Прескочи до съдържание

Париж - 4 дни - септември 2019.

Fileva

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 30.07.2019 г. в 21:30, ДиянаВ каза:

Моля, пак заповядай с въпроси. Париж ме грабна и се надявам и на теб така да ти въздейства. Просто се нагласи само с положителни емоции и ще видиш как хората не са бели или чернокожи, а различни🙂

Освен Париж, с теб ме свързва и Русе! Живяла и учила съм там!  

ДиянаВ, умувам дали е удачно да комбинирам Версай с Афеловата кула?! Сутринта да посетим Версай с билет онлайн с час, дата и бърз вход, а към 15 ч, да се предвижим към Айфеловата кула( имаме билети за 18.30ч.

Седмичната карта (транспорт - 22.80) е възможна само като вариант със снимка ли? Къде е описан размера на снимката? Дали ще е възможно да си закупим такива карти на Порте Майо?! Може ли да имам седмична карта и тя да не е Навиго? Малко ни ми се дават 5 евро за пластика, която ще ползвам 3 дни. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Fileva каза:

Сутринта да посетим Версай с билет онлайн с час, дата и бърз вход, а към 15 ч, да се предвижим към Айфеловата кула.

За Версай си отива цял ден, даже няма да ви стигне. Препоръчвам ви да не ги комбинирате.

• Харесвам 1
Публикувано:
9 minutes ago, Fileva said:

Освен Париж, с теб ме свързва и Русе! Живяла и учила съм там!  

ДиянаВ, умувам дали е удачно да комбинирам Версай с Афеловата кула?! Сутринта да посетим Версай с билет онлайн с час, дата и бърз вход, а към 15 ч, да се предвижим към Айфеловата кула( имаме билети за 18.30ч.

Седмичната карта (транспорт - 22.80) е възможна само като вариант със снимка ли? Къде е описан размера на снимката? Дали ще е възможно да си закупим такива карти на Порте Майо?! Може ли да имам седмична карта и тя да не е Навиго? Малко ни ми се дават 5 евро за пластика, която ще ползвам 3 дни. 

Версай може да се комбинира с Айфеловата кула, ако не сте уморени и зависи колко дълго разглеждате. Ние отделихме на двореца 2 часа и 1 за градините, т.е. към 3 часа. Плюс транспорта в двете посоки - минимум 1 час.

На връщане влака от Версай спира близо до АК. Така, че в градините или на някое бистро в градчето Версай можете да си почините. 

За навигото, око искаш сметни си маршрутите поотделно и виж дали сметката излиза. Има и вариант от 10 билета карне. До Версай и обратно е 7 и нещо евро, доколкото помня. Ти мислеше настаняване и в трета зона.... не знам. През деня доста често хващахме метро при предвижването. 

На Порте Майо могат да се купуват карти, доколкото съм чела в нета.

Размера на снимката го взех от гугъл, май трипъдвайзър.

В условията на навиго пише, че картата е индивидуална, поименна и за да е валидна, трябва да има снимка и име.

Не се тревожи за тези 5 евро. Пластиката важи 10 години и сигурно пак ще желаеш да отидеш🙂. Може би като отворят отново Нотр Дам😉

След време може да има зареждане на билети, карти през телефон, но това е сега положението.

Публикувано:

Продължавам с картата Навиго. Измерих прозорчето за снимка на моята 3,5 на 2,5 см е + 1-2 милиметра. Моята снимка е малко по-малка, но не пречи. Дори съм чела за хора, които са носили паспортни снимки и на гишето са им ги отрязали по размера. 

Личен опит и възприятия: Една вечер седнах и си разграфих табличка къде ще ходим, с транпорт ли, каква единична цена. Сборувах. Така прецених, че дори и с пластиката Навиго е изгоден за мен вариант, но при нас влизаше и влака до Шарл де Гол, който е към 10 евро посоката. Бяхме двама възрастни и едно дете 5 дни, от които последния само път до летището с отделно пращане на билета, тъй като беше понеделник на следващата седмица. Платих някъде към 115 евро, но който иска много да пътува, плаща🙂.

