Fileva Публикувано: 19 юли, 2019 Публикувано: 19 юли, 2019 Здравейте, и аз искам помощ! Ще бъдем в Париж през септември, от четвъртък до неделя. Мисля, да се настаним в район близо до Porte Maillot, заради ранният полет от Бове (неделя 9.00ч). Кои са местата, които можем да посетим без вход ? Четох, че държавните (?) музеи без Айфеловата кула са безплатни за младежи до 26 години. Така ли е? Карта Навиго + Пас Музеи разумно ли е ? Ще можем ли да ползваме картата Навиго в неделя сутринта, за да стигнем до Porte Maillot ?
ДиянаВ Публикувано: 19 юли, 2019 Публикувано: 19 юли, 2019 23 minutes ago, Fileva said: Здравейте, и аз искам помощ! Ще бъдем в Париж през септември, от четвъртък до неделя. Мисля, да се настаним в район близо до Porte Maillot, заради ранният полет от Бове (неделя 9.00ч). Кои са местата, които можем да посетим без вход ? Четох, че държавните (?) музеи без Айфеловата кула са безплатни за младежи до 26 години. Така ли е? Карта Навиго + Пас Музеи разумно ли е ? Ще можем ли да ползваме картата Навиго в неделя сутринта, за да стигнем до Porte Maillot ? Картата навиго ще важи в неделя до 23.59 часа. Т.е. ще може да се ползва.
Роца Публикувано: 19 юли, 2019 Публикувано: 19 юли, 2019 Картата Навиго важи от понеделник до неделя за седмицата, за която е закупена. Затова ше може да я ползвате в неделя през целия ден. Относно безплатните музеи - не всички са безплатни (държавни или не) и затова съветът ми е да проверите за всеки един от тях. Списък на безплатните музеи и забележителности (понякога и не само за до 26 години), може да погледнете тук: https://en.parisinfo.com/discovering-paris/themed-guides/paris-for-free/free-museums-and-monuments-in-paris/free-admission-and-good-deals-in-museums-and-monuments-in-paris Що се отнася до паса за музеи, проверете дали ще ви излезе изгодно. Вие ще сте тук за 3-4 дни, няма да може да влезете във всички музеи, а максимум в 3-4 (предполагам, ще искате да видите и други места, няма да сте цял ден по музеи). Сравнете дали няма да ви излезе по-изгодно да си платите входа за музеите, които искате, директно, вместо да купувате паса (62 евро за 4 дни, 48 евро за 2 дни). Още повече, ако имате право на безлатен вход в някои от тях. https://booking.parisinfo.com/il4-offer_i148-paris-museum-pass.aspx 1 1
Fileva Публикувано: 21 юли, 2019 Автор Публикувано: 21 юли, 2019 На 19.07.2019 г. в 11:48, Роца каза: Картата Навиго важи от понеделник до неделя за седмицата, за която е закупена. Затова ше може да я ползвате в неделя през целия ден. Относно безплатните музеи - не всички са безплатни (държавни или не) и затова съветът ми е да проверите за всеки един от тях. Списък на безплатните музеи и забележителности (понякога и не само за до 26 години), може да погледнете тук: https://en.parisinfo.com/discovering-paris/themed-guides/paris-for-free/free-museums-and-monuments-in-paris/free-admission-and-good-deals-in-museums-and-monuments-in-paris Що се отнася до паса за музеи, проверете дали ще ви излезе изгодно. Вие ще сте тук за 3-4 дни, няма да може да влезете във всички музеи, а максимум в 3-4 (предполагам, ще искате да видите и други места, няма да сте цял ден по музеи). Сравнете дали няма да ви излезе по-изгодно да си платите входа за музеите, които искате, директно, вместо да купувате паса (62 евро за 4 дни, 48 евро за 2 дни). Още повече, ако имате право на безлатен вход в някои от тях. https://booking.parisinfo.com/il4-offer_i148-paris-museum-pass.aspx Роца, благодаря! Какво всъщност представлява Navigo Easy-дневен билет с неограничени пътувания или пластика за 2 евро, която зареждаш, за кои зони важи? Притеснява ме и ранният час на полета от Бове (9.00). Съветите са, да сме на Porte Mallot, преди 6 часа сутринта, а метрото започва да работи късничко, за да се предвижим спокойно?!
