Прескочи до съдържание

12 дни в Бразилия и Аржентина в карнавално време

lyusi

Препоръчани мнения

Най-после дойде и моя ред за Бразилия и то точно както я исках - по карнавално време. От известно време съм горда притежателка на билети Милано - Рио - Буенос Айрес - Милано за 23.02 -  06.03.2020, но поради ред други ангажименти поотложих четеното и  планирането и все още нямам съвсем избистрена програма.

Кацаме в Рио на 23.02 вечерта, излитаме от Буенос Айрес на 6.03 следобед, така че на практика имаме 11 пълни дни, една вечер в Рио и половин ден в Буенос Айрес.

Задължителните точки са Рио (хващаме част от карнавала, така че първите три дни /с три или четири нощувки/ ще са там, като на 24 мисля да отидем на Самбодрома за втората вечер на Special Groups) , Игуасу от двете страни /два дни/, Буенос Айрес накрая /три - четири или повече  дни/ и  евентуално, при добра организация имам един -два или три /ако взема от другаде/ междинни дни за нещо друго. Колебанията са ми между Парати в Бразилия /вероятно ще се наложи нощувка там, тъй като е на 5 часа път от Рио, т.е. евентуално отскачане дотам би отнело два дни с пътя от Рио и обратно/ или Салта в Аржентина /ако избера този вариант ще летим дотам от Пуерто Игуасу/. Знам, че двете места са много различни, ама око пусто ненаситно 🙂 Има и вариант просто да преразпределим дните в трите основни точки, или да отскочим до друго място от някоя от тях.

Имам резервирани нощувки с безплатна анулация за началото на престоя в Рио /Копакабана - тук / и за финала в Буенос Айрес /Реколета - тук/. Добре, че не ме домързя и ги резервирах почти веднага след билетите /нищо, че не бях ориентирана в райони, програма и т.н./, че сега като гледам в Рио цените са ужасни за този период. За дните между Рио и Буенос Айрес тези дни също направих някакви резервации с безплатна отмяна  в различните места, между които се чудя /с ясното съзнание, че скоро ще трябва да се ориентирам какво и кога искам и да отменя излишните/.

Та с две думи, имам хиляди въпроси, но започвам с най-спешните, че идва време да търся и вътрешните полети.

1. За толкова време къде бихте отишли в междинните дни  /вероятно ще са два, евентуално могат да станат два и половина / ? 

2. Може ли да се очакват някакви промоции за полетите от Рио до Игуасу и евентуално кога? В момента най-ниската цена, която виждам за 26.02 , 27.02 е около 140 долара с Gol. Мога ли да очаквам по-добра цена евентуално в някакъв бъдещ период? Другите компании, които видях, че летят по тази линия са Latam и Azul, в момента и двете са с по-високи цени и полети с прекачване.

3. Има ли такова нещо като официален сайт за покупка на билети за карнавала и ако да -  кой е? /Намерих няколко различни сайта, които продават билети на различни цени за едни и същи сектори/?

4. За района на Рио и Парати изисква ли се ваксина за жълта треска и изобщо има ли нещо специфично по отношение на риска от зараза с жълта треска /особено за Парати/?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Здравко Ангел

Люси, ние правихме голяма част от това пътуване. Първо, проверих, че сме купили билети на Latam от Фоз до Рио за 81 долара на човек.

Купували сме ги декември, като самите билети бяха за началото на март.

За жълта треска никой нищо не ни е искал, но ние до Парати не стигнахме, защото си останахме в Рио 4 нощувки. Всъщност по време на карнавала е много интензивно в града и даже тези 4 нощувки не ни стигнаха доникъде. Спахме в Санта Тереза, защото там е най-близо до самбадрома, но пък навсякъде в Рио може да се придвижваш с Uber на съвсем нормални цени.

Билетите за карнавала ни ги взеха оттам, та не мога да ти помогна със сайт.

Иначе в Салта е прекрасно за 2 дни.

И да - отделете си 2 дни за Игуасу, че ние го направихме за един ден от двете страни и беше голямо търчане.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря! Четох вашата тема преди време. А и за билетите за карнавала четох по форумите, че е най-добре да се купят от LIESA /the Independent Samba School League/, но това можело да стане само ако си на място в Рио или имаш приятел на място, който да ти ги купи. Ние пристигаме на 23-ти вечерта, а парадът, който искаме да видим е на 24-ти, така че на място едва ли ще имаме време.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 44 минути , lyusi каза:

4. За района на Рио и Парати изисква ли се ваксина за жълта треска и изобщо има ли нещо специфично по отношение на риска от зараза с жълта треска /особено за Парати/?

