Прескочи до съдържание

Bitwala дебитна карта

Препоръчани мнения

До скоро бяхме много ентусиазирани да пълним портфейлите с какви ли не карти, най-вече заради възможността тук-там да минават като други "по-известни" 😉 по сайтовете за самолетни билети. Но и търговците взеха да се усещат, а с това и ентусиазма някак стихна, или пък просто и картите не са безкрайни като видове ...

Аз като по-изостанал 🙂 , или пък по инерция, попаднах на интересна карта, която обещава теглене при МС курс и без такси ...

Ще споделя до къде съм стигнал, защото в последно време основно се коментира възможността за теглене кеш, при добри курсове, ако може и без такси 🙂 

Сега по същество: https://www.bitwala.com/

Картата, както се вижда от линка е основно ориентирана към криптовалути или по-скоро към биткойн, с възможности за обмен и търговия. 

Това е извън моя интерес (макар че то никога не казвай никога 😉 ) , но пък това което предлага тя е:

- IBAN - EUR

- "обещание" за теглене без такси (това не те, а аз го поставям под въпрос, докато не е сигурно 🙂 ) 

- SEPA трансфери без такси

- mobile app

- web app

Или с други думи, сякаш си има всичко, което ни трябва ...

Как се получава картата:

Картата няма ограничение поне що се отнася за получаване в България от български граждани.

След регистрация е необходима процедура по идентификация, която се прави през приложението IDnow, което ни е познато при идентификация за N26 и FidorBank.

Идентификацията става с видеоразговор, необходим е международен паспорт и (за разлика от гореизброените)   POA  (proof of address) документ.

Документа за адрес трябва да съдържа адреса на който искате да  получите картата и сте посочили при регистрация, и той не е необходимо да има каквато и да е връзка с лична карта или нещо друго. 

Направих няколко опита за регистрация, като основния проблем (като изключим забиването на камерата ми 🙂 ) се оказа точно този документ.

За желания адрес имах единствено сметка за интернет - фактура от доставчик, разтоварена онлайн, без печат, на кирилица  - всички "чудни" екстри 😉 

Накратко, скривайки някой подробности, как документа ми се "усъвършенства" постепенно, според мен за да мине "цедката" е необходимо:

- да е преведен ( изобщо не пробвах да е на кирилица);

- в инвойса - задължително в адреса под името, трябва да има пощенския код - тук ме върнаха един път на "финалната права" 🙂 

- мисля, че никой няма да откаже да ви подпише и подпечата, собственоръчно преведена от вас фактура - все пак не се изменя обективната истина ...

Картата дойде, за около 10 дена, с писмо в пощенската кутия.

Създадох си (май не беше задължително) и биткойн портфейл 😑 - някакви двайсетина думи ме кара да си ги записвам, че и ме проверява после, за купуване/продаване иска малко под 1% комисион + твърдо 1 EUR за network fee.

Ето я:

image.png.7d51fa473374825cc5f8cf954a714199.png

image.png.2fb6d215f6183df28374aa72b00803e1.png

image.png.580075574aec8295eaa41d6f72354edb.pngю

Както се вижда - нищо впечатляващо, докато я снимах всъщност забелязах, че на картата е написан IBAN на сметката, което може да е полезно, на всичко отгоре съвпада с този в app-a 🤓 ...

Сега и малко от мобилния апп:

image.png.03c5d81e71d4aca802627246a9bb6386.pngimage.png.ea01963fcf30fa34b50b63809f71262c.png

image.png.e41104c39a0c46d1fcb1e160b871b556.pngimage.png.64f0c910477edf869e3c13c9f19c4391.png

Захраних със sepa превод, теглих, наредих сепа превод ... такси засега няма, тегленето мина по курс  1.955608 

Може нещо да съм пропуснал, недовидял или сбъркал ... случва ми се често 🙄 ...

така че питайте, поправяйте, или ако искате нещо друго да тествам, има там някакви трийсетина евро още.

Връзка към коментар
9 minutes ago, stanislavpp said:

Тук има доста полезно инфо https://besticoforyou.com/bitwala-review-blockchain-bank/

Поне засега това не се припокрива с моите впечатления - имам само евро и биткойн,

порових и никъде няма други (крипто)валути ... може би ще се развият ... или съм просто прецакан ... знаех си 😉 

Случайно я "нацелих", но четейки това ревю, може и да има хляб в нея вбъдеще .

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
Вероятно е и другите финтеч проекти в скоро време да внесат промени във връзка с ЕУ директивите ....

On 14 September 2019, new requirements for authenticating online payments will be introduced in the EU as part of the second Payment Services Directive (PSD2).

As a Bitwala user, what does this mean?

We’re providing you with a secure account that is in accordance with EU law. The following changes will be visible on your Bitwala account from 12 September 2019:
BTC sell
Changes to your mobile app

• Every time you use your credentials, you will be instructed to log into your Bitwala account with an mTAN sent to your mobile phone.
  • Your mobile transaction history will be limited to the last 90 days, you can find your full transaction history on the Bitwala web platform.

Bitwala notifications

Changes to your web platform

• Every time you log in to your Bitwala account, you will be instructed to log in using an mTAN sent to your mobile phone number.
  • You will be able to see your full transaction history and account statements from the web app.
Връзка към коментар

Междувременно направих няколко проби с нея, най-вече тегления ... у нас и в чужбина 🙂 , и всички минаха без начисляване на никакви такси т.е. засега удържат на обявените си условията , че няма такси за теглене.

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Стигнах до доказването на адреса. Тук си е голям проблем и май ще се откажа. Искат документ на латиница, какъвто нямам. Според вас ще приемат ли лична карта за доказателство, тъй като я няма в споменатите възможности.

Връзка към коментар

Съмнявам се. 

И аз съм до там. 

Писах на б. банк там имам фирмена сметка и ако

дадат едно рамо помощ ще опитам. 

Иначе приложението май е бъгаво. 

От 10 пъти 1 път ми приема паролата. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 9 месеца по-късно ...

Купих нов телефон, прехвърлих сим картата в новия и

сега ми иска да правя нова верификация... 

видеоразговор.... сигурно и доказване на адрес.... 

Като си спомня за първи път

като го правих какъв цирк беше ще замразявам май членството. 

Има малко пари в картата ще ги изхарча със стария

телефон и чао

Някой с опит... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.