traveler Публикувано: 21 юли, 2019 Публикувано: 21 юли, 2019 Преди 1 час, Fileva каза: Роца, благодаря! Какво всъщност представлява Navigo Easy-дневен билет с неограничени пътувания или пластика за 2 евро, която зареждаш, за кои зони важи? Притеснява ме и ранният час на полета от Бове (9.00). Съветите са, да сме на Porte Mallot, преди 6 часа сутринта, а метрото започва да работи късничко, за да се предвижим спокойно?! Има много добре организиран нощен транспорт. 1
Роца Публикувано: 22 юли, 2019 Публикувано: 22 юли, 2019 На 21.07.2019 г. в 9:32, Fileva каза: Какво всъщност представлява Navigo Easy-дневен билет с неограничени пътувания или пластика за 2 евро, която зареждаш, за кои зони важи? Navigo Easy замества хартиените билети от няколко седмици насам. Представлява пластика, която се купува за 2 евро и после в нея могат да се заредят до 30 билета, както и дневен абонамент, или уикенд-абонамент. Така че, вие определяте какво ще заредите в нея. Не е поименна, няма нужда от снимка, не е ограничена във времето, но може да се ползва само от един човек. Тоест, ако сте двама, всеки ще трябва да има своя карта (по подобие на Ойстър кард-а в Лондон). 1
Fileva Публикувано: 23 юли, 2019 Автор Публикувано: 23 юли, 2019 На 22.07.2019 г. в 15:59, Роца каза: Navigo Easy замества хартиените билети от няколко седмици насам. Представлява пластика, която се купува за 2 евро и после в нея могат да се заредят до 30 билета, както и дневен абонамент, или уикенд-абонамент. Така че, вие определяте какво ще заредите в нея. Не е поименна, няма нужда от снимка, не е ограничена във времето, но може да се ползва само от един човек. Тоест, ако сте двама, всеки ще трябва да има своя карта (по подобие на Ойстър кард-а в Лондон). Роца, благодаря! Транспорта много ме притеснява! Хотелът ние в зона 3 - Ibis budjet Courbevoie, престоят ни е от четвъртък (сутринта) до неделя сутринта. Смятах, че седмична карта ще ни устрои, но някъде прочетох, че тази карта е с период : петък - четвъртък ( като трябва да бъде закупена предходния петък), т.е. дори да си я поръчаме, в четвъртък ще сме без карти. Не разбрах има ли зони за седмичната карта (опция зони 1-3?)
ДиянаВ Публикувано: 23 юли, 2019 Публикувано: 23 юли, 2019 15 minutes ago, Fileva said: Роца, благодаря! Транспорта много ме притеснява! Хотелът ние в зона 3 - Ibis budjet Courbevoie, престоят ни е от четвъртък (сутринта) до неделя сутринта. Смятах, че седмична карта ще ни устрои, но някъде прочетох, че тази карта е с период : петък - четвъртък ( като трябва да бъде закупена предходния петък), т.е. дори да си я поръчаме, в четвъртък ще сме без карти. Не разбрах има ли зони за седмичната карта (опция зони 1-3?) Края на май ние кацнахме точно в четвъртък и от летище Шарл де Гол си купихме карти навиго седмични до неделята на текущата седмица до 23.59 часа важаха. В петък започва продажбата на картите за следващата седмица. Не се притеснявай, транспортът е страхотен. Така “на сухо” човек наистина се обърква, но в действие се справя и то лесно🙂 Гледа ли сайтовете Navigo.fr i ratp.fr 1
Fileva Публикувано: 23 юли, 2019 Автор Публикувано: 23 юли, 2019 ДиянаВ, много ме зарадва! До недяля 23.59 е перфектно, а какви зони покрива? преди 9 минути , ДиянаВ каза: Края на май ние кацнахме точно в четвъртък и от летище Шарл де Гол си купихме карти навиго седмични до неделята на текущата седмица до 23.59 часа важаха. В петък започва продажбата на картите за следващата седмица. Не се притеснявай, транспортът е страхотен. Така “на сухо” човек наистина се обърква, но в действие се справя и то лесно🙂 Гледа ли сайтовете Navigo.fr i ratp.fr ДиянаВ, много ме зарадва! Неделя 23.59 е супер! Имат ли зони? Искам да сме спокойни в предвижването си от зона 3!?
