Прескочи до съдържание

12 дни в Бразилия и Аржентина в карнавално време

lyusi

Препоръчани мнения

преди 1 час, neuromancer каза:

Баш сега пробвам тая схема, така че ще споделя за изхода.

Мисля, че освен известна несигурност няма какво повече да загубиш... Те не ти чарждват картата докато не ти издадат билета, пък и ако нещо не е наред, мога да оспоря транзакцията. Проблем е, че пускаш заявка и чакаш (предполагам чакаш собственика на милите да се съгласи на сделката), не издават билета веднага. Не знам дали работи с небразилска карта, искаха ми CPF 

Tа сега чакам, ако не стане днес ще откажа и ще резервирам с кеш.

ПП цената беше добра, пък аз обичм да пробвам нови неща... Надявам се да не се псувам за това

Много благодаря за информацията, ще чакам развръзката. 

А иначе през бразилската версия на jetcost съм купувала билети с генериран през сайт CPF.

Връзка към коментар

Е, аз взех, та го отказах. Реших да пътувам утре, че не ми се чака, пък и в неделя e ден на бащата, а така ще стигна вкъщи, ако не ми мине котка път. Копа още не са издали билета за утре, въпреки че взеха парите и ме дразнят.

За този с милите докато не е издаден не плащаш за отказ. Но ми изглеждат легитимни, въпреки че се бавят малко... CPF често искат, като данни за кредитната карта и ако не отговаря не минава, затова го споменавам. Aкo e така, няма да стане с измислен.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 24.07.2019 г. в 22:49, lyusi каза:

Най-после дойде и моя ред за Бразилия и то точно както я исках - по карнавално време.

Еха, браво, предстои ви страхотно изживяване! :smile3::yes:

1. За толкова време къде бихте отишли в междинните дни  /вероятно ще са два, евентуално могат да станат два и половина / ? 

За Парат(ч)и вече е станало дума - много приятно артистично градче, ние го кръстихме "бразилския Созопол" :grin: - с калдаръмени улички, с много галерии, кафененца, магазинчета за ръчно изработени сувенири, ателиета на художници и скулптори. 

DSC02209_ff.JPG.797e32cd8f056a9c5dc375240c183cfe.JPG

DSC02311.JPG.918929fd99f6045fc1a4add66f53e16e.JPG

DSC02289.JPG.e678139396a26eb986f0d98cc275bdf3.JPG

DSC02331.JPG.9c70877159cca3b94cb1089817533140.JPG

DSC02313.JPG.6aebe02671821721fdcf945e757846c9.JPG

DSC02344.JPG.56555a014aef2d223e319270b52c42f9.JPG

DSC02317.JPG.bf9f6782172b5e7bae29d006f05f7d8c.JPG

DSC02362.JPG.1bad25e36db4cbc51aff67cf34b6a33d.JPG

DSC02367.JPG.a20f1d00c3801daf741e917db6d6e4e9.JPG

DSC02371.JPG.849e4d2c4b632c622c5e3e003a6b5d51.JPG

DSC02379_ff.JPG.d7b418e563359b302bd5eb6e9ecb8e99.JPG

DSC02401.JPG.fad1f467f9edae3c85e7949416f7d16b.JPG

DSC02416.JPG.7a7172fc642bc6670e8f09b27e805342.JPG

DSC02513_ff.JPG.082eb86d0afee06ea6054f0eeb05c361.JPG

DSC02466_ff1_ff22.JPG.649084f3d9e707cc2a2e1d0023db969c.JPG

Освен Парати, не знам дали стана дума, но друго място, до което може да се разходите, при това на около час път от Рио нагоре към планината (плюс че е по-прохладно), е Петрополис. 

Споменавано е във форума, преди време го бях пускал в темата с играта " откъде е снимката"   ето тук и тук

2. Може ли да се очакват някакви промоции за полетите от Рио до Игуасу и евентуално кога? В момента най-ниската цена, която виждам за 26.02 , 27.02 е около 140 долара с Gol.