Ето тук и надолу съм писал за жълтата треска в Бразилия

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, lyusi каза:

2. Може ли да се очакват някакви промоции за полетите от Рио до Игуасу и евентуално кога? В момента най-ниската цена, която виждам за 26.02 , 27.02 е около 140 долара с Gol. Мога ли да очаквам по-добра цена евентуално в някакъв бъдещ период? Другите компании, които видях, че летят по тази линия са Latam и Azul, в момента и двете са с по-високи цени и полети с прекачване.

Доста пъти съм писал за това през годините. Полети по празници като карнавала се резервират по-отрано, но не чак година напред. Промоции има постоянно, но са с различни условия и дати за валидност, така че може не ви устройват. При всички случаи може да ги наблюдавате няколко месеца. Цените на всички компании са грубо еднакви, като може някоя да е по-добре моментно, в друг момент друга.

Като цяло откакто Авианка закъса, цените се вдигнаха леко.

За полети извън ваканции и празници може спокойно да изчакате един-два месеца преди датата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , neuromancer каза:

Доста пъти съм писал за това през годините. Полети по празници като карнавала се резервират по-отрано, но не чак година напред. Промоции има постоянно, но са с различни условия и дати за валидност, така че може не ви устройват. При всички случаи може да ги наблюдавате няколко месеца. Цените на всички компании са грубо еднакви, като може някоя да е по-добре моментно, в друг момент друга.

Като цяло откакто Авианка закъса, цените се вдигнаха леко.

За полети извън ваканции и празници може спокойно да изчакате един-два месеца преди датата.

Благодаря! Ще дебна, значи 😀

Връзка към коментар

Докато ровех за билети от Рио до Игуасу попаднах на нещо много интересно. В бразилският джеткост цената драстично пада спрямо тази на сайта на авиокомпанията /Гол в случая/ ако се купи от MaxMilhas. /В моя случай за датите които търся разликата е 186 реала/. Поразрових да видя за какво става въпрос и се оказа, че е платформа, чрез която хората, на които милите изтичат могат да ги използват като предложат чрез платформата билет на по- ниска цена. 

http://www.prweb.com/releases/2013/12/prweb11381694.htm

Не открих рейтинги или клиентски ревюта, но звучи интересно. Някой ползвал ли ги е?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей, аз като току-що завърнала се от Бразилия бих казала, че гласувам за Парачи с две ръце! Имайте предвид обаче, че пътят е ужасно дълъг - около 5 часа от Рио. Доколкото ни разказаха най-добре е да се посещава карнавала една седмица преди да е започнал - няма толкова туристи и същите школи дефилират на Самбадрома за без пари ;)))!

На Буенос Айрес определено си заслужава да отделите повечко време и горещо препоръчвам да отделите един ден поне на Уругвай - Колония дел Сакраменто.

За Буенос и Колония можете да прочетете тук:

veseliak.wordpress.com/2017/07/13/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%b5%d1%88%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d0%b5-%d0%b4%d0%be-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-i/

veseliak.wordpress.com/2017/07/12/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%b5%d1%88%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d0%b5-%d0%b4%d0%be-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-iv/

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, lyusi каза:

Благодаря! Хайде като току-що завърнала се да те питам - ти прави ли си ваксина за жълта треска?

Не е необходима

Редактирано от neuromancer
Кирилица
  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, lyusi каза:

Не открих рейтинги или клиентски ревюта, но звучи интересно. Някой ползвал ли ги е?

Аз не съм.

Това ми е малко сенчеста зона, защото от една страна компаниите не обичат хората да си продават милите, от друга тук съда реши, че милите са си твоя собствени и можеш да ги правиш каквото искаш.

Съответно компаниите започнаха да слагат ограничения като например можеш да вземеш билети за максимум 25 различни човека от един акаунт.

Иначе на мен винаги ми трябват мили, така че не продавам, а се интересувам и следя промоции и мога да се сдобия с умерени количества доста по-евтино, отколкото някой би ми продал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

Аз не съм.

Това ми е малко сенчеста зона, защото от една страна компаниите не обичат хората да си продават милите, от друга тук съда реши, че милите са си твоя собствени и можеш да ги правиш каквото искаш.

Съответно компаниите започнаха да слагат ограничения като например можеш да вземеш билети за максимум 25 различни човека от един акаунт.

Иначе на мен винаги ми трябват мили, така че не продавам, а се интересувам и следя промоции и мога да се сдобия с умерени количества доста по-евтино, отколкото някой би ми продал.

Ами аз не съм мислила изобщо за купуване на мили и завъртане на нещо с тях, просто случайно попаднах на тях през Jetcost и ми стана интересно. Не съм купила билетите, ще следя още, но се чудех какво рискувам ако реша да купя през MaxMilhas.

Връзка към коментар

Знам, че не си мислила, но Maxmilhas практически е посредник между хора, които си продават милите и хора, които търсят билети, всъщност ако вземеш билети оттам ти плащаш на някого, който ти издава билет с неговите мили.