ДиянаВ Публикувано: 23 юли, 2019 Публикувано: 23 юли, 2019 Ние взехме всички зони 1-5, защото пътувахме до Версай, Дисниленд и летището. Ако ще ползвате само зони 1-3 не съм много наясно с комбинациите. Добре е експертът @Роца да каже, за да не те объркам. Носи си снимка 3,5 на 2,5 см. 1
Fileva Публикувано: 23 юли, 2019 Автор Публикувано: 23 юли, 2019 преди 1 минута , ДиянаВ каза: Ние взехме всички зони 1-5, защото пътувахме до Версай, Дисниленд и летището. Ако ще ползвате само зони 1-3 не съм много наясно с комбинациите. Добре е експертът @Роца да каже, за да не те объркам. Носи си снимка 3,5 на 2,5 см. Ok! В плана влиза и Версай. Един от групата няма навършени 26 години и ще е с по-тънка цена надявам се?! Ще чета и ще изчакам и @Роца да ми помогне. Благодаря, ти!
Роца Публикувано: 24 юли, 2019 Публикувано: 24 юли, 2019 преди 16 часа, Fileva каза: Неделя 23.59 е супер! Имат ли зони? Искам да сме спокойни в предвижването си от зона 3!? Седмичното Навиго с цена 22,80 покрива зони 1-5. Абонаментът важи от понедлник до неделя на текущата седмица. Абонамент може да се закупи до четвъртък включително на текущата седмица. От петък нататък се продават абонаментите за следващата седвица. Както ДиянаВ е обяснила, като пристигнете в четвъртък, ще може да купите картата и да заредите седмичния абонамент, който ще важи до неделя вечерта. Има и други комбинации, но те няма да ви устройват, понеже не включват зона 1 (те са зони 2-3, 3-4 или 4-5). Затова, според мен, най-добре е да вземете стандартния седмичен пас. За човека под 26 години, стандартният седмичен пас също ще ви излезе най-изгоден. Има един уикенд-билет за младежи под 26 години, но той е само за уикенда и е дневен (8,95 на ден за зони 1-5). Изгодните транспортни карти за млади хора са за местните ученици и студенти. 1
jorocontrola Публикувано: 24 юли, 2019 Публикувано: 24 юли, 2019 17 hours ago, Fileva said: Хотелът ние в зона 3 - Ibis budjet Courbevoie Имам няколко ходения там, не в budjet часта на хотела де. Като начало е зона 3 за РЕР може би, но пък стандарно билетче за метро линия 1 до Дефанс. Провете как стоят нещата и каква карта ви трябва точно ... Искайте стая с гледка към реката. Вижда се и кулата макар и малко далече 🙂 1
Fileva Публикувано: 24 юли, 2019 Автор Публикувано: 24 юли, 2019 Благодаря, добри хора! На @Роца "голямо благодаря"! Сега вече съм спокойна! Слизам на Porte Maillot - купуваме седмично Навиго (зони 1-5) и спирам да мисля за транспорт! За седмичното Навиго снимките задължителни ли са? Почвам да правя програмата! Ще я споделя, и ще използвам опита ви! jorocontrola, мерси - към реката избрахме!😍😊 2
ДиянаВ Публикувано: 24 юли, 2019 Публикувано: 24 юли, 2019 2 hours ago, Fileva said: Благодаря, добри хора! На @Роца "голямо благодаря"! Сега вече съм спокойна! Слизам на Porte Maillot - купуваме седмично Навиго (зони 1-5) и спирам да мисля за транспорт! За седмичното Навиго снимките задължителни ли са? Почвам да правя програмата! Ще я споделя, и ще използвам опита ви! jorocontrola, мерси - към реката избрахме!😍😊 Трябва да има снимка и да си изпишеш името. Пластиката беше 4 или 5 евро, не помня точно и важи 10 години /ако не я загубиш😉/ . Навиго е много удобен и изгоден вариант. Вътрешния транспорт на нас тук от България ни се вижда скъпичък първоначално, но на място разбираш за какво иде реч. На всяка минута някакво превозно средство пристига. Най-много сме чакали около 5 мин. в неделя срещу понеделник след 0.00 часа. В противовес тук /в гр. Русе/ преди две години на първия учебен ден реших да возя моето и още едно дете с тролейбус, който уж върви по главна пътна артерия. Чакахме на пека 20 мин., дадохме към 3 лв. /колкото за такси до крайната точка/, тирантата му се откачи по средата на пътя, чакахме още 10 мин. да го оправят и накрая пристигнахме вир вода😁. Такъв кеф, че от тогава не съм се качвала. Да не говорим за влаковете😆, те са несравними, буквално. 1 1