По въпроса с полетите до Игуасу може да не ми е съвсем полезна информацията, понеже нашето пътуване беше преди 4 години и сигурно са се попроменили нещата, но цената, която посочваш ми изглежда прилична, спомням си, че аз дълго дебнах билетите и цената често се сменяше леко изнервящо нагоре-надолу и в крайна сметка директни полети имаше за около 125€ , а ние си взехме билети за около 95€ с по два полета - на отиване с прекачване през Сао Пауло, а на връщане - през Куритиба, с по 1 час престой.  Летяхве с GOL (Azul бяха по-скъпи) и понеже са вътрешни полети, прекачването беше лесно, на един и същ терминал и даже на връщане се случиха съседни гейтове та се придвижихме буквално 10-тина метра от единия полет на другия. 
Ние обаче бяхме само с ръчен багаж, вие ако сте и с чекирани куфари, вероятно си е най-добре с директни полети.  
Тук има още една "хитринка" - ако намерите подходящ полет (макар и на малко по-висока цена) може би си заслужава да резервирате полет не от международното летище Галеао (GIG), а от градското летище Сантос Дюмон (SDU), което се намира в центъра на града и ако се уредите с места до прозорец от правилната страна, ще можете да се насладите на гледките на Рио от въздуха, които са уникални.  С други думи - срещу, да кажем 20-30€ повече (обикновено са по-скъпи билетите от Сантос Дюмон, защото вероятно са по-високи летищните такси) ще получите нещо като панорамен полет, плюс че е по-близко това летище и ще е по-лесно придвижването да него.  На все пак зависи дали ще се намери подходящ полет на добра цена.

И накрая, още две идейки за Рио:
- едното е, ако имате време да отскочите с ферибот отсреща до Нитерой - от ферито се разкриват много хубави гледки към скайлайна на Рио. 

Panorama263-264_ff.jpg.e10b7eacf5c2a99df5a70a4c5786f0d2.jpg

- и второто - не съм сигурен колко ви влиза в интереса (особено на теб като дама), но стадионът Маракана е легендарен - има организирани турове за разглеждане (а може и някой мач да се случи).  Моите хора от групата, които въобще не се вълнуват от футбол, първоначално бяха леко скептични дали да дойдат с мен, или да си намерят друго занимание, но все пак дойдоха и им хареса.

DSC03493.JPG.943d9e4cf61dd7d7c3ae5fac6f832098.JPG

DSC03495.JPG.2d71e5da970f3adf0f7eb90230af09df.JPG

DSC03543.JPG.cfbdc660b4382b0cf3e6f9b9c917261e.JPG

Panorama503-505_ff_s.jpg.4666782588028c937a150324bd8d13ae.jpg

Това е от мен.   
И впрочем - завиждам на всеки, на когото предстои да види за пръв път водопадите Игуасу!  :yes: Уникално изживяване!

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Парати е наистина много симпатично градче/селце. Но там се стига само с автобус (ако правилно помня). Но автобусите в Бразилия заслужават отделна тема сами по себе си - местната марка Марко Поло предлага комфрот в стила на поне бизнес класа полет на а/к от Близкия изток 🙂

+1 за летище SDU. Гледките са наистина впечатляващи. Като/ако се качите на Шугар лоуф, ще го видите летището - няма как да го сбъркате

Аз летях с Азул. Както и преди съм споменавал, ако всички НТА са такива, сам ще си нарежа картите за Луфтханза и Бритиш Еъруейз. Личи си стила на основатела (Дейв Нийлман) - персонални екрани, безплани слушалки, безплатна храна и напитки,..

Има малка особеност на купуването на билети - евтините билети за вътрешни полети са само за местни - изисква се (данъчен) номер  (нещо като ЕГН), за да можете да си го купите. Цените за чужденци са малко по-високи.

Трансферите в Курит(ч)иба са много лесни - същия терминал, без ново мианване на секюрити, ...

Аз в Рио бих ви препоръчал задължително да минете през стария град (макар и да е малко... специфичен), както и да видите червените стълби, аквадукта и странната църква с витражите - всичките са едно до друго. Както и при удобен случай да посетите Рио Сценариум за вечер с жива музика. Но най-вече - не порпускайте да се насладите на кайпирините - с @AlexandraKo и @Rainy бяхме заформили напоитлена дискусия за марки кашаса и как се прави кайпириня в моя пътепис. 🙂

Всеки плаж на Рио има своята особеност - Копа Кабана, Ипанема, ...

Ако ви кажат, че е хубаво в Парагвай (лесно се стига от Игуасу), помислете 2 пъти... Знаейки какво е, аз бих го пропуснал

On 8/9/2019 at 2:58 AM, Rainy said:

Ако просто се колебаеш, искрено препоръчвам да се ваксинираш - много са сериозни данните последните две години за Жълтата треска. Споделяла съм материали по темата, но като обобщение виж поста на @mililia

+1. Както писах и в темата за ваксините, сестрата в медицинския център каза "Шансът да се разболееш от ваксината е 1 / 500 000. А там има милиони комари" 🙂 В темата за ваксините доста подробно бяхме обсъдили ситуацията - полезен източник е на информация за вземане на информирано решение.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 10.08.2019 г. в 11:52, akair каза:

Има малка особеност на купуването на билети - евтините билети за вътрешни полети са само за местни - изисква се (данъчен) номер  (нещо като ЕГН), за да можете да си го купите. Цените за чужденци са малко по-високи.

