за първи път си взех, друг път просто молих приятели, които живеят на даденото място да ме посрещат директно с картата :D , че ориентацията и инфото през мобилен телефон е незаменимо. Хартиени карти/книжки/пътеводители не съм и ползвал. GPS и приложенията за метро от точка А до Б, търсене на адреси, работно време и т.н... безценно! За всичко друго има... Visa :lol:

Редактирано от SeeKnDestroY
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

На кой оператор са най-изгодни офертите за предплатени карти за разговори с България? Говорим за ИСпания

 

Хмм интересно, аз лично бих предпочел Jazztel, но те малко като нискотарифна авиокомпания,т.е. нямат офиси всичко се случва на безплатните им телефони или чрез Интернет страницата им.

Предлагам ти да идеш до едно Локаторио (магазин за телефони, но не на някой оператор конкретно, в него продават освен телефони и друга техните също така са и сервиз. По-принцип продавачите са араби или китайци.) там продават карти на всички известни и без известни оператори. Ще ти дадат съвет кое най-доброто.  

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Още един въпрос стига да знаеш prepaid картите имат ли пакети за интернет, защото моя телефон има жизненоважна нужда от интернет  :)

Дават ги срещу паспорт пртедплатените предполагам

Връзка към коментар

Нека да започна отзад напред. За паспорт не знам, не съм сигурен, но мисля че е възможно. 

За предплатените карти отново не знам, но тук всички от малко до голямо ползва мобилен интернет на телефона си, така че мисля че не е възможно да няма. 

Връзка към коментар

Щом ще се прави база данни - в Тайланд продават карта на true movie за 300 бата ( 13 лв), която включва разговори за 100 бата, напълно достатъчни за 10 дена (ако и останалите в групата ви имат такава за да си говорите помежду си) плюс неограничен мобилен интернет за една седмица.

Редактирано от Sun4o
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.