Fileva Публикувано: 28 юли, 2019 Автор Публикувано: 28 юли, 2019 На 19.07.2019 г. в 11:48, Роца каза: Картата Навиго важи от понеделник до неделя за седмицата, за която е закупена. Затова ше може да я ползвате в неделя през целия ден. Относно безплатните музеи - не всички са безплатни (държавни или не) и затова съветът ми е да проверите за всеки един от тях. Списък на безплатните музеи и забележителности (понякога и не само за до 26 години), може да погледнете тук: https://en.parisinfo.com/discovering-paris/themed-guides/paris-for-free/free-museums-and-monuments-in-paris/free-admission-and-good-deals-in-museums-and-monuments-in-paris Що се отнася до паса за музеи, проверете дали ще ви излезе изгодно. Вие ще сте тук за 3-4 дни, няма да може да влезете във всички музеи, а максимум в 3-4 (предполагам, ще искате да видите и други места, няма да сте цял ден по музеи). Сравнете дали няма да ви излезе по-изгодно да си платите входа за музеите, които искате, директно, вместо да купувате паса (62 евро за 4 дни, 48 евро за 2 дни). Още повече, ако имате право на безлатен вход в някои от тях. https://booking.parisinfo.com/il4-offer_i148-paris-museum-pass.aspx Уж, всичко с транспорта ми се изясни, но да питам седмичната карта 1-5 зони покрива ли Тransiliens ?
Ushakal Публикувано: 28 юли, 2019 Публикувано: 28 юли, 2019 Въпреки че не е музей, Art Squat на ул. Риволи 59 /цялата улица иначе е с магазини/, не се плаща. В стара сграда има ателиета на различни художници, всяка педя между етажите е изрисувана /малко ала графити, но има и различни/. Преди години сграда е била запустяла и пред разрушение. 1
Роца Публикувано: 28 юли, 2019 Публикувано: 28 юли, 2019 преди 2 часа, Fileva каза: Уж, всичко с транспорта ми се изясни, но да питам седмичната карта 1-5 зони покрива ли Тransiliens ? За кои линии и докъде става въпрос? Някои ги покрива - напр. ако вземете Transilien от Версай до Дефанс, ще го покрие. Но няма да покрие пътя, примерно, от Gare du Nord до замъка Шантий, защото спирката е отвъд 5та зона. 1
Fileva Публикувано: 29 юли, 2019 Автор Публикувано: 29 юли, 2019 На 28.07.2019 г. в 11:21, Роца каза: За кои линии и докъде става въпрос? Някои ги покрива - напр. ако вземете Transilien от Версай до Дефанс, ще го покрие. Но няма да покрие пътя, примерно, от Gare du Nord до замъка Шантий, защото спирката е отвъд 5та зона. Интересува ме Transiliens в зони 1-5, мога ли да ползвам със седмичната карта. Например L, ми дава добри маршрути, включително Версай ? От Дефанс за зони 1 и 2 също.
Роца Публикувано: 29 юли, 2019 Публикувано: 29 юли, 2019 Да, в зони 1-5 ще може да ползвате седмичния пас. За линия L до Версай, само да уточня, че тя ходи до гарата Versailles Rive Droite, която е по-далече от замъка (предполагам за там сте гледали). Тоест, ако вземете този влак, ще трябва след това да вървите повече, или да вземете автобус. Ако за замъка вземете РЕР С, спирката (Versailles Rive Gauche) е почти пред самия дворец.
Fileva Публикувано: 30 юли, 2019 Автор Публикувано: 30 юли, 2019 преди 12 часа, Роца каза: Да, в зони 1-5 ще може да ползвате седмичния пас. За линия L до Версай, само да уточня, че тя ходи до гарата Versailles Rive Droite, която е по-далече от замъка (предполагам за там сте гледали). Тоест, ако вземете този влак, ще трябва след това да вървите повече, или да вземете автобус. Ако за замъка вземете РЕР С, спирката (Versailles Rive Gauche) е почти пред самия дворец. Много, много благодаря! Седмичен пас и седмично Навиго, едно и също ли е? Цевата 22.80 евро, е на седмичната карта със снимка- нали така? Вече купих билети за Айфеловата кула. Билетите са ми дръпнати на телефона, поименни са, с дата и час. Необходимо ли е да ги разпечатвам.