Специално за Азул няма такова нещо от доста отдавна

Само LATAM имат имат различни цени в зависимост от Point of Sale, но човек може да плати с Пейпал без да му трябва бразилска карта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря за включването на всички!  Малко ми е трудно с цитатите в момента, че пиша от телефона, но всяка информация, която сте дали ми е много полезна. 

Пътуваме две дами, само с ръчен багаж, така че прекачването няма да е проблем , по -скоро с оглед пестене на време ще се избира вътрешния полет , и цена , разбира се. 

Единият ни вариант е след Рио да летим до Фоз до Игуасу , оттам (от Пуерто Игуасу) до Салта и от Салта до Буенос Айрес (връщането ни е оттам) . Ако изберем него, трябва да летим от Рио до Игуасу късно вечерта на 26-ти или сутринта на 27-ми,за да има време за всичко. 

Другият вариант е от Рио да отидем до Парати за една нощувка- в този вариант полетът от Рио до Игуасу ще е на 28-ми вечерта (съответно Салта отпада и от водопадите ще се лети направо към Буенос Айрес ).

Следя полетите за тези дати (за момента Азул са с най-ужасните цени) и явно според тях ще се донареди програмата. 

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
На 10.08.2019 г. в 17:25, Фичо каза:

Тук има още една "хитринка" - ако намерите подходящ полет (макар и на малко по-висока цена) може би си заслужава да резервирате полет не от международното летище Галеао (GIG), а от градското летище Сантос Дюмон (SDU), което се намира в центъра на града и ако се уредите с места до прозорец от правилната страна, ще можете да се насладите на гледките на Рио от въздуха, които са уникални.  С други думи - срещу, да кажем 20-30€ повече (обикновено са по-скъпи билетите от Сантос Дюмон, защото вероятно са по-високи летищните такси) ще получите нещо като панорамен полет, плюс че е по-близко това летище и ще е по-лесно придвижването да него.  На все пак зависи дали ще се намери подходящ полет на добра цена.

Малко да си вдигна темата. Намерих хубав /и в момента евтин/ полет от SDU с Latam. Малко ще поразмести програмата, но не фатално.

Въпросът ми е коя е правилната страна, за да виждаме Рио по време на полета /за сутрешен полет става дума, ако има значение/? И още нещо - има ли възможност за добавяне на места по-късно, след покупката на билетите /смятам да купувам през посредник/ ?

Връзка към коментар
Преди 1 час, lyusi каза:

Въпросът ми е коя е правилната страна, за да виждаме Рио по време на полета

При излитане от SDU, по-хубавата гледка е от дясната страна.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Сама си отговорям на втория въпрос - може да се купува място и след покупката на билета. Става и директно от страницата на Latam за малко над 4 евро за стандартно място до прозорец.

Връзка към коментар
На 10.09.2019 г. в 14:15, lyusi каза:

Малко да си вдигна темата. Намерих хубав /и в момента евтин/ полет от SDU с Latam. Малко ще поразмести програмата, но не фатално.

Въпросът ми е коя е правилната страна, за да виждаме Рио по време на полета /за сутрешен полет става дума, ако има значение/? 

Малко се забавих с отговора, че бях в движение тия дни. 
Понеже посоката на излитане на самолетите зависи най-вече от посоката на вятъра, аз лично процедирам така - поглеждам последните изпълнени полети по трасето в някой от радарните сайтове (като flightradar24) и така разбирам в каква посока (преобладаващо) излитат самолетите и съответно от коя страна се падат интересните неща.  Разбира се - когато полетът е по-далеч във времето - сезонът (и съответно преобладаващите ветрове) може да са други, но все пак е някаква ориентация.
 Ако искаш - кажи кой е номерът на твоя полет, да хвърлим едно око. Ако не си запазила местата вече. :smile3:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря! Не съм запазила места, видях, че могат да се купят и по-късно, така че го оставих за по-нататък.

Номерът на полета е LATAM Flight 3448 SDU- IGU в 9.30 ч. на 29.02.