Като се върнахме, даже още на летището, само си мислехме кога пак ще посетим Париж, а не колко пари сме изхарчили😁

• Харесвам 1
Публикувано:

За 5-те евро за пластиката Навиго, може и да има разни шмекерлъци с ползване на картата от няколко души ..., знам ли, не правя такива неща тук, че навън ли да се излагам пред чужденците😁. Но веднъж една газела що не се метна на врата на мъжа ми, за да влезе с него в метрото😆

Една вечер в петък ни проверява охрана с какви билети, карти влизаме в метрото. Тогава стана и атентата в Лион. През другото време не са ни проверявали, но всички в този форум сме цивилизовани граждани-европейци😉

Чела съм тук опция да се избегне шатъла от летище Бове с комбитация от автобус от летището до град Бове и от там с влак до Париж. Излизало малко по-евтино. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, ДиянаВ каза:

За 5-те евро за пластиката Навиго, може и да има разни шмекерлъци с ползване на картата от няколко души ..., знам ли, не правя такива неща тук, че навън ли да се излагам пред чужденците😁. Но веднъж една газела що не се метна на врата на мъжа ми, за да влезе с него в метрото😆

Една вечер в петък ни проверява охрана с какви билети, карти влизаме в метрото. Тогава стана и атентата в Лион. През другото време не са ни проверявали, но всички в този форум сме цивилизовани граждани-европейци😉

Чела съм тук опция да се избегне шатъла от летище Бове с комбитация от автобус от летището до град Бове и от там с влак до Париж. Излизало малко по-евтино. 

Много благодаря! 

Категорично ще купим седмични карти! Не искам да мисля колко, с какво, от къде. Искам спокойно да си пътувам. Роца ми е писала, че пластиката е 2 евро. Ще купя онлайн билети от и до Бове ( те са без час ). Чудя се да купя ли, предварително за Версай с бърз вход ( до 30 мин)? Ако не се изчерпват и са налични, мога да го направя като пристигнем в Париж.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте:) Влкючвам се в темата с въпроси и притеснения, тъй като и аз съм планирала семейно посещение в Париж през септември 9-12 от понеделник до четвъртък, но засега имам само билетите на Уиз до Буве. Обратният полет ще е от Германия. Пътуваме изключително нискобюджетно и затова съм затънала в Airbnb. Спряла съм се на два апартамента - единият е в Clichy близо до Batignolles, на пет минути от метро mairie de Clichy. Въпросът ми е: за обиколка на основните забележителности, без Версай, ако се настаним в този апартамент, дали ще мога да ползвам само метро и карне от по 10 билета за 14,90 евро, защото това ми се вижда най-изгодно като пътуване с градския транспорт. Или бъркам?!! Друга опция е настаняване в Aubervilliers, което е на много добра цена, с възможност за пътуване с Metro Station « 4 Chemins » (Line 7) до забележителностите, но пък не ми е ясно какви точно билети ще трябват оттам до центъра.  Ще съм благодарна за съветите ви и споделения опит:)

Публикувано:

Щом е метро - единично билетче от евтиното независимо къде се води станцията по зоните.

Семейно - колко да е семейно? 2ма, 3ма или 5ма.

Ако не е тайна напиши и цените, който си намерила. Как да се каже дали е добре или да се препоръча нещо ...

"изключително нискобюджетно" не се комбинира точно с Париж, но не пречи да се опита 🙂

Публикувано:

Семейно - четирима, вкл. две деца под 14 години. Aubervilliers - за около 350 лв. три нощувки, но ако е необходима карта Навиго за пътуването до центъра.... Въпросът ми е за  Metro Station « 4 Chemins » (Line 7) дали става само с карне за 15 евро, като при това за дете ненавършило 11 години, доколкото знам, карнето е наполовин цена. А Clichy близо до Batignolles - близо 500 лв  три нощувки. Районът е по-централен, но не съм сигурна дали обиколката на забележителностите ще стане само с карне +пеш.