Роца Публикувано: 30 юли, 2019 Публикувано: 30 юли, 2019 преди 1 час, Fileva каза: Много, много благодаря! Седмичен пас и седмично Навиго, едно и също ли е? "Навиго" е името на картата/паса (пластиката), която е със снимка. В нея може да се зареждат различни абонаменти - дневен, седмичен или месечен. Цената на седмичния абонамент е 22,80 евро. За Айфеловата кула не мога да твърдя със сигурност, понеже за последен път съм се качвала преди 10 години 🙂 . Аз лично, понеже съм винаги с едно наум за модерните технологии, бих разпечатала билетите за всеки случай 😅 Но някой от по-скоро качвалите се може да потвърди дали е необходимо да се разпечатват.
ДиянаВ Публикувано: 30 юли, 2019 Публикувано: 30 юли, 2019 Аз също принтирах билетите за всеки случай. Ето извадка от Общите правила на Айфеловата кула: 4.3.1: E-TICKETS: Clients can obtain and print e-Tickets until the booked date of their visit by clicking on the link in the confirmation e-mail or in their personal account on the Website. e-Tickets are invalid unless printed using an inkjet or laser printer as one (1) copy on a page of A4 paper that is clean on both sides. No other format (e.g. electronic format) is accepted. Each Ticket has a barcode that gives access to the Eiffel Tower. The printing of e-Tickets must be good quality. 4.3.2: TICKETS DOWNLOADABLE ONTO A MOBILE PHONE (M-TICKET) Clients may select the M-Ticket option and download the M-Ticket by entering their telephone number when placing the order and selecting this method of issue. When payment has been confirmed, the Client may then print the Ticket as per clause 4.3.1 above and/or receive it on their smartphones. Т.е. електронните билети трябва да са принтирани, а за мобилните може и чрез телефона. Аз лично бих решила да ги имам принтирани. 1
Fileva Публикувано: 30 юли, 2019 Автор Публикувано: 30 юли, 2019 преди 11 часа, Роца каза: "Навиго" е името на картата/паса (пластиката), която е със снимка. В нея може да се зареждат различни абонаменти - дневен, седмичен или месечен. Цената на седмичния абонамент е 22,80 евро. За Айфеловата кула не мога да твърдя със сигурност, понеже за последен път съм се качвала преди 10 години 🙂 . Аз лично, понеже съм винаги с едно наум за модерните технологии, бих разпечатала билетите за всеки случай 😅 Но някой от по-скоро качвалите се може да потвърди дали е необходимо да се разпечатват. преди 11 часа, Роца каза: "Навиго" е името на картата/паса (пластиката), която е със снимка. В нея може да се зареждат различни абонаменти - дневен, седмичен или месечен. Цената на седмичния абонамент е 22,80 евро. За Айфеловата кула не мога да твърдя със сигурност, понеже за последен път съм се качвала преди 10 години 🙂 . Аз лично, понеже съм винаги с едно наум за модерните технологии, бих разпечатала билетите за всеки случай 😅 Но някой от по-скоро качвалите се може да потвърди дали е необходимо да се разпечатват. Роца, благодаря за вниманието и търпението! 🙂😍 преди 10 часа, ДиянаВ каза: Аз също принтирах билетите за всеки случай. Ето извадка от Общите правила на Айфеловата кула: 4.3.1: E-TICKETS: Clients can obtain and print e-Tickets until the booked date of their visit by clicking on the link in the confirmation e-mail or in their personal account on the Website. e-Tickets are invalid unless printed using an inkjet or laser printer as one (1) copy on a page of A4 paper that is clean on both sides. No other format (e.g. electronic format) is accepted. Each Ticket has a barcode that gives access to the Eiffel Tower. The printing of e-Tickets must be good quality. 4.3.2: TICKETS DOWNLOADABLE ONTO A MOBILE PHONE (M-TICKET) Clients may select the M-Ticket option and download the M-Ticket by entering their telephone number when placing the order and selecting this method of issue. When payment has been confirmed, the Client may then print the Ticket as per clause 4.3.1 above and/or receive it on their smartphones. Т.е. електронните билети трябва да са принтирани, а за мобилните може и чрез телефона. Аз лично бих решила да ги имам принтирани. ДиянаВ, благодаря! Опита си е опит! 1
ДиянаВ Публикувано: 30 юли, 2019 Публикувано: 30 юли, 2019 Моля, пак заповядай с въпроси. Париж ме грабна и се надявам и на теб така да ти въздейства. Просто се нагласи само с положителни емоции и ще видиш как хората не са бели или чернокожи, а различни🙂 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега