Прескочи до съдържание

ScimProt или друго подобно?


Препоръчани мнения

Какво ви е мнението за ScimProt или други подобни защити за банкови карти, документи за самоличност и като цяло всякакви карти с магнитна лента или чип. Тази фирма е българска и като гледам май из България се продават само техни продукти. Опитах се да открия информация за нея по чужди сайтове, но нещо не успявам, което малко ме озадачава. Ако някой има мнения за други подобни 'стикери' или защита за безконтактни банкови карти, ще се радвам да сподели.

Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Пропуснал съм тази тема. Чак сега я видях, но да си кажа мнението като потребител.

 

Преди 5 години си купих 2 пакетчета по 2 броя SkimProt. Тогава цената беше 10 лв на пакета. Сложих на моите карти и тези на жената. Първо за лепилото - държи. Няколко ме се е налагало да отлепям и залепям лентата при подмяна на картите и проблеми не е имало. При опит да се прочете информацията от магнитната лента, терминалът вижда някакви измислени данни, което всъщност е цялата идея на въпросния продукт. Толкова време не е имало случай банкомат да тръгне картата заради лепящата лента. Това от опит из Европа.

 

Лентата не може да ви предпази от безконтактно прочитане на данните. За тази цел си има алуминиеви RFID калъфчета, както горе се коментираше.

 

Продуктът става да ви защити от някой злонамерен продавач, опитващ се да ви копира информацията от магнитната лента, която всъщност била най-лесният начин за скимиране (първите карти са били само с магнитни ленти). Относно актуалната цена 20 лв. за 2 броя, струва ми се прекалено, но всеки си преценява според приоритетите - финансовите възможности и сигурност.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.