Публикувано:
49 minutes ago, Courgette said:

Здравейте:) Влкючвам се в темата с въпроси и притеснения, тъй като и аз съм планирала семейно посещение в Париж през септември 9-12 от понеделник до четвъртък, но засега имам само билетите на Уиз до Буве. Обратният полет ще е от Германия. Пътуваме изключително нискобюджетно и затова съм затънала в Airbnb. Спряла съм се на два апартамента - единият е в Clichy близо до Batignolles, на пет минути от метро mairie de Clichy. Въпросът ми е: за обиколка на основните забележителности, без Версай, ако се настаним в този апартамент, дали ще мога да ползвам само метро и карне от по 10 билета за 14,90 евро, защото това ми се вижда най-изгодно като пътуване с градския транспорт. Или бъркам?!! Друга опция е настаняване в Aubervilliers, което е на много добра цена, с възможност за пътуване с Metro Station « 4 Chemins » (Line 7) до забележителностите, но пък не ми е ясно какви точно билети ще трябват оттам до центъра.  Ще съм благодарна за съветите ви и споделения опит:)

И двете места за настаняване са в зона 2, т.е. карнето от 10 билета може да се ползва за придвижване от зона 2 към зона 1 /забележителностите/ и обратно.

Ето от сайта на RATP https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/t-tickets

How does it work ?

The t+ ticket allows you to travel using the metro, the RER in zone 1, the Île-de-France region’s bus lines (except Orlybus and Roissybus), the tramways, and the Montmartre funicular.

The following transfers are possible:

• metro/metro for 2 hours, following validation;
  • metro/RER and RER/RER within Paris, for 2 hours between the 1st and last validation;
  • bus/bus (including transfers between the RATP and OPTILE networks), for 90 minutes between the 1st and last validation;
  • bus/tram and tram/tram, for 90 minutes between the 1st and last validation.

За метро и влак има два часа за придвижване от началната до крайната дестинация, които са достатъчни.

Иначе като условия в кварталите, не мога да дам мнение. Първия вариант ми се струва по-добре, но това е по интуиция. Била съм в съседното градче Levallois-Perret и беше чудесно. От Гар дю Норд на север към летището ми се стори като промишлена зона с работнически квартали и градчета, доколкото мога да преценя това от влака.

Можеш да видиш в гугъл мапс как изглеждат районите, а ако @Роца не е в отпуск, ще ти каже мнението си.

5 minutes ago, Courgette said:

Семейно - четирима, вкл. две деца под 14 години. Aubervilliers - за около 350 лв. три нощувки, но ако е необходима карта Навиго за пътуването до центъра.... Въпросът ми е за  метро mairie de Clichy дали става само с карне за 15 евро, като при това да дете ненършило 11 години, доколкото знам, карнето е наполовин цена. А Clichy близо до Batignolles - близо 500 лв  три нощувки. Районът е по-централен, но не съм сигурна дали обиколката на забележителностите ще стане само с карне +пеш.

Намалената цена е за деца до 10 години - Children, ages 4 to under 10. Paris Visite /туристическата карта/  е до 11 години, но тя е 30+ евро.

Публикувано:
преди 2 часа, Courgette каза:

В този район сме отсядали в Grand Hotel Clichy. Никакви притеснения не трябва да имаш. Пътувай си с карне 10 спокойно.

Публикувано:
На 6.08.2019 г. в 9:04, Courgette каза:

Спряла съм се на два апартамента - единият е в Clichy близо до Batignolles, на пет минути от метро mairie de Clichy. Въпросът ми е: за обиколка на основните забележителности, без Версай, ако се настаним в този апартамент, дали ще мога да ползвам само метро и карне от по 10 билета за 14,90 евро, защото това ми се вижда най-изгодно като пътуване с градския транспорт. Или бъркам?!! Друга опция е настаняване в Aubervilliers, което е на много добра цена, с възможност за пътуване с Metro Station « 4 Chemins » (Line 7) до забележителностите, но пък не ми е ясно какви точно билети ще трябват оттам до центъра.  Ще съм благодарна за съветите ви и споделения опит:)

И двете градчета са прилични, но и двата са мулти-култи (да не се стряскате 🙂 ). Особено Клиши в района на Porte de Clichy, но вие няма да сте там.

За Клиши - имайте предвид, че линия 13, която ходи дотам, е най-натоварената линия на метрото, та я избягвайте в час пик. Налиже ми се да я взема преди 2 седмици в 18ч вечерта и си припомних защо я избягвам 🙂 . Ако се спрете на това настаняване, бих ви препоръчала да излизате преди 7ч30 или след 9ч, още повече, че вече ще е започнала учебната година и народът ще се е върнал от отпуските, та тарапаната ще е още по-голяма. 

Но, и който и от двата да наемете, ще може да ползвате карне от 14,90 и метрото за продвожване до "центъра". Но няма да може да отидете до Версай, или Дисни, за там ще ви трябват допълнителни билети.

Публикувано:

Безкрайни благодарности за съветите. Много полезни:))) А аз докато се чудех между двата апартамента на двете места, в рамките на няколко часа, единия го заеха, а на втория му вдигнаха цената. В крайна сметка съм в трети в Клиши.  Дисни съм го зачеркнала, Версай - ако смогнем.

Публикувано:

Здравейте,

Като нов магеланец, ние също ще бъдем в Париж през септември за 4 дни, за първи път. Доста неща изчетох в този страхотен форум. Моля за няколко съвета:

1. Относно местата за настяване, гледам да се спра на такива, които са близо до Порте Майо, тъй като от там са трансферите за Бове, а полета ни за връщане в неделя е в 9 сутринта, което значи, че трябва доста раничко да се придвижим до гарата. Та за сега съм се спрял на ето тези места за 3 нощувки:

Budget

Coursein

Campanile

Timhotel

Exe Panorama hotel

Моля за вашите съвети, като държа да отбележа, че ние сме двама и по скоро на романтично пътуване, от колкото да се мъчим да обиколим всички забележителности на Париж.. 

2. Имам също и много голяма дилема, относно романтична вечеря с повод РД? Исках да запазя места в ресторанта на Жул Верн на Айфеловата кула, но не успях да се вредя. Сега се двуомя между круиз+вечеря по сена или вечеря в Монтпарнас тауър? Каква е вашата препоръка? Вечерта искам да завърши в Мулен Руж, като и за там се чудя дали да е от 21 или 23 часа? За круиза по сена се спрях на тези: https://www.bateauxparisiens.com/en/meal-cruise/dinner-cruise.html , ако някой ги е ползвал, нека да сподели впечатленията си.

3. Относно транспорта, прочетох доста за пасовете, които могат да се купят и заредят, но искам да питам също дали може да се разчита на Uber, както и на DriveNow?

4. За Айфеловата кула, мисля да запазя билет за качване до второ ниво и толкова:) Ако някой има други интересни предложения, ще се радвам да сподели?

Публикувано:

Здравей, 

Ще карам подред, но малко сбито, понеже пиша през телефона (а не обичам 😂). 

1. За настаняването, бих пропуснала първите 2 места, понеже не са близо до метро. От друга страна, ако нямате нищо против да вървите 10-15 минути до метрото, това ще ви е най-пряката връзка с Порт Майо за неделя сутрин. Ако, обаче, решите в неделя да се придвижите до Порт Майо с Uber, тогава може би ще бъде по-добре да заложите на удобството да имате наблизо спирка на метрото. От останалите предложения, на мен лично ка то местоположение, най-много ми допадат номер 3 и номер 5.

2. За вечеря на кулата Монпарнас, предполагам, имаш предвид Le ciel de Paris. За мен, лично, това би било по-доброто решение, още повече, че първата алтернатива ви е била Жул Верн. Така ще може да гледате Париж отвисоко. Но аз по принцип съм с известни резерви за круизите - вечеря. Тъй като се движите по реката под нивото на града, ще виждате само горната част на сградите. От Монпарнас ще гледате Париж отвисоко. Вече зависи кой вариант ви допада повече. Аз  лично не съм ползвала компанията, която си посочил, но съм била на вечерен круиз по Сена (коктейлно парти), затова мога да се изкажа за пейзажа, но не и за храната 😊

За часа за резервация за Мулен Руж, зависи в колко ще ви е вечерята. Бройте поне около 2 часа за вечеря плюс времето за придвижване и настаняване в кабарето (аз бих предвидил около час). 