Връзка към коментар

Аз си мисля, че при всички случаи ще е лявата страна (ако самолета завива на запад към Сао Пауло или Игуасу), ама малко наизуст си го представям.

Там предимно съм кацал (откъм Belo Horizonte), при кацане е дясната...

Запазените места са 20 или 30 реала и можете да си ги купите от сайта на компанията, след като влезете в Manage my booking

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Май и при излитане и кацане все от дясно е по-хубавата гледка на това летище, поне като поразрових набързо из интернет. Аз съм летял от там за Бело Оризонте и гледката беше отдясно. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз съм кацал там от Curitiba и по спомени гледките бяха от лявата страна - заходихме за 02. Ако излитането е по 20, дясната страна ще е по-добрата.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , neuromancer каза:

Абе най-добре виж на картата

😀 Прав си. Пък и предната вечер ще спим до летището, та евентуално може и на място да се ориентираме.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 11.09.2019 г. в 23:35, lyusi каза:

И само да добавя ако на някой му върши работа за конкретния полет - през jetcost.ie - opodo цената става 61 евро при плащане с Visa Credit. 

Здравей, дали вече взе самолетните билети за вътрешните полети и може ли да препоръчаш от къде са най-добре ценово, че ще сме със сходна програма седмица по-късно?

Връзка към коментар

ако някой открие начин за намаляване на цената на тези билети, и на мен ще ми е интересно

иначе по принцип гледам местния сайт на авиокомпанията (примерно бразилския сайт на ЛАТАМ)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен билетите са ми от немския opodo.За AZUL да се включа,най-добрата АК от тези,с които летяхме-GOL,Argentinian airlines,LATAM.

Любезни стюардеси,усмихнати,даваха най-различни неща за хранене,кутийки с напитки,подаръци на децата,супер са!Дадоха ни билети

при чекирането отдясно на 5ти ред.Гледката при кацане на SDU беше перфектна.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 10.09.2019 г. в 8:15, lyusi каза:

Въпросът ми е коя е правилната страна, за да виждаме Рио по време на полета /за сутрешен полет става дума, ако има значение/?

Малко скорошни впечатления - много зависи в коя посока излита самолета, сега последно излетя на север и зави веднага към Нитерой, при това положение където и да седиш гледките остават отзад 

Имаше ремонт на SDU, подновили са го и са го разширили малко, има и някакъв нов хотел с вход към терминала, ако ви е страх да излизате нощем...

Азул наистина са много добри, но напоследък когато съм търсил цените им са чувствително по-високи от другите

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Olianata каза:

На мен билетите са ми от немския opodo.За AZUL да се включа,най-добрата АК от тези,с които летяхме-GOL,Argentinian airlines,LATAM.

Любезни стюардеси,усмихнати,даваха най-различни неща за хранене,кутийки с напитки,подаръци на децата,супер са!Дадоха ни билети

при чекирането отдясно на 5ти ред.Гледката при кацане на SDU беше перфектна.

За момента на Gol излиза най-ниска, от 118 евро RIO - IGU, но успявам само до 100 евро да сваля през jetcost.com.au:dash1:

Връзка към коментар

ПП Специално Азул имат такса за издаване на билет, която се избягва, ако си се логнал в профила си.

Като цяло всички слагат допълнителна такса ако се купува през посредници, т.е. евентуалната отстъпка трябва да е доста голяма, за да има смисъл от упражнението

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, ЕмиЖор каза:

Здравей, дали вече взе самолетните билети за вътрешните полети и може ли да препоръчаш от къде са най-добре ценово, че ще сме със сходна програма седмица по-късно?

Да, купих полети Рио - Игуасу на 29.02. с Латам /директен от SDU/ за 60 евро на човек. Купени са през Opodo.

Също купих и Игуасу - Буенос Айрес с Norvegian за 2 март- купени са през Vayama с линка на koliob и с покупка на ваучер за намаление през сайта - излязоха по окол 45 долара на човек.

преди 3 часа, neuromancer каза:

Малко скорошни впечатления - много зависи в коя посока излита самолета, сега последно излетя на север и зави веднага към Нитерой, при това положение където и да седиш гледките остават отзад 

Имаше ремонт на SDU, подновили са го и са го разширили малко, има и някакъв нов хотел с вход към терминала, ако ви е страх да излизате нощем...

Азул наистина са много добри, но напоследък когато съм търсил цените им са чувствително по-високи от другите

Май точно този хотел съм букнала за нощувката преди полета до Игуасу http://www.booking.com/Share-4vHFWl

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.