Не съм се интересувал за рисковете, но бих предположил, че може да има неудобства, примерно при промяна или отказ на полета да ти трябва помощ от човека, който ти е взел билета (това само си го мисля, не съм сигурен).

Редактирано от neuromancer
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Билетите с мили имат някои неудобства, те са практически непроменяеми. Например сега струва 10000 мили, а след време като решиш да променяш е станала 20000, които вече човека ги няма. А таксата за отказ също е доста сериозна.

Иначе сега погледнах, за твоите дати билета е 564 реала, което на мен лично ми е множко и бих изчакал някоя промоция. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, neuromancer каза:

Билетите с мили имат някои неудобства, те са практически непроменяеми. Например сега струва 10000 мили, а след време като решиш да променяш е станала 20000, които вече човека ги няма. А таксата за отказ също е доста сериозна.

Иначе сега погледнах, за твоите дати билета е 564 реала, което на мен лично ми е множко и бих изчакал някоя промоция. 

Благодаря за подробната информация ! Никога не съм купувала билети с мили и наистина ми е много полезна.

И на мен не ми харесва цената на Гол в момента, затова разцъках в "онези" сайтове и така попаднах на тази схема. Има ли някаква периодичност в промоциите на Гол, в смисъл някакъв период (като при Air Asia  да речем), в който обичайно пускат промоциите си? Ясно ми е, че няма гаранция, че ще обхваща  точно  моята дестинация и дати 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, mililia каза:

imageproxy.png.32a3a07295161bed76653dbb1fb949b2.png

Дали, наистина не е необходима с оглед маркираните територии?

доколкото знам е имало преди години един случай на жълта треска на Игуасу,  но нашият център за заразни и паразитни болести ми се изсмя, когато пожелах да си направя ваксина. Но все пак всеки преценява за себе си.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ми не се считам за авторитет, та да дам последна дума, но препоръчвам да се ваксинирате. Сигурно нищо няма да ви стане, ако не се, но за спокойствие. Като каня брат ми с децата, ще му препоръчам да се ваксинират.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Olianata каза:

Последно,да се ваксинирам или не?Ще ходя в Рио и Игуасу.

Решението е изцяло твое. Ваксините са хлъзгава територия... 

Когато аз бях там, нямаше чак такава епидемия. И не се ваксинирах. Но - имаше безкрайно много комари. Особено около Игуасу. Кой какво носи - Божа работа. Върнах се жива и здрава. Сега се ваксинирах - за потенциални пътувания. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Olianata каза:

Последно,да се ваксинирам или не?Ще ходя в Рио и Игуасу.

И аз съм на кантар с ваксините, както и с програмата, но разчитам на това, че имам още някакво време да посъбера информация. 

Връзка към коментар
преди 11 часа, lyusi каза:

И аз съм на кантар с ваксините, както и с програмата, но разчитам на това, че имам още някакво време да посъбера информация. 

Ако мога с нещо да помагам за програмата, с удоволствие 🙂 Това ми е едно от най-прекрасните пътувания.

Ако си категоричен противник на ваксинирането, няма да навлизам в територията ти...

Ако просто се колебаеш, искрено препоръчвам да се ваксинираш - много са сериозни данните последните две години за Жълтата треска. Споделяла съм материали по темата, но като обобщение виж поста на @mililia

Връзка към коментар

@Rainy, четох пътеписа ти за това пътуване , чудно ви е било. Аз поради липса на време ще отделя значително по-малко време от вас за Бразилия (основно Рио, евентуално Парати). 

В момента съм на морето и съм се отдала на плажни удоволствия, но със сигурност ще питам като се върна и си дойда на темата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 26.07.2019 г. в 2:24, lyusi каза:

Благодаря за подробната информация ! Никога не съм купувала билети с мили и наистина ми е много полезна.

И на мен не ми харесва цената на Гол в момента, затова разцъках в "онези" сайтове и така попаднах на тази схема. Има ли някаква периодичност в промоциите на Гол, в смисъл някакъв период (като при Air Asia  да речем), в който обичайно пускат промоциите си? Ясно ми е, че няма гаранция, че ще обхваща  точно  моята дестинация и дати 🙂

Баш сега пробвам тая схема, така че ще споделя за изхода.

Мисля, че освен известна несигурност няма какво повече да загубиш... Те не ти чарждват картата докато не ти издадат билета, пък и ако нещо не е наред, мога да оспоря транзакцията. Проблем е, че пускаш заявка и чакаш (предполагам чакаш собственика на милите да се съгласи на сделката), не издават билета веднага. Не знам дали работи с небразилска карта, искаха ми CPF 

Tа сега чакам, ако не стане днес ще откажа и ще резервирам с кеш.

ПП цената беше добра, пък аз обичм да пробвам нови неща... Надявам се да не се псувам за това

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.