3. Uber си работи безпроблемно. Ползваме ги поне 2 пъти месечно на връщане от вечер от Париж и не ни/ми се е налагало да чакам повече от 5-6 минути за кола. Не познавам DriveNow. Във Франция другият вариант на Юбер е Kapten, ако искаш, може да го пробваш. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Много ти благодаря Роца!

За съжаление и в тази кула le ciel... няма сеободни места за 20.09., което много ме разочарова, защото наистина изглеждаше страхотно. Аз също имам някой резерви за круиз, но сега обаче съм притиснат.

Публикувано:
29 minutes ago, Karisto said:

Много ти благодаря Роца!

За съжаление и в тази кула le ciel... няма сеободни места за 20.09., което много ме разочарова, защото наистина изглеждаше страхотно. Аз също имам някой резерви за круиз, но сега обаче съм притиснат.

Може да си вземете бутилка вино и готова храна. Харесвате си място по брега на Сена и ето ти романтична вечеря🙂. Е всеки гледа на романтиката по различен начин, но ако не е в нас, няма да дойде от ресторанта, хотела.

Ако вали, обаче ще се наложи резервен план, че и романтиката няма да помогне🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 часа, ДиянаВ каза:

Може да си вземете бутилка вино и готова храна. Харесвате си място по брега на Сена и ето ти романтична вечеря🙂. Е всеки гледа на романтиката по различен начин, но ако не е в нас, няма да дойде от ресторанта, хотела.

Ако вали, обаче ще се наложи резервен план, че и романтиката няма да помогне🙂

Звучи страхотно и със сигурност бих го направил в някой от следващите си посещения в този град, живот и здраве...

Публикувано:
3 minutes ago, Karisto said:

Звучи страхотно и със сигурност бих го направил в някой от следващите си посещения в този град, живот и здраве...

Не е мое откритие тази идея. Ще се убедиш на място колко много хора от различни възрасти го правят. Дори по по-популярните места като Марсовите полета обикалят продавачи с по една кофа охладени вина, шампанско. Действа много релаксиращо и енергизиращо да разпуснеш с безплатна гледка пред теб🙂

Иначе по уличните заведения чаша обикновено вино е 5-7 евро.

Публикувано:
На 11.08.2019 г. в 9:18, Karisto каза:

Имам също и много голяма дилема, относно романтична вечеря с повод РД? Исках да запазя места в ресторанта на Жул Верн на Айфеловата кула, но не успях да се вредя.

Проверете и в някоя от френските агенции - купувала съм билети за Мулен Руж, а в сайта нямаше налични.

Вече не помня коя беше агенцията, но сигурно съм я написала някъде в пътеводителя.

Но лично за мен само посещение в Мулен Руж е достатъчно. Незабравимо е и няма нужда от още нещо, което да разводни тази емоция.

То всъщност и там предлагаха вечеря за по-ранното представление(сега не съм проверявала, но беше така).

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Благодаря ви за идеите.

Запазих билети за 2 ниво на айфеловата кула, успях да се уредя и за вечеря на монпарнас и запазих късното шоу в Мулен руж. Мился, че програмата за специалния ден е ясна..:))

Още се чудя за хотела, тъй като не мога да разбера в колко сутринта мога да разчитам на  метро, или дртуг транспорт, и дали ще има таксита, които да ме придвижат до порте майлот, за да взема шатъла до Бове. Ако шатъла пътува час и петнадесет минути, значи трябва да го хвана най-късно в 6 сутринта. Има ли други варианти за придвижване до Бове?

Може би Кампаниле , като цена и местоположение ще е най-добре? 

Публикувано:
преди 26 минути , Karisto каза:

Още се чудя за хотела, тъй като не мога да разбера в колко сутринта мога да разчитам на  метро, или дртуг транспорт, и дали ще има таксита, които да ме придвижат до порте майлот, за да взема шатъла до Бове. Ако шатъла пътува час и петнадесет минути, значи трябва да го хвана най-късно в 6 сутринта. 

По тази причина бих резервирали хотел, за последната нощувка поне, на пешеходна разстояние от спирката на шатъла. В района на Порт Майо има добри предложения в Букинг.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.